12-04-2025, 19:08
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı
Mason olmam için birçok kez davet aldım, olmadım.
|
Zaten olamazdım, olmam mümkün değildi değil de,
İlginç bir şekilde üyelik şartlarından biri -bir dine veya tanrıya inanıyor olmak-tır.
|
Ben de birden fazla kez teklif aldım ama bunun gerçekleşmesi imkansız olduğu için dikkate almadım
Burada bilmemiz gereken ve söylemek istediğin başka bir şey var mı,
"Şüpheci dinsiz"
|

12-04-2025, 20:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Singularity´isimli üyeden Alıntı
Zaten olamazdım, olmam mümkün değildi değil de,
Ben de birden fazla kez teklif aldım ama bunun gerçekleşmesi imkansız olduğu için dikkate almadım
"Şüpheci dinsiz"
|
Masonlarla ilk tanıştığımda deisttim. Olmak istesem olurdum. Mason olmayışımın başka sebepleri var. Kişisel sebepler.
Olmak istesem şimdi de olurum;
- Yemin sırasında uyduruk bir kutsala el basarak yemin edebilirim. Örneğin uçan spagetti canavarına, kurallarda teknik olarak buna karşı olan bir madde yok.
- İnanmasam da inanıyormuş gibi yapabilirim, yani hile yapıp aldatabilirim.
- Aramızdaki dostluğa binaen bilseler bile göz yumabilirler.
Ama bu işler kişinin kendisine ve dostuna saygısı ile ilgilidir. Ne ben böyle birşey yaparım, ne dostlarımdan böyle bir ayrıcalık isterim.
"Şüpheci dinsiz"
|
Burada ne demek istediğini, ne sorduğunu anlamadım?
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

12-04-2025, 20:31
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Burada ne demek istediğini, ne sorduğunu anlamadım?
|
Anlamadığını söylediğin şeyleri anlatmışsın zaten. Deist olman gibi. Şimdi de rol yaparak onları kandırman gibi. Aynı senin düşündüğünü ben de düşünmüştüm ama bu durum sürdürülebilir değil. Ayrıca onları kandırmış olmanın sana bir maliyeti olur. Denetim mekanizmalarını tam bilmiyorum ama bu yalanın muhtemelen fazla.uzun sürmezdi. Sürecek de olsaydı, yani, etik değerler, vesaire? Ateistler böyle yalancı mı oluyor izlenimi vermek gibi? Gerçekten bunun olabileceğini düşünmüş olmana şaşırdım.
Senin yorumunun bir altında bak sataşma var. Yönetim tarafından perişan edilmeyi bekleyen bir mesaj var. Görmezden gel istersen. Etik değerler filan umurunda olmadığı için.
Neye göre hareket ettiğini, hangi etik veya ahlaki normu kabul ettiğini ciddi şekilde merak ediyorum. Hani bilelim ona göre davranalım diyerekten bir şeyde de tutarlı olsanız. Yada değilseniz neden tutarlı olmadığınızı anlasam.
Örneğin, astan üste rica olmaz. Ben sizden bir şey isterken arz ediyorum, işe yaramıyor, dikkate alınmıyor. Ama sizden rica şeklinde istek yapıyorlar, gereğini yapıyorsunuz. Burada bilmediğimiz bir sponsor mekanizması yada gizli, görünmeyen patronlar mı var etrafta.
|

12-04-2025, 20:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Anlamadığını söylediğin şeyleri anlatmışsın zaten. Deist olman gibi. Şimdi de rol yaparak onları kandırman gibi. Aynı senin düşündüğünü ben de düşünmüştüm ama bu durum sürdürülebilir değil. Ayrıca onları kandırmış olmanın sana bir maliyeti olur. Denetim mekanizmalarını tam bilmiyorum ama bu yalanın muhtemelen fazla.uzun sürmezdi. Sürecek de olsaydı, yani, etik değerler, vesaire? Ateistler böyle yalancı mı oluyor izlenimi vermek gibi? Gerçekten bunun olabileceğini düşünmüş olmana şaşırdım.
Senin yorumunun bir altında bak sataşma var. Yönetim tarafından perişan edilmeyi bekleyen bir mesaj var. Görmezden gel istersen. Etik değerler filan umurunda olmadığı için.
Neye göre hareket ettiğini, hangi etik veya ahlaki normu kabul ettiğini ciddi şekilde merak ediyorum. Hani bilelim ona göre davranalım diyerekten bir şeyde de tutarlı olsanız. Yada değilseniz neden tutarlı olmadığınızı anlasam.
|
Sorunlu kişileri, ergenleri ve trolleri muhatap almıyorum. Yazdıklarımdan bunları çıkardıysan senin ilacın bende değil.
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

12-04-2025, 20:55
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Sorunlu kişileri, ergenleri ve trolleri muhatap almıyorum. Yazdıklarımdan bunları çıkardıysan senin ilacın bende değil.
|
Soruma yanıt alamadım. Yani uygulaman kısmen yanıt oldu. Fakat hala, masonları kandırabileceğini düşünmüş olmanla şaşırtmaya devam ediyorsun.
Bu adamlar dünyadaki en yaygın örgütlerden biri ve muhtemelen en güçlüsüne üyeler. Yani mantıken senin inciğini cinciğini zaten bilir, yada öğrenir.
En azından bunu düşünmüş olman bile ciddi cesaret gerektirir. Bu cesaretine hayran kaldım ciddiyim bak. Ben düşüncesine bile cesaret edemedim aklıma kötü kötü işkenceler geldi.
|

12-04-2025, 21:24
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Singularity,
Soruma yanıt alamadım. Yani uygulaman kısmen yanıt oldu. Fakat hala, masonları kandırabileceğini düşünmüş olmanla şaşırtmaya devam ediyorsun.
Bu adamlar dünyadaki en yaygın örgütlerden biri ve muhtemelen en güçlüsüne üyeler. Yani mantıken senin inciğini cinciğini zaten bilir, yada öğrenir.
En azından bunu düşünmüş olman bile ciddi cesaret gerektirir. Bu cesaretine hayran kaldım ciddiyim bak. Ben düşüncesine bile cesaret edemedim aklıma kötü kötü işkenceler geldi.
|
Fıkra:
|
Temel İstanbul'a gidecekmiş, ailesi ve arkadaşları "aman çok dikkat et, İstanbul dolandırıcı dolu, göz açıp kapayıncaya kadar seni kandırırlar, neyin var neyin yok elinden alırlar" diye defalarca tembihlemişler.
Temel otobüse binmiş, bir gözünü bile kapamadan İstanbul'a gelmiş, garajda şöyle bir etrafına bakmış. Herkes aceleyle oradan oraya koşturuyormuş. Temel yer mi, "nasıl da rol yapıyorlar" demiş. Bakmış bir berber var, girip tıraş olayım demiş, oturmuş koltuğa.
Berber(B): Saç mı sakal mı?
Temel(T) : Saç.
B : Kısa mı olsun, normal mi olsun?
T : Normal olsun.
Berber almış makası, şak şak şak(makası boşta şaklatmış), kırt(saçı kesmiş).
Temel gözlerini dikmiş.
Şak şak şak, kırt.
Temel koltukta dikilmiş.
Şak şak şak, kırt.
Temel elini önlüğün altından çıkarmış.
Şak şak
Temel berberin bileğine yapışmış.
T : Ula benimu dolandiriyusun?
B : Ne diyorsun kardeşim, ne dolandırması?
T : Kırt diye kesiyusun, onu anladık, bu şak şak şak boşa gidiyi, benden onun da parasini aliysun.
|
Ne sen hayatını bu saçma sapan komplolarla harca, ne beni bu hezeyanlarına ortak et.
|

