"Tanrı insan yer " demek "uzaylı insan yiyor" demek değilki !
Yaratıcı uzaylıya , bu evrenin bir parçası oluyor , oluncada sizin " zamandan mekandan münezzeh " iddianızla çelişiyor.
İşaret ettiğiniz filip incilinde " Tanrı insan yiyor " demesi neyi ispatlar ? Dini bir çok metinde abuk sabuk ifade var. Farkı Ne ? İncil olmasımı? Filip incili olmasımı?
"Uzayli " derken Neyi ispat etmek istediğinizi emin olun anlayamıyoruz. TANRI var mı demek istiyorsunuz.?
Bilinen evrende bilinçli iradeli varlıklar olabilir(mi) olabilirde, olmayadabilir. Bakteri v.s formunda canlılikta olabilir yada olmayabilir. Ama bir şey var ki o da , dünyadaki yaşam kendine ait evrimsel bir süreç, bilim şimdilik bu seviyede.
Konunun başlığı yaratıcılarımız uzaylı mı? Bu uzaylılar yaratıcısı ise aynı zamanda Tanrı olmuş oluyor.
İki bin yıllık dini metinlerde uzaylıların insanları yediği yazılı dedim. Kaynak istendi. Hangi dini metin diye soruldu. İşte dedim bu dini metin. Abuk sabuk veya değil. O size kalmış karışamam. Ben benden istenen dini kaynağı paylaşıyorum. Bunlar abuk sabuktur, değildir onun tartışmasını yapmıyorum. Bu dini metinde bu yazıyor deyip paylaşımımı sunuyorum.
Nag Hammadi kutsal metinlerinde (scriptures kelimesinin Türkçesi maalesef iki ayrı kelime ile ifade edilebiliyor) bir zamandan mekandan münezzeh gerçek Tanrı vardır, bir de arkonların lideri olduğu ifade edilen sahte tanrı vardır. Zamandan mekandan münezzeh olandan bahsetmiyorum uzaylılar derken. Onu da belirtmiş olalım.
Sahte tanrının diğer isimleri şunlardır: Yaldabaoth, Samael (Kör Tanrı), Saklas, Demiurge.
Konuyla ilgisinin bulunması nedeniyle 'Adem neden Tanrı'nın aslında şeytan olduğuna inandı adlı aşağıdaki videoyu da paylaşalım. (Buradaki tanrı adı yaldabaoth olan sahtr Tanrı, zamandan mekandan münezzeh olan gerçek tanrı değil.)
Videoda incelenen metin Türkçeye Şinasi Gündüz tarafından çevrildi. Kendisi gnostik inançlar konusunda bana göre Türkiyedeki en iyi isimdir. Makalesinin linkini aşağıda paylaşıyorum
Peki yaldabaoth'u biz kendi metinlerimizden biliyor muyuz? Bunu yaldabaoth'un icraatlarına bakarak anlamaya çalışalım.
Yaldabaoth, Adem ve Havva'yı cennetten kovan ve Nuh tufanını gönderen varlıktır.
Siz ateist ve deistlerin gnostiklerden farkı şu: Sizler dinlerin insan ürünü olduğunu savunuyor ve reddediyorsunuz. Gnostiktler ise bu metinlerin arkasındaki insan üstü gücün varlığını kabul ederek o insan üstü gücün otoritesini reddediyoruz diyorlar. Siz tanrı falan yoktur varsa da kitap göndermemiştlr diyorsunuz. İşte gnostikler burada Turan Dursun anlayışı ile arasına kalın bir çizgi çekiyor ki asıl mücadele yöntemi de budur.
O dini kaynakta " Tanrı insan yer " derken söyleme şekli İNANÇ , bunu söyleyen ya kendisi uydurdu yada başka bir insan ürünü bilgiyi nakletti
Bu söylemine kanıt göstermesi gereken kişi ,, söyleyen yada onu tasdik edenlerdir.
İyi yada , kötü tanrı , neden " insan yer " !!! Benim burada sorgulayan olarak soracagim neden insan yiyormuş ? olur .
Tanrı dediğinin iyi olunca fizik evrende olmadığı , kötü olunca evrene dahil olmasida kusura bakma ama komik bir söylem oluyor.
Ben seni anlıyorum, sen iradeli , senden üstün olan bir İNANCA sahipsin.
Sen beni anlamıyorsun, senin inanç ile ortaya koydugun her iddia İNSAN ÜRÜNÜ olduğundan , doğayı enterese etmediğinden, tanrı dediğin bana göre imkansız olanaksız insan ürünü kavram olsada olmasada evren için önemli değil. Evren işleyişine devam eder.
İnanç konusu sizi yolda bırakıyor . Kanıtınız yok , iddia ettiğiniz tanrınız VAR lığını ortaya koymuyor.
