Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-02-2025, 00:37
Singularity Singularity isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Arapçada p harfi yoktur. Dahası sesli harfler yazılmazdı. Buna göre düşünürsek;

Agape = Gabe

Gabe şeklinde okunan bir şey zaten Kabe diye de okunur. Çünkü g harfi kelimenin başında zorlama durur. K'ye dönüşmesi an meselesidir.

Dışarıdan bakan tarafsız bir gözlemci olarak başka dilde Agape olan bir kelimenin Araplar tarafından Kabe olarak söylenişi bana gayet mantıklı görünüyor.
Alt 24-02-2025, 01:15
Andrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Andrew Andrew isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biri Arapca, Ka'bah: küp

Etymology.

1-The literal meaning of the word Ka'bah (Arabic: كعبة) is cube.

2- The root meaning of Kaaba in Arabic is "round, young female" and not "cube", which is a late-Arabic attributed meaning, understandably influenced by Islam.

Digeri Yunanca, Agape: sevgi

Kelime hristiyanliga ozgu bir sey bile degil.

The word "agape" comes from the ancient Greek word agápē (ἀγάπη), which means "love" or "charity"

The verb form goes as far back as HOMER, translated literally as affection, as in "greet with affection" and "show affection for the dead".

……

Bana Yunanca agape kelimesinin, Arapca Ka'bah a donustugune dair bir tane nesnel kanit getirir misiniz?

Bir yerinizden uydurmayin. O kadar sey yazdim bir onceki sayfada.
Alt 24-02-2025, 01:20
Yasaklandı

Love or charity yazıyor. Charity kısmını görmezden gelerek sevgidir demen manipülasyon olmuyor mu.

Charity neydi? Hayır kurumu. Hayır kurumu olarak Kabe. Gidip sadaka verdiğin yer. Pek bir mantıklı oldu. Bilgi için tşk
Alt 24-02-2025, 01:54
Üye

Standart Islerin oyle yurumedigine dair bir ornek

Nisanyan sozlukten alinti yapiyorum:

masa

İtalyanca mensa "küçük taşınabilir masa" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İspanyolca ve Ladino (Yahudi İspanyolcası) mesa "masa" sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Latince mensa "masa" sözcüğünden evrilmiştir.

masaL (masal, hikaye, mesel yani bildigin)

Arapça ms̠l kökünden gelen mas̠al مثل "mesel, öğretici hikâye" sözcüğünden alıntıdır.
Daha fazla bilgi için mesel maddesine bakınız.
Mesel sözcüğünün Türkçede özel anlam kazanmış varyantıdır.

https://www.nisanyansozluk.com/kelime/masal

Masal kelimesi zamanla biriniin kelimenin sonuna "L' koymasiyla olmamis. Nesnel bir zemini, gecmisi, kokeni var. Bir baglami, bir anlami, bir tarihi var yani.

Yani isler, "biri bu kelimenin onune X harfi koymus, o halde Yunanca kelime Arapca olmus, bu da Yunanca tanrisal bir dusunceyi, Arap'larin putuna donsturmus" diye olmuyor. Onu demek istiyorum.
Alt 24-02-2025, 02:02
Üye

Singularity´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Love or charity yazıyor. Charity kısmını görmezden gelerek sevgidir demen manipülasyon olmuyor mu.

Charity neydi? Hayır kurumu. Hayır kurumu olarak Kabe. Gidip sadaka verdiğin yer. Pek bir mantıklı oldu. Bilgi için tşk

Guzel bir noktaya degindin, tesekkurler.

Hayir. Ben yazarken sadece "sevgi" anlami aklimdaydi. O yuzden altbaslikta sevgi yazdim. Bir aciklama bulayim diye google'da yazinca, bu cumleye denk geldim ve onu ekledim. Bu arada, Kutsal Yazilarda 'Mesih'in saf sevgisi' anlamina geliyor charity. fakat disarda normal bir adami durdurup sorsan, genellikle hayirseverlik, yardimseverlik anlaminda oldugunu soyleyecektir.

....

Sevgi, yardimseverlik. (Yunanca)

Ka'bah, tas, kup, genc kiz (?) (Arapca)

Bunlar farkli seyler.
Alt 24-02-2025, 02:13
Üye

Ahlaksiz, Kuran'i, Islamiyet'i bizden iyi biliyor. Orasi kesin de, Hristiyanlikla ilgili cikarimlarinin cogu yanlis. Bunu da tek tek kanitlayabiliriz. Turk milleti, --ozellikle son zamanlarda beyni, mantigi curumus gitmis bir millet-- Mantik eksikligi yasiyoruz. Ben de oyleydim ergenken, mantigin "m"si yoktu.

