Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-10-2007, 00:22
Üye Değil

Standart Re: Kuzey Irak'a Operasyon Şart Oldu

Sevgili dilaver,

Yazdıklarımın milliyetçi bakış açısı ile ne alakası olduğunu anlayamadım, kusura bakma. Milliyetçilik-Ulusalcılık benim açımdan sadece yurtseverlik anlamı taşır, buna ne gibi bir anlam yüklemeye çalıştığını bilemiyorum. Amacım seni itham etmek de değildi, sadece son mesajlarından algıladıklarıma cevap verdim. Hangi safta olduğuna sen karar verirsin, benim hangi safta olduğum ise bu siteye üye olduğum ilk günden beri belli. Yazdıklarımın mülkiyet ilişkileri ile ne gibi bir bağlantısı olduğunu herhalde daha sonra anlatıp beni aydınlatırsın.

Benden de her zamanki gibi, saygılarımla.....
Alt 27-10-2007, 00:37
okinono
Üye Değil

Karanlığı kızıla boyamakla, karanlık arasındaki tek fark.
Kızıl rengi veren, o masum kanlardır.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * (1993)-Mekan

Yıl 2007... Değişen tek şey, son satırdaki masum kanların kimlikleri.

Gerçekten inansaydık ölü olmalıydık şimdi.
Bizler birer korkağız;
Sadece konuşan...

Mezar hırsızlarından yok farkımız.
Onların çaldığı kefen,
Bizim çalgılarımızda kan...

* * * * * * * * * * * * * * * * * 2007-Mekan
Alt 27-10-2007, 00:53
Üye Değil

Burada ne teoriler üretiliyor, neler konuşuluyor, pek güzel. Herkes kendi şartlanmasına göre bir şeyler aktarıyor. Ben de paylaşmak isterim. Benim paylaşacağım şey bir arkadaşımın attığı bir eposta. Belki başka arkadaşlara da gelmiştir. Ama bu bir doktorun ağzından gerçek. Yok ulusçuymuş, veya komünistmiş, debvrimciymiş vs. Bir sürü sakat kalmış rehabilite insanlarımızı düşünün, işte bunlara katılacak ve ölümden dönmüş ama sonra ne oolacağı belirsiz yeni biri:

26 Ekim 2007: "Şu anda Hakkari Dağ Komando Tugayı 30 Yataklı Seyyar Cerrahi Hastanesinde askerliğini yapan bir meslektaşınız olarak bugün yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim! Hepinizin malumu olan o hâin saldırı sonucu yaralanlananlar hastanemize geldi ve ilk müdahalelerini yaparak durumu kritik olanları GATA ya sevk ettik. Yaralıların içlerinde bir tanesi vardı ki, şâhit olan diğer yaralı askerlerin anlattığını sizlere iletmek istedim!

İlk roketatar saldırısında ayağından yaralı (maalesef ampute etmek zorunda kaldık) bir şekilde yatan bu mehmetçiğe yaklaşan PKK'lı terörist teslim ol diyor! Bunun üzerine mehmetciğimiz; mağrur bir şekilde,

-" Sen Türk askerinin ne zaman teslim olduğunu gördün şerefsiz" diyor.

Maalesef hain terörist yerde yatan askerimizin kafasına tek kurşun sıkıp, başka mevzilere doğru yöneliyor. Olayın üzerinden yaklaşık 36 saat sonra hâlâ aktif çatışma alanında olan bu askerimiz çok büyük zorluklarla çatışma alanından alınarak hastanemize getirildi. Az önce ameliyatından çıktığımız *bu askerimizi ameliyat edip hayatını kurtaran cerrahi ekipte olmanın *kıvancını duyuyorum, vatan sevgisinden daha bir yüce sevginin olmadığına bir kez daha tanık oldum."
Saygılar

