ictenlik´isimli üyeden Alıntı
Mülkiyeti tanrının/hiçkimsenin/herkesin olan -yöneticisi olmayan- -herkesin yönettiği- -kimsenin yönetmediği- forum yer alan ihtiyacı, bunun dışında her şey yer anlamsızdır.
Burası orası değil ya da hiç bir yer orası.
Yönetmenin bulaştığı hiç bir yer şey anlamlı değil
|
Bu forumu dahil ettiğin için yazıyorum... Bu şekilde muğlak, -e göresiz, boca etme yöntemiyle kelime eşleştirme/kelime oyunları yaptığınızda, iletişim kanallarında hele muhataba yazıyorsanız elbette irdelenir, kimileri sizi uyarır. Neden? Çünkü siz aracı(örneğin iletişimi) zedeliyorsunuz. Mülkiyet ile yönetim olgusu ilişkili olsalar dahi birbirlerine böyle MUĞLAK, ALTI BOŞ, -E GÖRESİZ, sırf laf olarak
boca edilemezler. Bir gemi hiç kimsenin, ama yararlanma(ekonomi) herkesin olabilir, bu halde özel mülkiyet yoktur, özel mülkiyet olmadığı için mülkiyet de, mülk kavramı da yoktur(anlamsız olur, çıkış yoksa, iniş de yok). Buraya kadar tamamsa gelelim geminin
dümeni meselesine...
Örneğin; gemilerin dümeni aracın
kullanım, sevkiyle ilgilidir, yani amacı bakımından mülk teşkili arzetmez, görev ve sorumluluk arzeder. Dolayısıyla o geminin, yani aracın hem teknik, yapısal kuralları hem de kullanımı kadar SEVK ve idare meselesi vardır ve bu durum kişileri yönetmek amacıyla değil, araç kullanım/yol-
yöntem/
yönetimiyle, kullanım
koşulları, sorumlulukla ilgilidir... Ya da bu bir otobüs olsaydı
herkes frene, gaza basamaz veya
sözde özgürlük adı altında herkesin gaz pedalını kırma, direksiyonu parçalama, yakıt deposuna kibrit çakma, sırf şahsına eğlence olsun diye
aracı yakma gibi taşkınlıkları olamaz, olmamalıdır. Bu ayrıca tecavüz, gaspa(şahsi mülkiyetlendirmeye) girer ve bu özgürlük değil, arsız şimarıklıktır. Kimsenin olmaması demek,
her önüne gelenin tecavüz edebileceği, hiç bir kural, kaide tanımama hakkı olduğu anlamına gelmez. O kadar çok saçma sözde özgürlük, hak lafazanlıkları, eleştiriler oluyor ki,
bu insanlar hangi kafayı yaşıyor, hangi dili konuşuyor(hiç bir kavramın ya anlamını bilmeden ya da çarpıtarak) anlamak güç.
Okumadan, süreğen
monolog yapmamalısın, bunun
forumla, yönetimle ilgisi yok, her üye monologlarınıza itiraz edebilir, etmelidir(çünkü bu biçimde gemiyi yakıyor veya otobüsün deposuna kibrit çakıyorsun, taşkınlık). Her ifadeyi alakasız yerlere çarpıtmamalısınız(sen sorgulanamaz ve sahte özgürlük söylemiyle, iletişim kanalına, araçlarına(diyalog da araçtır) türlü taşkınlık yapma hakkına sahip ipsiz, sapsız tanrı değilsin. Forum senin de, kimsenin de özel malı değil. Bu tarz, forum alanlarında insanların karşılıklı görüş beyan etmesine hayıflanıp, foruma saldırmaktan vazgeçmelisin, bir yanlış varsa o da takındığın tutum, sergilediğin bu tavırdır). Oysa
bu forum şahsında yönetim olgusuna sorumluluk ve görev açısından değinmiştim, okumadan monolog yapmayın. Sırf iddianızı üste çıkarmak ve kendinizi tartışılamaz, sorgulanamaz(!) kılmak için ortamı, araçları kötüleme, bulandırma, öküz altında buzağı arama, narsist davranış moduna geçmeyin.
Önce, mülkiyet, yönetim, araç, sevk, idare, keyfilik veya zaruriyet, göreli veya göresiz gibi kavramların ve en önemlisi de ney
e göre, ney
e dair anlamlarını bilmek gerekir.
Yönetim vardır kişileri, iradeleri güç, nüfuz, sermaye, para, ayrıcalık statüsü vb. sayesinde tahakküm altına alıp, yönetmek amacıyladır(
buna ve elbette günümüz dünyasında hakim olan anlayışa karşıyız).
Yönetim vardır kullanılan aracın zorunlu sevk ve idaresinden, aracın, sevk ve idare araçlarının(örneğin dümen, direksiyon, fren, gaz) kullanımı, aracın nasıl olması/olmaması gerektiği meseleleri açısından GÖREV eksenli,
sorumluluk alma, verme, yönetimi vardır. Karıştırlmamalı.
Tamam pes ediyoruz, haklısın(dedim, diyeli çok oldu),
Dünya son 10.000 yılda insanın savaşarak sebep olduğu nükleer bir felaketle tamamen yok oldu, böyle oldu çünkü dediğin gibi, muhatabın(ben) masala masal dediğim için "üslupsuz" biriyim, bu forum şöyle kötü, bilim kötü, öyleyse ispatladın da... Haklısın, ne demişsen öyledir, sorgusuz kabul ediyor, önünde günde 5 vakit secdeye duruyor, iman edip, amentünle teslim oluyoruz... Affet bizi ya rabbi...