Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-10-2007, 09:04
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tezkereye karşı imza verelim...

>>> Milyonlarca *kişiden *oluşan *desteği *olan *bir *örgüt *-üstelik *üreme *hızı *yüksek- *sürekli *yeni *katılıma *ulaşacaktır.

PKK'nın bu desteği olsaydı, zaten bitmişti çoktaaan.. Siz sadece hayal görüyorsunuz..

Sınırötesi operasyon, eşkiyanın kaçabilecek alanını daraltır.. Bu nedenle eskisi gibi eli kolu rahat olamaz ve eylemleri önemli ölçüde azaltır.. Diğer yandan lojistik desteğini büyük oranda güçleştirir..

Millet sanıyor ki, Irak'taki eşkiyayı asker gidecek, orada tepeleyecek.. Ben asker olsam niye böyle yapıp kendimi onların sahasında ateşin önüne koyayım?

Askeri stratejiden filan anlamadığınız kesin..

Sınırötesi operasyon tek başına terörü bitirmez.. Ama büyük çapta daraltır ve diğer önlemlerin alınabilir olmasını sağlar..
Alt 17-10-2007, 09:54
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

tezkerenin çıkmasıyla terör bitecekse hemen çıksın...ama biteceğini sanmıyorum...2 sene sonra bi daha hortlar...savaş hiç bir zaman çözüm değildir...sadece nefreti bir kat daha artırır...göz yaşları sel olup akar...acılar her zaman kalplerde taşınır...

* biz terörün bitmesini istiyoruz, peki terör bizden ne istiyor ? bunu bileniniz var mı ? terörist dediğimiz kişiler sadece beyni yıkanmış ne yaptığını bilmeyen amacı olmayan bir takım insanlar mı yoksa sesini duyurmak isteyen amaçları olan insanlar mı ? her iki ihtimal de olabilir...her iki ihtimal aynı anda da olabilir...

* eğer teröristler ne yaptığını bilmeyen, dış güçler tarafından desteklenen insanlarsa; dış güçler desteğini çekmediği sürece savaş terörü bitiremez...bu yolda bi 3oo milyar dolar daha harcarız...

* eğer teröristler amacı olan sesini duyurmak isteyen ama duyuramayan insanlarsa; onların sesini duymadığımız sürece terör gene bitmiyecektir...savaş her iki durumda da çözüm değildir...

* 1. durumda çözüm terörü destekleyen dış güçleri ortadan kaldırmaktır...bu ne kadar uygulanabilir tartışmaya açıktır...
*
* 2. durumda çözüm o insanların sesine kulak vermektir...

afganistanı düşünün...amerikalılara sorsanız tüm afganistanlılara terörist gözüyle bakarlar...afganistanlılara amerikalıları soralım bakalım onlar ne düşünüyor...afganların amerikalılar hakkında iyi düşündüklerini hiç sanmıyorum...ıraklılar da aynı şekilde...her geçen gün içlerinde büyüyen amerikan nefreti bir gün amerikanın sonu olacak...

* herkes terörün bitmesini ister (dış güçler hariç) kimse dağlara ölmek için gitmez...bunu terörist bile istemez...eğer sorunumuz sadece 2. durumdan ibaretse sorun barışçıl bir şekilde çözülebilir...yok değilse işimiz çok zor demektir

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
Alt 17-10-2007, 10:29
Üye Değil

Sargon'un son iletisine katılıyorum. Ne hükümet, ne ordu aslında sınırötesi harekat yapmak istemiyor. Ancak terör lkarşısında açmazdalar. Sadece Liop'un söylediği şekilde bir yararı var.

Bu işin kaynağı ABD ve AB'dir. Onlardan gelen destek olmasa bu iş sürmez. Ancak devletin de aklını başına alarak bölgede yatırım yapıp, refahı geliştirmesi, adil davranışlar içinde olması gerekir. Elbette tek başına polisiye önlemlerle sonuç alınmaz. Aktardığım davranışı becerecek bir yönetim ise yok. Göbekten AB ve ABD bağlantısı içinde olanlar bu işi beceremez.

