* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Ezilen, Somurulen, Iscilerin, Emekcilerin Dayanisma Bayrami Olan,
Butun Dunya Isci ve Emekcilerin Bayramini Kutluyorum.
"Zafer" Uretenlerin ve Yaratici olanlarin olacaktir.
Ezen ve Ezileni bir birinden ayrit edemiyenler.
Somuren ve Sumurulenleri bir birinden ayrit edemiyenler.
Arti deger ve Kar`in ne oldugunu kavramiyanlarin...
Yobaz, Dinci, Irkci, Milliyetci ve Herturden gericilige hizmet ettiginin farkinda degilse.
Ya duzenin gorevlendirdigi DUZENIN ITIDIR. Ya`da tek kelime ile Aptaldir.
Feodal ve Bagnaz gordugumuz Osmanli doneminde bile, 1 Mayis Isci, Emekci ve Dayanisma bayrami kutlanirken.
Kan emici Irkci, Milliyetci ve Gerici Bagnaz Fasist ATATURK denilen caniyi savunanlar ve savunmaya calisanlari, Neo Naziler bile bunlarin ellerine su dokemez.
Bunlar Devrimci, Ilerici, Aydin, Demokrat ve Sosyal demokrat gibi olusumlar icine girerek, Yukarida saydigim ve sayamadigim olusumlara inanilmaz zarar veren, Isci ve Emekci dusmanlaridir.
Bunlar iki yuzlu Sahtekar, Riyakar, Onursuz ve Kahpelik yapanlardir.
Adolf Hitler ile Ustasi Olan Kan Emici Ataturk arasindaki kiyaslamaya gelelim.
>Adolf Hitler`in kurdugu parti. "Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi"
>Ataturk`un kurdugu parti. HALK FIRKRASI
FIKRASI: Fırka, Arapça kökenli olup sözlükte "bölüm, insan grubu, ayırma, topluluk, parti" anlamına gelir. İslam düşüncesinde siyasi veya itikadi görüş ayrılıklarına dayalı gruplar (mezhepler) için kullanılırken, genel anlamda siyasi parti, hizip, fraksiyon veya askeri bölük (tümen) manalarına gelmektedir. !!!!!!!
Dunya genelinde Mahkum edilen FASIST oldugu soylenen Adolf Hitler ile Onun ustasi konumunda olan Kan Emici olan Adolf Hitleri 10 a katlian Ataturkun yasadigi sure icinde yaptiklarina bakacak olursak, Adolf Hitler FASISTIR. AMA ATATURK AZILI FASISTTIR.
>Fasist Adolf Hitler, 1 Mayis Isci ve Emekci Dayanisma gununu yasaklamamistir.
>Kan Emici AZILI FASIST ATATURK. 1923 Yılında "İşçi Bayramı' olarak kutlanan 1 Mayıs, 1924'te yasaklandı.!!!!!!!!! BU AZILI IRKCI FASIST TARAFINDAN, Yerine 1 MAYIS BAHAR BAYRAMI OLARAK YASALLASTIRDI!!!!!!!!!
>Fasist Adolf Hitler 2nci dunya savasinda yaptigi katliamlarla sinirli kalip sonunda hak ettigi yere gitti.
AZILI IRKCI FASIST ATATURK. Yasadigi sure icinde 37 katliam yapmistir.
Insanlari Agillarda cayir cayir yakmistir.
Magaralara doldurarak Gene denilen bitkiyi magaranin onune koyarak yakmis ve insanlari icerde dumandan hunarca bogarak oldurmustur.
Insanlari kursuna dizmistir.
Mustafa Suphi ve 14 yoldasini kandirarak getirtirip Kara Denizde hunarca katletmistir.
Yiginla katliam ve cinayetlerde kullandigi ve Yaverligini yaptirdigi, Topal Osman`in catismada kafasi koptugundan dolayi, Tandogan meydaninda idam edilmesini istemis, kafasi olmadigindan idam edilmesinin mumkunu olmadigi soylenmesinin ardindan.
Cesedi Tandogan meydaninda Ayaklarindan asimistir.....
Fasist Adolf Hitler, Almanya icin, "Deutschland" (Halkin Ulkesi) anlaminda kullanmistir.
