Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-03-2026, 20:57
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bibi'nin son yeni konuşmasından satır başları bibi Benjamin Nedenyahu

Bu her kaynakta farklı aktarılıyor ancak ben bunu bir kaç noktadan derledim ve doğrulayamam ancak erişimim şu/şöyle

- Mesih'in gelişi için uygun ortamı/koşulları hazırlıyoruz
- Krallığa ve süper güce ulaşacağız ve bunu Mesih'in gelişinden önce tamamlayacağız
- İsrail'in bölgesel süper gücünün küresel süper güce dönüşmesi
- Hem Şii hem de Sünni aşırı İslam dünya için bir tehdittir ve çözülmesi gerekmektedir.
- Tüm Ortadoğu'yu düşman ve dost açısından değiştireceğimize söz verdim.

---

Dini rejim?
Ben insanlığın takdirine bırakıyorum

"Ana akım medyalarda (özellikle İngilizce) bu ifadelerin çoğuna düzgün erişilemiyor"
Mesela başka bir açıklamasında "Amelek" ifadesi anıyor İngilizce ana akım medyalar ifadeyi yokediyor.
Kime sesleniyor?

--

Krallık ifadesi İsrail'in süper güce dönüşümü denen Büyük İsrail olarak yorumlanıyor. Büyük İsrail de büyük İsrail olarak yorumlanmıyor başka şey yorumlanıyor.
Mesih nedir? (Bir tahmin var)
Söz verdim doğru bir çeviri mi ve kime/neye? Mesih'e mi, Mesihi getirene mi?
Sanırım tanrıya söz vermeli
Nasıl iletişim bağlantı kuruyor, kiminle nasıl?

(Bir tahmin var)
Mesih mi Mesih's/mesihler mi? tahmin bu
Mesih tekil mi çoğul mu tahmin bu

Mesih tanrının oğullarıdır ,Tevratta bu neyse odur (.......?)

Mesih tanrının oğullarıdır
Hayır tanrıların oğullarıdır o da tekil değil ve tanrı değil ve oğul değil

https://x.com/Vikasamiinn/status/2032243812215767246
https://www.reddit.com/r/conspiracy/...ake_it_to_the/
https://www.middleeasteye.net/live-b...essiahs-return
https://www.yenisafak.com/dunya/neta...tehdit-4805617

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 14-03-2026, 13:29
Üye

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuşmanın yapay zeka olabileceğine dair söylentiler var
Yaşıyor olup olmadığına dair çok fazla spekülasyon

Alt 16-03-2026, 01:52
Üye

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

- Krallığa ulaşacağız ..(ve bunu Mesih'in gelişinden önce tamamlayacağız)
Krallık nedir? (ya da ulaşılmak istenen hedeflenen krallık nedir?)

(1977)'de ilan edilen "Tanrı'nın Halkı"nın düşüncesi... bugünü hayal edin.

Irkımız bir efendi ırkıdır.
Bizler bu gezegende tanrılarız; alt ırklardan onların böceklerden farklı olduğu kadar farklıyız.
Aslında ırkımızla karşılaştırıldığında, diğer ırklar canavarlar ve hayvanlardır; birçoğu sığır gibidir,
Kaderimiz "alt ırklar" üzerinde hükmetmektir; dünyevi krallığımız liderimiz tarafından demir bir çubukla yönetilecektir.
"Kitleler ayaklarımızı yalayacak ve bize kölelerimiz olarak hizmet edecekler"

Menachem Begin, 1977 ile 1983 yılları arasında İsrail başbakanı,
Knesset'e (İsrail parlamentosu) yaptığı bir konuşmada

--

"İsrail"in ilk başbakanı David Grün, 1937 yılında oğluna yazdığı bir mektupta, hedefin herhangi bir büyüklükte bir ülke elde etmek ve bunu daha sonra zorla daha fazla toprak ele geçirmek için bir üs olarak kullanmak olduğunu belirtir.

"Nehirden denize" tam anlamıyla Likud Partisi'nin orijinal tüzüğünün bir parçası;

Çoğu insan İsrail'in kendi sınırlarının *kendisi için bile* ne olduğunu belirtmediğinin farkında bile değil

https://x.com/richimedhurst/status/2032994925139153403
https://x.com/IhoPwaitress74/status/2032974678407397504

---

Amerikalıların yalnızca bir dil bilmesi politik bir araçtır ve sansüre yardımcı olur. İsrailliler, Ortadoğu'daki her kahverengi insanı öldürüp topraklarını çalmak istediklerini AÇIKÇA söylüyorlar ama bunu haberlerde İbranice söylüyorlar. İngilizce değil. İNGİLİZCE seslendirmeler için bunun tonunu TAMAMEN kısıyorlar

https://x.com/GeauxGabrielle/status/2033262058620506208

Alt 19-03-2026, 22:55
Üye

Bir muhabirin, "İran'a saldırmadan önce neden müttefiklerinizi bilgilendirmediniz?" sorusuna Trump, "Sürpriz istedik. Sürpriz konusunda kim Japonya'dan daha iyisini bilebilir ki?" ifadelerini kullandı.
Trump ayrıca, "Bana Pearl Harbor'dan neden bahsetmediniz?" sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

Trump, Amerikan askerlerinin İran'a ayak basıp basmayacağı konusunda net bir değerlendirme yaparak, "Herhangi bir ABD askerlerini göndermiyorum, göndersem size söylemezdim ama göndermiyorum." dedi.

