Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-04-2007, 02:03
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: orhan pamuk kaçmış

Arkadaşlar eğer Orhan Pamuğun sitesine girerseniz adam kontak bilgilerini bile vermemiş.. Yazar olması, aydın *olması bir tarafa bana göre Orhan Pamuk Nobel alabilmek için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Adam kafayı takmıştır Nobele.. Bir bakın Nobel ödülünü kimler alıyor. Hep demokrasi yoksunu sayılan ülkeler de, baskı altında tutulan yazarlara veriliyor. Pamuk kafayı kullandı ve kaptı Nobelini.

Kaçarak korkaklığını ve tek derdinin Nobeli almak olduğunu ortaya sermiştir. Yüreksiz ve korkak bir yazardır. Onda yürek olsa Nobeli aldıktan sonrada aslanlar gibi daha önce dediklerini söylerdi. *Ama yüreği yetmedi, nasılsa Nobel i aldı ya .... Bir kere Orhan Pamuk bir yazardır ve tarihçi değildir. Neleri incelemiş, hangi kanıtlara dayanarak o lafları söylemiştir. Orası da meçhuldür.

Eğer bir aydın olsaydı dediklerinin arkasında dururdu. Kaynak gösterirdi. Söylediklerinin Nobeli almak için yardım edeceğini biliyordu ama tahmin edemediği şey milliyetçi kesimden bu kadar büyük tepki alacağıydı. Yusuf yusuf attıktan sonra nobelini aldı ve onu pohpohlayanların ülkesine kaçtı.. Tıpkı F.G gibi...
Alt 05-04-2007, 02:24
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu ülkenin aydınlarına yönelik bu ilk karalama kampanyası değil ki. Kemal Tahir ve Nazım Hikmet ile uğraşan o kirli damar şimdi de Orhan Pamukla uğraşıyor. Peki bu karalama kampanyaları, atılan iftiralar, çirkeflikler şu bu, ne sonuç getiriyor tarih bunu gösteriyor zaten. İşte Nazım'ı nasıl yok edemedilerse Yaşar Kemal'i de Orhan Pamuk'u da yok edemediler. Bugün her evde onların kitapları var.

"....Yusuf yusuf attıktan sonra nobelini aldı ve onu pohpohlayanların ülkesine kaçtı."

Seni bu sözlerinden dolayı kınıyorum. Yaramaz adammışsın vesselam. Ben de seni bi bk sanmıştım.
Alt 05-04-2007, 02:36
Üye

Hayır yaramazlıkla alakası yok bu meselenin. Pamuk Nobele aday gösterildi ve o sene alamadı. Bundan sonra ortaya çıkıp yumurtladı sözlerini. Nobeli alıncada sustu. Kusura bakma ama Nazım Hikmetle ;Pamuk kıyaslanamaz. Nazım Hikmet davasından dönmemiştir.. Adam olan sözünden dönmez. Sözünün arkasında durur şartlar ne olursa olsun..

Hani nerede Orhan Pamuk? Neden sözlerinin arkasında değil? Nazım la onu kıysalıyorsan eğer Nazım Hikmet in hakkını yiyorsun. Orada duracaksın dostum.. Nazım sözünün arkasında davasının adamıdır. Diğeri ise Nobelin peşinden koşan bir sinsi...

Pamuk çıkar ortaya ben o sözleri şunlara dayanarak söyledim der. Kaynaklarını açıklar kendini aklar.

Sen beni ne zannedersen zannet. Derdim senin alkışını almak değil. Ve asla senin hakaret ettiğin gibide sana hakaret edecek biriside değilim.

Madem düşüncelere saygın var, düşüncesinden dolayı Yüreksiz bir yazarı korumaya çalışıyorsun benimde düşüncelerime şahsıma hakaret etmeden paylaşmasanda saygı göstermen gereklidir. Neyse karşı tezin, sözlerin yazarsın.. Ortaya dışkı karıştırmana gerek yok..

saygılarımla...
Alt 05-04-2007, 02:50
Üye

Bak kardeşim, senin o sözlerinin düşünce ile fikir ile ilgisi yok. Ne demek "yusuf yusuf etti..."
Bu mu fikir, düşünce? Yazarın, aydının, şairin ozanın yüreklisi yüreksizi olmaz. Ve yazar-aydın insanlar istediğini söyler istediğini konuşur kimseden de icazet almaz. Sen fazla derin devlet propagandalarının etkisinde kalmışsın. Bir de kendi düşüncelerin için saygı bekliyorsun. Senin saygın var mı ki yazara aydına ben sana saygı göstereyim? Davadan dönmek ne demek? Orhan Pamuk'un bir davası falan yok... O sadece kendince sözler söyledi. Bunun davası mavası olmaz. O bir ideolojinin temsilcisi değil, örgüt üyesi değil...Ne davası? O sadece kitabını yazar o kadar. Gerisi senin ve senin gibilerin attığı çamurdan ibaret. Bırak bu derin devlet söylemlerini de "çağdaş" bir insan ol. Yazara aydına "yusuf yusuf etti..." diyen bir adam çağdaşlıktan zerre kadar nasibini almamıştır.

Yazık yazık bu ülkeden çıksa çıksa kelek bir faşizm çıkar daima.
Çünkü zihniyet böyle. Sosyalisti de ülkücüsü de şeriatçısı da faşisttir bu ülkenin. Bir yazarına sahip çıkamayan ve ona değer veremeyen bir toplum faşizmi hakketmiştir. Benim tek umudum hala demokrat ve çağdaş insanların da var olması. Onları görünce umutlanıyorum o kadar. *

Nazım Hikmet'e sahip çıkıp Orhan Pamuk'a hakaret etmek de yeni moda ulusal solculuk olsa gerek. Aferin aferin derin devletin ideolojik varyantlarından biri daha hortladı bakalım daha neler göreceğiz. Baksana bu solcular faşistlikte ülkücüleri bile geçti.
Alt 05-04-2007, 02:57
Üye

Bir kere adamda yürek olsa e mail adresini silmezdi sitesinden. Aydın adam eleştirilere göğsünü gere gere cevap veren kişidir. Buraya yazıyorum Pamuktan Ermeni meselesinde dedikleri hakkında ölene kadar ağzından tek bir kelime çıkmayacaktır. Ortada yıllardan beri tam olarak ne olduğu belirsiz bir konu hakkında aydın olan adam durduk yere ahkam kesemez. Orhan Pamuk un tek bir davası olmuştur. Ama Nazım Hikmete bak kaç tane. Neden acaba? Nazım davasının adamıydı. Sözünün adamıydı. Onda yürek vardı YÜREK.... Nazım 1928 de dediklerini 1938 de de demiştir, 1963 yılındada demiştir. Aldığı Barış Ödülünü yüreğiyle almıştır. Aldıktan sonrada susmamıştır davasında...

1925 Ankara İstiklal Mahkemesi Davası
1927-1928 İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Davası
1928 Rize Ağır Ceza Mahkemesi Davası
1928 Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Davası
1931 İstanbul İkinci Asliye Ceza Mahkemesi Davası
1933 İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Davası
1933 İstanbul Üçüncü Asliye Ceza Mahkemesi Davası
1933-1934 Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Davası
1936-1937 İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Davası
1938 Harp Okulu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Davası
1938 Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi Davası
Alt 05-04-2007, 03:07
Üye

Ermeni meselesi hakkında bunlar benim düşüncelerim, katliam olmuştur der o ayrı. Adam kesin karar ve sayılar vermiştir konuşmasında. Ama kalkıp nobel lafları ortada dönerken nerden estide yumurtladı o lafları...

“Bir milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü. Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim…”
Bu Orhan Pamuk düzeyinde bir yazarın olgular konusundaki kabasabalığı, hoyratlığı ve savrukluğudur.

Orhan Pamuk'un romanlarında kendi ülkesinin toplumsal gerçekliğiyle ilgili acı gerçekleri söylemesi rahatsızlık yaratmıyor. Yabancı gazetecilere yaptığı sert eleştiriler de. Ta ki, son röportajında olduğu gibi, Ermeni ve Rum lobilerinin kabasaba ağzıyla konuşmaya başlayıncaya kadar... İşte durum burada değişiyor...

Orhan Pamuk bir milyon Ermeni öldürüldü diyor. Bu rakamı nereden bulduğu kendisine soruldu, yanıtını görmedim.
Bundan 90 yıl önceki olaylar üzerinde kesin rakamlarla konuşamam. Ama son dönemde 'öldürülen' 30 bin Kürt? O rakam nereden çıktı? PKK terörü sırasında ölenlerin birçoğu farklı etnik kökenlerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miydi? Çoğu Kürt kökenli olsa bile, onları kim öldürdü?
Belli ki, Orhan Pamuk'un verdiği rakam yanlış, önyargılı ve çarpık. Olgular konusunda kabasaba, hoyrat ve savruk derken bunu kastediyorum.
Romancılar romanlarında tarihsel gerçekleri biraz eğip bükebilir, hatta çarpıtabilirler.
Bu onların 'edebi' hakkıdır. Ama o sırada kitap yazmıyor, röportaj yapıyor... Tarihçiler ve gazetecilerin ise böyle bir hakları yoktur. Onlar verdikleri sayıların kanıtını sağlamak zorundadırlar.
"İyi ki, Orhan Pamuk tarihçi ya da gazeteci olmamış" diyorum

Romanlarında duvara düşmüş gölgeler arasındaki ton farklarını görecek kadar duyarlı olan yazarın, tartışmalı tarihsel olgular konusundaki bu hantallığı ve keyfiliği, hiç beğenmediğini ima ettiği Türk gazetecilerinin düzeyinin bile altında...
Alt 05-04-2007, 03:09
Üye

Allahallah, *tuhaf bir aydın tanımın var... Nazım Hikmet'i aydın yapan davaları veya davalarının sayısı değildir.

Hiç yargılanmasaydı aydın olmayacak mıydı? Hem neden Nazım'ın arkasına sığınarak sözlerini savunuyorsun ki? Sen önce o yazdığın ilk yazındaki münasebetsiz cümlelerini sil.
Sonra O. Pamuk ile F.G arasında nasıl bir benzerlik kurdun öyle? Çok mu uğraştın?

Farzet ki O.Pamuk AYDIN değil ama yazar, yani sadece bir roman yazarı. Şimdi böyle düşün bakalım. Okey mi? Nazım Hikmet'e aydın diyelim O.Pamuk'a da yazar...Şimdi söyle o zaman bir yazara "yusuf yusuf etti..." demek neyin nesi? Bir roman yazarından beklentin nedir? O sadece bir yazar. Anlamadın galiba...
Alt 05-04-2007, 03:20
Üye

Arkadaşım anlatamıyorum galiba... O sadece "yanlış" bir şeyler söyledi. Onun söyledikleri yanlıştı o kadar. O yanlış sözleri alıp onun hakkında "linç kampanyası" başlatan ise derin devlettir. Derin devletin linç kampanyalarından bu ülkede bütün yazar ve aydınlar nasibini almıştır. Sen linç edilmekte olan bir insana "bir tekme de benden" diyorsun. Senin bu yaptığın çok daha namertçe...Beni O.Pamuk'un ne söylediği ilgilendirmiyor, ona karşı yürütülen linç kampanyası ilgilendiriyor. Sen bu linç kampanyasının içinde misin değil misin? Belli ki içindesin.
O halde seninle işim olmaz çünkü benim en temel insani değerlerime saldırıyorsun. O.Pamuk veya bu ülkenin başka bir yazarına yönelik her iğrenç saldırıyı kendime yapılmış gibi algılarım.
Detaylarla da ilgilenmem hele hele derin devlet kaynaklı dezenformasyon ürünü iseler. Bunun en tipik örneğini Hrant Dink'in yazısına yönelik sürdürülen linç kampanyasında yaşadık. Ben o davalık olan yazının bilirkişi raporunu asmıştım forumlarda ve o raporu okuyan herkes anlamştı Hrant Dink'in ne demek istediğini. Ama koparılan yaygara bambaşka bir mecradan gidiyordu.
O yüzden boş ver Orhan Pamuk ne dedi ne demedi konusunu da ona karşı yürütülen derin devlet linç kampanyasını gör. Ama senin gibiler de o göz nerede, ne de olsa "bir tekme de benden" diyen kafadasınız.
Alt 05-04-2007, 03:31
Üye