Sevgili dilaver, benim çevirdiğim bilimle ilgili makaleler ne yazık ki pozitif bilimlerle ilgili. Sosyal bilimlerde nesnellik bekleyemezsin. Burada şartlanmalar, psikoloji falan da işin içine girer. Aşrılıkları dolayısıyla bu tarzda yorumlamalısın. Hiç bir zaman sosyal bilimler hususunda labaoratuar denemesi yapamazsın. Fiziksel bilimlerdeki gibi evrenseli bulmayı amaçlamayı bırak, deney grupları kurup çeşitli tepkiler aldığında bile bir genellemeye gidemezsin. Çünkü o gruplar bir daha aynı sosyal ortamda hiç bulunmazlar. Sosyal ortam sürekli değiştiği için deneydeki bireylerin algılamaları ve tepkileri de hep değişir. Bu bahsettiğim öznelliğe en fazla matematik kullanan ekonomi dalı da girer.

Onun için insanları uyutmaya yönelik son aşama bazı kötü niyetlilerin (yani sömürücülerin) işine gelmiştir. Yani postmodern görüşten bahsediyorum. Sosyal bilimlerin yukarıdaki açmazını kendi şartlarından beslenen ve çevreden yalıtılmış bir biçimde ele alıp sonucunu da başka sorgulamalara izin vermeden aynı şartlarla irdeleyip yorumlamak. Bunda da dıştan sorgulamalara izin verilmediğine göre bizim bildiğimiz şekilde, yani modernizmde olduğu gibi, evrensellik araştırılması yoktur. Bu sistem elbette küreselliği kendi çıkarına kullanan sömürgenler için bulunmaz bir fırsattır. (Bu husustaki 4 iletim kayıp, bunları yeniden ileteceğim)

Ancak buradaki çeşitli başlık tartışmalrı için anımsadığım bir yorum var: *Özgürlükten kaçış!

Erich Fromm'a göre insanlara özgürlük büyük sorumluluk getiriyor. Bu sorumluluk insanları korkutuyor. Dolayısıyla güdülmeyi, otluğu kabulleniyorlar. Fromm 1. Dünya savaşı sonrasında Avrupa'lılar için her şey iyi giderken İtalyan ve bilhassa Almanların faşistlere boyun eğmesini bu şekilde "özgürlükten kaçış"a bağlıyor.

Zamanımızda postmodern küreselleşmeyle hem kavramlar belirsizleştirilir insanlar cahilleştirilir, karar veremez hale getirilirken, sistem özgürlüklerden kaçışı da daha kolay hale getiriyor. Artık teslimiyetçilik en kolay şeydir. Bir sürü bahane mevcuttur...
Alt 17-10-2007, 10:59
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

soro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tezkereye karşı olanlar,sınırı geçip bizlere saldıranların da sınırötesi ve sınıriçi harekatlarına karşı çıkabilmelidirler.eğer daha önce bu konuda bir karşı duruşları yoksa yazıklar olsun onlara.
Tezkereye karşı olmak demek, yapılan terörist saldırıları desteklemek veya onların yaptıkları eylemleri meşru görmek değildir ve burada tezkereye karşı olan hiçbir arkadaşımın bunun aksini söyleyebileceğini zannetmiyorum, sizde benim gibi biliyorsunuzdur.

ben kürt ırkına karşı bir düşmanlık taşıyan kimse ile henüz tanışmadım bu yaşıma dek.
Şimdi bu sitede görmüş oldunuz ve aynı şekilde ''karşı duruşları olmayanlar...'' cümlenizi hatırlamanızı temenni ediyorum, ve bu sadece bir temennidir.

pkk kürt halkını temsil edemez ve adına konuşamaz.kendisi vahşi bir terör örgütü veya çetesidir.
Bende bu cümlenizin altına imzamı atıyorum.

ihmal edilmiş bölgelerimizde yaşayagelmişlerdir.ben o bölgelerde o şartlarda yaşamak istemezdim.
Zaten kimsede *oralarda yaşamak istemediği için yurt dışından o bölgelerde *çalıştırılmak üzere ithal doktor tartışmaları yapıyoruz.C.Başkanı olmuş kürt bile vardır, kürtlere *ayrımcılık yoktur diyenlere en güzel cevap ithal doktor tartışmalarıdır.Başka da ayrım varmıdır yokmudur tartışması aramaya gerek yoktur.

amma coğrafik ve demografik olarak da yurdumuzun en geri bölgelerinde,iş güc sahibi olamayan,fakir ve kalabalık aileler ağırlıklı olarak kürt ailelerdir.ihmal edilmiş bölgelerimizde yaşayagelmişlerdir.ben o bölgelerde o şartlarda yaşamak istemezdim.kendileri adına üzgünüm ve de devletimiz namına kendilerine mahcubum.devlet erkanı her vatandaşına asgari standartta insani yaşam alanları oluşturmadan,kendilerine şehirlerin en güzel havadar ve manzaralı yerlerinde evler,lojmanlar,dinlenme tesisleri,moral eğitim merkezleri,ordu evleri *vs yapıyorlarsa,maalesef yazıklar olsun onlara da demek zorundayım.