Fakat benim cocukken soyledigim seyleri tekrar ediyor simdi ahlaksiz. Yaptigim hatalari yapiyor.
Alt 24-02-2025, 06:59
Yasaklandı

Andrew´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Guzel bir noktaya degindin, tesekkurler.

Hayir. Ben yazarken sadece "sevgi" anlami aklimdaydi. O yuzden altbaslikta sevgi yazdim. Bir aciklama bulayim diye google'da yazinca, bu cumleye denk geldim ve onu ekledim. Bu arada, Kutsal Yazilarda 'Mesih'in saf sevgisi' anlamina geliyor charity. fakat disarda normal bir adami durdurup sorsan, genellikle hayirseverlik, yardimseverlik anlaminda oldugunu soyleyecektir.

....

Sevgi, yardimseverlik. (Yunanca)

Ka'bah, tas, kup, genc kiz (?) (Arapca)

Bunlar farkli seyler.
Demagojiyi bırak istersen. Agape=charity

Charity=hayır kurumu

Gerçek Hristiyanlık bu değil, ingilizce İngilizce değil yeter ki senin saçma teorilerine engel olmasın.

Agape=charity=hayır kurumu

Eskiden losev, Atatürkçü düşünce derneği, tema gibi hayır kurumları yoktu. Camiler, ve onun öncesinde kiliseler. Özetle dini kurumlar aynı zamanda hayır kurumlarıydı. Bir yeri vakfetmek istediğinizde kiliseye bağışlarsınız. Böylece hem bağış yaptın, hem cennete yatırım. Her neyse. Sonuç olarak

Agape= charity = kilise = cami = Kabe. Hepsi aynı şey. Boşuna kıpraşma.

İsa'nın sevgi safsatasına dönersek,

Love, dilimizde sevgi ve aşk olarak ikiye ayrılır. Oysa bu batıda tek kelimedir. Sevgi ve aşkın nasıl birbirine zıt kavramlar oldukları, birinin şifalı, diğerinin toksik olduğu konusunu buralarda işledik. Ancak siz sadece sevgi kısmını alıyorsunuz. Oysa kilisedeki love, aşkı da kapsıyor. Ama onu Türkçeye almıyorsun, çünkü işine gelmiyor .

İsa'nın sevgisi şifalı olduğu bir o kadar da toksiktir. Ama sen işine geleni alıyorsun işine gelmeyeni almıyorsun. Sırf işine gelmediği için gerçekleri saptırıyorsun.

Saf sevgi, aşktan bağımsız olarak Heptelehübü''nün sevgisidir. O, en sevilmeye layık olandır.
Alt 24-02-2025, 08:34
Üye

What😀

Seninle diyalogumuz bitti.
Alt 24-02-2025, 08:50
Yasaklandı

Tepkin what'dan öte geçemiyor ve diyaloğu bitirmek için mantıklı bir argüman ortaya koyamıyorsun. Buna biz İngilizcede runaway diyoruz.

Ben bu forumda yazdığım mesajların 20 misli kadarını Amerikan forumlarında yazıyorum. Senin ingilizcen what the heck are you talking about'dan öte geçemiyor. Geçseydi charity sevgidir demezdin. Love'in ikiye ayrıldığını ve bunun hristiyanlığı çökerten bir argüman olduğunu ve İsa'nın aşkla sevgi arasında çır çıplak (kral çıplak) olduğunu görürdün.

Madem kuru cehaletinle başbaşa kalmak istiyorsun, sana iyi uçuşlar / kaçışlar.
Alt 24-02-2025, 09:46
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Singularity´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tepkin what'dan öte geçemiyor ve diyaloğu bitirmek için mantıklı bir argüman ortaya koyamıyorsun. Buna biz İngilizcede runaway diyoruz.

Ben bu forumda yazdığım mesajların 20 misli kadarını Amerikan forumlarında yazıyorum. Senin ingilizcen what the heck are you talking about'dan öte geçemiyor.
Kime ne yazdığını bilmiyorsun.
Adam Mormon rahipliği yaptı, belki de hala yapıyordur. Epeydir Amerika'da yaşıyor. İstese seni perişan eder. Yine de sen bilirsin.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Önerilen Siteler