TENTEN´isimli üyeden Alıntı
Hela man olarak yazmıştın başlığı.

|
Aynen, başlık Helacı Mansur şeklindeydi. Allahsız kitapsız Helacı Mansur, öyle ya hani. Mesela Elu leheb'in elleri kurusun filan ya hani. Ebu Lehebti sonra Ebu Cehil oldu filan. Hani, adamı sevmiyorsan, yardıır. Bu da Helacı Mansur olabilir neden olmasın. Ama elbette ki Hallac şehrine mensup anlamında da olabilir bu benim aklıma çok sonradan geldi. Hallacı Mansur'un günahını almışlar.
Sonra efendim moderasyon iki ihtimal var, ya dedi ki bu kadar şey yaparsak risk mi alırız acaba, hani, beni kurtarmak için öyle yapmış olabilir; ya da işte baktı ki Levh bu kadar titiz dikkatli bir adam ama burada bariz öküzlük yapmış, Hallacı Mansur yazması gerekirken Helacı Mansur yazmış, dur şunu düzelteyim demiş, saolsun, ne iyi moderasyon. Hatta Hallac-ı şeklinde I harfini de ayırmış yani, tam nizami yazmış. Sonuçta Helacı Mansur müşrik de olsa saygıyı hak ediyor, fikirlerinden dolayı. Burada moderasyonun bu davranışını takdir ediyorum. Sonuçta Helacı Mansur müşrik, münafık ilan edildiği için aslında buradaki çoğu insanla aynı kategoride, dostumuz sayılır yani en azından ilkesel anlamda. Hehehe.
Ayrıca yani Helacı Mansur diyenler şurada hata yapıyor, o devirde sifon mu vardı, Alafranga tuvalet mi vardı, millet ortalığa filan tuvaletini yapıyordu. Neyse.
Ama dediğin gibi bence de imza düşünen adama daha çok benziyor. Helacı Mansur niye öyle demiş anlamadım, ayrıca o devirde sifon da yoktu ki. Neyse, saçmalık. İdam etmeleri iyi olmuş zındığı. Hehehe. Ateşi bol olsun. Kışa giriyoruz ateş iyi gider.