O dini kaynakta " Tanrı insan yer " derken söyleme şekli İNANÇ , bunu söyleyen ya kendisi uydurdu yada başka bir insan ürünü bilgiyi nakletti
Bu söylemine kanıt göstermesi gereken kişi ,, söyleyen yada onu tasdik edenlerdir.
İyi yada , kötü tanrı , neden " insan yer " !!! Benim burada sorgulayan olarak soracagim neden insan yiyormuş ? olur .
Tanrı dediğinin iyi olunca fizik evrende olmadığı , kötü olunca evrene dahil olmasida kusura bakma ama komik bir söylem oluyor.
Ben seni anlıyorum, sen iradeli , senden üstün olan bir İNANCA sahipsin.
Sen beni anlamıyorsun, senin inanç ile ortaya koydugun her iddia İNSAN ÜRÜNÜ olduğundan , doğayı enterese etmediğinden, tanrı dediğin bana göre imkansız olanaksız insan ürünü kavram olsada olmasada evren için önemli değil. Evren işleyişine devam eder.
İnanç konusu sizi yolda bırakıyor . Kanıtınız yok , iddia ettiğiniz tanrınız VAR lığını ortaya koymuyor.
Evet inancı bırakıp somut olanların üzerinden KANIT bekliyoruz. O kaynaklar bir şey ifade etmez. Sadece inanç.
Toplumların temeli inançtır.
Turan Dursun tıpkı Bahriye Üçok gibi yakılan mushafları dile getirdiği için değerli bir isimdir.
Nag Hammadi inancı; Yunus Emre, Hallacı Mansur, İbnül Arabi inancıdır. Avrupa'yı karanlıktan kurtaran, papaya meydan okuyan da aynı inancın oradaki takipçileridir.
İnançlar insan uydurmasıdır demek bana makul gelmiyor. Binlerce yıldır aynı temaların örneğin Nuh Tufanının işlenmesi buna dair bir şeylerin olduğu gerçeğini gösterir.
Turan Dursun tıpkı Bahriye Üçok gibi yakılan mushafları dile getirdiği için değerli bir isimdir.
Nag Hammadi inancı; Yunus Emre, Hallacı Mansur, İbnül Arabi inancıdır. Avrupa'yı karanlıktan kurtaran, papaya meydan okuyan da aynı inancın oradaki takipçileridir.
İnançlar insan uydurmasıdır demek bana makul gelmiyor. Binlerce yıldır aynı temaların örneğin Nuh Tufanının işlenmesi buna dair bir şeylerin olduğu gerçeğini gösterir.
Toplumların temeli YASALARDIR .
yasalar toplumu bağlarken, inançlar kişiyi bağlar.
Yasa toplumsal
İnanç bireysel
Mesela ülkemizdeki anayasada LAIKLIK diye bir yasa var. Bu yasa TOPLUMU temellendirir . İnançları, inançsızliklari korur. ( bu aralar problem var ama kaide bu)
Din inançlı bir kişi yada toplum bu durumu hazmedemez. İnancınin hakim olmasinı ister.
Toplumun temelinde birde bilime dayalı kolektif olan akıl olmalıdır. Ortak akıl.
Nuh demişsinde
Bak daha dün urfada tufan oldu , bu tufandaki görüntüleri muhakkak izlemişsindir.
Geçmişte onlarca yerde benzeri yada şiddeti daha yüksek sel baskınları olmuştur.
Dünyanın her bir bölgesinde bir çok tufan olmuştur. Bu tufanları insanlar bir şekilde yazılı kaynağa dökmüş olmaları , masal şeklinde anlatılan nuh hikayesinimi işaret ediyor ?
Sanki sadece ortadoğu coğrafyasında sel su baskınlarımı oluyor? Ortadoğudaki bu su baskını olayına akla ziyan hikayeler yazmakta ancak dini inançlarda olur. Hikaye herkesin malumu
Sopa ile deniz yatmaktan, parmakla uydumuz Ay i ikiye bölmekten , karıncayla konuşup , gökten helva yağdırmaya kadar olan tüm söylemler abartılı insan uydurmalarıdır.
İnançlı insanlar bazen o kadar abartıyor ki , tanrı dediği ile konuşmaya dahi gittim diyebiliyor. Tanrıyla konuştum falan filan işte.
Konuştum dediği şeylere bakıyorsun ve gülümsüyorsun.
Bu sebepten uzaylı mevzuda bir inanç , halkın toplumun temelide olamıyor. Olamazda zaten.
Sümer metinleri bilinen en eski ve orjinal insan yazıtları ama anlatılan hikayler gerçekten komik.
Tabiki sümerler o tip hikayeleri yazsada kendilerince bir kamu anlayışı ortaya koymaktan yani YASA yapmaktan geri durmamışlar.
Mesela inançları ile tarım yapmamışlar. Okunup üflenen buğday ekimi hikayeleri yok.
İnançlar önü açılıp birazda olsa serbest kalırsa katliam yapmaya başlıyor.
Insanı, hayvani , bitkiyi, DOGANIN canlı cansız her bir parçasına saldırıyor.
Bunun o kadar çok örneği varki tarihsel surecte
İsmini andığın bir çok insan , bu sebepten katledildi ve ismi hiç duyulmamış milyonlarca insan .
Toplumların temeli YASALARDIR .
yasalar toplumu bağlarken, inançlar kişiyi bağlar.
Yasa toplumsal
İnanç bireysel
Mesela ülkemizdeki anayasada LAIKLIK diye bir yasa var. Bu yasa TOPLUMU temellendirir . İnançları, inançsızliklari korur. ( bu aralar problem var ama kaide bu)
Din inançlı bir kişi yada toplum bu durumu hazmedemez. İnancınin hakim olmasinı ister.
Toplumun temelinde birde bilime dayalı kolektif olan akıl olmalıdır. Ortak akıl.
Nuh demişsinde
Bak daha dün urfada tufan oldu , bu tufandaki görüntüleri muhakkak izlemişsindir.
Geçmişte onlarca yerde benzeri yada şiddeti daha yüksek sel baskınları olmuştur.
Dünyanın her bir bölgesinde bir çok tufan olmuştur. Bu tufanları insanlar bir şekilde yazılı kaynağa dökmüş olmaları , masal şeklinde anlatılan nuh hikayesinimi işaret ediyor ?
Sanki sadece ortadoğu coğrafyasında sel su baskınlarımı oluyor? Ortadoğudaki bu su baskını olayına akla ziyan hikayeler yazmakta ancak dini inançlarda olur. Hikaye herkesin malumu
Sopa ile deniz yatmaktan, parmakla uydumuz Ay i ikiye bölmekten , karıncayla konuşup , gökten helva yağdırmaya kadar olan tüm söylemler abartılı insan uydurmalarıdır.
İnançlı insanlar bazen o kadar abartıyor ki , tanrı dediği ile konuşmaya dahi gittim diyebiliyor. Tanrıyla konuştum falan filan işte.
Konuştum dediği şeylere bakıyorsun ve gülümsüyorsun.
Bu sebepten uzaylı mevzuda bir inanç , halkın toplumun temelide olamıyor. Olamazda zaten.
Sümer metinleri bilinen en eski ve orjinal insan yazıtları ama anlatılan hikayler gerçekten komik.
Tabiki sümerler o tip hikayeleri yazsada kendilerince bir kamu anlayışı ortaya koymaktan yani YASA yapmaktan geri durmamışlar.
Mesela inançları ile tarım yapmamışlar. Okunup üflenen buğday ekimi hikayeleri yok.
İnançlar önü açılıp birazda olsa serbest kalırsa katliam yapmaya başlıyor.
Insanı, hayvani , bitkiyi, DOGANIN canlı cansız her bir parçasına saldırıyor.
Bunun o kadar çok örneği varki tarihsel surecte
İsmini andığın bir çok insan , bu sebepten katledildi ve ismi hiç duyulmamış milyonlarca insan .
Laiklik demişsin de kralın hem devletin hem de angklikan kilisesinin başı olduğu İngiltere laik mi bir araştır istersen. Fransayı ele alalım. Kiliseler Vatikana bağlı. Devlet kiliseye karışmıyor, Vatikan Fransa devletine karışmıyor.
Laiklik demişsin de kralın hem devletin hem de angklikan kilisesinin başı olduğu İngiltere laik mi bir araştır istersen. Fransayı ele alalım. Kiliseler Vatikana bağlı. Devlet kiliseye karışmıyor, Vatikan Fransa devletine karışmıyor.
Türkiyede şeyhülislam oldu diyanet reisi .
İşte topluma inancı temel yapınca diyanetin şeyside şeyh bilmem ne oluyor. Orda kalsa iyi tarikat şeysileride ahkam kesiyor.
Neyse , uzaylı tanrı yada evren dışı bir tanrı benim için verisi kanıtı olmadığından hikayeden öte gitmiyor.
Filip incilinin hangi ayeti?
Bu ayetin ingilizcesinin, fransızcasının geçtiği bir metni buraya kopyala/yapıştır yaparsanız, kontrol edebiliriz belki.
Filip incilinin Türkçe çevirisinde böyle bir şey yok. Çeviren kişinin doğru çevirip çevirmediğini bilmiyorum. Başka bir kitapta da okumuştum galiba. Orada da böyle bir şey yoktu.
Nuh tufanına da takılma. Ziusudra'nın Utnapiştim'e, Utnapiştim'in de Nuh'a dönüştüğünü öğrendiğin/anladığın an, din denilen şeyi de kavramaya başlayabilirsin.