Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-03-2007, 12:47
mep
Üye Değil

Standart Re: FOSİLLEŞMİŞ BİR TEORİNİN ZAVALLI SAVUNUCULARI !

Seyyah abi *işim vardı senin farkına varamadım.
gerçi Madde abim,link verip durumu aydınlatmaya çalışmış ama
ben yinede elimden geldiğince sana yardımcı oluyim abi.
* %1 yada%90 gibi rakamlar verme be abim yanıltıcıdır onlar.
İslam fikri de Muhammedden çıktı 2 yada 3 milyarda 1 di belki ama
bu gün sayı itibarı ile baya çoksunuz,onun için öyle % de kullanarak
doğruluk hesapları yapma hiç,Galile Dünya Yuvarlak dediğindede
onun dışında herkes hayır! diyodu.Varmı şimdi tepsi gibi düz diyen?
demekki öyle % de lerle filan olmuyo bu iş,Her *yeni ve gerçek şeyin
karşısında,mutlaka eski olan bir çoğunluk vardır.ama bu çoğunluk
olunması haklılık değildir.Afrikadaki mogomogo kabilesinin %100 ü
Tanrı bilmemne ye inanıyo bu onları doğrumu kılar?Hiç bir din senin
dinini din olarak kabul etmez peygamberini peygamber olarak kabul
etmez senin mogomogo kabilesinden bi farkın varmı.%1000 olsan ne olur.
sonuç olarak buğün senin dediğin olsa bile bizler %1 bile olsak bilki
%100 olmaya gidiyor demektir.belki 10 yıl sürer belki 100 yıl süre ama
o süreç başlamış demektir.
Alt 11-03-2007, 16:10
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

zavallı bayseyyahhhh !

kendini dinle uyuşturup uyuşturup buraya gelme , inancını savunmak istiyorsan doğru dürüst bir yol dene . ! bilimsel yollarla , akıl ile mantık ile !! *anladınmı ? bu yolla islamı savunabilirmisin ?? sen bunu cevabını ver bize ok ?

hadi biraz incele araştır sonra gel ,, *

yazık dinin sömürüsü , kölesi olmuşsun sen !!

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 09-06-2007, 20:38
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

BERBAT BİR YAZI DOĞRUSU ,,,

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 09-06-2007, 21:07
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayınız *ne *kadar *kı *üç *beşi *geçmez *sayınız *allaha *şükürler *olsunki *bu *ülkenın *halen *%99 *müslüman *sizin *gibilerde *%1 *lık *kısmı *temsil *ediyor...

Çoğunluğun faşistliğinden mi söz ediyorsunuz?
Alt 09-06-2007, 23:45
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

YAV *ADIMI MI *DEĞİŞTİRSEM NE *YAPSAM....:)))
Alt 10-06-2007, 01:51
Üye Değil

"sizden önce yani dedeleriniz fıravun ve niceleri *müslümanlarla islamla allahla savaşmaya kalkıştı da ne oldu hangi gavur galiğ geldi ebu cehilmi galip geldi firavunmu galıp geldi kii onlar sizin gibi gavur taklıdı yapmıyorlardı onlar gavurun babalarıydılar sonları kanalızasyon çukuruna atılmak oldu.."

Arkadasim b sebeple Islam'in hukmu gecti. Nice muslumanlar su Amerika'yi yenmege calisti ama yanildilar cunku Allah muslumanlari birakti ve kazananlarin yanina gecti. Unutma, kimse Allah'in yardimi olmadan bir iste muvaffak olamaz. Eger Amerika muvaffak oluyosa bunda kesin Allah'in bi bildigi vardir. *Sen neden hala itiraz ediyorsun, kiyafetlerini cikart ve piramitteki yerini al.
Alt 14-06-2007, 03:03
DOSTANE DOSTANE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

BEN ÇIKSAM ŞURDAN DESEM Kİ :::

