Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-09-2007, 04:13
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Merhaba

pante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tekrar yazıyorum. İslamcılar, İslam'a inanmayanlara akılsız diyor, kafir diyor, kalpleri mühürlü, gözleri kör, kulakları sağır diyor. Bunun karşısında da *iman zincirli, zihinleri zehirli, bağnaz, gerici, yobaz vs. yanıtlar alıyor.
Kişisel söylenmedikten sonra bunları tartışmanın anlamı yok. "Sana " Senin zihnin zehirli" denirse kendini savunursun. Ama benim dinime, müslümanlara söyleniyor diye itiraza hakkın yok. Çünkü herşey karşılıklı.
Sevgili Pante ben yazacaktim , sen ilk once yazmissin.
Benim bir de *su dikkatimi cekti, ben belki daha sert tabirleri birden fazla yerde kullanmistim bu sitede, kimseyi incitmek amaciyla degil ama dusuncelerimi dobra dobra belirtmistim. Sevgili Nil bir bayan oldugu icin mi onun dobra dobra yazmasina karsi cikti arkadaslar ?
Merak ettim sorayim madem bu konu iyice desildi ortaya konsun. Dobra dobra yazacak arkadaslar varsa icinizde. *

Her turlu elestiriye acigim , Kuran'a gore cehenneme iyi bir odun olacagim. Zarari yok ! ise yaramak da guzel cennette bos bos gezmektense.
Alt 27-09-2007, 04:29
InVitatio
Üye Değil

Sevgili Ucuncuyol

hayir nilin anadolu'da "saci uzun akli kisa" tabiri ile ifade edildigi gibi degil, onun yazdiklarini kendisinin idaa ettigi deger yargilari ile celistigi icin kiziyorum kendisine.....
Nil dobra dobra sadece kendi ön yargilarini yazmistir, "kendincelerini" genel dogru olarak sunmak istemektedir....sorun olan kendisinin cinsiyeti degil, kendisinin yazdiklari dir.....

peki neden böyle bir soruyu sormayi hissettin kendinde ?
sence o zaman Nil ile hemfikir olan forumdaslarda sirf onun "bayan" oldugu icin mi hemfikirler ?
yani onun ile bu yüzden hemfikir olmadigini kabul ettikten sonra, *diglerin * bu konudakiniyetlerinin niye onlarinkinden farkli olsun ?
Alt 27-09-2007, 05:08
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili InVitatio,
Hayir , benim veya Nil'in fikirlerine katilmayabilirsin, bunu anlayisla karsilarim. Fikirlerine karsilik elestiri veya itiraz icerikli de yazabilirsiniz, buna da hicbir itirazim yok. Ama bu konunun ustelenmesi , tekrar tekrar yazilmasi uzerine boyle bir supheye dustum.

Genel olarak islamiyetin siyasi icerigine karsi on yargim var. Seriatla yonetilen ulkelerdeki kadinlarin haline oldukca uzuluyorum. En cok kadinlar aci cekiyor o rejimde. Kadin erkek esitligini her konuda yuzde yuz destekleyen bir insan olarak bu konu benim hassas olduklarimdan.

Bu hassasiyetime maruz gorun bir onceki sorumu.

Saygilarimla,
Alt 27-09-2007, 08:23
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ottoman1299";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ah nekadar değerli fikirleriniz var hocam bende yeni üyeyim bada allahın olmadığını ıspatlarmısınız
Sevgili ottoman,

Bilmem nil sana tanrının olmadığını ispatlayabilir mi ama ben sana Osmanlı'nın Türk ırkıyla hiç bir ilgisi olmadığını ispatlayabilirim. Ve Türkiye Cumhuriyetiyle de tabii...

Umarım hoş gelmişsindir...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 27-09-2007, 09:39
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

ucuncuyol,

bence Invitatio'nun bu kadar israrci olmasinin nedeni Nil Hanim'in bayan olmasi degildir. Ben burda siteye uzun zamandir uye olan Islamci arkadaslarin bir tur refleksini seziyorum. Yeni uye olan dinlerden ozgurlesmis olanlara onlar da kendi cephelerinden bir cikis yapip, biz de burda bir gucuz dusuncesini vermek istiyorlar sanirim. Yani orgutlu olmasa da boyle bir egilim var sanirim. Bu durumda da kim kimi gozune kestirirse artik.

