Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-08-2007, 21:41
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Ben Cem

Muhtemelen başlık konusundan bir hayli uzağa düştük.
Sn. Cem'in yazısındaki "Kürt kardeşlerimize" deyimine yaptığı itirazı okuyunca aklımıza düştü.
Çok uzak düştüyse geçelim, lakin başlı başına bir başlık konusu.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 29-08-2007, 21:51
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

çok güzel bir nokta mhmmdd

* *ben unutmuştum, aslında gündemimdeydi. Bölücülügü kim yapıyor şimdi açıklayabilir misiniz. Bir taraftan anayasaya göre halkın meşru oyları ile seçilmiş ve şu ana kadar herhangi bir biçimde anayasa ile çelişen en ufak bir lafzı bile olmayan seçilmişler, diger taraftan bu milletin verdigi maaşlarla geçimlerini saglayan ve sadece ve sadece milletin ve anayasanın hizmetinde olan atanmışlar.

* * İşte benim anlatmak istedigim bölücülük budur. Bir tarafta bir ulusu temsil ederek geldiklerini beyan etseler de bir seçilmişler gurubu, diger tarafta anayasal olarak yurt savunmasından başka bir işlevi olmayan ve tamamını bu milletin evlatlarının teşkil ettigi bir ordu. Ne istiyor ordu, çözümsüzlük mü. Savaş mı. Mustafa Kemal böyle mi yapmıştı Kurtuluş savaşında, hani hep anlatılır ya Yunan bayragını yerden kaldırdı diye. Şimdi uzatılan eli tutmak istemeyen paşalar neyi amaçlıyorlar acaba.
Yahu kan akıyor kan, insanlar ölüyor, durdursana bu savaşı.

* * *Şunu unutmamak gerekiyor, benim bu yazılarımı itici bulabilirsiniz, hatta hainlik ile de suçlayabilirsiniz. Birinci düşünceye saygım vardır, ikincisini ciddiye almam. Ama ne olursa olsun halka ragmen iktidar olamazsınız. Dikta olursunuz belki ama eninde sonunda sonunuz Mussolini gibi başaşagı asılmak olur.

* * * saygılarımla

* * *saygılarımla
Alt 29-08-2007, 22:05
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

konu ne siz neyi tartışıyorsunuz .

Konu (biz) kürtler değiliz.
Alt 29-08-2007, 22:31
deggial - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deggial deggial isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sapla saman karışmış gibi birazcık. Ya da bana öyle geliyor.

Çağrılmayanlardan başlayalım mesela. Onlar kendi kongrelerinde nasıl bir tutum izlemişler kurulduklarından bugüne? Kapatılan partilerini de ayırmadan soruyorum?

Siz kabul edin, etmeyin. Onlar biz öyleyiz diyorlar. Onlar dediğim bu partililer. Şimdi onlar biz böyleyiz derken, olayın bir diğer tarafı, yani ordu bu adamları çağırmayınca suç mu oluyor?

Gelelim türbanlı eşi olup da çağrılmayanlara. Şimdi bu adamların büyük bir çoğunluğu eşlerini, kızlarını her türlü özgürlükten mahrum edip de vay benim eşimi resepsiyona çağırmadılar diye demagoji yapıyorsa bu ordunun suçu mudur?

Evinizde parti veriyorsunuz, gıcık olduğunuz bir takım adamları çağırmadınız , sonra ben çıkıp geldim size "hocam oldu mu bu, niye çağırmadın onları da" dedim. BU durumda sizler antidemokratik, *ben demokratik mi oluyorum ?

Saygılar...

All thinking men are atheists
Alt 29-08-2007, 22:32
Üye Değil

Pante'nin dediği gibi her yöneticinin kişisel görüşü kendisini bağlar. Önemli olan hangi ortak paydayı paylaştığımızdır. Şu an için yönetim kademelerinde ulusalcı-kemalist+marxist/sosyalist+liberal eğilimli kişiler birlikte çalışıyor. Bence gayet de iyi gidiyor. Arada bir bazı başlıklarda tansiyon yükselse de o da işin tuzu-biberi.
Alt 29-08-2007, 23:26
Kıdemli Üye

Çağrılmayanlardan başlayalım mesela. Onlar kendi kongrelerinde nasıl bir tutum izlemişler kurulduklarından bugüne? Kapatılan partilerini de ayırmadan soruyorum?

* * sayın deggial

* * *bölücülügü tartışıyoruz, siz bölerek konuşuyorsunuz. Bölücülüge karşı olanın mantıken yapacagı tek bir şey vardır o da bölmemek. Bilmem anlatabiliyor muyum.

* * *saygılarımla
Alt 29-08-2007, 23:38
deggial - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deggial deggial isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın Dilaver,

Onlar, benim varolan durum üzerine yorumlarımdı. Ben bölmedim kimseyi. Onlar bölünmek istiyorlarsa biz bölünmeyin desek nafile.

Ayrıca "biz bir bütünüz, ayrılmayalım" *dedik mi adımız faşit oluyor "Ayrılmak isteyenler var" diyoruz bu sefer *bölücü oluyoruz * Eee nediyelim o zaman? Şaştım kaldım :?

All thinking men are atheists
Alt 29-08-2007, 23:52
Kıdemli Üye

milletler özgür halklar birlik olmalı diyebilirseniz sorun kalmaz.

*saygılarımla
Alt 30-08-2007, 00:10
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

milletler özgür halklar birlik olmalı diyebilirseniz sorun kalmaz.

Bence şöyle daha uygun;

Milletler birlik, halklar kardeş, insanlar özgür olmalı.
Alt 30-08-2007, 00:25
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cem'in dedigi gibi ben de Kurtlerin Ozgurluk mucadelelerine katiliyorum.
Ama terorist yontemiyle olanina degil.
Kutsal vatan diye adletdigimiz Anadolu'ya 11. yuzyilda geldik. Yani bizler ( Turkler) buraya gelmeden once bu topraklarda dogmus yasamis olmus baska milletler vardi. Rumlar vardi, Ermeniler vardi, Kurtler vardi, Suryaniler vardi. Onlar icinde bu topraklar kutsal idi. Ama guclu olan zayifi kovdu, guclu olan zayif olani egemenligine aldi.

Ama bu demek degildirki bu milletler bu topraklarda yasamayi devlet kurmayi hak etmediler. Hayir, *sadece guclu olan yaptiklarinda hakli olur derseniz eger, *o zaman ABD'nin orta doguda yaptiklarina da hak vermeniz gerekir tutarli olmaniz icin. Ya da Israil'in. Ama bundan yuzyil oncesinde gecerli olan dogal kanunlar ( fetihlerle , bagimsizlik savaslari ile devlet kurma) zamanimizda gecerliligini az cok yitirmistir.

Ozellikle kuresellesmenin etkisiyle sinirlarin onemini yitirmeye basladigi , insanin hangi milletten devletten olursa olsun insanca yasamak icin mucadele etmek zorunda oldugu bir caga *basladik. O yuzden Turkiye sinirlari icinde esit haklar icinde bir potada eriyip *otekine saygi ile yetismis TUrkiye vatandasi olmak, Turkiye'de yasayan herkes icin bir kazanctir.

19. yuzyildan kalma kohne milliyetcilik , kutsal vatancilik diger milletleri/kulturleri hor gormek onlarin varligini yok saymakla veya teroristlik ile *bu ulku gerceklesemez. Ama bu ulkunun gerceklesmesi icin her iki tarafa da ayri ayri gorevler dusmektedir. Kurt halkinin ve Turk halkinin birlikteligi bu vatanin vatan olmasi icin en onemli kosuldur.

O yuzden Turkiye Cumhuriyeti'nin 19. yuzyildan kalma milleyetciligi birakip vatandaslik olgunluguna yonelmesi gerekirken, Kurt halkininda ayni yuzyildan kalma bagimsizlik ulkulerinden vazgecmeleri gerekmektedir. Kurtler bu ulkuden vazgecmedikleri surece daga cikip terorist olmaktan baska bir yol bulamazlar. Bu da her iki tarafa yikim getirmekten baska bir ise yarayamaz. *Ama Kurt aydinlari da demokrasi icinde haklarini aramalari hatta DTP'den farkli bir parti kurmalari yararlarina olur diye dusunuyorum.

Cunku DTP, *bagimsizlik savasi surduren Kurt azinlik grubunun ( PKK) etkisinde, ve o yuzden TSK, *DTP'yi tum Kurt halkini temsil ediyor olarak gormuyor bence. Bakis acilari DTP'nin *PKK'nin politik uzantisi oldugu uzerine. Cunku onlarda bilirlerki biz kurtulus savasini Kurtlerle beraber ayni saflarda *dusmana karsi savasarak verdik. Eger DTP PKK'nin bir uzantisi olmasaydi eminimki TSK onlari 30 Agustos milli bayramina cagirirlardi ve cok da anlamli olurdu.

Önerilen Siteler