Bunları keşke sizin gibi herkes kabullenmiş ve dile getiriyor olabilse, zaten sorunun çözümü için ülke olarak bir adım atmış olabilirdik.Benimde içimde taşıdığım bu duyguları dile getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımla.

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 17-10-2007, 13:26
Üye

>>> Ancak *devletin *de *aklını *başına *alarak *bölgede *yatırım *yapıp, *refahı *geliştirmesi, *adil *davranışlar *içinde *olması *gerekir.

Kim nereye, ne yatırımı yapmamış, ne etmemiş?

Neresi ihmal edilmiş?

Birincisi şu: Güneydoğunun diğer herhangi bir yerden menfi olarak bir şekilde farklı ele alındığı yoktur.. Kanunlarda, yatırımlar filanda o veya bu bölgeye aynen yapılmıştır..

Ha, derseniz ki, yeme bizi liop, ne yatırımı güneydoğuya? Derim ki, gidin batının, karadenizin, akdenizin bir yerine bakın.. Sanki oralar daha mı fazla yatırım görmüştür?

Gidp bakarsanız ne göreceksiniz? Aha izmir diyeceksiniz.. Eee, izmi demek gediz ovası demek örneğin.. Dünyanın medeniyetin doğduğu topraklar.. İzmir coğrafyadan şanslı en başında.. Ve gene gidip bakın, izmir'in yarısından çoğu kürt..

Kısaca, güneydoğuya batıya olandan daha az yatırım yapılmış değil.. GAP'a bakın mesela.. Elbette yatırımların yanlış, abes olması başka bir sorun ama, bu "Yatırım yapılmıyor..." anlamına gelmiyor.. GAP'a harcanan para örneğin, daha rantabl bir şeyler yapılsa, türkiye borç verir hale gelirdi şimdiye dek..

Evet, terörist ne istiyor? İnanın ki, kandan başka bir şey istemiyor.. Çünkü istiyorum deyip alamadığı hiç bir şey yok..
Alt 17-10-2007, 14:47
Üye Değil

Liop haklısın. Aslında iletim bu açıdan eksiktir. Çünkü bölgede zorla yatırımların baltalandığını ve devletin yatırım yapamaz hale getirildiğini yazacaktım. Eksik kaldı. Teröristler senelerdir halkı zorlayarak yatırımlara karşı çıktılar, hem de yatırımları sabote ettiler. Bunu da sadece kendi amaçları açısından, kendilerine kötü davranıldığını göstermek ve halkı da umutsuzlaştırmak için yaptılar. Ama sonuçta ibre onlardan tarafa oldu. Sonuç gene aynı: Doğu ile batı arasında gelir dağılımında büyük fark vardır ve devlet bu işin bir şekilde üstesinden gelmelidir.
Alt 17-10-2007, 17:06
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ufuk Uras: Operasyon daha fazla acı getirir

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, tezkereye karşı olduklarını açıkladı. Uras “Sınırötesi operasyon daha fazla ölüm, daha fazla acı” anlamına geldiğini söyledi.

ANKARA - 21 Ekim’e 5 gün kala referandum metninde değişiklik yapılmasını da eleştiren Uras vatandaşları referanduma katılmamaya çağırdı. *
Haberin devamı *

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında son 23 yılda 24 sınırötesi harekat yapıldığını ancak sorunun bir türlü çözülemediğini söyledi.

Uras “Biz bu tezkereye karşıyız çünkü bölgemizin ve ülkemizin daha çok şiddete değil barışa ihtiyacı var. Diplomasi yapmak için askeri yöntemlere ihtiyaç duymak yanlıştır” diye konuştu.

