Muhterem kardeşim, Soro
Saniyen: Geçmiş leyle i beratınızı tebrik eder orada bulunanlara her bir duanıza karşılık haktan bu mektubun her bir harfi adedince adet sevap yazmasını niyaz ederim. Yazarda szi merak etmeyin.
Salisen: Çarpan katsayısının sıfır olduğunu söyleyenlere aldırmayın. Bu mektubu onlara okuyun hepsi dümdüz mosmor olacaklardır. Her ne kadar onlar belli etmese ve size gülseler dahi metanetinizi asla kaybetmeyin. Unutmayın bu dava ulvi bir dava. *Sizler bu davanın tek kalelerisiniz. Hoş orda Kore savaşında neden Amerikaya destek verdiğimi soran bir kaç münafık da yok değil, bunlara kulak asmamak gerekir. *Bunlar alemi islamın iyliği için dir.
Mesleğimiz acz fakr şükür ve tefekkürdür. *Bu asır da bunlara sarılıp iamanı kurtarmak gerekir. Gerisini düşünmemek gerekir. Ben sizin yerinize zaten düşünüp yazıyorum. Size de tasdik etmek düşer.
Hamisen: Sorduğun soruya gelince, sen biraz felsefe okumuşsun gibi geldi bana, acilen
Akıl fenerini atmayı anlatan köprüdeki ejdarhalar kısssanı okuduktan sonra, Yuşa tepesinde ki yalnızlığı ordaki abilerinden *öğrenip, 17 sözü ezber edip belledikten sonra güne devam etmelisiniz.
1.şule deki banka
(Haşiye1)kapısı meselesini finans mesleğiniz *icabı atlayarak okumayabilirsiniz.
Haşiye1: Banka dedim de, bu bizim risalelerin parası hala gelmedi. Ben o para ile iç donu yağ bir parça bulgur alıp, 25 sene azık işini halledecektim. Malum kimseden de bişey alamıyoruz. Tavuğa da nazarmı değdi ne? hergün üç üç yumurtalayarak belki de hayvan telef oldu. herneyse...
Baki Selam
el baki hüvel baki
Kardeşiniz Okinono Nursi.
....
Biz eksik kaldık bari siz eksik kalmayın