Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2007, 22:27
InVitatio
Üye Değil

Standart Re: Merhaba

Aklına geleni hemen yazma, bi kere daha düşün öyle yaz. @pante

degerli Pante
bu önerinizi hic olmazsa Nil hanima'da yazsarsaniz kendisini gülünc duruma düsmekten kurtarirsiniz....
yani sizin gibi birinin nil hanimin ici bos ve sig düsüncelerini destekler mahiyetinde yorum yapmaniz bile Nil hanimin degerine deger katamiyor...
Alt 26-09-2007, 22:42
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

degerli Pante
bu önerinizi hic olmazsa Nil hanima'da yazsarsaniz kendisini gülünc duruma düsmekten kurtarirsiniz....
yani sizin gibi birinin nil hanimin ici bos ve sig düsüncelerini destekler mahiyetinde yorum yapmaniz bile Nil hanimin degerine deger katamiyor...
Sevgili Forumdaşım;
Nil Hanım'ın gülünç duruma düştüğü yok. O sizin düşünceniz. Kimin değerli-değersiz olduğuna da siz karar veremezsiniz.
O sadece kendi görüşünü yazmıştır ve bunu yazmakta onun hakkıdır.
Çünkü, o ve onun düşüncesinde olanlar için İslamcıların yazdıklarının yanında onun yazdığının lafı dahi olmaz.
Siz ise ilk yazısından itibaren bir söz için demediğinizi bırakmadınız. Ne gülünçlüğü kaldı, ne içi boş ve sığ düşünceleri, ne değersizliği, ne önünü göremezliği, ne battıkça battığı.

Hangi İslami sitede, yeni kaydolan biri yazısında ateistlerin akılsızlığından söz edince oradaki varsa-barınabilmişse birkaç ateist sayfalarca yazıda sürekli üstüne gidebilir, baskı oluşturabilir?
Var mı böyle bir örnek?
O nedenle dedim ki burayı İslami sitelerle karıştırmayın.
Alt 26-09-2007, 22:46
Üye Değil

Aydın insan tartışmasını kendimce bitiriyorum arkadaşlar.

Son söz olarak şunu söylemek isterim

Bence aydın insan etrafını fikirsel anlamda aydınlatan insandır.Bir insan etrafını inançları varkende aydınlatabilir.Bunun bir sınırı yoktur.Her konuda yetersiz olan bir insan bile herhangi bir konuda yetkinse ve o anlamda etrafını aydınlatıyorsa,bu insana da bu anlamda aydın denilebilir.Yalın bir biçimde tanımlanması gerekirse olay budur.

Keşke aydın insan başlığı açılarak bu tartışmalar orada yapılsaydı.Ben kendi adıma kırdığım kalpler varsa onlardan özür diliyorum ve bu bahsi bu sitede kendi adıma sonsuza dek kapatıyorum
syg.
Alt 26-09-2007, 22:52
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mesele sanırım müslüman aydın olabirmi olamazmı, bana göre aydın muslüman pek
mümkün değil, örnek olarak bir insan gökbilimi ile uğraşıyorsa ayı güneşi ve diğer
tüm gezegenleri inceleme şansı elde etmiş ise ve kuranın içeriğinide çok iyi biliyorsa
dönüp kaba etlerini göğe dikip, kafasını yere vurmaz.

bir insanın müslüman olabilmesi için dünyanın 200 -300 yıl gerisinde olması lazım.
tabi müslüman deyince bizim memleketteki müslümanları saymamak lazım, bizdekiler
ultra layht müslüman, müslümanlıkla uzaktan yakından alakaları yok, kuranı bir tarafa
bırakıp kendilerince bir din yaratmışlar, gerçek müslümanlar, afganistandaki taliban
veya pakistandaki koyu müslümanlar, onlar islamı hakkıyla yaşıyorlar, ve tamda benim
dediğim gibi dünyanın yaklaşık 300 yıl gerisindeler, kendileri için sınırlı bir yaşam
biçildiği için bunun dışına çıkmıyorlar, çıkmadıkları içinde beyin gelişmek yerine
küçülüyor, kimse kusura bakmasın aydınlık ve islam asla yanyana durmaz.

islam karanlığı emreder, köleliği emreder, dedğim gibi müslüman aydın olamaz
bunun en iyi kanıtıda muslümanların uygarlığa en ufak bir katkılarının olmaması,
müslümanlar tarafından yapılmış tek bir icad yok, *sadece çok konuşup tüketiyorlar.

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 26-09-2007, 23:25
Üye Değil

ah nekadar değerli fikirleriniz var hocam bende yeni üyeyim bada allahın olmadığını ıspatlarmısınız
Alt 26-09-2007, 23:31
nil nil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlar polemiği, kavga şeklindeki tartışmaları, fazla konuşmayı sevmiyorum, bazen karşılık yazmazsam kusuruma bakmayın.

Turan Dursun önderimin zihni tamamen zehirlenmiş olsaydı bu zehirden *kurtulamazdı. Her şeyin bir derecesi vardır. Demek ki yeterince zehirlenmemiş ya da bazı deneyimlerinden sonra sorgulamaya başlamış ki sonunda *aydınlanarak bu zehirden kurtulabilmiş.

