* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Türkçülüğün Sefaleti | Meral Akşener, Ümit Özdağ, Mustafa Destici
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Türkçülüğün Sefaleti | Meral Akşener, Ümit Özdağ, Mustafa Destici
Bizim toplumumuzu en kolay nasil uyutur yada uyusturursun?
Din ve milliyetcilikle. Bu iki kavrami kullandiginda toplum hipnoz olmusa donuyor. Saga sola anlamsizca bakan bilincsiz insanlar gibi. Bilinc, daha once baska bir baslikta soyledigimiz gibi, bireyin kendisinin ve cevresinin farkindaligi demekti. Toplum, kitlesel bir korluk ve sagirlik yasiyor. Ne kendilerinin ne de digerlerinin icinde bulundugu durumun farkinda. Su siyasetcilerin yuzlerinden bile igreniyor insan.
2 ay once Antalya'daydim. Markete alisverise gittim. Marketin onunde bir kadin, "para istemiyorum, Allah rizasi icin bana yiyecek birseyler al" dedi. Insanlari dusurdukleri duruma bak. Saraylarda sefa surenleri alkislayanlarin kotulugune bak.
'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...
Türkün Türkle varoluş savaşı; Türk sağının yok saydığı, gizlediği Türk mitolojisi! Bartu Bölükbaşı
Ayşe Hür Süryanilerin katliamına ve sürgününe ilişkin tweet dizisi paylaşmış.
Tweet dizisini X'den okuyun.
1924-1938 arası Kürt illerinde nüfus neden azaldı? | Konuk: Şükrü Aslan | Kürtler ve Cumhuriyet
1924-1938 arası Kürt illerinde nüfus neden azaldı? | Konuk: Şükrü Aslan | Kürtler ve Cumhuriyet
Her zaman okumayı izlemeye tercih ettigim için video izlemeyi pek sevmem. Ama videodaki konuşmalar ilgimi çektiği için sonuna kadar izledim. Konugun da belirttigi gibi Cumhuriyet kurucuları bir denge kurmaya çalışmışlar, bir mozaik oluşturmaya uğraşmışlar.
Malum Kürt isyanları, Ethem isyanı ve olası isyanlara karşı yeni kurulan bir devlette böyle bir mozayik oluşturmak kötü bir düşünce değil. Bunu Türk ırkçılığı olarak görmek de son derece yanlıştır. Zira batı tarafına örnegin Konya'ya gönderilen Kürtler de var. Zaten bu dengeleme çalışması tam anlamıyla gerçekleşmemiş, keşke gerçekleşseydi. Hiç olmazsa belki emperyalizmin oyununa şimdi olduğu gibi bu kadar düşülmezdi.
Her zaman okumayı izlemeye tercih ettigim için video izlemeyi pek sevmem. Ama videodaki konuşmalar ilgimi çektiği için sonuna kadar izledim. Konugun da belirttigi gibi Cumhuriyet kurucuları bir denge kurmaya çalışmışlar, bir mozaik oluşturmaya uğraşmışlar.
Malum Kürt isyanları, Ethem isyanı ve olası isyanlara karşı yeni kurulan bir devlette böyle bir mozayik oluşturmak kötü bir düşünce değil. Bunu Türk ırkçılığı olarak görmek de son derece yanlıştır. Zira batı tarafına örnegin Konya'ya gönderilen Kürtler de var. Zaten bu dengeleme çalışması tam anlamıyla gerçekleşmemiş, keşke gerçekleşseydi. Hiç olmazsa belki emperyalizmin oyununa şimdi olduğu gibi bu kadar düşülmezdi.
Uygulamalar görüşünü desteklemiyor, tam aksine tüm yöntemlere açık(şiddet, baskı, sürgün, kültürel) planlı bir faşizm, asimilasyon sürecini gözler önüne seriyor. Kaldı ki ayrıca ilgi dönemin etkin isimlerinden ileri gelen komutanlar da sadece ırkçılık değil, mezhepçiliğin de ağır bastığı, İttihat ve Terakki darbeciliği ve faşist ırkçılığa evrilişiyle birlikte, çeteleşme etkilerinin de ağır bastığı bir başka gerçektir.
Elbette resmi tarih ve iddianameler yalanlarla bezenmiş... Nasıl ki günümüzde bunca teknolojiye rağmen AKP+MHP mafya iktidarı dilediği her insanı türlü yolsuz, usulsüzlük, ithamlarla şu ya da bu veya hain, terörist ilan etmektedir, ilgili dönemlerde de aynı+benzer ve helleki İttihatçı çeteleşme, entrikaların ustalık dönemlerinden miras sahtekar yöntemler işletilmiştir.
örneğin Seyit Rıza konusunda olduğu gibi. Meseleler çarpıtılmış, zaten bilinçli olarak örgütlenmiş, planlı operasyonlar "kızılbaşlara ölüm" nidalarıyla yürütülmüştür. Amaç sadece Kürtlerin değil alevilerin de yok edilmesi projeleridir ki, faşist yol ve yöntemlerle başarılı olamadılar ancak menfaatleri namına hayli kazanç elde ettiler.
Malum İngiliz ajanlığı iftirasını yazan(yazdırılan) savcı dahi, sahte belgeler düzenlendiğini bizzat kendisi itiraf etmiştir. Yine alevilerin yaşadığı bölgeye atanan vali ve imam(ne iş?), bir dolu soysuz, yolsuz işler gerçekleştirmiş, üzerini örtebilmek için de Kürt, Alevi düşmanlığı üzerinden ortalığı ateşe vermiştir -resmi anlayış-. (ilgili bölgeden, ilgili kamu kurum+kademelerine yollanan mektupların, adrese ulaşmasını da engellemiş, hem kendi yolsuz ve baskı rejimlerini hem de delilleri gizlemiş, yok etmiş. Bu zemini nasıl bulabildiler, çünkü rejim, bu konuda ayrımcı, kamplaştırıcı, ötekileştirici, faşist bir anlayışa sahipti)
Bunları neden anlattım da çok daha teorik bir detaya girmedim, gerek görmedim, zira İttihatçı faşizmin hakim olduğu topraklardan bir İsviçre, Kanada veya başka batı ülkeleri gibi bir anlayışın çıkması zaten beklenemezdi... Bilgivehis, ortada mozaik oluşturmak diye bir çaba yok, aksine mozaiği yok etme çabası, ittihatçı faşizmin toplumsal kamplaştırma ve faydalanma strateji ve propagandası var. peki bugün diyelim ki AKP+MHP rejimine dayanamayan halk sokaklara dökülse, isyan etse, Türkler suçlu mu olur? Meselelere bu biçimde -ırkçı, mezhepçi vb. trol söylem ve yöntemlerle- yaklaşmak yanlış, bilimsel olmadığı gibi saptırıcı, aldatıcı da olur, bizi cahilleştirirken, gerçeklerden de alıkoyar(oysa özünde yatan ekonomi-politik)...
Emperyalizmle ilgili bildikleriniz de ne yazık ki yanlış -Kemalistlerin ve Perinçek denen CIA elemanının temsil ettiği anlayışla içini boşaltıp, çarpıttığı, meseleyi salt millet lafzına indirgeyen yalan-dolan, düzmece, aldatıcı emperyalist tanımlar kökten yanlıştır.
Şöyle soralım;
A,B,C
Bunları ortak kümeye alsan nasıl alırsın? B,C yoktur ve kabul edilemez, sadece A demenin nesini savunuyorsun, hani nerede bu küme?? Bu halde hangi emperpyalist oyunlarından söz ediyorsun? B ve C'nin varlığı değil, senin B ve C'yi yok sayıp, ötekileştirmendir asıl sorun, öyle değil mi? Eeee? Yapan, eden, ötekileştiren, iten, çeken, ayrımcılık, bölücülüğü yapan sensin(şahsını kastetmiyorum, rejimi, yanlı tarafı, uygulayanı kastediyorum), meşru göstermek için yalan, dolan, talan gerekçe üretmemeli...
