İşgalci akp-mhp-hüdapar iktidarının kuvvayi-milliye karşıtlığıyla aynı saftasın, onlar da kuvvayi milliye karşıtı.
Bir antiemperyalistin karşıdevrimcilerle bu gibi elzem konularda aynı görüşü paylaşıyor olması düşündürücüdür. Zira kuvvayi-milliyeciler emperyalizme karşı savaştılar. Akp iktidarı ise onların savaştığı güçlere hizmet eden bir işbirlikçidir.
Hem işbirlikçilerle aynı görüşte olup hem antiemperyalist olunmaz.
Hadi ben olayı yanlış yorumladım diyelim, peki bu işgalcilerle aynı görüşe sahip olmayı nasıl izah edeceksin?
Bilgivehis, işte tam da bu trol söylemden söz ediyordum... Yazımı iyi okursan durduğun yerin aksine AKP+MHP ile aynı minvalde olduğunu görürsün. Hem emperyalizm konusunu çarpıttığının ve yalan, yanlış aldatıldığının farkında değilsin hem de aksine hizmet eden uygulamaları savunmaktasın. AKP ne kadar anti emperyalist ise, bu ırkçılar da o kadar(ki kendi yandaş medyalarında dahi, her zaman olduğu gibi muhalefete çamur atmak için anti-emperyalist olduklarını yazarlar!)
Yazdıklarının gerisi yalan, Seyit Rıza İngiltere ajanı değildir, iddianame yazdırılan savcı dahi itiraf etmiştir, YALAN, DOILAN, TALAN. İttihatçı faşist entrikalar öteden beridir bu vb. yöntemleri kullanmıştır, aynen Hakan Fidan'ın, Suriye'yi işgal için gerekçe aranırken "Suriye'den Türkiye'ye füze fırlatırız" demesi gibi, kısaca kılıf hazırlamak zor değil, aslolan kılıfı ve ardındaki gerçeği görebilmektir- ki o da senin açından bu şartlarda -ırkçı, şoven anlayışın etkisinde- mümkün değil.. Orada rejimin meselesi de Kürt meselesinden ziyade öncelikle Kızılbaş meselesidir. MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAR...
Yani rejim, Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımı yapmamış, bu ayrımı yapmayarak emperyalizme hizmet etmemiş öyle mi? Sağın, solun cahili diye bir ayrım yok, cehalet her yerde cehalet ve senin bu düşüncelerin sol değil aşırı sağ, cevabında da AKP taktiğine yöneldin -cevabın ortada, hemen absürt bir kılıf edinip oradan safsata, hedef üretiyorsun...
Bu AKP+MHP kafasıyla aynı kafaya sahip olan aynı yerin -İttihatçı ırkçılık + Türk-İslam sentezi vb.- 2 farklı kulvarda sürdürdüğü oyun ve propagandasıdır. Bırak bu faşist uygulamalar için uydurulmuş ırkçı sözde anti-emperyalist kılıflara aldanmayı, bizim toplum ne zaman aydınlanır, bilinçlenir bilmiyorum, ama ne yazık ki tencere-kapak meselesini çözmek zor olacak...
Şimdi AKP+MHP iktidarını ve söylmlerini düşün, iyice tart, hangi söylem toplumları aldatmak ve sürüleştirmek ve gaza getirmek içindir, hükümet neden yaptığının tersini söyleyerek propganda yapmaktadır? Ve sen neden, nasıl inanmaktasın? Ezan, bayrak, vatan vb. dedi mi senin ve aldanman için yeterli, yahu adamlar ülkeyi talan ederken, emperyalsitlere peşkeş çekerken dahi vatan, bayrak, anti-emperyalizm diyorlar -istismardır bunun adı!!!-, ittihatçı çete anlayışını farklı mı sanıyorsun? Peki bunlara aldananlara nasıl laf anlatacaksın ki -ki o sebeple ben de sana laf anlatamam, mümkünatı zor...
Sen şimdi AKP+MHP çeteb iktidarının her türlü söylemine inanıyor musun? İnanacak mısın? Örneğin AKP+MHP ve politikalarına karşı olmak emperyalizmin oyununa gelmek midir? Hainlik midir? Al bunu, 100 yıl öncesi ittihatçı faşizm dönemlerine göre düşün... Kaldı ki bir argüman sunmuşsun, kendi, kendinle çelişiyorsun, hem emperyalizme hizmet edip hem de anti-emerpyalizm lafzın sırıtıyor, bari bunu idrak et...
A, B,C birlikte olursa, kimse kullanamaz, araya giremez, ama A denen ırkçı faşist zihniyet B,C'ye yaşam hakkı tanımıyorum dediğind eve bunu da belirli bir kesimin menfaati için(AKP+MHP örneğinden kavra), sende bunu destekliyorsan, bari anti emperyalizm kılıfına gizlenme, çık direk kapitalist veya ırkçı veya faşist olduğunu söyle, daha anlamlı değil mi?
Gerçekçe üretme, ırkçılığı meşrulaştırmak için emperyalizm kelimesini kullanma, emperyalizm olsun, olmasın burada senin birinci sorunun ırkçılık. Emperyalizm milli çerçevede değil EKONOMİ-POLİTİK esaslı ele alınmalıdır... Irkçı, dinci, milliyetçi olursan anti-emperyalist değil, emperyalizmin kölesi olursun, o minvalden dahi yola çıksak, bunu anlamanız o kadar basit ki...
İ.N.S.A.N demeyi ve emperyalizm dediğimiz olgunun din, millet vb. ayrımı olmadığı, temelinin ekonomik ve sermaye olduğunu öğrenmediğin sürece, argümanalrınla da çelişirsin. Anti emperyalist misin? O halde ırkçılığı, mezhepçiliği bırak! Bak ne kadar basit bir çözüm, sen kimseyi ötekileştirmezsen, kullanılacak bir öteki de olmaz, ok...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Ben olaylara kendi penceremden bakarım. Asla kimsenin etkisinde kalarak görüş sahibi olmam. Elbette yanılabilirim ama bir gerçek vardır, neyin yanlış, neyi doğru olduğu kapitalizm ve onun işbirlikçilerinin duruşlarından anlaşılır.
Ak-mhp-hürpar iktidarı kuvvayicilere ve onların kurduğu devlete düşmandır.
Bu işbirlikçi iktidarın kuvvaciler aleyhine yaptıkları yalanların haddi-hesabı yok.
Bu iktidar da kuvvacilere karşı sen de karşısın.
Bu iktidar da kuvvacilere faşist diyor sen de diyorsun.
Aynı görüşte olmayı nasıl açıklarsın diye sordum cevap olarak trol dedin.
Oysa bu sorunun somut bir cevabını beklerdim.
Tekrar soruyorum, hadi ben yanılıyorum diyelim peki işbirlikçi iktidarın kuvvacı karşıtlığıyla senin de kuvvacı karşıtlığının aynı olmasını nasıl izah edersin?.
Tekrar soruyorum, hadi ben yanılıyorum diyelim peki işbirlikçi iktidarın kuvvacı karşıtlığıyla senin de kuvvacı karşıtlığının aynı olmasını nasıl izah edersin?.
Hem AKP+MHP deyip, hem karşı çıkıp hem de bu anlayışı savunarak nasıl olacak? Kuvayi Milli, Ezan, bayrak, Vatan, Yüce Irk vb. hamaseti, bunlar birer kılıf, bunlar birer istismar aracı... Yani mantıken, AKP+MHP'ye aldananlardan farklı bir kulvarda mı duruyorsun? Hayır, sadece istismar ve kılıfları kullananlar değişmiş(gerçekten de değişmiş mi, orası dahi muamma)...
Kuvayı Milliye asli dönem ne zaman? Bunun önemi, esası, değeri feodal dönem ve 1. dünya savaşı ve sonrası bir kaç yılı kapsar ve orada Alevi, Kürt diye ayrımcılık yapılmamış, o ayrım ve ötekileştirme, ihanet daha sonra. Örneğin Seyit Rıza'da o dönem Doğu cephesinde savaşır. Kısaca AKP+MHP bugün hangi taktikleri uyguluyorsa, nasıl düzmece raporlar, belgeler, sahte düşman, gündemler uyduruyorsa, kendilerini devlet, vatan, millet, bayrak addediyor ve istismar ediyor ve en ufak bir muhalefeti bunlar üzerinden hainlikle, işbirlikçilikle suçluyor, kendilerine hem dokunulamaz bir zırh, hem de istismar aracı ediyorsa, durum bu konuda da farklı değil.
Bütün mesele ırkçı kapitalist bir ülke kurmaya karar verildiğinde, dün birlikte -ihtiyaçtan!- olduklarını nasıl ötekileştirecekleri meselesine dönüşmüş, strateji ve taktik meseleleri olmuş. Hem ırkçılık, hem mezhepçilikle, Kızılbaş, Kürt düşmanlığıyla kılıflar oluşturulmuş, hem de iddia ettiğinin aksine EMPERYALİZME hizmet eden, toplumu kamplaştırıcı, ayrıştırıcı, ötekileştirici(yuh!) bir egemenliği silah zoruyla dayatmıştır. Bu konuda dürüst olmalıyız, ne yaparsan emperyalizmin işine gelir? Bunu yaparsan gelir, bir düşünce kendi, kendisiyle bu kadar çelişmemeli. Burada karşıtlık olsun diye söylemiyorum, bu bir analizdir, bu çıkan sonuçtur, yanlışa, yanlış demektir. YANLIŞ, kimlerin yanlışı, aması vb. bağlayıcılığı yok. Yanlış -ya da aksine kabileci, ittihatçı faşist, darbeci bir devlet anlayışını aşamayan kör bir stratejiye göre doğrudur,manipülasyonlarına aldanılarak doğru gibi görünebilir, lakin iddiaların aksine anti-emepryalist değil, kapitalist emperyalizme köleliği getirir, getirmiştir de!. Meselelere ekonomi-politik, sermaye, sermaye sahipleri, düdüğü çalan temelinde bakılmalı, kişilerin milleti, mezhebi temelinde değil Feodalizmden, kapitalizme geçiş süreçlerinde çeşitli eski, yeni sınıflara dayalı muhalefet, hatta isyanlar gelişebilir, gebedir(!), ittihatçı faşizmin çeşitli yöntemleri, bu vb. kalkışmaların gerçekleşmesi(!) namına koşulları dayatmış,örgütlemiş, tarafları kışkırtmış(AKP'de toplumu böyle kamplaştırmıyor mu? Örneğin muhalifler, toplumun yarısı denebilecek bir kitle, fetö, LGBTci,terörist ilan edilmiyor, toplumsal baskı kurulmuyor mu) hem de kendi faşizmi için kılıf, itibarsızlaştırma olarak kullanmıştır. Örneğin bu minvalde, ağa sınıfının milleti, dini olmaz, çıkarları temelinde her sınıf gibi çeşitli savaşlar yürütür, yürütmüştür, ama ne zaman Kapitalist+İttihatçı faşizm anlayışı, ekonomi-politik meseleleri milli, mezhepçi bir biçimde manipüle etme yolunu bulur, seçer, hem aldatır, hem kullanır, hem de ucube ötekileştirici, bölücü anlayışını meşrulaştırmak için çarpıtmış olur...
AKP Ergenekon, 15 Temmuz adıyla bir dizi operasyoın yaptı. Ne olarak, nasıl kullandı, binlerce insanı, muhalifi, solcuyu, anti kapitalisti vb. sahte belgeler ve isnatlarla vb. vb. hain ilan etmedi mi? Elbette bazıalrı gerçekten de suçludur, ancak işin bu kısmı da kılıf için gereklidir, 30 yanlış eylemi, 3 doğru eylemle manipüle etmek. Şu anda aynı faşist uygulama ve taktikleri, aynı yöntemleri kullanarak kof bir anti emperyalizm uyduruyorsun, neden? Eylemini meşrulaştırmak için...
Bunlardan söz edecek seviyede isek, üzgünüm boşa konuşuyoruz.
Kapitalizm, emperyalizm derken dahi ciddi çelişiyorsun.
Emperyalizmi, kapitalizmi milli temelde işletilen bir kabilecilik propagandası, politikası olarak düşünmemeli, ırkçı milli, gayr-ı millilikle zerre ilgisi yok, ne kadar dinci, milliyetçi, şoven -kısaca toplumu kamplaştırıcı, ötekileştirici- bir egemenlik, devlet anlayışın olur, emperyalizmden o kadar çok etkilenirsin, gerçek iddia ettiklerinin tam tersi. işbirlikçi sermayenin, çok çeşitli menfaat kesimlerinin işine gelir mi, işte asıl sorun da, kılıf meseleleri de orada başlıyor. Bana karşı isnat için kullandığın AKP+MHP ile aynı düşündüğüm konusunda da çelişiyorsun, aksine zaten bu anlayışa TEMELDEN karşı çıktığım ortada iken, dikkatlice düşünürsen AKP+MHP ile aynı temel üzerinden, aynı kulvarda durmaktasın -şikayetin kişilere, kokpitte kimin olduğuna dayalı, yoksa tren, aynı tren... En geri(din, millet, ırk gibi ayrımcılığı aşamamış, kabileci) kapitalist bir ülkede, çete, mafya iktidarlarının ezan, bayrak, vatan, millet istismarı, kılıfı, zırhı, sürüleştirici etkisi, devleti de -topluma, aslında egemen sınıfa hizmetçi değil- toplum üzerinde tabu, bir amir sanan ortaçağ edebiyatı...
İ.N.S.A.N... -> Homo Sapiens...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu spartacus tarafından (27-11-2024 Saat 15:15 ) değiştirilmiştir.
Cumhuriyetin Kürtler ve Kürdistan'ı yönetme usulleri | Konuk: Naif Bezwan | Kürtler ve Cumhuriyet
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)