Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-12-2024, 15:33
noob1 noob1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Neden Esniyoruz

Neden Esniyoruz ?

haber:
https://tr.mashable.com/bilimsel-ara...3-kere-esnedim

Bu soruya hemen "uykumuz geldiği" için deyip işin içinden çıkacağınızı düşünüyorsanız yanlıyorsunuz.

Çünkü aslında bu bilimsel bir cevap değil, bilim bu şekilde çalışmaz. Neden esniyoruz un cevabı, şu eksiklikten şu fazlalıktan kaslardaki bilmemne birkmesini rahatlatmak için vs gibi dayanaklı bir detay cümlesi olması gerektiğidir.

İşte bu noktada bilim bu cevabı bulamamıştır. Tahminler var sadece.

Yıl olmuş 2024, yapay zeka felan çıkmış, ama neden esnediğimize dair bilgiler sadece teoriden ibaret.

ve hala esnememizin kesin nedeni belli değil iken, insan oğlu tutmuş Tanrı varmı bulacak, biraz zor bulur bence. du bakalım daha neden esnediğini bilmiyon sen garibim. Tanrı varmı bulacakmış, gülerim buna ben.

Başparmak nasıl çalışıyor bulabildinmi ?
Beyin bilgileri nasıl kaydediyor ?
Yapay kan yapabildinmi ?
Yapay gıda, 1 miligram gıda yapabildinmi, ?

yaptıklarımızı küçümsemiyorum, ama yaptıklarımızı da büyük görmüyorum.
gerrçekte totale baktığımızda hala "ezik" sınıftayız.

"ey insan, yürüde ense traşını görelim"

https://tr.mashable.com/bilimsel-ara...3-kere-esnedim
Alt 23-12-2024, 17:14
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tanrinin var oldugunu kanitliyabilirmisiniz?
Tanri ve tanrilarin var oldugunu, ek guc olarak algilamak ve ihtiyac duyulmasindan dolayi insanlar Tanrinin veya Tanrilarin oldugunu kabul eder.

Ozellikle Cennnet, 72 Melek, Yeni Cikmis tomurcuk Memelere Yani Muhammed`in Aysenin tomurcuk memelerine kavusmasi gibi bir heves.
Diger bir aciklamasi ise Cinsi Sapikligin ve Ahlaksizligin hevesidir.

Cehennem Korkusu bunun diger bir onemli faktorudur. Cayir Cayir Yankilmak, Derilerin zefkle yakilmasi, gelen yeni derilerin hemen acilar icinde tekrar yakilmasi, Dilim dilim dogranmasi, Lagim cukurlarinda pisliklerin yutulmasi vs vs vs vs gibi vahsiligin Iskencelerin yiginlarla korkularin merkezi olan olusumdan korkarak Tanrinin butun adaletsizliklerini, Pezevenklik veya Iskenceciligini kabul etmesidir.

Konumuza gelecek olursak genelde butun hayvanlarda esneme olgusu vardir.
Bizlerde birer Dusunen ve Vicdan sahibi oldugumuzu kabul eden birer HAYVANLARIZ.

Biz Hayvanlar gercek ve dogrularla yuzlesmedikce,
Olmiyan Tanrilar Yasamimizda var olmaya devam edecektir.
Siz ve sizin gibilerin inandigi Tanri ve Tanrilarin, Peygamber ilan ettikleri Elcilerinin nasil ve ne zaman esleri tarafindan zehir verilip hak edildikleri yere gonderilecegini soylememeleri.
Yazin sicaginda 3 gun cesedinin yerde kalacagini, Cesedinin kokmaya baslamasindan dolayi zorunlu olarak yakinlarin tarafindan 17 kisiyi gecmiyen kisiler tarafindan bir cukura atilacagini soylememesi veya haber vermemesi!
Elcisine buyuk bir haksizlik yapildigini dusunen varmidir?

