thunderpoint";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Child,
ChildInTime1";p="´isimli üyeden Alıntı
Fransız İhtilalinde bile rol oynayan İslam öğretilerinden bahsetmek mümkün..
|
Ne gibi yani?
Günümüzde geri kalmışlığın nedenlerini ise sömürgelere bağlıyorum..İslam toplumlarında bir tane bile bilim adamına zor rastlanmasının nedeni bu toprakların sömürülmesi ve insanlarının cahil bırakılmasıdır...
|
Özgür düşünceli hiç bir insan cahil bırakılamamıştır; kendine başka mazeretler ara...
Başka milletleri sömürmek İslam öğretilerine terstir.Ama öğretilerine ters olmayan milletler bağımsızlığını Osmanlıdan daha yeni kurtaran İslam devletlerinin üzerine vampir gibi çökmüştür.
|
Hep sana baskıyla öğretilenler üzerinden konuşuyorsun. Bilimsel zihin özgün düşünür. Bence tarzını değiştir...
Sevgiler...
|
Sevgili thun abi
Rönesans hareketlerinde İslam medeniyetinin etkileri vardır.Özellikle Endülüs Emeviler Avrupa da önemli etkide bulunmuştur.
Bu konuya uzun uzadıya girmek istemiyorum konu dağılmasın diye ama araştırırsan doğru olduğunu sende göreceksin abi..
Özgürlük konusuna gelince farklı düşünüyorum.Günümüz İslam devletleri bağımsızlıklarını yeni *kazanmaya başlamıştır abi..Yıllarca Osmanlı Devleti hakimiyetinde yaşamışlar ve imparatorluğun son 300 yıllık gerilemesiyle onlarda gerilemişlerdir.Osmanlının parçalanmasıyla da kendilerini İngiliz sömürgesinde bulmuşlar..
Sömürülmelerinin nedeni inançları değildi..Yani inandıkları için geri kaldılar ve sömürüldülür tespiti yanlıştır bence..Çünki günümüz İslam devletleri gözlerini açtıklarında sömürülüyorlardı zaten..
Başka bir topikte bahsetmiştim ülkemizde doğu batı çelişkisini.Bak bu güzel bir örnek.Türkiye nin doğusu da batısıda müslümandır örneğin,ama doğu daha geridir batıdan.Çünkü ekonomik koşullar onları cahilliğe itmiştir.Cahil olan bir topluluğun inançlarıda hurafelerle dolu olur.
Sana şunu da örnek verebiirim.
Küba çoğunluğu ateist bir ülkedir ve yaşam koşulları berbattır.Kominizmi gerçekten ısrarla yaşayan bir ülkedir Küba.Ama yaşam koşullarının kötü olması ve ekonomilerinin bozukluğu (elbette sebebi ABD ve uluslararıs amabarodur) onlarıda cahil bırakmıştır.Küba da bilim yok denecek kadar azdır.Teknolojik gelişmeler hemen hemen yok gibidir.Oysa en ateist devletlerden birisidir Küba ama bilimsel gelişmişlik sıfıra yakındır buna rağmen.
Tarihte daha gerilere doğru gidersek ise döneminin en güçlü ve medeni devletlerini kurmuştur müslümanlar.Tek tek yazmama gerek yok sanırım hepimiz biliyoruz.Özellikle Endülüs Emeviler her alanda medeni bir devletti..Selçuklular da öyle.
Sonuç olarak cehaletin kökeni ekonomidr.