DTP’li milletvekilleri üzerinde baskı ve dışlama çabaları olduğunu savunan Uras buna son verilmesi gerektiğini söyledi.

Uras “PKK derhal silah bırakmalı, saldırılarına son vermeli. Devlet ve hükümet ise sorunun barışcıl zeminde çözülmesi için acil bir tavır sergilemeli” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/423260.asp

İşte Ufuk Uras'ın rengi.Görmek isteyenler olur diye..

Saygılar.

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 17-10-2007, 17:33
Üye

>>> Doğu *ile *batı *arasında *gelir *dağılımında *büyük *fark *vardır *ve *devlet *bu *işin *bir *şekilde *üstesinden *gelmelidir.

Aslında böyle bir durumda yok.. Aydın'ın bir köyü ile Hakkari'nin bir köyü arasında fark yok.. Her ikisinde de gençel aç kalır, büyük şehre göçerler..

İyi bilinen bir hikayedir.. Devlet okul yapar. Millet içine eder.. Asker muhtara sorar, sen niye bakmıyorsun, bak okul, böyle içine edilmese.. Muhtar cevap verir: "Ben bu TC'nin yaptığı okulun içine ederim.." Askerde "Ben de o pisliği sana yediririm" der ve harbiden yedirir. Konu mahkemelik olur..

Burada kim haklıdır, kim değildir ayrı bir soru.. Ama şu kesindir, devlet oraya okulda yapmıştır, her bir şeyde..

Evet, yetersiz denebilir.. Ama bir gidin, Batıda, Beylikova'nın, Çifteler'in köylerini görün bakalım, doğudan farkı var mı?

Terörün bölgeye yatırımla duracağını filan düşünmek abesle iştigaldir.. Eşkiyanın derdi bölgenni kalkınması filan değildir.

Ama şu elbette doğrudur.. Aşı, işi yerinde olan delikanlının dağda eşkiyalık yerine, sinemada çıtırlara sarılmayı isteyeceği kesindir. İşsizlik, eğitimsizlik vb. teröre adam sağlar, ama sadece teröre değil, mafyaya da, lapkaç ve oto farelerine de adam sağlar..

Ama terörün boyutu, niteliği başka bir şeydir.. Doğrudan cana kast ve katliam üzerien dayanrı.. Kısa vadede işsizliği filan çözmek hayal olur bu ülkede.. Bu nedenle askeri tedbirler vs. alınıp terör baskılanmalıdır. Bitirelemese bile minimum düzeye çekilmelidir.. İşte bu noktada, askerin elinde ırak'a kaçış veya ırakta tespit edilen bir lojistik noktasını vurma imkanı büyük bir avantaj olacak, eşkiyanın elini kolunu daha çok bağlayacaktır..
Alt 17-10-2007, 17:46
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben tezkereye karşıyım ,, bunun daha kötü sonuçlar getireceğini düşünüyorum

daha fazla kan akacak , şiddet artacak , karşı taraftan misillemeler çoğalacak vs..
bölgemizde huzur kalmayacağını düşünüyorum ..
sorunlar silahla çözülmez,, çözülmemeli ,,

ben habilis olarak bunu düşünüyorum ..

syglr

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 17-10-2007, 18:05
Üye

>>> bölgemizde *huzur *kalmayacağını *düşünüyorum *.. *

Bölgemizde huzur mu var ki?

>>> sorunlar *silahla *çözülmez,, *çözülmemeli *,,

Bunun tersini düşünen, elinde silah dağda gezinen eşkiya olmalıdır muhatabın.. Adam yol kesip can alıyorsa, durma sen barış vs. nutukları at..

Olacak iş mi bu söylediğin habilis? Adam elindeki silahı bırakır.. Gelir, senden olacak bir şey ister.. Sende o zaman tamam dersin.. Evet, yukardakini okuyunca elinde silah olan benim gelip kafama sıkma hakkın doğmaz mı?

İnsanların, birey veya topluluk olarak herşeyi isteme hakları yoktur.. Hatta denebilir ki, evet, herşeyi isteyebilirsiniz.. Ama bedeli vardır, ödeyebilirseniz.. PKK'nın ne istediği belli değildir.. Ama mırıldandıklarının bedeli bellidir.. Bunu ödemek için silaha sarılan, karışdakinin de aynısını yapacağını kabul etmiştir zaten..

Önerilen Siteler