KAN EMICI AZILI FASIST ATATURK, Turkiye Cumhuriyeti. "Turklerin Ulkesi" Cumhuriyet, egemenliğin doğrudan halka veya seçtiği temsilcilere ait olduğu, devlet başkanının seçimle iş başına geldiği demokratik bir yönetim biçimidir. Arapça "halk/topluluk" (cumhur) kökünden gelen bu sistemde, monarşinin aksine yönetim babadan oğula geçmez, hukukun üstünlüğü ve güçler ayrılığı esastır. Yani Irkci, Milliyetci ve Gerici mantigin hukum surecegi FASIST BIR YONETIM SEKLI.
Fasist Adolf Hitler, fasist "Neo Nazi" disinda olan herkes tarafindan MAHKUM EDILDI.
Fasist Mussolini, Italyan halki tarafindan Mahkum edildi...
Fasist Francisco Franco, Ispanya halki tarafindan Mahkum edildi.
IRKCILIK VE MILLIYETCILIKTE BUNLARIN USTASI OLAN, KAN EMICI AZILI IRKCI, MILLIYETCI VE GERICI "ATATURK" Halen bu aptal toplumun ULU ONDER BASBUGU olmaya devam ediyor.....
Bundan dolayidir, tarihin gerisinde kalmaktan kurtulamiyor.......
KAHROLSUN FASIZM VE HER TURDEN GERICILIK.
YASSASIN HALKLARIN KARDESLIGI.......
Saygi ve Insani Sevgilerimle
MILLIYETCILIKCOCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Atatürk karşıtlığı, Atatürk karşıtı akp ile aynı görüşte olmak demektir.
Atatürk dünyaya gelmiş en büyük devrimcidir.
Şu anda Atatürk olsaydı kesin sosyalizmi kurmak için mücadele ederdi.
Sana Kor Olasin Demiyorum. Ama Kor Olma da Gor Gercekleri.
MHP ile CHP arasindaki fark. Bas harfleridir. Yani M harfi ile C harfidir. Ikiside bu ulkenin Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici yapilanmasidir.
CHP Yani IRKCI, MILLIYETCI VE AZILI FASIST ATATURK`UN YAPILANMASIDIR.
CHP ile AKP arasindaki fark ise, AKP biraz daha Bagnaz Dincidir.
Yukarida yazmis oldugun mesnetsiz ve gereksiz yorumlarina,
Yorumlarimla sen ve senin gibilere gereken cevabi vermis oldugumu dusunuyorum. Sen ve senin gibilerde Dusunecek ve algiliyacak beyin olmadikca.
birer insanlik dusmanligi yapmaktan oteye gidemezsiniz....
Tam 48 yıl önce 28 Nisan 1977'de, 1 Mayıs'a üç gün kala, Galatasaray Mühendislik Okulu'ndan üç kız çıkar.
Mehlika, Şükran ve Çiğdem.
Bugün Şişli ve Çağlayan'da gözaltıların devam ettiği bölgede evlerine gitmek üzere otobüs durağına doğru yürürler.
Sınavdan çıkmışlardır.
Bir anda üzerlerine kurşunlar yağar.
O esnada orada pusuya yatmış 34 TZ 993 plakalı kırmızı bir Anadol'dan ateş açılmıştır.
Mehlika ve Şükran yaralanır.
Şişli Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Çiğdem ise ne yazık ki kurtarılamaz.
Bu saldırıdan üç gün sonra Taksim Meydanı'nda ise tarihe "Kanlı 1 Mayıs" olarak geçen olaylar yaşanır.
Çıkan izdihamda 34 kişi ölür.
Oğlundan dinlediği üç kızın hikayesine çok üzülen Ruhi Su daha sonra şarkıya dönüşecek şiiri yazmaya başlar:
"Şişli Meydanı'nda üç kız, biri Çiğdem biri Nergis"
"sabahın bir sahibi var
sorarlar bir gün sorarlar
biter bu dertler acılar
sararlar bir gün sararlar"
Olaydan bir hafta önce aşağıdaki fotoğrafı çektiren o üç kız için, Mehlika, Şükran ve Çiğdem için yazılmaya başlanan bu şiir Kanlı 1 Mayıs'la birlikte başka bir sonla biter:
"beş yüz bin emekçi vardı
taksim meydanı'na girdi
öyle bir istanbul gördük
sorarlar bir gün sorarlar"
1 Mayıs "emek ve dayanışma günü" değildir.
1 Mayıs İşçi Bayramı'dır.
İnsanın zamanını ve emeğini para karşılığı yok pahasına satmak zorunda kaldığı bir dünyada işçilerin haklı mücadelesinin sembolüdür.
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun!
#1MAYIS
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)