Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-10-2013, 14:41
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kızına tecavüz eden Suudi vaize 8 yıl

Haberi okuyunca kelimenin tam anlamıyla şok oldum ve bu adama ve de haiz olduğu zihniyete, ideolojiye, ahlaka ve de insanlığına, daha doğrusu hayvanlığına bildiğim ne kadar küfür varsa, hepsini sıraladım!!!

Şu anda bu kelimeleri yazarken bile ellerim titriyor, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu haysiyetsiz herife o kadar kızgınım ki, imkânım olsa, bu adamı ve de bu zihniyetteki insanlık onurundan yoksun aşağılık canlı formlarını dünya üzerinden silerim, bir saniye dahi yaşamasına izin vermem!

E laleme ahlak, namus, insanlık dersi verene bakın hele…

Arabistan'da 5 yaşındaki kızına tecavüz edip işkenceyle öldüren bir vaiz, 8 yıl hapse ve kızın annesine 270 bin dolar "kan parası" ödemeye mahkum edildi.

Suudi Arabistan'da 5 yaşındaki kızı Lama'ya tecavüz eden ve işkenceyle onu öldüren bir vaiz, mahkeme tarafından 8 yıl hapse ve 270 bin dolar kan parası ödemeye mahkum edildi.

AFP'ye konuşan avukat Türki el-Raşid, sanık Fayhan el-Ğamdi'nin 800 kırbaç cezası da aldığını, aynı zamanda kızın annesi olan eski karısına kan parası ödeyeceğini söyledi. Ancak kızın annesi, kan parası olarak 2 milyon 700 bin dolar istiyor. Kızın annesinin avukatı olan Raşid, suça yardım ettiği söylenen Ğamdi'nin ikinci karısına da 10 ay hapis ve 150 kırbaç cezası verildiğini açıkladı.

Devamı...
İnsanlık bin yıllardır inanılmaz derecede yol kat etti, sürekli inkişaf etti; ancak bazıları halen daha iptidai çağlardaki zihniyete sahip ve o şekilde yaşamaya inatla devam ediyor!

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx
Alt 09-10-2013, 18:19
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben bu konuyu açmıştım ama gözükmüyor..Neyse sn.İrsArtvin açmış artık..

Bu olay Arabistan'da oluyor ve olayın başrolünde bir din adamı var..
Ateistlere ahlaksız olarak bakan müslümanların dikkatine..!

Cihat ederken,tuttuğunuz karılara tecavüz edin diyen,yakaladığınız kafirlerin boynunu vurun diyen bu din adamlarına yakışan hareketler bunlar..Aynen böyle devam edin..Bu ivme ile giderlerse sonunda bunlar kaybedecek ve insanlık kazanacak..
Alt 10-10-2013, 01:53
Üyeliğini Sonlandırmış

Sözcü'ye göre kan parasıyla kurtulmuş
http://sozcu.com.tr/2013/dunya/kan-p...rtuldu-386268/
Alt 10-10-2013, 02:01
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Cihat ederken,tuttuğunuz karılara tecavüz edin diyen,yakaladığınız kafirlerin boynunu vurun diyen bu din adamlarına yakışan hareketler bunlar..Aynen böyle devam edin..Bu ivme ile giderlerse sonunda bunlar kaybedecek ve insanlık kazanacak..

http://www.turandursun.com/forumlar/...=4731&page=157

Actiginiz baslik burada sayin NOLAN.
Alt 11-10-2013, 17:44
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

İstediğin kadar uğraşsan da yine de amaç veya amacınıza ulaşamıyacaksınız.
Ateistlere ahlaksız olarak bakanlar kimler bilmiyorum ama bu ve bundan daha aşşağılıkça yapılan şeyleri insanlar "birilerine" göre kendi rızalarına göre yaptıkları için suç olmuyor/muş...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 12-10-2013, 01:00
Üyeliğini Sonlandırmış

