22-09-2007, 17:31
|
|
|
Re: İtina ile Kadın nasıl dövülmeli
Okur, bu yazdıklarını metin, ümit ve özellikle senai duymasın. Gösterirleri sonra
Senin yaş 25 di değilmi. ? o zaman her yaşına bir sene nurculukta geçen senemi koyup oyuna varım diyorum. . üstünü de rest deyince görecen.
Aç topiği de cevaplayayım dedğin yerde yazı yok. buyur al gel abilerini akşamları hem ders yapar yazarsanız buradan.
Hem bir kere abilerinden gizli bu siteye girdiğin kesin. duysalar. seni afaroz ederler. *Risale i nur bize yeter diye Kuran okumayanlar (bir kolu hariç hakkını yemiyelim), Turan dursunsitesinde ders yapacak ha.. *
O envar gurubunun internette tebliğcisiyim havalarını da bırak. Said özdemir duymasın karışmaz ona göre. Ne tebliği bal gibi sorulaın için geliyorsun. itiraf et ve kendine gel bu kadar basit.
Uslu uslu oturup, sohbet odasında da eğer abuk sabuk mesajlar yazmayacağına söz verirsen kurtulursun benden.
Yoksa halin harap.  ) Şaka şaka .. o kadar da değil. fena bir çocuğa benzemiyorsun. braz saflaştırılmışsın o kadar. Bende uyan diye silkeliyorum. Hoş tatlı rüyadan uyanmak zor gelir adama. Sanırım çektiğin sancı buradan.
Tamam bir daha bişey demeyeceğim. ama sende önce okuyacak sonra düşünecek sonra bunun karşılığında ne tepki gelir diye çalışacak sonra da hala o konuda yazacaksan kendine ait olarak yazacaksın.
Her ne kadar Nurcu değilsemde orda geçen yıllarıma saygı duymam gerek, bu yüzden üzülüyorum inan küçük düşünce sen.
Tamam mı Okur antlaştık mı?
Sevgiler.
|

22-09-2007, 18:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yahu sevgili okinono,
Niye sıkıştırıyorsun bu kadar çocuğu; günah değil mi?  *  *
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

24-09-2007, 10:30
|
|
|
Görmemişin biri iki ay nurculara takılmış......
|

24-09-2007, 12:18
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili hira , bir şeyi ayıralım . Verdiğin m..l.k kelimesi arapçada eşsesli kelimelerden değidir *. çünkü arapçada
sesli harf olmadığı için *m.l.k *kökünü eşsesli kelimeler grubuna koyman filolojik olarak hatadır.
çünkü m.l.k isim olduğu zaman kök olmaz.
Eğer'' kuranın okuma zorluğu '' adlı *yazımı okursan ,konu daha iyi anlaşılır hale gelir.
birde arapçadaki fiil çekimleri (siga)) *24 sigadır. yani bir fiil 24 haldedir.fiille isimleri karıştırmamak gerek
verdiğin örnekteki mülk ,melik fiil değildir *bir cins isimdir. *
Nisa 101:"darabtüm"
İbrahim 24:" darabellahü"
Kehf 11:"darabna"
Nur 31:"yadr**** " *
*SEVGİLİ HİRA yukardaki kelimelrin hepsi DAREBE KÖKÜNDEN gelmedir. hepside'' vurmayla'' alakakıdır.
nur 31 ki yadr**** ''vurmadır'' ayette ''ayakları yere vurmasınlar'' da kullanılmıştır.
sevgili hira nisa 101 deki *darabtüm *kelimesi *baskın manasındadır. netice olarak oda bir 'darb''tır.
kehf teki darabna ise'' kulaklara perde VURMAK'' ta kullanılmıştır (Bunu müteakip onları kulakları üzerine mağarada senelerce (perde) vurmuş olduk.. ö. nasuhi bilmen.
ibrahim 24 teki'' darabelallahu ''nun türkçede *tam karşılığı *''
allahın vurgulamasıdır'' *Görmedin mi, Allah güzel bir sözü nasıl misal getirdi? (Güzel bir söz), kökü sağlam, dalları göğe yükselen bir ağaç gibidir.
Sevgili hira, şuna inanmanı isterimki herhangi bir şeyi karalamak için yalana veya takiyyeye baş vurmam.
bir seneden fazladır burdayım. anlamadığım konularda iki satır yazmam sadece okurum. onun için islam konusunda bir şeyler bildiğimi düşünüyorum. ama'' bilmeyenler'' nasıl olsa yutarlar diye, uydurma şeyler yazmıyorum.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

24-09-2007, 14:15
|
|
|
Ateistler, eğer gerçekleri bulma peşindeyseler
1- Evrenin varoluşunu, Dehri'ler gibi izah etmediklerinde
2-Kuranı, Hariciler gibi yorumlamadıklarında
3-Sünnete, Oryantalistler gibi yaklaşmadıklarında
4-Akıllarını, Mutezile gibi kullanmadıklarında
5-Gerçek niyetlerini gizlemede Şiiler gibi Takiyye yapmadıklarında
ve niyetlerini samimi tuttuklarında mutlaka bulurlar
|

24-09-2007, 14:21
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili okur, bu sitede eğer altına kendi fikrin yoksa, kopyalayıp asmak yasaktır. yukarda astığın
yazıda bir kopyadır.DİKKAT ETMENİ ÖNERİRİM.
işte aldığın yer.
Gulyolu :: Arama1- Evrenin varoluşunu, Dehri'ler gibi izah etmediklerinde 2-Kuranı, Hariciler gibi yorumlamadıklarında 3-Sünnete, Oryantalistler gibi yaklaşmadıkların . ...
http://www.gulyolu.com/forum/search....2785b20f7381a8 - 52k - Önbellek - Benzer sayfalar
veya burası http://www.turkish-media.com/forum/l...hp/t56170.html
|

24-09-2007, 14:30
|
|
|
Ama çok güzel dokundurmuş akıncı öyle değil mi?
|

24-09-2007, 15:05
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Acaba ben mi yanlış yazdım.Dur bi bakayım....Yoo bi problem bende değil...Algılayanda.E güzel kardeşim,ben m-l-k ye fiil demedim ki.Yazımı bir daha oku istersen.Arapça'da isimlerin de kökü olur.Al sana örnek "Muhammed",kökü h.m.d dir,muallim kökü a-l-m dir.Alem'in kökü de a-l-m dir.İkisi de isimdir.Ayrıca ben m-l-k kökünü (sen de kök dedin buna) eşsesli kelimeler grubuna koymadım.Gene yanlış algıladın.Dedim ki;"Arapça'dan farklı olarak Türkçe'de eşsesli kelimeler vardır."Dedim.Arapça'da yazılışı aynı olan kelimelerin okunuşu farklı olabiliyor.Dolayısıyla böyle kelimeler eşsesli olamazlar.Eşsesli olabilmesi için hem yazılışlarının hem de okunuşlarının aynı olması gerekir.Benim verdiğim örnek Türkçe'de eşsesli kelimelerdi.Niye Türkçe'den eşsesli kelimelerden örnek verdim.D-r-b kök kelimesin birçok anlama gelebileceğini daha iyi anlamanız için.Ki bu kök kelimeden oluşan ve Kur'anda geçen birçok kelime farklı anlamlara gelmektedir.
Nisa 101 de "yolculuğa çıkmak,ayrılmak" anlamına gelir.Ayetteki anlamı yolculuğa çıkmak veya yolculuğa çıkmak için bir yerden ayrılmaktır.
Senin mealine göre:Yeryüzünde vurduğunuz zaman kafirlerin size kötülük etmelerinden endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kafirler, sizin apaçık düşmanınızdır.
Doğru meal:Yeryüzünde yolculuğa çıktığınız zaman kafirlerin size kötülük etmelerinden endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kafirler, sizin apaçık düşmanınızdır.
İbrahim 24 te "örnek vermek" anlamındadır.
Senin mealine göre:Görmedin mi ki, Allah nasıl vurmuştur: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.
Doğru meal:Görmedin mi ki, Allah nasıl bir örnek vermiştir: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.
Kehf 11 de:"uyutmak" anlamındadır.Gerçi burda deyimsel olarak vurmak anlamı da verilebilir.
Senin mealine göre:Bunun üzerine mağarada nice yıllar onların azalarına vurduk .
Doğru meal:Bunun üzerine mağarada nice yıllar onları uyuttuk.
Nur 31 de:"salmak,örtmek,koymak" anlamına gelir.
Senin mealinde:...Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) vursunlar.
Doğru meal:Başörtülerini,yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) örtsünler.
Ayrıca sevgili kardeşim d-r-n nin başka anlamlara geldiğine dair başka örnekler de verebiliriz.
Mesela,darbhane:basımevi demektir,darbımesel:hem örnek vermek hem de atasözü anlamına gelmektedir.Bütün bunlardan sonra Nisa 34'ün doğru mealini bi yapalım.
Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın.Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.
|

