24-02-2025, 09:59
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı
Kime ne yazdığını bilmiyorsun.
Adam Mormon rahipliği yaptı, belki de hala yapıyordur. Epeydir Amerika'da yaşıyor. İstese seni perişan eder. Yine de sen bilirsin.
|
Sonunu düşünen kahraman olamaz. Ben Amerikan forumunda 4 yıldız kıdemli üyeyim. Hiç kimse beni perişan edemez. Bende Türkçe, yeterli İngilizce, biraz da Arapça var. İngilizcem olmasaydı charity'i fark ederek agape'yi sevgi olarak çevirmesine itiraz edemezdim. Amerikan forumlarında bunun 10 katı keskin ve 100 katı bilgili AI'lerle her gün karşılaşıyoruz. Mormon rahibi nedir ya. Bu devirde bu ilkellik. Neyse. Ben onu bilgimle döverim sen merak etme. Zaten ben onu bilgimle dövdüm ve kaçtı farkındaysan. Bak ben hala sahadayım. Bunlardan çok yendim ben üühüüü. what dedi kaçtı farkındaysan. Gördü karşısındaki dev gibi yenemeyeceği güçlü karakteri. Ona senin gibi korkutabileceği layt rakipler lazım. Çünkü o gerçeği ortaya çıkarma peşinde değil, gerçek için mücadele ediyormuş gibi görünerek bonus points kasma peşinde. Bunu benden kasamaz. Bende ancak rezil olur. Senden kasar ama. Seni hafif rakip olarak gördü biraz.
|

24-02-2025, 10:20
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Singularity´isimli üyeden Alıntı
Sonunu düşünen kahraman olamaz. Ben Amerikan forumunda 4 yıldız kıdemli üyeyim. Hiç kimse beni perişan edemez. Bende Türkçe, yeterli İngilizce, biraz da Arapça var. İngilizcem olmasaydı charity'i fark ederek agape'yi sevgi olarak çevirmesine itiraz edemezdim. Amerikan forumlarında bunun 10 katı keskin ve 100 katı bilgili AI'lerle her gün karşılaşıyoruz. Mormon rahibi nedir ya. Bu devirde bu ilkellik. Neyse. Ben onu bilgimle döverim sen merak etme. Zaten ben onu bilgimle dövdüm ve kaçtı farkındaysan. Bak ben hala sahadayım. Bunlardan çok yendim ben üühüüü. what dedi kaçtı farkındaysan. Gördü karşısındaki dev gibi yenemeyeceği güçlü karakteri. Ona senin gibi korkutabileceği layt rakipler lazım. Çünkü o gerçeği ortaya çıkarma peşinde değil, gerçek için mücadele ediyormuş gibi görünerek bonus points kasma peşinde. Bunu benden kasamaz. Bende ancak rezil olur. Senden kasar ama. Seni hafif rakip olarak gördü biraz.
|
Peki.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

24-02-2025, 10:59
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı
Peki.
|
Şu mesajda size hitap edildi örneğin.
dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
Eğer robot kafan bunu deneyimleyebiliyorsa, buyur, cürüt de göreyim!
|
Bu sözler bana söylenseydi söyleyen kişinin ağzının payını fazlasıyla verirdim. Ama sana yapılınca, no problem.
İşte aramızdaki fark bu.
|

24-02-2025, 16:10
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Singularity´isimli üyeden Alıntı
Şu mesajda size hitap edildi örneğin.
|
dine mine ne Diyor ki
Eğer robot kafan bunu deneyimleyebiliyorsa, buyur, cürüt de göreyim!
|
Bu sözler bana söylenseydi söyleyen kişinin ağzının payını fazlasıyla verirdim. Ama sana yapılınca, no problem.
İşte aramızdaki fark bu.
|
O sözleri Spartacus'a hitaben yazmış. Muon konusuna Spartacus cevap vermeyince ben cevap verdim.
Spartacus trollerin nasıl hitap ettiğine aldırmaz. Ben de galiz küfür edilmedikçe aldırmam.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

24-02-2025, 16:20
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Sonuç değişmedi. Sen ya da Spartacus, ne fark eder. Bu sözler bana söylenseydi benim tavrım farklı olurdu. Neyse. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı tabi. Neticede mormon ya da evangelist ya da satanist fark etmez. Hepsi birbirinin laciverti, ben bunlardan çok gördüm. zaten beni görünce başına neler geleceğini anladı hemen ve kaçtı. hehehe.
Kolay gelsin.
|

