Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-10-2007, 05:07
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: İngiltere'de Müslüman Tıp Öğrencileri krizi...

bunların yüzünden bizim gibi ülkelerin de imajı çiziliyor.bu müslümanların heryerde zararları var bıktık artık
Alt 11-10-2007, 23:13
Üye Değil

Standart Re: İngiltere'de Müslüman tıp öğrencileri krizi

respendial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Oysa İslamiyet
"Ne kadar az düşünüyorsunuz" ayetiyle,düşünmeye ne derece önem verdiğini vurgulamaktadır."

Sevgili ChildInTime1,

cocuklar bulutlara baktiklari zaman, cesi cesit resimler gorurler. Kimi az gorur, kimi cocugun hayal gucu daha genistir, daha fazla sekiller gorur. Bu bulutlarda gorulen fillerin, tavsanlarin, noel babalarin gercek oldugunu gostermez ve her cocuk sekilleri ayni sekilde tahayyul etmek zorunda degildir. Kuran boyle birsey, aslinda karmakarisik ve anlamsiz bir kitap. Ama tipki bulutlar gibi kaotik ve mantiksiz. Sen de tipki bulutlarda hep en sevdigi hayvani goren cocuk gibi, bu Kuran'a bakarak, kendi icinden birseyler bulup getiriyorsun bence.
Sayın respendial

Beni bulutlara bakan çocuklara benzetmene üzüldüm
Senin tarafından bana bakıldığında oradan nasıl bir resmin göründüğünü tahmin edebiliyorum..
Ama yukarıdaki yazıyı yazarken sanırım düşündüğün ben değildim Duygusal bir anında yazılmış içli bir yazı olmuş ve olsa olsa bu yazı senin o an ki iç dünyanı betimliyor olabilir..masum bulduğun müslümanlara bakış açını resmediyorsun belkide..

İnandığım şeylerin kendimce ussal yanları var sevgili respendial..Bu şeyler akıllıca gelmeyebilir diğerlerine..masal gibi de görünebilir.O taraftan bakılınca belki öyle ama bu taraftan masal gibi görünmüyor.
Gelin bu taraftan bakın gibi bir misyonerlikte yapmayacağım elbette..O taraftan gördüklerinize saygı duyuyorum
Alt 11-10-2007, 23:40
BALTALIilah BALTALIilah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ChildInTime1 diyorsunki,
"Oysa İslamiyet
"Ne kadar az düşünüyorsunuz" ayetiyle,düşünmeye ne derece önem verdiğini vurgulamaktadır."

ChildInTime1
sana bir soru soracağım
hangi halife, bağdata girip asma bahçelerini barbarca yağmaladıkdan sonra zamanının dünyanın en büyük kütüphanesi olan bağdat kütüphanesini ''yakın bu kitapları zaten herşey kuranda yazıyor '' diyerek yakdırmış.
dünya tarihine ışık tutan son en önemli ve en büyük kütüphanesini yakıp yıkmışdır.?
evet kimdir bu islam halifesi?
Alt 12-10-2007, 00:04
Üye Değil

BALTALIilah";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ChildInTime1 diyorsunki,
"Oysa İslamiyet

ChildInTime1
sana bir soru soracağım
hangi halife, bağdata girip asma bahçelerini barbarca yağmaladıkdan sonra zamanının dünyanın en büyük kütüphanesi olan bağdat kütüphanesini ''yakın bu kitapları zaten herşey kuranda yazıyor '' diyerek yakdırmış.
dünya tarihine ışık tutan son en önemli ve en büyük kütüphanesini yakıp yıkmışdır.?
evet kimdir bu islam halifesi?
Bunu hangi halife yapmış bilmiyorum ama eğer doğruysa iyi yapmamış

İslam tarihinde özellikle Emeviler ve Abbasiler döneminde bilim ve felsefe alanlarında önemli gelişmlerde var..Fransız İhtilalinde bile rol oynayan İslam öğretilerinden bahsetmek mümkün..
Günümüzde geri kalmışlığın nedenlerini ise sömürgelere bağlıyorum..İslam toplumlarında bir tane bile bilim adamına zor rastlanmasının nedeni bu toprakların sömürülmesi ve insanlarının cahil bırakılmasıdır..Başka milletleri sömürmek İslam öğretilerine terstir.Ama öğretilerine ters olmayan milletler bağımsızlığını Osmanlıdan daha yeni kurtaran İslam devletlerinin üzerine vampir gibi çökmüştür.

Yukarıdaki yazıda yapılan bağnazlığın acısını benden çıkarmayın sakın Dini bilime düşman eden zatların olmadığını kesinlikle söylemiyorum..Bu zihniyet zamanında peygamberlerini öldüren zihniyetlerle aynıdır.
Sahte bilim ve sahte din olgusu yoktur demiyorum..
Ancak İslamiyette ilim düşmanlığı yoktur diyebilirim..

Edit : Bu arada hoşgeldiniz
Alt 12-10-2007, 01:48
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: İngiltere'de Müslüman tıp öğrencileri krizi

hberent";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tabiki müslümanlık bilime karşıdır.İslamiyet ile herhangi bir bilimi asla ama asla yanyana koyamazsınız.Eger bundan süphe duyarsanız.Bakınız yüzlerce binlerce hadislere.
Siteye kafası güzel yazı yazmak pek hoş olmuyor! *:cry:
Alt 12-10-2007, 08:31
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Child,

ChildInTime1";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fransız İhtilalinde bile rol oynayan İslam öğretilerinden bahsetmek mümkün..
Ne gibi yani?

Günümüzde geri kalmışlığın nedenlerini ise sömürgelere bağlıyorum..İslam toplumlarında bir tane bile bilim adamına zor rastlanmasının nedeni bu toprakların sömürülmesi ve insanlarının cahil bırakılmasıdır...
Özgür düşünceli hiç bir insan cahil bırakılamamıştır; kendine başka mazeretler ara...

Başka milletleri sömürmek İslam öğretilerine terstir.Ama öğretilerine ters olmayan milletler bağımsızlığını Osmanlıdan daha yeni kurtaran İslam devletlerinin üzerine vampir gibi çökmüştür.
Hep sana baskıyla öğretilenler üzerinden konuşuyorsun. Bilimsel zihin özgün düşünür. Bence tarzını değiştir...

Sevgiler...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 12-10-2007, 11:02
Üye Değil

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Child,

Fransız İhtilalinde bile rol oynayan İslam öğretilerinden bahsetmek mümkün..
Ne gibi yani?

Günümüzde geri kalmışlığın nedenlerini ise sömürgelere bağlıyorum..İslam toplumlarında bir tane bile bilim adamına zor rastlanmasının nedeni bu toprakların sömürülmesi ve insanlarının cahil bırakılmasıdır...
Özgür düşünceli hiç bir insan cahil bırakılamamıştır; kendine başka mazeretler ara...

Başka milletleri sömürmek İslam öğretilerine terstir.Ama öğretilerine ters olmayan milletler bağımsızlığını Osmanlıdan daha yeni kurtaran İslam devletlerinin üzerine vampir gibi çökmüştür.
Hep sana baskıyla öğretilenler üzerinden konuşuyorsun. Bilimsel zihin özgün düşünür. Bence tarzını değiştir...

Sevgiler...
Sevgili thun abi

Rönesans hareketlerinde İslam medeniyetinin etkileri vardır.Özellikle Endülüs Emeviler Avrupa da önemli etkide bulunmuştur.
Bu konuya uzun uzadıya girmek istemiyorum konu dağılmasın diye ama araştırırsan doğru olduğunu sende göreceksin abi..

Özgürlük konusuna gelince farklı düşünüyorum.Günümüz İslam devletleri bağımsızlıklarını yeni *kazanmaya başlamıştır abi..Yıllarca Osmanlı Devleti hakimiyetinde yaşamışlar ve imparatorluğun son 300 yıllık gerilemesiyle onlarda gerilemişlerdir.Osmanlının parçalanmasıyla da kendilerini İngiliz sömürgesinde bulmuşlar..
Sömürülmelerinin nedeni inançları değildi..Yani inandıkları için geri kaldılar ve sömürüldülür tespiti yanlıştır bence..Çünki günümüz İslam devletleri gözlerini açtıklarında sömürülüyorlardı zaten..

Başka bir topikte bahsetmiştim ülkemizde doğu batı çelişkisini.Bak bu güzel bir örnek.Türkiye nin doğusu da batısıda müslümandır örneğin,ama doğu daha geridir batıdan.Çünkü ekonomik koşullar onları cahilliğe itmiştir.Cahil olan bir topluluğun inançlarıda hurafelerle dolu olur.
Sana şunu da örnek verebiirim.
Küba çoğunluğu ateist bir ülkedir ve yaşam koşulları berbattır.Kominizmi gerçekten ısrarla yaşayan bir ülkedir Küba.Ama yaşam koşullarının kötü olması ve ekonomilerinin bozukluğu (elbette sebebi ABD ve uluslararıs amabarodur) onlarıda cahil bırakmıştır.Küba da bilim yok denecek kadar azdır.Teknolojik gelişmeler hemen hemen yok gibidir.Oysa en ateist devletlerden birisidir Küba ama bilimsel gelişmişlik sıfıra yakındır buna rağmen.

Tarihte daha gerilere doğru gidersek ise döneminin en güçlü ve medeni devletlerini kurmuştur müslümanlar.Tek tek yazmama gerek yok sanırım hepimiz biliyoruz.Özellikle Endülüs Emeviler her alanda medeni bir devletti..Selçuklular da öyle.

Sonuç olarak cehaletin kökeni ekonomidr.
Alt 12-10-2007, 11:57
Üye Değil

Sevgil ChildInTime1,

"..masum bulduğun müslümanlara bakış açını resmediyorsun belkide.."

Ben seni masum buluyorum, muslumanlar icin oyle bir genelleme yapmadim. Lakin bazi insanlar o kitaba (Kuran) bakip kafa kesip kadinlari taslarlarken, kimileri de butun insancil ve bariscil dusuncelerini yine Kuran'a bagliyorlar. Herkes Kuran'a bakip kendi icinden birsey buluyor, demek istedigim bu.
Alt 12-10-2007, 12:11
Üye Değil

respendial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgil ChildInTime1,

"..masum bulduğun müslümanlara bakış açını resmediyorsun belkide.."

Ben seni masum buluyorum, muslumanlar icin oyle bir genelleme yapmadim. Lakin bazi insanlar o kitaba (Kuran) bakip kafa kesip kadinlari taslarlarken, kimileri de butun insancil ve bariscil dusuncelerini yine Kuran'a bagliyorlar. Herkes Kuran'a bakip kendi icinden birsey buluyor, demek istedigim bu.
Anladım respendial kardeş..

Bu söylediğinde doğruluk payı yoktur diyemem..

Önerilen Siteler