*Adam gibi yazmayi ogren ve forumlari okumadan gazel atma! Seni goren herkes bazilarimizin okuzden geldigi ve oyle kaldigina inanabilir. Terbiyesizligin devam ederse sutlanacaksin. Vartor.
Alt 12-09-2007, 01:05
YIWALY YIWALY isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu konuyu açan arkadaşın ne amacı güddüğünü anlamış değilim. yüreğinden geçenleri ve isyanını salmış foruma. soğumak istemiş ama birçok arkadaş daha da kızdırmış anlaşılan. böyle gereksiz patlamalar yerine adam akıllı birşeyler öğrenip kendi fikrinizi savunmayı deneyin. en azından birileri size saygı gösterir ve belki sayenizde bir eksiğini düzeltir.
bana kalırsa dereyi görmeden paçaları sıvamayın derim bu konuda. yani evrim fosilleşmiştir falan hikaye. birazcık, serçe parmağım kadar objektif olsa bir insan, gelişmeleri yakından takip etse, evrim teorisine körü körüne bağlanmaz. her geçen saat yeni bir veri teoriye ekleniyor ya ileri adım attırıyor ya geri. ve bu teori kanun olana ve somut delillerle(felsefeyle değil!!!!!) bize açıklanana kadar ben bu teoriye inanmam. inanmamakla belkide gerçeği inkar ediyor olabilirim ama doğruyu düşünüyor olma olasılığımda var. evrim teorisi ispatlansa belkide ateizmi güçlendirebilir. ancak varolan bir tanrı inancımı değiştireceğe benzemiyor. sonuçta tanri kendini insanların kalbine bırakmıştır. varolsun-olmasın seni koruyan ve destekleyen, yakarışlarını duyan bir sonsuz güç olduğuna inanmak her zaman güven ve huzur verir insana. yani kaybedeceğim birşey olmaz, aksine kazanacağım olur. bu konuda biraz atgözlüğü takmak bence çok daha iyi
Alt 12-09-2007, 02:11
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili YIWALI,
* * Bile bile at gozlugunu takabilene helal olsun o gozlukler. Evtim teorisi adi ustunde bir teori. Adem ile havva teorisi de dinin yaratilisi izah sekli. Herikisini karsilastirdigimda , aklim mantigim hangi teoriye sicak baktigima karar verir. Bu karara itiraz edip at gozlugu takmam ise benim icin mumukun degildir. Inanmayan birine zaten bir guven ve mutluluk kaynagi olmasi da imkansizdir.
Insanligin bir gun dunyada cekilen istiraplara care bulacagina inanmak da mutluluk verebilir insana, her nekadar kendi o gunleri yasamasa bile.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 12-09-2007, 04:39
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Yiwaly,
At gozlugunu takmani cok iyi anliyorum. Bir bakima bireyin ait oldugu cevre ( akraba, arkadas, mahalle, koy) kisiliginin bir parcasidir. Yani ait oldugunu kalben hissedigin insanlar. Bu insanlar inaniyorsa, senin kendin olarak yasayip buna hayir demen cok zordur.
Ozellikle ailen sana bu ogretiyi kucuk yastan beri isliyorsa. Bu sadece senin cevrende degil dunyanin her tarafinda oyle. Avrupa'da doganlar hiristiyan, Israil de doganlar yahudi, Hindistan'da doganlar hindu, musluman ulkelerde doganlar ise musluman olurlar. Cunku toplum ve ailenin buyuk etkisi vardir kisiligin olusmasinda. Ve handi din mensubuna sorarsan o kesin dogrudur, peygamberinin soyledikleri kitaplarinda yazilan haktir.
Bu dogmalardan kendini kurtarabilen insanlar azdir. Ve su anda bulundugun site bu insanlarin bulundugu site. Bu senin icin bir sanstir aslinda. Bu siteden cok seyler ogrenebilirsin. Yazdiklarimizda yanlislarimiz olabilir, insanligimiza verebilirsin. Ogrendiklerinden sonra hala musluman kalabilirsin istersen, yeterki din tacirlerinin sattiklarindan kendini arindilabilesin kendini. Belki bu sayede dinini ozgurce yasayabilirsin.
Burada , yani bu sitede kimse sana dinini degistir ya da ateist ol demez, yakinirlar belki ama sana empoze etmezler. Elestirirler belki ama assagilamazlar. Arada haddini asip assgiliyan cikarmi cikabilir. Ama benim su ana kadar gordugum kadariyla site yoneticileri bu konuda cok titizler. Eger tuzuge bakarsan kisisellige saldirilar yaninda dini inanclara ve peygamberlere saldirilar da yasaklanmistir. Elestiri yapilir ama. Biliyorum, muslumanlikta diger dinlerde oldugu gibi peygamber tabudur, elestirilemez. Ama su anda bulundugun sitenin mudavimlerinin cogun muslumanliga inanmaz. ( Cogu dedim cunku hepsi degil) Bu siteye geliyorsan eger bunu dikkate alman gerekir.
Umarin sen de bir gun evrim teorisini taktir edersin.

Önerilen Siteler