Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-04-2007, 10:40
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Kronoloji Yoksunu Kuran-Tek bir tarihh geçmiyor Kuran d

Timsah arkadasim hosgeldin. Cumlelerindeki mantik baglantisini kurmakta zorlandim acikcasi. Oldukten sonra dirilmemek cok aci verici oldugu icin tekrar dirilecegimize inandigini soyluyorsun. Niyetlerle tespit yapmisin. Mesela fakirlik kotu birsey o yuzden ben zengin olduguma yada olacagima inaniyorum.

"Herseyin bir sebebi var, insanin da" demissin. Dogru. "Oldukten sonra var olmayacaksak olmamizin bir anlami yoktur." Yanlis.

Bahsettigin sebep bir seyin olmasinin nedenidir, surekli kalici olmasinin degil. O zaman mantigi soyle kurman gerekirdi. Ben herseyin her zaman kalici olduguna inaniyorum. Herseyin surekli var olmasi icin bir sebebi vardir. O halde olum diye birsey olamaz. Dunyanin yokolmasi diye birsey de olamaz, otlar. hayvanlar da her zaman yasar. Yada buna benzer baska bir mantik kurman gerekirdi.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-04-2007, 12:59
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zamanlar *ötesi *bir *kitapta *şahıslar *ve *tarih *mi *önemlidir *yoksa *değinilen *mantık *ve *zihniyetler *mi? - Hiramusta

Zamanlar ötesi dediğin kitap indiği tarihten sonrası için tek kelime etmez.. Anlattıkları İslam öncesi dönemlerdir. Hikayeler anlatır sadece. Ben zaten geleceğe ait bir şey söyleyebileceğini beklemiyorum. Söyleyemez...

Mantık ve zihniyet konusu ayrı bir konu. Cehennemle korkutma, Cenntle ödül, içi pedofililerle dolacak bir cennet, Muhammed in cinsel hayatı v.b. konuları anlatan bir kitap....

Madem Tanrı kelamı Kuran bari anlattığı geçmiş hikayelerle ilgili bir tarih versin. O hikayede adı geçen Firavunun tam ismini versin. Şehrin tam nerede olduğunu belirtsin.. *Kandillerle donanmış gök ne kadar uzakta onu belirtsin.
Alt 04-04-2007, 13:40
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Masal anlatımında tarih yoktur sevgili antimuhammed.
Öykülenmede tarih yoktur, o ondan duyar oda ondan duyar, o bundan duyar, her duyanda 2-3, 3-5, 5 e 10 katarak yürür gider.

Kur'an iyi bir felaket senaryosudur, öyküler ise dara düşenin imdadı.

Laf olsun torba dolsun,yok Kur'an'ın niye tarihe ihtiyacı olsun, yok kronoloji, yok kişi isimleri, yok bilmem ne olayının gerçek nedenleri yok, şu, o, bu... Kur'an bir bilgi, bilinçlenme kitabı değil ki kronolojisi, bulgulara yada donelere erişim kritiği vs olsun.
Boşveriiin, inanın, tapın yeter, zaten çoban sürüden bunu bekler.

%60 ı, hurafedir, korkutmadır, tüm korkutma, tehdit, üfürükleri çıkın geriye hiç bir şey kalmaz.
Alt 04-04-2007, 21:04
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Elbette biliyorum masal anlatımında tarih olmadığını... Bir varmış bir yokmuş diye başlar masallar. Benim amacım da bunu vurgulamaktır. Tanrısal kökeni olduğu iddia edilen bir kitap ve tek bir tarih vermiyor. Kulaktan kulağa aktarılan bilgilerden oluşturulduğunun en büyük kanıtıda budur. Müslümanlar demek ki o kadar körler bunu göremedikleri için. Bende Tanrı inanmayanların değil asıl inananların gözünü kör etmiş..

Önerilen Siteler