Ozel olarak Invitatio'ya gelince.. Onun tarzi bu bence. Bir konuda bir tutum ortaya koyunca, ayni seyi kirk defa usenmeden tekrar tekrar yaziyor. Dusuncemi belirttim deyip yetinmiyor, sozcukleri kafamiza kaziyincaya kadar tekrar tekrar yaziyor.

Pantenin soyledikleri cok dogru. Kuran'a gore biz akilsiz, gozlerimiz kor, kalplerimiz muhurlu vb.yiz. Bunlara niye birsey soylenmiyor da Nil Hanim tersini soyleyince sorun oluyor. Ortada bir celiski yok mu gercekten? Kutsal olan herseyi soyler, fani olan soyleyemez mi?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 27-09-2007, 10:32
Üye Değil

İnVitatio,

Konuştukça batıyor, şartlanmışlığını da etrafa saçıyorsun. “Nil’in yazdıklarını yorumlamışsın, hem de kendi değer yargılarınla değil de onun değer yargılarıyla sorgulamışsın”. Aynen böyle diyorsun. Böyle bir şey olanaksızdır. Herkes her şeyi kendi değer yargılarıyla yorumlar. Sen onun değer yargılarını bilmiyorsun. Onun söyledikleri, senin değer yargılarınla uyuşmadığı için ona hakarete varan nitelemelerle saldırıyorsun.

Senin dini tercihlerin kimseyi ilgilendirmezse, onun tercihleri de seni ilgilendirmemeli. Sen, dini tercihlerin ve şartlanman sonucu oluşmuş değer yargılarınla sana aykırı gelen “zihin zehirleme” kavramının ardında ona hakaret ediyor ve sıfatlar takıyorsun. O, yazısında doğrudan sana hitap etmemiş. Ama sen meseleyi kişisel boyuta çekiyorsun. Onun söyledikleri, iletilerden de gördüğün gibi sitedeki başkalarının da benimsediği fikirleri içeriyor. Ama sen inatla ona saldırıyorsun, ona sıfatlar takıyorsun.

Zihin zehirlemesi ne demektir sana anlatayım. İmana dayalı eğitim şekli zihin zehirlenmesidir. Bir eğitim şekli düşün ki; körpe zihinlerin tabiat olaylarının ceza gibi kullanıldığına; “Ol” denmekle bir takım şeylerin aniden olduğuna; melek ve şeytanın inanı iyi ve kötüye sürüklediğine; dünyanın geçici olup iyiliklerin cennet sözü ile yaptırılıp, kötülüklerin cehennem sözü ile önleneceğine – örnekler çok daha artabilir – iman etmesi, sonradan yaşayacağı çelişkileri, kafirlik olarak tanımlamasına yol açacaktır. İmam hatip liselerinin durumunu aktardığımı anlıyorsun. Bu şekilde bilimden de ayrılacak nesiller gelecekte başkalarının kölesi olmaya mahkum olacaklar.

Bilimi, onun yöntemini anlatan bir yazıda bunların söylenmesi çok normaldir. Bilim, imana dayalı kabulleri dikkate almaz. Bilimin kabul etmesi için hipotezlerin kanıtlanması defalarca denemelere dayanması gerekir. Ama Nil’in kişiliğinde senin saldırdığın bu bilimsel yöntemdir. Bunu da fikre dayalı bir şekilde değil de karşı tarafın kişiliği suçlayarak, ona başka açıdan vurarak yapıyorsun. Bu çok bilinen basit bir tekniktir ve hiçbir itibarı yoktur. Dahası ise yeşilliktir.
Alt 27-09-2007, 10:43
okinono
Üye Değil

Bu sabah bezgin ve bıkkın *umutsuz ve yorgun bir o kadar da yılgın halde kalktım. Siteye baktım boş boş umutsuzca yazılanlara göz atmaya başladım. Tartışma , sataşma ve bu kör döğüşlerine belli ki dünden kalan sıkkınlığın verdiği fuzuli mesajlarımı da görmek eklenince iyice tükenmiş vaziyette kapatıyordum sitenin ekranını, sonra birden evet evet *yanlış görmüyordum, oarada bir cümle ve benim hayatımı ortaya koyduğum cümle işte orada duruyordu, olamaz biri bana şaka mı yapıyor yoksa adam mı deniyor dedim. bir daha baktım bir daha baktım,

Sevgili Pante şöyle yazmıştı, kendi imza bölümünün altına;

"Ne mutlu o yoksullara ki öteki dünya onlarındır, er ya da geç bu dünya da onların olacaktır."
F. Engels
......