24-09-2007, 15:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili hira ,darb-hane'nin bu günkü *adıdır ''basım evi ''ama darb-hanenin tercümesi değildir. DARBI- MESEL'de atasözünün tercümesi
değildiryeni bir terkibtir. bu tevillerle işi götüremeyiz. darbı -mesel'i günümüz türkçesine çevirirsek ''meseleye vurgu yapmak'' olarak olabilir.
Bu kadar uğraşın,'' vadribuhunne''nin'' dövmek '' olmadığını ispatlamaksa 1400 yıldır meallerde hep hata yapılmış mı demek istiyorsun.?
|

25-09-2007, 09:08
|
|
|
hiramusta";p="´isimli üyeden Alıntı
Acaba ben mi yanlış yazdım.Dur bi bakayım....Yoo bi problem bende değil...Algılayanda.E güzel kardeşim,ben m-l-k ye fiil demedim ki.Yazımı bir daha oku istersen.Arapça'da isimlerin de kökü olur.Al sana örnek "Muhammed",kökü h.m.d dir,muallim kökü a-l-m dir.Alem'in kökü de a-l-m dir.İkisi de isimdir.Ayrıca ben m-l-k kökünü (sen de kök dedin buna) eşsesli kelimeler grubuna koymadım.Gene yanlış algıladın.Dedim ki;"Arapça'dan farklı olarak Türkçe'de eşsesli kelimeler vardır."Dedim.Arapça'da yazılışı aynı olan kelimelerin okunuşu farklı olabiliyor.Dolayısıyla böyle kelimeler eşsesli olamazlar.Eşsesli olabilmesi için hem yazılışlarının hem de okunuşlarının aynı olması gerekir.Benim verdiğim örnek Türkçe'de eşsesli kelimelerdi.Niye Türkçe'den eşsesli kelimelerden örnek verdim.D-r-b kök kelimesin birçok anlama gelebileceğini daha iyi anlamanız için.Ki bu kök kelimeden oluşan ve Kur'anda geçen birçok kelime farklı anlamlara gelmektedir.
Nisa 101 de "yolculuğa çıkmak,ayrılmak" anlamına gelir.Ayetteki anlamı yolculuğa çıkmak veya yolculuğa çıkmak için bir yerden ayrılmaktır.
Senin mealine göre:Yeryüzünde vurduğunuz zaman kafirlerin size kötülük etmelerinden endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kafirler, sizin apaçık düşmanınızdır.
Doğru meal:Yeryüzünde yolculuğa çıktığınız zaman kafirlerin size kötülük etmelerinden endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kafirler, sizin apaçık düşmanınızdır.
İbrahim 24 te "örnek vermek" anlamındadır.
Senin mealine göre:Görmedin mi ki, Allah nasıl vurmuştur: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.
Doğru meal:Görmedin mi ki, Allah nasıl bir örnek vermiştir: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.
Kehf 11 de:"uyutmak" anlamındadır.Gerçi burda deyimsel olarak vurmak anlamı da verilebilir.
Senin mealine göre:Bunun üzerine mağarada nice yıllar onların azalarına vurduk .
Doğru meal:Bunun üzerine mağarada nice yıllar onları uyuttuk.
Nur 31 de:"salmak,örtmek,koymak" anlamına gelir.
Senin mealinde:...Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) vursunlar.
Doğru meal:Başörtülerini,yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) örtsünler.
Ayrıca sevgili kardeşim d-r-n nin başka anlamlara geldiğine dair başka örnekler de verebiliriz.
Mesela,darbhane:basımevi demektir,darbımesel:hem örnek vermek hem de atasözü anlamına gelmektedir.Bütün bunlardan sonra Nisa 34'ün doğru mealini bi yapalım.
Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın.Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.
|
Olay budur işte... İnanıyorum öyleyse varım.. 8)
|