Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-02-2006, 00:08
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayrıca müsaadenle yorumunu siteme eklemek istiyorum.
Alt 26-03-2006, 18:23
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tarık Suresi 7.Ayet

http://dr.kara.sitemynet.com/dr/id3.htm adresinde bu konudaki bir çalışmamı yayınladım. Eleştiri ve katkılarınızı beklerim.
Alt 08-07-2007, 12:54
SanliTurk SanliTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tarık suresi 7. ayeti

Tarık suresi 7. ayeti
Bu iddiaya göre Tarık suresindeki 7. ayette geçen ifadede meninin kaburga ve bel kemiği arasından çıktığı fakat bunun bilimle çeliştiği söylenmektedir. Çünkü bilimsel olarak meninin testislerde üretildiği bilinmektedir. İlk başta bu konuyla ilgili ayetlere bakıp sonra üzerinde tartışalım. Tarık suresindeki ayetler şöyle:

İnsan bir baksın, hangi şeyden yaratıldı. Dökülüp atılan bir sudan yaratıldı.Bel kemiği ile kaburgalar arasından çıkar. Şüphesiz (Allah), onu yeniden-döndürmeye güç yetirendir. (86 Tarık Suresi, 5-8)

5. ayette Allah insanın neden yaratıldığını sorar. 6. ayette ise onun dökülüp atılan meniden yaratıldığını söyler. 7. ayette ise onun belkemiği ile kaburga arasından çıktığı ifade edilir. 7.ayette çıkan şeyin meni olduğunu söyleyenler varsa da burada söylenen insanın çıkışıdır. Yani belkemiği ile kaburga arasında tarif edilen yer bebeğin anne karnında oluştuğu yerdir. Bir sonraki ayette “o” zamiri insana gittiği açıktır. Eğer 8. ayete dikkatli bakılırsa “onu tekrar döndürmeye güç yetirendir” ifadesiyle, insanın tekrar öldükten sonra yaratılacağından söz edildiği görülür. Yani buradaki “o” ifadesi insandır. 7. ayette de “çıkan” olarak söylenenin insan olduğu açıklanmış olur.
7. ayetteki ifadede çıkan şeyin meni olduğu düşünülmüş ve bu şekilde açıklanmaya çalışılmıştır.

Tabi bu da günümüzdeki bilimsel gerçeklerle çelişiyor gibi gözükmektedir. Oysa ayetin geliş ve gidişi dikkatli okunduğunda burada kaburga ve belkemiği aşağıya arasından çıkan şeyin insan olduğuanlaşılmaktadır. (Burada tarif edilen bölgeyi yukarıdan aşağıya doğru düşülmeli. Kaburganın olduğu yer ile bel kemiğinin olduğu bölge düşünüldüğünde, tarif edilen yer bu ikisinin arasında kalan yukarıdan aşağıya doğru mide ve karın boşluğunun olduğu bölge oluyor) yani anne karnında bebeğin oluştuğu bölge. Dolayısıyla bu ayetin bilimle çelişmesi söz konusu değildir.

Alt 08-07-2007, 13:17
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Tarık suresi 7. ayeti

7.ayette çıkan şeyin meni olduğunu söyleyenler varsa da burada söylenen insanın çıkışıdır. Yani belkemiği ile kaburga arasında tarif edilen yer bebeğin anne karnında oluştuğu yerdir. Bir sonraki ayette “o” zamiri insana gittiği açıktır. (SanliTurk)

Bu kaburga kemiği insanın neresinde oluyor kardeş. Ve bakalım belkemiği ile kaburga arasındaki yer çocuğun durduğu yer midir?

Çocuk anne karnında kaburga ile belkemiği arasında duruyor olsaydı hamile kadınların göbekleri değil memeleri şişerdi herhalde.

Dolayısı ile Tarık 7.deki cıkan seyin meni değil bebek olması mantıklı değil.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 08-07-2007, 15:35
SanliTurk SanliTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu şekilde isimleriyle beraber vermiş nerelerde oluyor.

Bel ile kaburga arasına bakarsan kadınların memelerinin şişmesi çok saçma olur.Bel ile kaburga arası insanın karnına denk gelmektedir.
Alt 08-07-2007, 16:01
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aşağıda linkini verdiğim formda konu ayrıntılı işlenmişti zaten.

http://www.turandursun.com/modules.p...hlight=tar%FDk
Alt 08-07-2007, 20:46
Onur Üyesi

Standart Re: TARIK 7 UZERINE UFAK BIR TARTISMA

Uyarın üzerine başlıkları birleştirmenin uygun olacağına karar verdim vacsmt.

SanliTurk kardeşim,

ayetteki "sülb" kelimesi bel kemiği demek, sadece bel demek değil yani. Belkemiği ile kaburgalar arası da göbeği değil göğüs kısmını anlatabilir ancak.

Mevdudi'nin tefsirinde ne deniyor bak:

Sulb, bel kemiği, teraib ise, kaburga kemiği demektir. Çünkü erkek ve kadının üreme hücreleri bu bölgeden meydana geldiği için, insanın sulb ve teraib arasından gelen bir sudan yaratıldığı ifade edilmiştir.

Elmalı sayfalarca yazmış bu konuda. Kelimeyi o da şöyle açıklıyor:

SULB, sulüb, saleb sâlib; başın arka dibinden kuyruk sokumuna kadar arka kemiğine denir ki omurga kemiği, amûdi fikarî ve bel kelimeleri ile ifade edilir.

"ma-i dâfik" kelimesi de ister erkeğin suyu ister kadının suyu sayılsın, her ikisinin de o bölgeyle ilgisi yok. İslamcıların kıvranıp durdukları başbelası bir konu olduğu belli. *

Mısırlı bir gösterici
Alt 08-07-2007, 20:54
Onur Üyesi

Aslında en güzel açıklamayı Seyyid Kutub yapmış. Ben bayıldım açıklamasına. Çünkü bu konu yeni bir Kuran mucizesi imiş. Son yıllarda yapılan araştırmalarda bu yeni mucize ortaya çıkarılmışmış. Buyrun bakın:

İnsan hangi şeyden yaratıldığına ve nasıl bir şeye dönüştürüldüğüne bir baksın. Şüphesiz o bel ile kaburga kemikleri arasından fışkırarak çıkıp gelen bir sudan yaratılmıştır. Erkeğin bel kemiğinden ve kadının üst göğüs kemiğinden akıp gelen suların yerleşmesinden yaratılmıştır. Bu gerçek Allah'ın ilminde saklı, insanın bilmediği gizli bir sır olarak son asrın ilk yarısına kadar kalmıştır. Ancak bu asrın ikinci yarısında insanın modern ilmi kendi metodu ile gerçeği keşfetmiştir. Ve öğrenmiştir ki erkeğin suyu bel kemiğinde oluşmakta, kadının suyu ise üst göğüs kemiğinde oluşmaktadır. Bu iki su korunaklı bir yuva da birleştiğinde onlardan insan meydana gelmektedir.

Kadının suyu üst göğüs kafesinde oluşuyorsa sorun çözülmüş demektir. Bence Seyyid Kutuba sarılmakta fayda var. Ama sanırım Kutub da bilimsel olarak çuvallamış.

Mısırlı bir gösterici
Alt 10-07-2007, 13:51
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Daha önce de teraib kelimesinin leğen kemiği anlamına da geldiğini söylemiştim...Unutulmuş anlaşılan.
Alt 14-07-2007, 14:30
gEcCeCi gEcCeCi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

biri bana hud 2. ayeti açıklayabilir mi acaba?
onun neresi al-lah kelamı? inanan arkadaşlar hemen cevaplasın yoksa konuşmaya hiç hakları yok!

Önerilen Siteler