İşte budur..... *
Ahmed'den geçip nasıl ancak Ömer'i görmek mümkünse, Marx'dan da geçebilmeli, Engels'i görebilmek için şuurlar ve orda da kalmalı. (Okinono)

Bu cümlenin altında ister hadis no yazsın isterse engels hiç bir şey farketmez. - Zira mücadelinin *özü asla değişmez.

Sazan avlamak için sığ sularda *avlanma işini bırakın yeni avcılar yapsın.

Tebrikler sevgili pante.. Olayın özü işte budur.... *

Öyleyse Sevgili Dilaverin açtığı demokrasi ve kominizm başlığı için yazıma kaldığım yerden yılmadan ve korkmadan devam etmeliyim.

Yüreğim doldu şimdi yeniden.... *Bunun adına ister iman deyin ister özgüven benim için farketmez yeter ki doldurun sizlerde yüreğinizi neyle isterseniz, Artık balonların uçma zamanı geldi. Kaplamalı gökleri dolu dolu yüreklerin beslediği balonlar artık...

Vay be, rahatladım şimdi.

Gerisi sevgili invi'nin dediği gibi yeşillik...

Bir sigara yakmalıyım evet evet bu en iyi fikir....

Sayın Nil bu zehiri sizde denemelisiniz *

Selamlar
Alt 27-09-2007, 14:32
adrio adrio isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nil";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili adrio, bitkiler hayvanlar ölünce ne oluyorsa biz de aynısını olucaz ne yazık ki. Yani atom altı parçacıklarımıza, saf kütlesiz *enerjiye ayrışana dönüşene kadar doğaya karışacağız. Evrende canlı cansız her şey doğar yaşar ve ölür, varacağı en son nokta da *budur.

Gerçekler acı ne yazık ki. Zaten insan bu gerçekleri kabul edemediği için doğaüstü inançlar kurarak kendini avutmaya çalışmış. Fakat doğaüstü inançlar bilimin ve insanın boşluklarındadır. İnsan bu boşlukları ne kadar doldurabilirse bu gerçeklerden o kadar kötü etkilenmez. Önce bir hayal kırıklığına uğrayabilir, bir yakınbı ölmüş gibi bir üzüntüye ve boşluğa kapılabilir fakat tıpkı yakınının ölümüne çok zor da olsa alıştığı gibi acı gerçeklere de alışabilir, *bu doğal olan *olduğu için de *zamanla *çok doğal gelir.
teşekkr ederim hocam sizde böyle düşünüyorsunuz demekki sonsuzluk sizin için yok olma..

he birde pante!!!burda birçok arkadaş kişisel yaf sizin dikkatinizden KAÇMIŞ sanırım....he eğer bana bir GICIKLIK tavır vs varsa çok fazla belli ediyorsun

Kara Cahilim anlamam anladığımıda anlatamam hele birde zehrimi kimseyle paylaşamam....

....................

ceza dan alıntıdır bana kızmayın
Alt 27-09-2007, 14:50
larra larra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

adrio

seinin icin sonsuzluk nedir? memeleri yeni tomurcuklasmis ve hergun bakire dogan hurilere orgy yapma midir ?

boyle rezaletlere atom olmayi yeglerim..

saygilarimla,
larra
Alt 27-09-2007, 14:50
adrio adrio isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yahu ağzına sağlık kardeşim ne güzel bir yakıştırma yaptın ya
bana ve bir arkadaşıma şşu şekilde bi yakıştırma yapmıştı 'bu ikisi şaka gibi ya' ee bunu yazan bir insanın kafa dengi olanlara bu yakıştırma az bile..kısasa kısas..

Kara Cahilim anlamam anladığımıda anlatamam hele birde zehrimi kimseyle paylaşamam....

....................

ceza dan alıntıdır bana kızmayın
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler