(7) 3 yaşındaki kız çocuklarıyla cinsel ilişkiye girmek caizdir
Bu İsrail'de yaygın bir sorundur.
Çocuk tacizcileri İsrail'e kaçıyor.
İsrail hükümeti çocuk kaçakçılığını durdurmakla ilgilenmiyor.
Bütün bir yıl boyunca sadece bir iddianame, hatta mahkumiyet bile yok.
(8) Eğer bir Yahudi, Yahudi olmayan bir çocuğa (örneğin 3 yaşında) tecavüz ederse, çocuk idam edilir.
Not: Bu Talmud'dan değildir. Bu, Yahudi hukukunun en yetkili kitaplarından biri olan Maimonides'in Mishneh Torah'ından alınmıştır.
20'den fazla Yahudi asker Yahudi olmayan bir kızı kaçırdı, üç gün boyunca tecavüz etti ve sonra öldürdü.
"Karar verildi ve uygulandı: onu yıkadılar, saçlarını kestiler, tecavüz ettiler ve öldürdüler," diye yazdı.
"Kulübeden çıkarıldı ve askerlerin gözü önünde çıplak duş almaya zorlandı. Üç adam daha sonra ona tecavüz etti."
"Şabat yemeğinden sonra takım komutanı [...] ona ne yapılması gerektiği konusunda bir oylama önerdi."
"Orada bulunan 20 kadar askerin çoğu slogan atarak alternatif için oy kullandı: "Sikişmek istiyoruz". Komutan, adamlarından oluşan grupların önümüzdeki üç gün boyunca kıza toplu tecavüz etmeleri için bir nöbet çizelgesi düzenledi. Moşe ve çavuşlarından biri ilk giden oldu ve kızı baygın halde bıraktılar. Ertesi sabah, kız kendisine yapılan muameleyi protesto ederek işleri karıştırdı. Moşe çavuşlarından birine onu öldürmesini söyledi."
(9) Küçük erkek çocuklarına oğlancılık yapmanın yasal bir cezası yoktur (bazı hahamların farklı görüşleri vardır)
"Katolik Kilisesi'nde olduğu gibi ultra-Ortodoks Yahudilikte de çocuklara yönelik cinsel istismar krizi son yıllarda şok edici manşetlerden nasibini aldı.
"New York'ta, İsrail ve Londra'nın önde gelen Ortodoks cemaatlerinde çocuklara yönelik taciz ve tecavüz iddiaları yaygınlaştı.
"İddia edilen tacizciler okul öğretmenleri, hahamlar, babalar, amcalar -erkek otoritesinin figürleri-. Kurbanlar, Katolik rahipler gibi, çoğunlukla erkek çocuklardır."
İsrail bir kez daha Talmud kurallarına uyma konusunda ön saflarda yer almaktadır.
(10) İki yetişkin arasındaki eşcinselliğin cezası, failleri yüksek bir yerden (örneğin bir çatıdan) atarak öldürmektir.
Tüm içeriği okumak için Sanhedrin 45a'ya gidin, çünkü tek bir ekran görüntüsüne sığmaz.
İsrail'deki dindar Yahudiler meseleyi kendi ellerine aldılar.
(11) Yahudi olmayanlardan çalmak caizdir
(bazı hahamların farklı görüşleri vardır)
İşte bu öğretinin uygulamadaki bir örneği. Ama çok daha fazlası var...
Filistin topraklarını sistematik olarak çalıyorlar.
Tanrı'nın onlara çalma izni verdiğine inanıyorlar.
Dindar Yahudi bir adam Filistinli bir kadının evine girerek "Eğer evinizi ben çalmazsam başkası çalacak" dediği için viral oldu.
(12) Yahudi olmayanların borçlarını geri ödemeyi reddederek onları aldatmak caizdir
(bazı hahamların farklı görüşleri vardır)
Bernie Madoff ve Sam Bankman-Fried Talmud'un bu öğretisini mi takip ediyorlardı?
(13) Yahudi olmayan çalışanlara ücretlerini ödemeyerek onları aldatmak caizdir
(bazı hahamların farklı görüşleri vardır)
İsrail'deki Filistinli işçiler işverenleri tarafından sürekli olarak dolandırılmaktadır.
(14) Yahudi olmayan toplumlarda vergi kaçakçılığı yaparak insanları aldatmaya izin verilir
(bazı hahamların farklı görüşleri vardır)