Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-07-2015, 22:32
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

zavalli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
MÖ 5000 yıllarına ait eserler - tarihi yazıtlar bile bulunurken - böyle MUCİZEVİ bir olayın...ki koskoca AYIN yarılmasından bahsediyorsunuz....

ne ROMA tarihinde - ne MISIR tarihinde - ne PERS tarihinde hiç geçmemesi - bu olayın külliyen yalan olduğunun en güzel kanıtıdır....
Bura bana bayagi enteresan geldi,Roma Misir Pers tarihinde yazsa yalan olmiyacakmiydi?.
Alt 11-07-2015, 22:39
zavalli zavalli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

anti-ka´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bura bana bayagi enteresan geldi,Roma Misir Pers tarihinde yazsa yalan olmiyacakmiydi?.
en azından bizlerin işi zorlaşırdı - onların bir mesneti olurdu....

ama yok işte..!!

sonuçta gene gerçek olmazdı elbet...

koca ay yarılacak - hira dağının eteklerine düşecek ?....!!!
Alt 11-07-2015, 22:44
Üye

ayrıca...şöyle bir durum da var yani...

hani bilmiyorsanız !!!

.
Alt 11-07-2015, 23:06
Kıdemli Üye

ayrıca...şöyle bir durum da var yani...

hani bilmiyorsanız !!!

.
Bu siirde saat den bahsediyor,o zamanlar gün saatlere bölünmüsmüydü?,Allah bile saatden bahsedemiyor,gün agarinca gün kararinca diyor birde siir olsun sarki olsun,(her dili bilmem ama bildiklerinde)bir dilden bir dile cevrildiyinde uyumlu olmuyor,burda neden uyumlu?.
Alt 11-07-2015, 23:17
Üye

Bu siirde saat den bahsediyor,o zamanlar gün saatlere bölünmüsmüydü?,Allah bile saatden bahsedemiyor,gün agarinca gün kararinca diyor birde siir olsun sarki olsun,(her dili bilmem ama bildiklerinde)bir dilden bir dile cevrildiyinde uyumlu olmuyor,burda neden uyumlu?.
bilemiyorum....KAYNAK :

İmruü'l-Kays

İmruü'l-Kays, asıl adı Adi, Muleyka ya da Hunduç olan (497-545), Arap şair. Muhammed, dördüncü halife Ali ve eski Basra okulu eleştirmenleri tarafından, İslam öncesinin en seçkin şairi olarak nitelenmiştir. Muallakatü's-Seba (Yedi Askı, 1943, 1985) adlı yapıttaki ünlü yedi şiirden biri onundur. Tanrı'nın kölesi anlamına gelen İmruü'l-Kays dışında Zülküruh (delik deşik yüzlü), el-Meliküddildil (serseri kral) lakaplarıyla da anıldı.

Şiiri

Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

Ve ortaya bir ceylan çıktı, yüreğimi aldı ve sonra kaçtı.

Bembeyaz, kaliteli, uykulu gözleri, festival zamanı önümden geçti.

Süslenip sanki beni vurdu ve bakışları da işe koyulup, birer ok gibi beni kesip geçti.

Ve benden uzağa, ağıldaki kuru çöplerin duvar gibi yükseldiği köşeye kaçtı.

Benden tek saat bile uzaklaşması, o an bana acı ve ağır bir yük gibi geldi.

Güzellik yanaklarının her yanına, tıpkı keskin bir maskarayla yazılmış.
Ay yine karanlığın içine yolculuk ediyor ve ayla birlikte gecenin seyahatini görüyorum.

Karanlığın çöktüğü vakit geceye ant olsun ki her şey ortaya çıktı.
Yağmurlar yanaklarımdan süzülürken, kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

Basra okulu filologları, İmruü'l-Kays'ı Muallakatü's-Seba şairlerinin en büyüğü ve kaside türünün yaratıcısı kabul etmişlerdir. Cahiliye Dönemi Arap edebiyatının önde gelen yedi şairi arasında yer alan İmruü'l-Kays, Arap edebiyatına doğa temasını ve kafiye yeniliklerini getiren bir şair olarak kabul edilir.

Orta Çağ'da Arap edebiyatı bilginlerinin VIII. yy'da onun yapıtlarından hazırladığı en az üç divan vardır. Divanlardaki 68 şiirin çoğunun ona ait olmadığı sanılmaktadır. Kasidelerinin en ünlüsü, Muallakat'ın başında yer alır. Muallakatü's-Seba'da yer alan ünlü kasidesinin birçok şerhi (örn. İmruü'l-Kays Kaside-i Muallakasının Şerhi, 1898) vardır. Bu kaside 1958'de Türkçeye de çevrilmiştir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0mru%C3%BC%27l-Kays
Alt 11-07-2015, 23:34
Kıdemli Üye

bilemiyorum....KAYNAK :

İmruü'l-Kays

İmruü'l-Kays, asıl adı Adi, Muleyka ya da Hunduç olan (497-545), Arap şair. Muhammed, dördüncü halife Ali ve eski Basra okulu eleştirmenleri tarafından, İslam öncesinin en seçkin şairi olarak nitelenmiştir. Muallakatü's-Seba (Yedi Askı, 1943, 1985) adlı yapıttaki ünlü yedi şiirden biri onundur. Tanrı'nın kölesi anlamına gelen İmruü'l-Kays dışında Zülküruh (delik deşik yüzlü), el-Meliküddildil (serseri kral) lakaplarıyla da anıldı.

Şiiri

Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

Ve ortaya bir ceylan çıktı, yüreğimi aldı ve sonra kaçtı.

Bembeyaz, kaliteli, uykulu gözleri, festival zamanı önümden geçti.

Süslenip sanki beni vurdu ve bakışları da işe koyulup, birer ok gibi beni kesip geçti.

Ve benden uzağa, ağıldaki kuru çöplerin duvar gibi yükseldiği köşeye kaçtı.

Benden tek saat bile uzaklaşması, o an bana acı ve ağır bir yük gibi geldi.

Güzellik yanaklarının her yanına, tıpkı keskin bir maskarayla yazılmış.
Ay yine karanlığın içine yolculuk ediyor ve ayla birlikte gecenin seyahatini görüyorum.

Karanlığın çöktüğü vakit geceye ant olsun ki her şey ortaya çıktı.
Yağmurlar yanaklarımdan süzülürken, kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

Basra okulu filologları, İmruü'l-Kays'ı Muallakatü's-Seba şairlerinin en büyüğü ve kaside türünün yaratıcısı kabul etmişlerdir. Cahiliye Dönemi Arap edebiyatının önde gelen yedi şairi arasında yer alan İmruü'l-Kays, Arap edebiyatına doğa temasını ve kafiye yeniliklerini getiren bir şair olarak kabul edilir.

Orta Çağ'da Arap edebiyatı bilginlerinin VIII. yy'da onun yapıtlarından hazırladığı en az üç divan vardır. Divanlardaki 68 şiirin çoğunun ona ait olmadığı sanılmaktadır. Kasidelerinin en ünlüsü, Muallakat'ın başında yer alır. Muallakatü's-Seba'da yer alan ünlü kasidesinin birçok şerhi (örn. İmruü'l-Kays Kaside-i Muallakasının Şerhi, 1898) vardır. Bu kaside 1958'de Türkçeye de çevrilmiştir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0mru%C3%BC%27l-Kays
Belki an kelimesi saat diye cevrilmisdir,bugüne uysun diye,,Mesela Kuranda siirdir,hangi dilde okursan oku,arapcadaki gibi etki yapmaz,,olimpiyat daha iyi bilir o tam yedi dili anadili gibi biliyor,,ben almancadan yada ingilizceden türkceye türkcedende almanca ve ingilizceye,,siir uyumunu kaybediyor,mutlaka baska dildede böyledir,,mizahi dil var oda ayni,cevirdinmi uyum yok oluyor,anlam yok olmuyor.
Alt 11-07-2015, 23:44
Üye

Belki an kelimesi saat diye cevrilmisdir,bugüne uysun diye,,Mesela Kuranda siirdir,hangi dilde okursan oku,arapcadaki gibi etki yapmaz,,olimpiyat daha iyi bilir o tam yedi dili anadili gibi biliyor,,ben almancadan yada ingilizceden türkceye türkcedende almanca ve ingilizceye,,siir uyumunu kaybediyor,mutlaka baska dildede böyledir,,mizahi dil var oda ayni,cevirdinmi uyum yok oluyor,anlam yok olmuyor.
doğrudur...bişi diyemeyeceğim bu konuda..

tek diyebileceğim....bu şair var ve şiiri de var...muhammet zamanından önce yazdıkları da ortada...

bu da mı tesadüf ? !!

kuran sonuçta tevrat ve incilden copy + sağdan soldan derleme + anın şartlarına göre konulmuş saçma kurallar toplamıdır...

gerçi tüm dinler birbirinin copy sidir...
Alt 17-02-2020, 21:16
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Musa denizi YARACAĞINA üzerine KÖPRÜ yapsaymıs ya! ( inşaası uzun sürer demeyin), elindeki sopa , öyle böyle bir sopa degil. Allah ın sopası OL dedigi an olur.
YIKIL dedigi an yıkılır.

Gerçi benimkide laf , o zaman köprü bilen mi vardı. Yar diyince YARMIŞ kapan deyince kapanmış.( maliyetsiz iş)
Ben bu masalı nereden hatırlıyorum.?
Ali baba ve haramilermiydi ?
"Açıl susam açılll, kapan susam kapan"
Masal bile olsa bir mantıgı ve uygulaması var.

Deniz yarılmış mış. Böyle yalan mı olur?
Alt 20-02-2020, 17:27
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

her ne mucize olursa olsun bir tanrıya yine inanmam.
bu bir önyargı değil, tanrı hiçbir şekilde insana tanrılığını kanıtlayamaz.

karşımızda mucizeler sergileyen bir varlık görsek bu uzaylı da olabilir.

tanrı bize tanrılığını kanıtlayamaz çünkü onun sahip olması gereken mutlak irade ve ezelilik özellikleri bizde yok.
o yüzden tanrılığını test edemeyiz hiçbir şekilde.
Alt 21-02-2020, 16:59
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
, tanrı hiçbir şekilde insana tanrılığını kanıtlayamaz.
Tanrının Tanrılığını Tanrı kanıtlayamaz. Çünkü YARATILMIŞ tır. Onun için kanıtlaması gerekenler Tanrıyı yaratanlardır.

Sn Yıldıztozu.

Önerilen Siteler