Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-08-2007, 21:59
Nebenbuhler Nebenbuhler isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nebenbuhler - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: turan hocaya atılan bir karalama hakkında

Turan Dursun yanilmamistir hatasida yoktur bence,Allah Yahudileri bir nevi kutsayip ödüllenmistirse eger onlarin yollarindan sapacagida biliyordu elbet.Bu suna benzer bir olaydir,fairplay ödülünü alip sonradan agiza alinmayacak küfürler etmek ve sana bu ödülleri verenin "tüühh yaziklar olsun sana be sen o ödüle yakismiyormussun meger",bu insanlar icin gecerli,ama Tanriki önceden biliyordu onlarin yollarindan cikacagini onlari yinede ödüllendirdi,yahudileri.Böyledir bu olayin aciklamasi,Turan Dursun elbette her fani gibi hatasiz degildir ama burda bir kez daha hakli..Sygl..

Ahlak,Insanin Tabiata karsi ukalaligidir.Nietzsche
Alt 09-08-2007, 02:44
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

BAKARA 47 DE *anlatılmaya çalışılan mevzu , bakara 40 tan başlıyor.

Ey İsrailoğulları, anın size verdiğim nimeti. Vefa edin ahdime de vefa edeyim ahdinize ve ancak benden korkun artık.(40) * İndirdiğim Kur'an'a inanın. Sizdeki kitabı da doğrulayıcıdır o. Ona ilk inanmayan siz olmayın. Delillerimi az ve değersiz bir parayla değişmeyin, ancak benden sakının.(41) *Doğruyu batılla karıştırıp da bile bile gerçeği unutup gizlemeyin.(42) *Namaz kılın, zekat verin, rüku edin rüku edenlerle.(43) *İnsanlara iyilik etmelerini emrediyorsunuz da kendinizi unutuyor musunuz? Ve kitabı okumaktasınız siz. Aklınız mı yok, düşünmez misiniz?
(44) * Sabretmek ve namaz kılmak hususunda Allah'tan yardım dileyin. Bunlar ağır ve büyük şeylerdir ama saygılı kimselere göre değil.(45) * * Saygılılar, öyle kimselerdir ki Rablerine ulaşacaklarını iyiden iyiye umarlar, ona döneceklerini iyiden iyiye bilirler(46)

Ey İsrail oğulları, anın size verdiğim nimetlerimi, anın sizi bütün alemlerden üstün kıldığımı hatırlayın

/
Yine bakara *122 de, 47 ye bire bir aynı kelimeleri kullanılmış, yahudiler için

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi (bir zamanlar) cümle aleme üstün kılmış olduğumu hatırlayın.

* Bu iki ayettede ÜSTÜN *KILDIM * ibaresinin *kurandaki orjinal metinde *karşılığı (FADDALTU KÜM) dür.
Bizim dilimimize de geçmiş^''fazilet''sözü *bu kelimeden gelmedir.
Ayet kırktan takip ederseniz ,özetle kuran diyorki
Ey israil oğulları, sizi diğer kavimlerden üstün kıldım , bir sürüde ayrıcalıklar verdim *ama , tevrattan sonra gelen kurana inanmayı reddettiniz. Yani şimdi nankörlük yapıyorsunuz.
Tamam metinde *ırk ibaresi yok ama ,diğer kavimlere (kuranın bildiği) göre ,karşı bir üstünlük bahşettiği aşikardır.
*Turan dursun ,arapçayı *ve kuranı *kabenin imamından daha iyi bilen bir insandı. Bunu hiç unutmayalım.
Yanlış tanımlar ve tanımlamalar yapmayacak ,bilinçli ve dürüst bir insandı.
Özetle ben, özgür_beyin olarak ^''TÜRKLER KÜRTLERDEN ÜSTÜNDÜR VEYA AMERİKADAKİ BEYAZLAR ZENCİLERDEN ÜSTÜNDÜR'' dersem ,ırkçılık *olarak algılamazsanız, kuranın tanrısıda ırkçılık yapmamış olur.
Eğer bu ırkçılk değise, ırkçılık nasıl bir şeyse ,bana birisi anlatsın. Bende anlayayım.
Alt 09-08-2007, 03:11
eylull eylull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben de kopyalanan yaziyi okuduktan sonra verilen ornekleri kuranin turkce aciklamasindaki yorumlari okuyordum.simdi kim inkar ederse etsin turan dursun dogru tespitlerde bulunmus..kimse 2000 senesinde yazilan yazinin 7 yil sonrasinda aklinca cevap verdigini sanmasin.

gercektende (kutsal saydiklari )kabe ve cevresinde denmis..aslinda bu kadar buyuyeceklerini tahmin edebilseymis daha dikkatli bir cumle kullanirmis..

allahin yahudileri kutsal saydigi soylenen yazilar icin dogru demis turan hoca...zaten birakin allahin irkciligini,bence muhhammed yahudi gercegini kabul etmis.ama bir sekilde de eklemis onlar artik dislandi vs diye..eli mahkum..

simdi isteyen istedigi yorumu yapiyor burda..bence turan dursunun hatalarindan cok bakilmasi gereken o kadar hadis varki.en onemlisi allah sunu ongoruyor vs diye niye ucuncu bir agizdan konusuyor arada sirada..arada biraz da ben konusayim diye allahin agzindan okuyoruz kurani kerimi..

insanin lahavle vela kuvvete diyesi gelmiyor degil

saygilar
Alt 09-08-2007, 11:13
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili FRODO;

Öncelikle sitemize gelen fzlf arkadaşımıza hoşgeldin diyorum ve bu sitede daima kalıcı olmasını istiyorum.

Benim derdim kesinlikle onunla ilgili değildir. Yukarıdaki yazım biraz yalnış anlaşıldı galiba. fzlf, kardeşimizin ne düşüncede bir insan olduğu aşikar ortada.

Benim derdim öncelikle fzlf kardeşimizin formunda alıntı yaptığı YAZAR hakkındaydı. Bu yazıları yazan, bu fikri yazan YAZAR hakkındaydı. Burada da bu YAZARIN ne kadar seviyesiz bir kişi olduğunu, bilimsellikten uzak, fzlf gibi arkadaşlarda bu tür yazıları okurken bu tür YAZAR'ların aslında ne zihniyette olduğunu ve bu tür yazıları okumanın kendilerine hiç bir fayda getirmeyeceğini anlatmak istedim.

Varsayalım ki, 20 yaşından itibaren ciddi anlamda eleştirisel ve araştırı türünde kitap okumaya başladık. Şurada ortalama ömrümüzün 65 yıl olduğunu düşünürsek, ciddi anlamda 45 yıllık bir verimli çağdan bahsedebiliriz. Bu verimli çağımızda sayılı olduğundan okuyacağımız kitaplar da sayılı olacaktır. O yüzden seçici olmak bize çok şeyler kazandıracaktır. Güvenilir yazarlardan, belgelere ve kanıtlara dayanan eserlerin bize fayda vereceği inancındayım.

Mesela; SAİD amcamın 12 ciltlik Risale eserlerini okuduğumuzu düşünelim. Birde oradaki arapça metinleri anlamak için, biraz arapça ve eski türkçe çalışmak zorunda kalacağız. Bu da bizden en az 7-8 yıl kayıp demektir. AZ BİR SÜRE DEĞİL ARKADAŞLAR
Alt 12-08-2007, 12:49
flzf flzf isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yazılarınız için teşekkür ederim hoşbulduk Turan Dursun gibi cesur bir aydın için en güzel cevabı arıyorum sizinde anladığınız gibi yardımlarınız için çok teşekkür ederim.yazıyı yazan arkadaş zaten bağnaz bir siteden kopyala yapıştır yapmış bi çok yerde karşınıza çıkar taktik aynıdır cümleleri hatta kelimeleri cımbızla çeker doğruyu yanlış anlatırlar bu çarpıtmayla bile yazdıklarıyla havada kalan bir saygısızlık yazısı oluşur *bu tip yazılara bakmaya tenezzül bile etmem ancak bunu okuyan başka bir insan turan dursunu insanları aydınlatmak isterken (öleceğini bilebile)korkusuzca bilgiyle yazan bir aydın değil o insanlara karşı bir insan sanıcak.bunun önüne o yazıyı silmekle yakmakla değil kusursuz bir cevap vermekle geçilebilir bunun için kendimin yetersiz olduğumu düşünüp araştırmak için bu sitede bu başlığı açtım bayraktaro nun dediği gibi

KİMSE SADECE TURAN DURSUN'U OKUYARAK DİNSİZ OLMAMIŞTIR. TURAN DURSUN SADECE BİZİ BİRAZ AYDINLATMADA YARDIMCI OLMUŞTUR. hemde canı pahasına

yazdıklarınızın devamını dilerim çok yardımcı olcaklar
Alt 13-08-2007, 17:14
Üye

bu alıntı yapılan yzının asıl metinlerini nerden bulabilirim
Alt 13-08-2007, 17:45
munzurberg munzurberg isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Siteyi kürana bin tesekkür!...

Ben babamdan iki adim ileri ve oglumdan bir adim geriyim...
Alt 13-08-2007, 19:20
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hangi siteyi? *
Alt 14-08-2007, 10:21
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

TABİKİ TURAN DURSUN SİTESİNİ
Alt 14-08-2007, 15:48
Üye

Siteyi kürana bin tesekkür!... bencede bu güzel isim yaşatılmalı fikirleriyle birlikte

Önerilen Siteler