Nazımı örnek veren Pamukla eş tutan sensin ben değilim. Ben senin verdiğin örnek üzerine yazdım. Kafamdan esipte Nazım' ı örnek vereyim demedim. Orhan Pamuk e mail adreslerini silmiştir, pılısını pırtısını, bankadaki parasını alıp tüymüştür. Buna da kısaca Yusuf Yusuf denir. Yüreksizliktir.

Aydındır, yazardır diye kimsenin kesin karar veremediği konuda sayılar vererek yargıçlık yapamaz. Kalkar der Ermeni katliamı olmuştur. Buna lafım olmaz. Olamaz. Ama kesin sayılar vermesi, tartışmalı *tarihsel *olgular *konusundaki *bu *hantallığı *ve *keyfiliği bir aydına, yazara yakışmaz... Ağzından bir söz çıktı mı onun arkasında olur. Aydın adam susmazzzzzzzzzz. Yüreği yetiyorsa çıkar dedim evet ve hala aynı fikirdeyim der. Tükürdüğünü yalayamaması normal. Ama bu konuda susması anormaldir.

Korkudan kaçmıştır.. Bu gerçektir. Aydın, yazar olması Yusufla olan bağlantısını yok etmez.

Sen sanırım meselenin özünü anlamadın. Fikir ifade özgürlüğü başka, yargıçlık yapıp karara bağlamak başka... Madem karara bağlanmıştır sözleriyle sonradan susmak olmaz.

Cenaze törenine katılıp Hepimiz Ermeniyiz, Hrantız demesi gereken birisi varsa Pamuktu. Ama ortalıklarda yoktu... Valizini hazırlamakla meşguldü...

'Yarası olan gocunsun'
Alt 05-04-2007, 03:34
Üye

Benimde demem o... Yanlışta olmayabilir, olabilirde.. Söylediklerinin ardından susması... Tek bir söz etmemesi. Yüreği yetiyorsa çıkar yanlıştı der. Yada evet hala aynı şeyi düşünüyorum der. Bunları dememiştir. Derdi Nobel i almaktı. Nobel konuşmasını dinlersen bunu gayet iyi anlayabilirsin.

Bende sana anlatamıyorum ki. Ne kafatası milliyetçisiyim, ne solcu. Linç kampanyasının çıkmasının sebebi Pamuk un kendisidir. Prim vermiştir. Toplasın basını konuşsun. Derdini anlatsın. Yanlışsa yanlış söylemişim desin. Diyemez diyorum. derse nobel için o şekilde konuştuğunu tastiklemiş olacaktır.

Sende Müslümanlar her şeyi Yahudilerden bulur ya, hemen derin devleti çıkartıyorsun ortalığa..

Pamuk Â*yazardı, Aydın dı diyip Peygamberlik payesi veremeyiz.. Sonuçta oda bir insandır.. Sen Müslümanların Muhammedi koruma refleksi gibi Â*bir durum içindesin...

F.G taraftarlarının gözünde Pamuk gibi aydın birisidir...... Sende farklı açılardan bakıver...

Önerilen Siteler