24-02-2025, 23:01
|
 |
Üye
|
|
|
|
Acikcasi, seninle diyalogumuzun bittigini soylememin sebebi, senin seviyesiz, ilgisiz, alakasiz yaziyor olman. 🙂
Ben, saygisal bir bag olmayan hic bir diyaloga girmemeye calisiyorum. Gerek dahi duymuyorum yani. Zamaninda cok yanlislar yaptim, o yuzden dikkat etmeye calisiyorum. O saygiyi korursan tartisiriz.
Bak, su basliktaki Natan benim. 16-17 yildan fazladir buradayim. Ondan once de baska bir Nickim vardi. Ac oku bakalim.
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18485
ben Ailemden dolayi tabiri caizse kilisede dogdum, buyudum. Yillarca Protestan kilisesinde Rahip yardimciligi yaptim ben. Hala benzer bir gorevdeyim. —bu sefer gonullu yapiyorum; maas ile degil—
Ama seninle muhattap olmak istemiyorum. Istiyorum ki, mahattabim durust olsun, akli basinda olsun. Cük yaristirmak icin laf ebeligi yapmasin—cunku degmiyor konusmaya. Camur gibi oluyor yani.
Bir dunya okuyorsun, arastiriyorsun, istiyorsun ki karsilikli iyi bir muhabbet edelim, kalkiyorlar, ilgili, ilgisiz, saygisi, alakasiz yazi yaziyorlar. Gel de oku ve duzelt.
He de gec.
Boyle kavgadan, gurultuden beslenen, ilgili, ilgisiz bir dunya zirva yazan tipler vardir ya. Bulasmamak daha iyi.
Sen cük yaristiracagin baska uyeler bul guzelim.
Bu sabah 300'e yakin abstract okudum, degerlendirdim otizim ile ilgili. Systematic review yapiyorum. Simdi otism li hastalar var Yanimda. Islerim var.
Ugrasmaya degse yazarim da, degmiyor.
|

25-02-2025, 00:46
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Andrew´isimli üyeden Alıntı
ben Ailemden dolayi tabiri caizse kilisede dogdum, buyudum. Yillarca Protestan kilisesinde Rahip yardimciligi yaptim ben. Hala benzer bir gorevdeyim. —bu sefer gonullu yapiyorum; maas ile degil—
|
Merak ettim, papaza neden yardım ediyorsun? Yani, bu yardımı hangi amaçla yapıyorsun? Mesela, yoksullara yemek dağıtmak, temizlik işleri, organizasyon gibi pratik bir iş mi bu? Yoksa vaaz de mi veriyorsun???????.
|

25-02-2025, 01:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Aslinda bizim kilise—paylastiklarimiz ve paylasmadiklarimizla— genel hristiyan dininden cok materyalizme bir yonuyle daha yakin. Bizim kilisemizin universitelerinde ve muzelerinde biz Evrimi ogretiyoruz. Maddenin yaratilmadigini, inanmayan insanlarin cehenneme gitmeyecegini, maddenin sonsuz, tanrinin ve tanrilarin yaratilmis oldugunu ogretiyoruz.
Doga kanunlari ve madde hep vardi. Ama tanri yaratildi. Tanri, ruh felan degil. Tanri, ruhtur demek, anlamsiz bir ifade. Ozunde cok derin bir felsefi gorusu var. burada kabataslak anlatinca garip gorunuyor, biliyorum. Benim katilma ve devam etme sebebim, beni hep olumlu yonde degismemde benimle birlikte olmalari ve mutlu bir hayat yasamam. Ama bu insanlar bu seylere inaniyor.
Iyi insanlar, birakalim isteyen istedigine inansin 🙂
Baska anlatilmsyan seyler de var—onu anlatmayayim. Bunlar baskalarina sacma gelebilir, ama problem degil. Herkesin kendisine gore bir anlam anlayisi var.
|

25-02-2025, 08:34
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Acikcasi, seninle diyalogumuzun bittigini soylememin sebebi, senin seviyesiz, ilgisiz, alakasiz yaziyor olman. 🙂
Ben, saygisal bir bag olmayan hic bir diyaloga girmemeye calisiyorum. Gerek dahi duymuyorum yani. Zamaninda cok yanlislar yaptim, o yuzden dikkat etmeye calisiyorum. O saygiyi korursan tartisiriz.
|
Herhalde "karşımdaki rakip bükemeyeceğim bilek, ondan korkuyorum, rezil olmaktan korkuyorum, cehaletim ortaya çıkacak, malın teki olduğum anlaşılacak" diyecek değilsin ya. Şimdi yaptığın gibi, bende olmayan ama sana bahane olabilecek şeyler üretip sana yakışanı yapıp kaçacaksın tabiki.
Sen kendi yazında bak seviyesiz üslubun kime ait olduğunu göreceksin. Alıntı bile yapmaya değmez düşük altı yorumunu muhatap almaya bile değmez. Ama belki düzelirsinb, insan olmaya bir adım seni yaklaştırırım diye yazıyorum işte. İnsan sanıp muhatap almaya çalışıyoruz kendimizce. Ancak gördüğüm kadarıyla kendi kendini çürütme, kendi bok çukurunda boğulma konusunda heveslisin.
Sen cük yaristiracagin baska uyeler bul guzelim.
|
Kariyer iddiasına bak, üsluba bak. Her mal mal üsluba cevap vermek zorunda mıyız şimdi biz?
Hem bana "cuk yarıştırma" ile aşağılama (hakaret) ediyorsun, üstelik bunu yaparken
Bu sabah 300'e yakin abstract okudum
|
diyerek canlı canlı kendini neshediyorsun, cuk yarıştırarak. Ben o topa girmem ufaklık!
Ben muhatap almak konusunda hevesli değilim zaten. Üsluba bak, seviyeye bak. Heyt yüksek standart abidesi, senden çok gördük, senden çok ezdik biz! Bak canlı canlı ezildin, ama yok öyle bir şey olmadı diyebilirsin. Ben de bir tarafımla gülerim sana. asafsasdafsdaf
Sen saçmaladıkça, ben saçmalıklarını ortaya koyar geçerim. Sen zırvaladıkça, ben sana tespitimi basar geçerim. Sen görmezden gelebilirsin. Benim yüksek standardım sana ağır gelir bebeğim. Hadi sen git şimdi, bükemeyeceğin bileği öp de git, sütünü iç de yat. Bak seni çağırıyorlar, sığırların boynunda zil çalıyor, kilisede çan, seni çağırıyorlar.
|

25-02-2025, 08:55
|
 |
Üye
|
|
|
|
Guzel kardesim bak,
Sana bir sey diyorum, lutfen anlamaya calis. Benimle kavga etmeyi, atismayi, satasmayi felan birak. Sadece beni dinle, tamam mi guzel kardesim.
Ben belki de kendimi dogru ifade edemedim, tekrar deniyorum. Anladiysan anladim de.
Ben, kendimi buyuk gordugum veyahut seni kucuk gordugum icin degil, ben senin uslubundan, satasma tarzinda yazdigindan dolayi, seninle konusmak istemiyorum. Belki iyi adamsin, bilemiyorum. Bu satasma uslubunu birakirsan seninle oturur, saatlerce konusur, muhabbet eder, tartisiz, yada istersen uslubunca 'kapisiriz' ama senin once tavrini degistirmen gerekir. Eminim ki, 'sidik yaristirma' senin de zamanini alir, degil mi, hayatim?
O yuzden, guzel guzel konusalim eger konusacaksak, senin sorun var mi? Diyalog arada saygi varsa olur, saygi yoksa, kavga gurultu olur. Sen, sorun varsa sorunu guzelce sor.
Ben, 17 yildir kacmamisim, senden niye kacayim, guzelim?
Tekrar ediyorum, ben seni kucuk gordugum yada kendimi buyuk gormuyorum. Ama duzgunce konusalim. Ben bunu istiyorum.
Sen de bunu istiyor musun?
Yni, guzelce, saygili bir sekilde, satasmadan, sorular soralim, fikirlerimizi ortaya koyalim. Istersen tartisalim. Ama kavga gurultuyle degil.
Simdi sen bana bu sorunun cevabini ver. Tek tek gidelim.
Sen de benim istedigim bu seyi--bu tarzi--istiyor musun?
|