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İstediğin kadar uğraşsan da yine de amaç veya amacınıza ulaşamıyacaksınız.
Ateistlere ahlaksız olarak bakanlar kimler bilmiyorum ama bu ve bundan daha aşşağılıkça yapılan şeyleri insanlar "birilerine" göre kendi rızalarına göre yaptıkları için suç olmuyor/muş...
Sn.Yergin;dinsizler insanları kafir yapma derdinde değiller..Burada sadece kaynak bazlı doğruları söylemeye çalışıyoruz,insanları kafir yapmaya filan uğraşmıyoruz..Bu bakımdan bir amacımız yok bizim

İslam kendi kendini bitirecek diyorum..İslam 21.yüzyıla ayak uyduramadı..Bu bir realite artık..Bunu kabul edeceksiniz bir gün..Dünya üzerindeki canlı,toplum veya din;eğer içinde bulunduğu zamana ayak uyduramıyorsa,adaptasyon olayında başarısız ise,kaybetmeye mahkumdur..İslam özellikle son yıllarda 21.yüzyıla ayak uyduramayacak bir din olduğunu kanıtlamıştır ve bu dinin kendi kendine harakiri yapması için emoeryalistler harekete geçmişlerdir..Yani;böl,parçala ve yut(BOP) taktiği İslam ülkeleri üzerinde uygulanmaya başlanmıştır..Bu taktik sonunda olacak olan da,Kabe'nin yıkımıdır..Belki 50,belki 100,belkide 200 sene sonra Kabe yıkılacaktır..
Bu kaçınılmaz bir son..!
Alt 17-01-2022, 06:07
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arap ülkelerinde "namus cinayetleri" ve kadına şiddet örnekleri…

OECD'nin "Tek Bakışta Toplum 2019" araştırmasına göre, örgütün 36 üyesi arasında ömürlerinde en az bir kez eşinden fiziksel veya duygusal şiddet gören kadın oranının en yüksek olduğu ülke yüzde 38 ile Türkiye.

Türkiye'nin hemen ardından yüzde 36 ile ABD geliyor. Yeni Zelanda yüzde 35 ile üçüncü sırada. OECD ortalaması ise yüzde 21,6.

Türkiye, kadına yönelik şiddettin yoğun yaşandığı ülkelerden biri olarak bilinir. Kadın cinayetlerinin (çoğunlukla "namusu temizleme" gerekçesiyle) sayısı, 2000'li yıllarda geçmiş yıllara göre büyük artış göstermiştir: 474 kadının öldürüldüğü 2019 yılı, ülkede son 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü yıl olmuştur.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, yıllık raporuna göre 2020 yılında 300 kadın erkekler tarafından öldürülmüş, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur.

2010-2019 yılları arasında kadın cinayetlerinin sayısında sadece, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalandığı yıl olan 2011 yılında düşüş görülmüştür. 1

Kadınlar için umut teşkil eden İstanbul Sözleşmesi, ne yazık ki resmen iptal edildi. Bazı dini cemaat ve şahsiyetleri hoşnut edip siyasi desteklerini alabilmek uğruna kadınların doğuştan gelen insani, vicdani, sosyal, siyasal ve demokratik hakları yok sayılıp feda edildi.

İstanbul Sözleşmesi, toplumun geniş kesimleri tarafından benimsenmişti. İptal edilmesi de büyük tepki yarattı. Fotoğraf, Ekmek ve Gül.jpg
İstanbul Sözleşmesi, toplumun geniş kesimleri tarafından benimsenmişti. İptal edilmesi de büyük tepki yarattı / Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Gazeteci İsmail Saymaz, bu durumu şöyle formüle ediyor: "Tarikat ve cemaatlere diyet verildi." 2

Büyük oranda farklı kadın örgüt veya derneklerinin eleştirilerine ve sınırlı ölçüde de olsa iktidar yanlısı kadın kuruluşlarından bazı isimlerin itirazlarına rağmen İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırıldığı gün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Ulusal Eylem Planı toplantısında şöyle diyordu:

Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi ile başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir. En önemli hususun şiddeti gerçekleştirmeden durdurmak ve yaygınlaşmasını engellemek olduğunu biliyoruz.

