Andrew´isimli üyeden Alıntı
Elimde guncel bir haber yok ama guncel gelismelere dair bir sorum var. Okuduklarima gore Ozgur Ozel erken secim cagrisinda bulunuyor ve Erdogan'in yeniden aday olabilmesini de destekler gibi bir tutum sergiliyor. Daha once de benzer durumlari cok kez gorduk; "yasalara gore aday olamaz" denilen bir ismin tekrar tekrar secime girdigine ve her seferinde kazandigina sahit olduk. Bu nedenle su soruyu sormak istiyorum: Su anda yasananlar da gecmisteki bu surecin bir tekrari mi, yoksa farkli bir durumla mi karsi karsiyayiz?
|
Ö. Özel'in böyle sapmaları mevcut, o bakımdan böyle bir haber duymadım, ama varsa da -ki olabilir, sonuçta muhatabımız CHP(batıya göre düşünürsek sağ, bize göre ise (100 yıl geriden geldiğimiz için) sözde sol, sosyal demokratımız)... 3 TİP'li vekilin yaptığını(süreğen toplum içinde ve etkinlik, aktivitelerde) binde birini bunlar 138 vekille yapamıyorlar, yapmadılar...
Türkiyede kendilerini siyasetçi diye pazarlayan ve öteden beridir de 2 ana akım(kambur) olarak kökleşmiş, "dinci, ırkçı, zübükçü", her durumda muhafazakar sağcılarımız, siyaseti kapalı kapılar veya salt görünür alanlarda(örn: meclis) hırlaşma, arka planda, perde gerisinde uzlaşma, entrikalarla yürütüyorlar. Yani meclis, meclis değil, partisi, parti değil, her türlü dalavere beklenebilir. Ağrılıklı olarak siyaset, bunlar için, tepedeki bir kaç kişninin arasında dar rekabetten, hırlaşma, kozlarını paylaşmadan ibaret. devlet dedikleri bir masal kitabının kapağı gibi bir şey, kutsallaştırılmış bir adı var, topluma baskı aygıtı, ceza, vergi dışında pek bir işlevi yok ve aralarındaki uzlaşmaları da, kutsal tabunun(devletin, siz herkesi öpün de tek devlete zeval gelmesin) cilalanması, istismarı üzerne kurguladıkları için de siyasetlerinin de bir çapı yok, hep tepeden, hep bürokratik, hep tabela, brifing...
Ö.Özel bir yana, asıl dikkat edilmesi gereken Oda TV(istihbarat yuvası) çakması Sözcü Gazetesidir. Y.Özdil(Nedim Şener ekolünden, gazetecelikle ilgisi olmayan zübük, hamaset tellalı) ve bu gazeteye de, saray stratejisinde görevler verilmiş olabilir ve ifade ettiğin duyumlar eğer gerçekse, birebir ilgisi olabilir... Diğer yandan da, asıl dikkat edilmesi gereken bu tür sözde medya organları ve sözcüleri, bilen için ülke tam bir acı, tiksinti verici, işkence, kanserlik üzüntü yumağı, hamasetle mutlu olanlar için izahı zor...