Gece ve Gunduzun nasil meydana geldigini,
Bulutlarin neden ve nasil olustugunu,
Dunyanin Duz oldugunu 1600 yillarin basinda bulan Galileo ve onun gibiler Senin inandigin Tanrilar ve Peygamberlerinden daha bilgili ve gercekci olduklarini gorebilecek gozlere sahipmisiniz?

Sonuc olarak Tanri ve Tanrilarin hep Uckur, Sapiklik, Tecavuz, Zulum, Haksizlik, Vicdansizlik, Katliam, Cinayet, Oldurme, Yakma, vs vs vs gibi asaglik olgularin mimarligini yapmis.
Bu Tanrilar donemin egemenleri ve rahatca yaptigi, yapabilecegi pislikleri serbest yapmalari icin HORTLATTIKLARI TANRILARDIR.

Begenmedigin veya dogru bulmadigin Bilim, Gerceklerin Dogrularin Bilimsel Tespitlerin vs vs toplamidir Bilgidir.
Senin Tanrilarin Yalanlarina benzemez.
Gercekleri tespit ettigi yere kadar varligini surdurur.

Okuzun altinda buzagi aramak yerine. Gormek istemiyen gozlerinizi acarsaniz, Insan olma ozelliklerinizi de yasaminiza yansitmis olursunuz.

Gerekce gosterip bazi seylerin inkarciligi adi altinda yaptiginiz veya yapmaya calistiginiz aciklamaya alttaki linkin katkisi olabilirmi bilmem.

https://www.lovayatak.com/esnemek-ne...Jdq5Tzx071Bz3q

Saygi ve Insani Sevgilerimle

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 23-12-2024, 19:06
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Esnemek, dışkılamak gibi doğal bir durum, solunum sistemiyle ilgili...

İnsanın şu ya da bu konuya dair bilgisinin olmaması anormal bir durum değildir. Her zaman kanıtlanan gerçek, dinler(inanç istismarı üzre kurulu kast, saltanat örgütleri) cehaletten beslenir.

İnsan yıldırımın nasıl olduğunu bilmediğinde, insanlığı inanç, değer vb. istismarı üzerine sömürenler, yıldırımların, masalda adı geçen Zeus, Allah vb.lerin, dilediğine fırlattığı mızrak olarak iddia edilmiş(Kur'an açısından da, masalın bu kısmına dair "Rad suresine" bakılabilir), senin gibi insanlar bu tür tehditlere iman edip, saraylara, ağalara korkuyla köle, sürü(kelimenin tam anlamıyla) olmuştu. Zaten o efendiler öldükten(ama siz öldükten sonra) sizlere de masal diyarlarında, bol kadınlı(?), sınırsız servet, zenginlik, lüks hayat sunacakları yalanlarını, dediklerinden çıkarsanız ateşlerde yakacakları şantajı, tehdidini savurmuşlardı. Kısaca sürüden ayrılmaman için çok çeşitli tehdit, korku, çekince, çıkar vb. gerekiyordu, tanrı kırbaç olarak kullanıldı...(neyse konu bu değil)

Bana inanırsan sana şeker vereceğim, innamazsan döverim mantığı dahi acziyet, çaresizlikle tehdit, şantaj, aldatma, ödül, ceza, şiddet karşılığında elde etme arsuzu dahi sorunlu değil mi? İnanç dikte edilebilir, dayatılabilir, ödülle, cezayla veya dilenebilir mi? İnanmak ve aldanmak...

Şimdi ise insanlık, doğa olaylarının iradi, ilahi bir keyfilik değil, doğal olduğu, hatta insanın doğayı taklit ederek, doğa olaylarını tetikleyerek gerçekleştirebildiğini de çözmüş durumda. Diyelim ki yıldırımlar mızraktır ve bunlarla Zeus cezalandırıyor demiş olalım, nasıl oluştuğunu açıkladı mı? (Akıl nerede?). Peki tanrı neden bu kadar aciz ve asker gibi gösterildi, kimin askeri, gardiyanı, kırbacıydı?

Tamam, diyelim ki ben tanrı olduğumu iddia ediyorum;
Her şeyi yaratan benim. Tanrı benim. Bana yüce tanrı Spartacus diyeceksiniz. Bana inanır(?), biat eder, teslim olursanız size düzinelerce kadın, şarap, baldan ırmaklar, hanlar, yatlar, katlar, hamamlar... bahşederim. Dileseydim hepiniz inanırdınız, ama bana inanın yoksa yakarım! (?). Demiş olayım, burada akıl, mantık, izan, irfan, acz sorunu yok mu? İyi düşünün... Bir tane de vahy göndereyim;

1.) Sizi bir parça topraktan yaratan, açken doyuran, susuzken sulayan Spartacus değil mi?
2.) İşte o inkarcılar ki, vay hallerine. Şüphesiz o(hesap günü) onlar için ne kötü, biat eden müminler için müjdeli bir gündür.
3.) İnternete and olsun ki, şüphesiz sizi bir damla sudan yarattım. Şüphesiz benden üstün, benden yüce başka bir ilah yoktur.
4.) Hani Usguna'ya sormuşlardı, şeytanların şerrinden kime sığınırsın demişlerdi de, O "yüce Spartacus'a sığınırım" demişti. Bilmez misiniz? Hemen ardından ebabil kuşları gelmişti de, Usguna'yı Kaf dağına götürüp, geri getirmişler ve "ne gördün ey Usguna, kavmine anlat ki hidayete eresiniz" demişti.
5.) Ay geceyi dolayıp, samanda su yüzdüğü, develer tellaları kovaladığı gün, şüphesiz hesap vereceksiniz!.
6.) Noob1'in eline, dizine, beline dursun, şüphesiz o kızgın kazana atılacak, hem bu dünya, hem öte dünyada 2 eli yakasına ermeyecektir. Müminler için ibret vardır, Spartacus hakkıyla gözetendir...

3333.) Akhdslkhgdk dlgkslkdgjslg sgjsdlgjsd gsldgjs dlgs, şüphesiz...

Aksini ispatlada göreyim, hadi madem yaratan değilim, bir parça topraktan 1 insan yarat da görelim...

S.a.f.s.a.t.a...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (24-12-2024 Saat 01:02 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-12-2024, 21:23
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

noob1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yapay kan yapabildinmi ?
Yapay gıda, 1 miligram gıda yapabildinmi, ?
Sen de seviyeyi iyice düşürdün ha.
Kuran'da yazdığı gibi, bir ayet yazın da görelim!!

İnsan yapımı şeyler yapaydır. İçtiğin ağrı kesici yapaydır. Telefonun yapaydır.
Geri kalanlara da doğal denir.
Alt 30-12-2024, 15:59
noob1 noob1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yüksek teknoloji anlamında, base şeylerden bahsediyorum,
nam- diğer : "business continuty" ,

"iş sürekliliği",,

ağrı kesici elzem midir değildir, ama nefes almak elzemdir. ölürsün.
yemek yemek elzemdir, yemezsen bi süre sonra deport olursun bu hayattan.

kan, kansız olmaz, ama telefonsuz olur, kansız yaşayamazsın, imkansız, ama telefonsuz yaşanıyo yani,

yapay kalp ? yapay kan ? yapay gıda ? no mümkün..

-----------

Spartacus de mizansenmi, traji komik durummu anlatımların bilemedim,
koskoca bilim camiası biz bilemedik bunu, bulamadık diyor, adam çözmüş,

"spartacus > bilim"

anladık.

yazdığın hikaye salakça, ama ne dim biliyormusun, name lere takılma,

kıdemli bilgisayar uzmani olarak yazayım :

if name = spartacus
# it doesnt make any diffrence.
continue (beliveGod);

else:
# still no make difference.
continue (beliveGod);

bilmem anlatabildim mi ?

Tanrı kendine ne derse desin, önemli olan bunları birilerinin yapmasıdır. Ve amacını da biliyorum.
Alt 31-12-2024, 03:39
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

noob1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Spartacus de mizansenmi, traji komik durummu anlatımların bilemedim,
koskoca bilim camiası biz bilemedik bunu, bulamadık diyor, adam çözmüş,

"spartacus > bilim"

anladık.

yazdığın hikaye salakça, ama ne dim biliyormusun, name lere takılma,

kıdemli bilgisayar uzmani olarak yazayım :

if name = spartacus
# it doesnt make any diffrence.
continue (beliveGod);

else:
# still no make difference.
continue (beliveGod);

bilmem anlatabildim mi ?

Tanrı kendine ne derse desin, önemli olan bunları birilerinin yapmasıdır. Ve amacını da biliyorum.
Ve başka birlerinin de, senin masal tanrını öte bir masalla yaratması(yaratanın, yaratanı...+n), yazması gerekir, bu akıl, mantık dışı paradoksla bir yere varılamaz. Kaldı ki gözlemlediğimiz gerçeğin parçası da değildir. Hiç bir veri, bilgi olmadığı halde hakkında konuşulan şey ne olursa olsun, uydurmadır, dogmadır... esnemekmiş, çağdışı zihniyetlerin kafasıyla, inançtan söz ediyorsun, oysa seninkisi inanç değil, inancın istismarına dayalı dinler(siyasi oluşumlar) açısında bir nevi grup aidiyeti saplantısı, esnemenin dahi hoş karşılanmadığı bir cehalet -> din(ki hangisi? söylemeye gerek yok)...

if (insan && mantık) {
insan;
}
else if(insan && ! mantık) {
mankurt insan; // noob1
}

Sorduğun sorulardaki basit mantık hatasını dahi çözemezken, programcı olduğun iddiası üzerinden hasta egonu tatmin ettiğini sanıyorsun. Yazılımcı insanda mantık olur, ezberci veya hırsızlar ise övünür...

Yıldırım veya esnemenin nasıl oluştuğunu bilip, bilmemek ile Pinokyo'nun bir alakası olabilir mi? Neden sıçtığını biliyor musun? Sorduğun soru bu, evet biliyoruz... E şimdi ne olacak?

Yıldırımın nasıl oluştuğunu biliyoruz, yani senin masal tanrının keyfen ona buna attığı mızrak değil. Yani biz yıldırımın nasıl olulştuğunu bilmiyorsak bu Pinokyo için delil olur mu? Çözersek de bu Pinoyonun masal olduğunu mu kanıtlar?

Bir insan(insansa), bu kadar BASİT mantık hatalı sorular soracak ve anlatıldığı halde kavramayacak kadar mal olabilir mi?

Bu zırvalığının sonu yok.

Tanrı benim, aksini ispatla, lafazanlık yapma, bak sana diyorum ki tanrı benim, Allah yalan. Eğer tanrı ben değilsem hadi ol de ve yoktan evren yarat da görelim, böyle soru mu olur?

hala daha sorduğun soruların ne kadar saçma olduğunu anlayamadıysan, ne demeliyim ki, gerizekalılık...

islam yalan, batıl, tanrı benim, ben söylüyorum, itiraz etme beni dinle... Buyur dinle, yoksa tanrıd eğil miyim? O zaman ben tanrı değilsem hadi ol de ve bir evren oldur da görelim

Varlık-yokluk ortadadır, yaratılamaz, bunun lamı, cimi yok, istediğin kadar masal uydur, yine de daima varlığa muhtaç olursun, en fazla üfürüklerinle ürettiğin paradokslarla kendine ihanet eder, akıli mantık, düşünme, insan yetilerini kapatır, saçmalarsın, çünkü bütün kavramların(zaman da dahil) varlık-yokluğun ortadalığı ve devinimiyle anlam kazanır... Ne abra kadabra ne hokus pokus anlam taşımaz...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (31-12-2024 Saat 04:37 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler