Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2007, 00:41
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: * * * soro-sorogren * * *

burlap dediklerin doğru.

ben hırlapı sildim de senin zoro en son hala duruyordu,ben sana normal yazışmaya devam edelim değil,hadi düzeltelim o halde yazdıklarımızı demiştim sanırım.neyse güzel anılardı.zoro soro farketmez.zoro çok masumdu,ben de sırf esprili olsun diye hırlap yazmıştım.başka gayem olsaydı o gayemi yazardım.
selamlar
Alt 27-08-2007, 00:42
Kıdemli Üye

game uyu artık.
Alt 27-08-2007, 00:52
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

soro abim ben bu saatten sonra biraz problem adam olacağımı biliyorum zaten *

site yöneticileri beni istedikleri zaman siteden atabilirler.

bunu bi kaç yerde söyledim. ben özellikle inançlıları zihinsel olarak rahatsız edecek bazı içsel boyutlara ulaştım. bunu övgü olarak söylemiyorum. yanlış anlaşılmasın. bana gerizekalı diyecek herkesi karşılıksız sevebilirim. kendi doğamın gereğini yapıyorum. şartlanmışlıklarımın değil.

kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.

imza var mutluluk var. hoyda bre
Alt 05-09-2007, 21:01
ateistanbul
Üye Değil

bana göre şeriatçı ama bi o kdar da ateist ve aşırı mitolojici aynı zamanda mükemel bir kapitalist ve özgürlük peşinde koşan devrimci gerilla soro
Alt 05-09-2007, 22:48
Üye Değil

Eh Soro,

Sana da ateistanbul sayesinde ateistlik bile bulaştı ya, bundan sonra halin harap. Gerçi o en olmadık nitelikleri bir araya getirmiş ama olur mu, olur! Senin adına ona 10 ay önceden yanıt vereyim mi?

yazin *iyi *guzel *de,sen *yenisin *ve *gelir *gelmez *yanlis *ata *oynadin.cok *puan *kaybettin,agzinla *kus *tutsan *nafile *artik.
kardes *sen *ne *karistiriyon *soro'yu *moro'yu,hem *de *yanlis *degerlendirmissin,sayginlik *konusunu.
Tum *iyi *dileklerini *aslinda *bende *olmayan *ama *olmasini *yegleyecegim *ozellikler *olarak *dua *makaminda *kabul *ediyorum.sana *da *uzuldum *gecmis *olsun,mimlendin.(bazi *zevatca, *soro *sevilmez * cunki.)
Demek ki arada sen de yanılırmışsın! Şimdi bu fırsat, buradan bir genelleme yapıp aşağıdakinin doğru olduğunu söyleyim:
Alt 06-09-2007, 09:46
okinono
Üye Değil

Soro,

Risale i Nur talebesimisiniz. Öyle ise bir kaç sorum olacak?

Sorular.

1. Allah'ın Zatı üzerinde risale i nur da ne gibi tanımlar vardır? *Zatı tanımlamak için kullanılan materyal gördüğümüz doğa ise, Risale yazarının vacibül vücud fikrini savunduğunu söyleyebilirmiyiz?

2. "Bana Rusun yapmadığı *zulmü bunlar yaptı. Münafık kafirden eşeddir. "sözü ne demektir?

3. Bugün kendiniz dahil, bir Nurcunun Allah'ın istediği mümin kullar olduğuna inanıyormusunuz. Bu konuda ki dellileriniz nedir?

4. İttihadı islam fikrinin ilk fikir babası kimdir?

5. Ebced'in dayandığı temel kavram nedir?

6. Acz fakr tefekkür ve şükür olarak adlandırılan yolun içinde olmakla Barla lahikalarında ki övgüler arasında ne tür bir ortak yön kurabilirisiniz.

7. Nurcuların dershanelerinde yaşanan livata haberleri ile ilgili bilginiz varmıdır? Sungur abiyi tanırmısınız.

8. Risale i Nurların hangi sayfasında dershanelerin açılıp toplumdan kopuk kişiler yetiştirmek için kullanılacağını okudunuz. Küçük küçük medrese deyiminden ne anlıyorsunuz. Medresetül zehra ne demektir. Neden Zehra medresei denmiştir. Bugün bu isimle anılan içinizde bir gurup varmıdır. Diğer nurcuların bu guruba bakışı nedir?

9. 10.Söz haşir bahsinin o dönemde ilk yayınlandığında , Fen ile haşri ispat eden büyük alim diyerek reklam yapıldığını biliyormusunuz.

10. Hollanda da ve daha sonra başka yerlerde açılan risalei nur enistütüsünün finansı nedir?

11. Yeni Asya matbalarında milletten Allah için diyerek bileziklerinin bile toplandığı sonra da Bu matbalarda zamanın çıplak dergilerininde kaynak girdisi mazeretiyle adı altında basıldığını biliyormusunuz.

12. Isparta da kurulan tencere fabrikasında ne pişti acaba

13. Bugün kü nurculuk akımı ile said nursinin savunduğu fikirler arasında nasıl bir ortak payda buluyorsunuz

14. Risale i Nurları okuduğunuzda neyi, nasıl ve ne kadar anladınız.

15. Bütün Külliyatın piyasa değeri yanılmıyorsam kampanyalar hariç dönemde tanesi 28 ytl den 1o-13 kitap kabaca 280 ytl. Bu rakam sizce herkesin satın alma gücü için ulaşılabilir bir rakammıdır. Yoksa bu imani bir mesele adam kısacak kardeşim harçlığından alacak diyerek, bakara süresinde ki ayete muhatap olabilme ihtimalini kabul mu edersiniz.

Eğer risale i Nur talebesi değilseniz sorulamın muhatabı da değilsiniz demektir. Yer işgal ettiğim için özür dilemek düşer o zaman bana.

Talebe olduğunuzu kabul ederek cevap verirseniz, risale i nuru daha iyi tanımak için düşüncelerinizden istifade etmek beni sevindirir.
Alt 06-09-2007, 11:46
Kıdemli Üye

"Talebe *olduğunuzu *kabul *ederek *cevap *verirseniz, *risale *i *nuru *daha *iyi *tanımak *için *düşüncelerinizden *istifade *etmek *beni *sevindirir. "

risale-i nuru daha iyi tanımasanız da olur.herkes tanıyacak diye bir kaide yok.siz de eksik kalınız.
veya sorularınızı ilgili internet sitelerine yönlendiriniz.
Alt 06-09-2007, 13:52
okinono
Üye Değil

Muhterem kardeşim, Soro

Saniyen: Geçmiş leyle i beratınızı tebrik eder orada bulunanlara her bir duanıza karşılık haktan bu mektubun her bir harfi adedince adet sevap yazmasını niyaz ederim. Yazarda szi merak etmeyin.

Salisen: Çarpan katsayısının sıfır olduğunu söyleyenlere aldırmayın. Bu mektubu onlara okuyun hepsi dümdüz mosmor olacaklardır. Her ne kadar onlar belli etmese ve size gülseler dahi metanetinizi asla kaybetmeyin. Unutmayın bu dava ulvi bir dava. *Sizler bu davanın tek kalelerisiniz. Hoş orda Kore savaşında neden Amerikaya destek verdiğimi soran bir kaç münafık da yok değil, bunlara kulak asmamak gerekir. *Bunlar alemi islamın iyliği için dir.

Mesleğimiz acz fakr şükür ve tefekkürdür. *Bu asır da bunlara sarılıp iamanı kurtarmak gerekir. Gerisini düşünmemek gerekir. Ben sizin yerinize zaten düşünüp yazıyorum. Size de tasdik etmek düşer.

Hamisen: Sorduğun soruya gelince, sen biraz felsefe okumuşsun gibi geldi bana, acilen

Akıl fenerini atmayı anlatan köprüdeki ejdarhalar kısssanı okuduktan sonra, Yuşa tepesinde ki yalnızlığı ordaki abilerinden *öğrenip, 17 sözü ezber edip belledikten sonra güne devam etmelisiniz.

1.şule deki banka (Haşiye1)kapısı meselesini finans mesleğiniz *icabı atlayarak okumayabilirsiniz.

Haşiye1: Banka dedim de, bu bizim risalelerin parası hala gelmedi. Ben o para ile iç donu yağ bir parça bulgur alıp, 25 sene azık işini halledecektim. Malum kimseden de bişey alamıyoruz. Tavuğa da nazarmı değdi ne? hergün üç üç yumurtalayarak belki de hayvan telef oldu. herneyse...

Baki Selam
el baki hüvel baki
Kardeşiniz Okinono Nursi.
....
Biz eksik kaldık bari siz eksik kalmayın
Alt 06-09-2007, 14:12
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok esrarlı bir yazı sevgili okinono; sonucu çok merak ettim...

Sevgiler...
Alt 06-09-2007, 15:51
fear-courage fear-courage isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

slm arkadaşlar, ben pek iyi bir forum takipçisi değilim, baştan söliyim. Aklıma estikçe bakıyorum forumlara... Beni unutman sakın ama... Bir şeye ihtiyacım var... yardımcı olursanız sevinirim... A3 sayfasını geçmicek Turan Dursun'u anlatan amatör bir yazı ve 'Babam Turan Dursun' kitabında Turan Dursun'un bir şiiri vardı ben kitabı kaybetmişim.. o kitaptaki şiiride bana yazabilirmisiniz lütfen... teşekkür ederim

Önerilen Siteler