Kuran kurslarında, İmam Hatip okullarında *çocuklara camilere gidenlere tıpkı Kuranda olduğu gibi *cehennemde nasıl yanacakları tekrar tekrar çeşitli şekillerde söylenerek zihinleri zehirlenmiyor mu? Bunlardan büyük bir *kısmı bu zehirden kurtulamıyor ne yazık ki. Örneğin bu konuları yazan aydınlanma kitaplarından şeytan görmüş gibi kaçıyorlar ya da bu konudaki düşünce ve *eleştirileri hakaret olarak kabul ediyorlar. Ama zihni fazla zehirlenmemiş, sorgulamaya öğrenmeye aydınlanmaya *hazır fakat fırsat bulamamış bazıları fırsat bulduklarında ya da zihni ne kadar zehirlenmiş olsa da bazı deneyimlerden sonra sorgulamaya başlayanlar bu zehirden kurtulup ateist olabiliyorlar ya da *en azından laik bir Müslüman olabiliyorlar. Yani dini inancını ibadetini resmi alana siyasete taşırmadan, kimseye bunu dayatmadan, kimseyi başka dini inançlarından ya da inançsızlıklarından ötürü kınayıp suçlamadan hoş görerek uygulayan bir Müslüman olabiliyor.Hatta laikliği yaymak için mücadele veren aydın bir müslüman olabiliyorlar.

Öğretmenliğime gelince ben öğrencilerime inançlarına göre not vermem, hiçbirine kin tutmam. Fakat ben onlara okumaktan korkmamalarını, okudukları duydukları hatta gördüklerini bile sorgulamalarını, aileden biri de olsa *profesör de olsa ben de olsam kim ne derse desin sorgulamalarını, yanlış yönlendirilmemeleri için de okuyup kendilerini tanımalarını, bilinçlenmelerini, kendi düşünce ve inançlarını kendilerinin oluşturmalarını, en gerçek yol göstericinin gerçeğin *en güvenilir ölçütünün bilim olduğunu, evrensellik olduğunu, kendilerine yapılmasını istemediklerini başkalarına yapmamalarını, başkalarının düşünce ve inançlarına hoş görülü *saygılı olmalarını, anlayışlı empatik olmalarını, kendilerine güvenmelerini, bütün dünyanın yanlış bir tek kendilerinin
doğru olabileceğini vb *öğretirim. Öğrencilerime ne kadar yazık olup olmadığının yorumunuı sizlerin vicdanına bırakıyorum.

Tanrı bilimin boşluklarındadır.
Bilim boşluklarını doldurdukça Tanrı'ya yer kalmayacaktır.
Alt 26-09-2007, 23:45
Üye Değil

ya ama bunun dinle alakası yokki işleyişle alakası var gibime geliyo.
mesela her cumhuriyet demokrasi değildir
dimi
Alt 26-09-2007, 23:48
nil nil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili adrio, bitkiler hayvanlar ölünce ne oluyorsa biz de aynısını olucaz ne yazık ki. Yani atom altı parçacıklarımıza, saf kütlesiz *enerjiye ayrışana dönüşene kadar doğaya karışacağız. Evrende canlı cansız her şey doğar yaşar ve ölür, varacağı en son nokta da *budur.

Gerçekler acı ne yazık ki. Zaten insan bu gerçekleri kabul edemediği için doğaüstü inançlar kurarak kendini avutmaya çalışmış. Fakat doğaüstü inançlar bilimin ve insanın boşluklarındadır. İnsan bu boşlukları ne kadar doldurabilirse bu gerçeklerden o kadar kötü etkilenmez. Önce bir hayal kırıklığına uğrayabilir, bir yakınbı ölmüş gibi bir üzüntüye ve boşluğa kapılabilir fakat tıpkı yakınının ölümüne çok zor da olsa alıştığı gibi acı gerçeklere de alışabilir, *bu doğal olan *olduğu için de *zamanla *çok doğal gelir.

Tanrı bilimin boşluklarındadır.
Bilim boşluklarını doldurdukça Tanrı'ya yer kalmayacaktır.
Alt 26-09-2007, 23:51
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Nil,
Yani sizi tebrik ederim.
Bir tanisma yazinizi ve sahsi fikrinizi yazdiniz, TD sitesinde kiyamet koptu.

Christopher Hitchens "Allah buyuk degildir dinler herseyi zehirler" isimli ateist kitap yazdi 1 milyonun uzerinde satti , NewyorkTimes gazetesinde haftalarca ilk uc de yer aldi, ama ABD'de de sizin TD'de kopardiginiz kadar gurultu koparamadi yani.

Evet bir ateist olarak ben de sizin sozununuzun arkasindayim. Bence de kisisel olan allah/tanri inanci bilimlerin onundeki en onemli engeldir, ve inanc ve dini egitim bir cok cocugun analitik dusunme mantigini gelistirmesini engeller, bir bakima onlarin beyinlerini zehirler. Onlara mantigi arac olarak kullanip mantiksizliga ulasmayi ogretir din egitimi.

Millet bazen arapca falan yaziyor ben de ingilizce bitireyim.
Bir ecnebi atasozu ;
"If it ain't killing you then it is making you stronger "
"Eger oldurmuyorsa *, sizi daha guclu yapacaktir" *:wink:
Alt 26-09-2007, 23:59
Üye Değil

Sayın Nil, sadece giriş yazınızı okuyarak ve devam eden süreçte fikirlerinizin değişmemiş olduğunu düşünerek cevap yazıyorum.

İnanan insanlara zehirlenmiş demek. Ya da zehirlenmenin derecesini saptamak oldukça mantık dışı olmuyor mu? sizce.

Hristiyan, yahudi, müslüman, pagan ya da totem inancına sahip nice insan sonradan ateist olabilmiştir. Ya da sizinde bildiği gibi ateist kimselerinde belli nedenlerle kendilerine din seçtikleri olmuştur. Bu insanlar "zehirden kurtulmuşlardı fakat mazoşist bir tavırla kendilerini tekrar mı zehirlemek" istediler?

Bence insanların dini açıdan oluşturdukları beyin tasavvurlarına hakaret etmeyin. Zira insanlar en çok zekalarına ve düşüncelerine hakaret eden insanlardan hoşlanmazlar.

saygılar...
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler