Dusuncenin benim icin onemi var. dusunceyi toplum icin uretmiyorum ben. Toplum umrumda degil, ozellikle de Turk toplumunun. Eskiden cok umutlanmistim. Artik yillardir takmiyorum.
Feto diyerek masum insanlari hapislerde curutuyorlar. Solculari, ogrencileri, hakkini isteyen insanlari zindanlarda curutuyorlar. Cok bise degil, insana insanca muamele edilmesine dahi izin verilmiyor.
Parasini kazanan eglencesine bakiyor, parasi olmayan aci cekiyor. Ben, ben Turkiyede okuyamadigim icin, bizimkiler yatinca tuvalete girer, kapiyi kapatir aci aci aglardim.
Universite kazandim, 500 tl kayit parasi bulamadigim icin kayit yaptiramadim. Halbuki 500 Lira'ya adamlar, bir saatligine/geceligine Rus kadina veriyorlardi iliski icin.
Gittim, devlet kapisina oturdum agladim. Okumak istiyorum dedim. Bizim boyle bir yardimimiz yok yanlis yere geldin dediler. Dedim ki, gitmiyorum bir yere. Hungur hungur agladim. 3 saat kadar kapida oturdum. Ara ara gelip orda miyim diye kontrol ettiler.
3 saat kadar sonra biri geldi icerden bir zarf verdi, acma dedi, bunu su yakindaki ziraate gotur dedi. Iceri girdi. Gittim verdim, verdim zarfi, 2 yada 3 kati kadar para verdiler. Baska bir sehre gidip yatirdim parayi universiteye.
Evime donucem, tanidigim bir kac hristiyan arkadasin o sehrin insanlarinca kesildigini, katkedildigini ogrendim. Sokayim sizin universitenize dedim. Ben kucukken kapiya X isareti koyuldu, beni liseden "gotume tekme atip hayatimi sondurmekle " tehtit eden ve serserileri kafami kesmekle tehtit ettiren mudurun tutumuyle benim inancim bitti.
Pislik lise muduru alevi, hristiyan dusmaniydi. Halbuki ben hepsinden daha zeki, daha durust, insan gibi insandim.
Yere tukurmez, cop atmaz, kopya cekmez, kufretmez, hatta argo bile konusmaya utanirdim. Kendi halimdeydim. Kutuphaneden gider evrim nedir diye arastirirdim, alevi kokenli bir hristiyan olarak.. bunlarsa pisligin tekiydi..agizlarinda surekli anne vajina kufurleri, tukurukler, her turlu pislikler.
Bir keresinde, ayni lisede, "siz evinizde aile icinde mum sondu yapiyor musunuz" diye itham edilerek dalga gecildi. Ogretmenin umrunda olmadi. Gittim hincimdan agladim.
Pislikti yani insanlar..
Hep pislikti..
Toplumda gordugum pislik insanlarin tutum, davranis ve inanclari yuzunden benim inancim bitti.
Artik toplum moplum umrumda degil. Benim ileride, benim durumumdaki insanlari bulup yardim etme planim var.
Ama toplum artik s.kimde degil. Ben bilgiyi, dusunceyi kendim ve kendim gibi insanlar icin uretiyorum. Insanlari da, iyi yada kotu diye ayiriyorum.
|