İktidarı destekleyenlerin dışında bu sözler kimseyi ikna etmemişe benziyor. Erdoğan'ın açıklamasını değerlendiren Avukat Yelda Koçak, konuşmayı "samimi bulmadığını" söylüyor:

Samimi olmadıkları, konuşmada vurgu yapılan 'ısrarlı takip' suçu konusunda yaptıkları ile de ortadadır. Daha birkaç gün önce açıklanan 4. Yargı Paketi'nde ilk başta yer alan ısrarlı takibin suç olarak tanımlanmasını Adalet Komisyonu'na gelmeden çıkarmalarından da bellidir. 3

Kadın Koalisyonu, 4. Eylem Planı'nı değerlendirirken, "İstanbul Sözleşmesi'nde yer alan tüm uygulamaların plana konulsa dahi sözleşmeden çıkmakla yaratılan boşluğun çok zor doldurulacağını" belirtti. 4

İktidara yakın kimi kadın temsilcilerinden de bu yönde itirazlar oldu. Örneğin, 'Ben AK Partiliyim' diyerek kendisini tanıtmak ihtiyacı duyan Av. Serpil Balat, Anadolu'dan Yeryüzüne Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Vakfı (AYSİT) temsilcisi olarak davet edildiği TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu önünde, İstanbul Sözleşmesi'ni manipülasyon ve dezenformasyonla karalayan muhafazakâr çevrelere yönelik eleştirilerini dile getirdi:

Toplumsal cinsiyet kavramını cinsiyetsizlik teorisine; LGBT bireylerin şiddetten korunma hakkını onların evlenme hakkına nasıl dönüştürdüklerini hayretle izledik. 'Ailenin kutsallığı' ile söze başladılar ve 'güçlü kadın aileyi yıkıyor' diyerek sözlerini bitirdiler.

Hiç ilgisi olmamasına rağmen evden uzaklaştırmayı, süresiz nafakayı, erken evliliği bile bu sözleşme çerçevesinde tartıştılar. Hatta absürt bir şekilde ensest ilişkiyi meşrulaştırdığını bile savundular.

İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkan bu gruptakiler, haklı bir özgüven kazanmış olacaklar ki hedeflerine 6284 sayılı Yasa'yı, Medeni Kanun'u, Türk Ceza Kanunu'nu ve CEDAW Sözleşmesi'ni koyarak mezkûr yasaların iptali için çalışmalarına başladılar. 5

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ve kadın haklarının çiğnenmesi meselesini sadece "tarikatlara diyet ödemek" veya kimi gazete ve yorumlarda "derin siyasetçi" diye tanımlanan (şimdilik) Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk ile taraftarlarını AKP saflarına çekmek gibi pragmatist bir politik taktikle açıklamak yetersiz kalır.

Kadın Koalisyonu'nun da işaret ettiği gibi, İstanbul Sözleşmesi'ne taraf olmak demek, sadece "Orada yer alan hükümleri yerine getireceğim" demek değil, aynı zamanda "Kadına şiddetle mücadeleyi evrensel insan hakları normları çerçevesinde yürüteceğim, benim bu yönde bir iradem var" demektir.

Devamini okuyabilirsiniz

https://www.indyturk.com/node/388961...kleri%E2%80%A6

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 17-04-2022, 07:08
Tonyukuk Tonyukuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

iste böyleee.

islam böyle 5 yasindaki kizina tecavüz edip öldürecen 8 yil hapisla kurtulacan-Türkiyedeki hakim ve savcilarr bir tepsi baklava calana 8 yil hapis vermislerdi.Sizlerin adaletinizi napem bunlarin adaletine ne deyim dersiniz?

Önerilen Siteler