İsrail'in İran'a ait petrol tesislerini hedef alması konusundaki görüşü sorulan Trump, bu konuyu İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştüğünü söyledi.
Trump, "Ona bunu yapma dedim. O da yapmayacak. Biz bağımsız ülkeleriz, çok iyi anlaşıyoruz, koordineli çalışıyoruz, ama bazen o (Netanyahu) bir şey yapıyor ve ben bundan hoşlanmıyorsam, artık bunu yapmıyoruz." şeklinde konuştu.

https://www.haberler.com/dunya/trump...673100-haberi/
https://www.ntv.com.tr/dunya/iranin-...-yapti-1716649

Alt 25-03-2026, 04:27
Andrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Andrew Andrew isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Elimde guncel bir haber yok ama guncel gelismelere dair bir sorum var. Okuduklarima gore Ozgur Ozel erken secim cagrisinda bulunuyor ve Erdogan'in yeniden aday olabilmesini de destekler gibi bir tutum sergiliyor. Daha once de benzer durumlari cok kez gorduk; "yasalara gore aday olamaz" denilen bir ismin tekrar tekrar secime girdigine ve her seferinde kazandigina sahit olduk. Bu nedenle su soruyu sormak istiyorum: Su anda yasananlar da gecmisteki bu surecin bir tekrari mi, yoksa farkli bir durumla mi karsi karsiyayiz?

'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...
Alt 25-03-2026, 07:39
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Andrew´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elimde guncel bir haber yok ama guncel gelismelere dair bir sorum var. Okuduklarima gore Ozgur Ozel erken secim cagrisinda bulunuyor ve Erdogan'in yeniden aday olabilmesini de destekler gibi bir tutum sergiliyor. Daha once de benzer durumlari cok kez gorduk; "yasalara gore aday olamaz" denilen bir ismin tekrar tekrar secime girdigine ve her seferinde kazandigina sahit olduk. Bu nedenle su soruyu sormak istiyorum: Su anda yasananlar da gecmisteki bu surecin bir tekrari mi, yoksa farkli bir durumla mi karsi karsiyayiz?
Ö. Özel'in böyle sapmaları mevcut, o bakımdan böyle bir haber duymadım, ama varsa da -ki olabilir, sonuçta muhatabımız CHP(batıya göre düşünürsek sağ, bize göre ise (100 yıl geriden geldiğimiz için) sözde sol, sosyal demokratımız)... 3 TİP'li vekilin yaptığını(süreğen toplum içinde ve etkinlik, aktivitelerde) binde birini bunlar 138 vekille yapamıyorlar, yapmadılar...

Türkiyede kendilerini siyasetçi diye pazarlayan ve öteden beridir de 2 ana akım(kambur) olarak kökleşmiş, "dinci, ırkçı, zübükçü", her durumda muhafazakar sağcılarımız, siyaseti kapalı kapılar veya salt görünür alanlarda(örn: meclis) hırlaşma, arka planda, perde gerisinde uzlaşma, entrikalarla yürütüyorlar. Yani meclis, meclis değil, partisi, parti değil, her türlü dalavere beklenebilir. Ağrılıklı olarak siyaset, bunlar için, tepedeki bir kaç kişninin arasında dar rekabetten, hırlaşma, kozlarını paylaşmadan ibaret. devlet dedikleri bir masal kitabının kapağı gibi bir şey, kutsallaştırılmış bir adı var, topluma baskı aygıtı, ceza, vergi dışında pek bir işlevi yok ve aralarındaki uzlaşmaları da, kutsal tabunun(devletin, siz herkesi öpün de tek devlete zeval gelmesin) cilalanması, istismarı üzerne kurguladıkları için de siyasetlerinin de bir çapı yok, hep tepeden, hep bürokratik, hep tabela, brifing...

Ö.Özel bir yana, asıl dikkat edilmesi gereken Oda TV(istihbarat yuvası) çakması Sözcü Gazetesidir. Y.Özdil(Nedim Şener ekolünden, gazetecelikle ilgisi olmayan zübük, hamaset tellalı) ve bu gazeteye de, saray stratejisinde görevler verilmiş olabilir ve ifade ettiğin duyumlar eğer gerçekse, birebir ilgisi olabilir... Diğer yandan da, asıl dikkat edilmesi gereken bu tür sözde medya organları ve sözcüleri, bilen için ülke tam bir acı, tiksinti verici, işkence, kanserlik üzüntü yumağı, hamasetle mutlu olanlar için izahı zor...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 25-03-2026, 08:04
Andrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Andrew Andrew isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tesekkurler yorumun icin. Evet, duyumlar gercek; bir video'da denk geldim ve ondan merak ettim. teşekkür ederim.

'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...

Önerilen Siteler