FayHattı´isimli üyeden Alıntı
Bir şeyin kendi kendine oluşma durumu yada tesadüfen oluşma meselesi .
|
Bir kez daha anlatmayı deneyeceğim ve hala ilgi kuramazsanız lütfen dönün
Şimdi bilimsel vb düşünüldüğünü varsayıyoruz
Şimdi modern bilim ya da fizik şunu yapıyor. Evren var ve bir ilk patlaması var, bilmiyoruz, araştırıyoruz.
Orman var ve ilk ağaç ve ilk tohum ve ilk tohumun çatlaması var mı?
Evreni gözlemliyoruz. Yıldızlar ve gezegenler doğuyor. Nebulalar yeni yıldız kümeleri doğuruyor ya da ölmüş yıldızlardan yenisi doğuyor. Nasıl oluyor tam bilmiyorum. Örnek için kullanıyorum.
Neden evreni tek düşünüyoruz_? Ormanda tek bir ağaç mı var?
Geçmişte dünyayı evrenin/oluşun merkezi sanıyorduk şimdi kendi yerel evrenimizi varlıktaki tek referans gerçekliği sanıyoruz.
Belki evren doğuran evren nebulaları var ya da ölmüş evrenlerden evrenler doğruyor ya da herhangi bir şeyin çoğalması gibi evrenler çoğalıp doğuruyor.
Şimdi modern bilim ve fiziğin elinde evren, büyük patlama.
Büyük patlama doğuş ve bunun bir de büyük çöküşü yani ölüşü olabileceği söyleniyor.
Bir insanın doğup ölüşünü ele alalım. Bunu inceleyerek neye sahip olabiliriz?
Bir evrenin doğup ölüşü bize ne verebilir?
Varoluşta tek bir evrenin doğup sönmesi bir insanın doğup ölmesi ve bir ormanda bir ağacın doğup ölmesi gibi olabilir. Evren sistemleri olabilir ve bir ilk doğan ilk evreni asla bulamayabiliriz.
Nasıl?
İleri doğru sonsuzluk tahayyül ederiz. Sayı sistemimiz başlatır ve ileri götürürüz ve ileri doğru sonsuz deriz. Geri doğru bir sonsuzluk hayal edin. Sayıların geriye doğru sonsuz olduğunu hayal edin. İleriye doğru sonsuz bir zaman tahayyül edebiliyoruz. Bunu geriye doğru da düşünün. Tam bir simetri.
Tüm cevabın bu olduğunu düşünüyoruz. Geriden ileriye doğru ölçme insan göreceliği...
Başlangıç ve sonla işaretlenmeyecek bir zaman ve oluştan sözediyorum.
Oluşmalar ilksiz ve sonsuz. Oluşmalar ilk ve sondan bağsız. Varoluş temelsiz. Kaynaksız ve nedensiz. Hep varolduğu gibi var ve sonsuz varolarak var .
Yaratılmadı, oluşmadı, başlamadı sadece var. Kendi ezeli, kendi sonsuz.
Sorun buharlaşır.