Mozaik vb. trol söylemdir, aynen günümüz KAP+MHP rejimindeki bir dolu yalan söylemler gibi, oysa gerçek, insanların kültürleri veya inancı veya yaşam biçiminden dolayı sürülerek asimile edilmesi, ayrımcılık, ötekileştirme, kapmlaştırma projesidir. Baskı, şiddet, sürgün bütün yöntemler mevcut ve öyle ki, AKARABALARIN dahi aynı bölgeye sürülmesi, KÜLTÜRLERİNİ İCRA ETMELERİNE KADAR YASAKLANMIŞTIR, mozaik dediğin bu mu? Nasıl olacak bu mozaik? senden gayrısının FARKLILIĞINI, VARLIĞINI KABUL ETMEMİŞSİN Kİ! Buradan mozaik çıakr mı? Gerçekten de bu kadar basit kıstasları yapamıyor muyuz? gerçekten de bu denli akıl,mantık,bilim dışı sahte söylemleri nasıl bu kadar kolay kabullenebiliyor, sloganlaştırıyorsunuz? Aynı anlayış AKP+MHP rejiminde de hakim, ne kadar sahtelik, yalan, dolan varsa bu tarz akıl, mantık dışı laflarla perdeleniyor.(anlatmama gerek yok). Toplum olarak sorgulamamız, akıl ve mantığı çalıştırmayışımız, cehaletimiz en temel sorunlarımızdan birisini temsil ediyor. Çelişkiye bakar mısın, emperyalist oyunlar diyorsun, ama zemini hazırlayan da savunan da yine sen oluyorsun... Peki örneğin çok çeşitli millet, inancın birlikte yaadığı Kanada yanlış mı yapıyor? Kanada, İngilizler dışında kalan tüm milletleri yok sayıp veya sürgün edip, dil, kültürlerini yasaklamalı, çeşitli eylemlerini meşrulaştırmak için gerekçe üretmeli, baskı, şiddet, isnatlar, baskıya karşı direnç oluşmasını sağlamak ev bu direnişin isyana dönüşmesi veya isyanmış gibi gösterilmesi, vatandaşlığın, ancak İngiliz anne ve babadan olma, herkesin ya İngiliz ve Hristiyan olduğunu kabul etmesi şartı koşulmalı, aksi davrananlar baskıya maruz bırakılmalı mı? O zaman mı emperyakist oyunlara gelmemiş olur?... Bu söylemler trol, bayağı, adi söylemler, hala daha anlamamak...(?)
Oysa gerçek basit 5 harften oluşur -> İNSAN, yani öznesi insan olmayan hiç bir görüş veya rejimin savunulacak bir yanı yoktur, özleri yolsuz, sahte, sahtekarlık, dolandırıcılıktır, kısaca sürü psikolojisi, güç vb. getirilerinden belirl ibir kesimin nemalanması, kalanın da bunalra köleliğidir...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
İşgalci akp-mhp-hüdapar iktidarının kuvvayi-milliye karşıtlığıyla aynı saftasın, onlar da kuvvayi milliye karşıtı.
Bir antiemperyalistin karşıdevrimcilerle bu gibi elzem konularda aynı görüşü paylaşıyor olması düşündürücüdür. Zira kuvvayi-milliyeciler emperyalizme karşı savaştılar. Akp iktidarı ise onların savaştığı güçlere hizmet eden bir işbirlikçidir.
Hem işbirlikçilerle aynı görüşte olup hem antiemperyalist olunmaz.
Hadi ben olayı yanlış yorumladım diyelim, peki bu işgalcilerle aynı görüşe sahip olmayı nasıl izah edeceksin?
İngiltere'den beslenen Seyit Rıza gibi feodal ağaların, Şeyh Sait gibi tarikat liderlerinin isyanları bir gerçek değil mi?. Yeni kurulmakta olan hiçbir devlet ki, bu sosyalizm dahi olsa müsamaha gösteremez, tolerans tanımaz. Bu gerçekleri görmezden gelerek kuvvayi-milliyecileri faşistlikle suçlamak bana göre emperyalizmin oyununa gelmektir.
Devletler kolay kurulmuyor, hele bir de bu devletler emperyalizme karşı kurulmuşsa işler daha da zorlaşıyor. Sovyetler, Çin, İran ve diğerleri hepsi kurulurken baskı ve asimilasyona başvurmak zorunda kalmadılar mı?. Ahan da İspanya gibi gelişmiş bir AB ülkesi bile halen baskı uygulamaktadır. ABD, Kızılderilere halen baskı uygulamakta ve yaşam alanlarını sınırlamaktadır.
Kuvvacılar ne yapmalıydı, devleti tanımayan ve askerleri öldüren aşiret reislerine karanfil mi vereydi?
Yine diyorum bu dengeleme politikası keşke tam olarak uygulansaydı.
Ayrıca benim atalarımın da bu politika nedeniyle farklı topraklarda yaşamak zorunda kalmadıkları ne malum, belki kökümüz Kürt, Laz, Çerkez'dir. Asıl asimilasyonu bir Türk düşmanı olan Osmanlı yapmıştır. Şimdiki iktidar da aynen onun yaptığını yapıyor, ülkede neredeyse yerli-işgalci sayısı eşitlendi.