12-04-2025, 22:46
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Singularity,
Fıkra:
Temel İstanbul'a gidecekmiş, ailesi ve arkadaşları "aman çok dikkat et, İstanbul dolandırıcı dolu, göz açıp kapayıncaya kadar seni kandırırlar, neyin var neyin yok elinden alırlar" diye defalarca tembihlemişler.
Temel otobüse binmiş, bir gözünü bile kapamadan İstanbul'a gelmiş, garajda şöyle bir etrafına bakmış. Herkes aceleyle oradan oraya koşturuyormuş. Temel yer mi, "nasıl da rol yapıyorlar" demiş. Bakmış bir berber var, girip tıraş olayım demiş, oturmuş koltuğa.
Berber(B): Saç mı sakal mı?
Temel(T) : Saç.
B : Kısa mı olsun, normal mi olsun?
T : Normal olsun.
Berber almış makası, şak şak şak(makası boşta şaklatmış), kırt(saçı kesmiş).
Temel gözlerini dikmiş.
Şak şak şak, kırt.
Temel koltukta dikilmiş.
Şak şak şak, kırt.
Temel elini önlüğün altından çıkarmış.
Şak şak
Temel berberin bileğine yapışmış.
T : Ula benimu dolandiriyusun?
B : Ne diyorsun kardeşim, ne dolandırması?
T : Kırt diye kesiyusun, onu anladık, bu şak şak şak boşa gidiyi, benden onun da parasini aliysun.
Ne sen hayatını bu saçma sapan komplolarla harca, ne beni bu hezeyanlarına ortak et.
|
Şüpheci Dinsiz,
Senin bu yazdığını ben yazsam, yani sorunun özüne yanıt yok, konunun özüne atıf yok, fikrayla da konuyu tamamen dağıttın diyerek o yorum çöp olurdu. Sana yasal bana yasak. Ne güzel dünya. Dünya sana güzel. Madem fıkra anlatacakttın, konsepte göre bu değil de, 2 metreden ayıyı vuran, hatta göz göze gelen adamın fıkrası daha uygun düşerdi. Burafa hukukun üstünlüğü yok, üstünlerim hukuğu var. Ben Alevi değilim, ama bir çok alevi arkadaşım oldu. Genelde hep ezilen ve mağdur insanlardır. Sen ender olarak ezen taraftasın ve bir çeşit intikam alır gibi mevcut gücünü sonuna kadar kullanıyorsun. Bak ben konuya atıf yapmam gerekiyor yoksa hemen elinde topuz bekliyorsun kafama vurmak için. Neyse.
Ben aslında konuya yazmayacaktım. Hiç kimse yazmayınca yazayım dedim. Ancak gelişmeler ışığında yazmamaya karar verdim. Sizler yazınca da uzaktan izleyeyim dedim. Senin bahsettiğin mason konusu ilgimi çekti ve ben bu yüzden müdahil olarak görüşümü yazayım dedim. Yani, mason kocasını düşünelim. FBI, CIA, mit filan yanında hikaye, oyuncak kalır. Üyelerin hepsi üst düzey ya kamu görevlisi ya özel sektörde yönetici veya zengin kişiler. Hiç bir tane vasıfsız adam yok. Şimdi böyle bir grubu sen Kandıracağını düşündün ve bunu ifade ettin. Bu tuhaf bir durum değil mi? Ben bunu sordum nasıl bir düşünceyle bunu yaptın, nasıl bir cesaret bu. Cevap alamadım. Cevap, bunlar hezeyan. Bence anormal olan bir durumun tespiti. Ama sen, elinde topuzla bunlar hezeyandır diyorsan öyledir. Zaten yaşça benden büyüksün, muhtemelen benim bilmediğim başka şeyler de biliyorsundur.
Neyse. Ben konuya atıf yapmaya devam edeyim, kısaca masonlar hakkında bildiğim yada düşündüğüm birkaç şey yazdım. Hezeyan oldu. Yani yorum yaptım bu nasıl oluyor dedim. Tamam senin aldığın teklif gibi almadım. Sen çok teklif almışsın. Ben birden fazla. Senin kadar yaşlanınca ben de almış olur muyum, sanmam. Adamlar akıllı, son iki üç senedir görüşüm daha görünür hale geldi ve onlar bunun farkında. Artık teklif de gelmiyor. Bunu sorguladım diye şimdi yine hezeyan mı oldu. Hani Tayyip diyor ya, onlarr teröristtt! Savcı hemen anında o kişilere terör davası açıyor. Çünkü o terörist demisse teröristtir. Sen de benim yazıma hezeyan dedin ya. Nasıl cesaret ettin diye sordum, hezeyan dedin. Sen dedin diye hezeyan oldu. İyi, gene şanslıyım, terör propagandası yaptın deseydin öyle olacaktı. Buna da şükür.
Ben daha da senin yorumlarına yorum yapmam. Söylüyorum bak. Mutlu olursun. Hezeyan, deli saçması, vs (sen dediğin için öyle oldular) kurtarmış olursun.
Konu mormon kilisesi bu arada. Lütfen bu konuda bilgi verilirse konu çerçevesinde bizler de okuyup öğrenelim. Arada propaganda da var ama neyse.
Tribünlere iyi akşamlar.
|