bu konuyu açan arkadaşın ne amacı güddüğünü anlamış değilim. yüreğinden geçenleri ve isyanını salmış foruma. soğumak istemiş ama birçok arkadaş daha da kızdırmış anlaşılan. böyle gereksiz patlamalar yerine adam akıllı birşeyler öğrenip kendi fikrinizi savunmayı deneyin. en azından birileri size saygı gösterir ve belki sayenizde bir eksiğini düzeltir.
bana kalırsa dereyi görmeden paçaları sıvamayın derim bu konuda. yani evrim fosilleşmiştir falan hikaye. birazcık, serçe parmağım kadar objektif olsa bir insan, gelişmeleri yakından takip etse, evrim teorisine körü körüne bağlanmaz. her geçen saat yeni bir veri teoriye ekleniyor ya ileri adım attırıyor ya geri. ve bu teori kanun olana ve somut delillerle(felsefeyle değil!!!!!) bize açıklanana kadar ben bu teoriye inanmam. inanmamakla belkide gerçeği inkar ediyor olabilirim ama doğruyu düşünüyor olma olasılığımda var. evrim teorisi ispatlansa belkide ateizmi güçlendirebilir. ancak varolan bir tanrı inancımı değiştireceğe benzemiyor. sonuçta tanri kendini insanların kalbine bırakmıştır. varolsun-olmasın seni koruyan ve destekleyen, yakarışlarını duyan bir sonsuz güç olduğuna inanmak her zaman güven ve huzur verir insana. yani kaybedeceğim birşey olmaz, aksine kazanacağım olur. bu konuda biraz atgözlüğü takmak bence çok daha iyi