Dr. Nejat TARAKÇI'dan gelen bu mesajı paylaşmak istedim. Sanırım sizler de dostlarınızla paylaşmak istersiniz. Selam, saygı ve sevgilerimle.
Dr.Hasan Kuş
Atatürk Eğitim ve Arastırma Hastanesi / BİLKENT

.
Alt 27-10-2007, 01:04
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili Burlap

* * ben de bir mesaj degil de bir olgu , bir gerçeklik , bir vakıa paylaşmak istiyorum. Kişi gerçek bir kişi. İsmi İbrahim Kaypakkaya. Hatırladıgım kadarıyla aktarayım. Olay Türk Ordusunun bir karargahında geçer ve Kaypakkaya buradan canlıçıkmaz. İfadesi şöyledir:

* * *"Esasen biz komünistler düşüncelerimizi asla saklamayız,ama örgütsel ilişkilermizle ilgili hiç bir bilgiyi vermeyi reddederiz.Ve Kaypakkaya işkence ile öldürülür. Bu gerçektir, tarihtir,mesaj falan degildir."
* * * *
* * * Hpg nin sitesine girersen şayet orada da senin verdigin türden onlarca mesaj görürsün.Ama bu sitede bizim amacımız ajitasyon degil bilgi ve düşünce paylaşmak olmalı, en uç noktalarda olsa bile.

* * * saygılarımla
Alt 27-10-2007, 01:29
hberent hberent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaslar meseleye bir de dogu ve Güneydogu daki Kürt halkı acısından bakalım.Kuzey Iraktaki Kürtlerle Türkiyedeki Kürtler yakın akraba.Yıllar oncesınde sınırlar cekıldıgınde tıpkı propaganda filmindeki gibi trajikomik olaylar olmadı degil..ee ne olacak kimi arkadas gidelim Kuzey Iraka girelim.hatta bazıları havadan bombalayalım..
yapmayın kendınızı o insanların yerine *koyun bakalım..bakın Dersim halen 70 yıldan beri sıcaklıgını bugun gibi koruyor.
24 kez Kuzey Iraka operasyon yapıldı..ne oldu..söylermisiniz.ne oldu.koca bir hic.yok a.kadir aksu yok bılmem huseyın celık Kürtmüş.
yapmayın..daha düne kadar Ahmet kaya Kürtce kaset yapacam dedıgınde topyekün linc edilecekti.bu sartlarda ben KÜrdüm deme cesaretini gösterebilirmi.
bakın aslında Türk halkı Kürt halkını cok ama cok sevmeli hatta saygı duymalı..neden ..
evet neden..70 yıldır bu ülkenin insanları asimile edilme *dilini kültürünü yasatmama eylemleri ile baskı altında tutulmasına ragmen dersimde koçgiride *egemen gücler tarafından katledılmesıne ragmen..hatta ve hatta bilirsiniz belkı bılmeyenınız vardır..karakeçi aşireti öztürklerdendir..ama oradaki Kürt halkını asimile amaclı yerlestirilmiştir ancak kendisi Kürtleşmiş ve dünya capındaki Kürt ozanı Şiwan perwer i yaratmıstır.
evet özeti olarak..bunca baskı bunca zulme ragmen bu ülkede yasayan insanlar asla ama asla kimliginden taviz vermemiştir..yıllarca içiçe yasamıs oldugunuz bu halk boylesıne kımlıgıne sadık kalabılıyorsa .sıkıya gelince kimligini inkar edecek kadar bayagılanmıyor ve kendini aşşagılamıyorsa bence kardesim dediginiz bu halkı sevmenız gerek hani derler ya Ser verdi Sır vermedi..
aslında Kürt halkı bunları hak eden bir toplum degildir..
kalleş degildir.alcak degıldir..hele hele vatanını asla satacak degıldır.
ancak kabül görmelidir ki bir Kürt halkı vardır.kendi icinde yönetilmesine izin mi verirsin.yada kuzey ırakta kurulacak bir Kürt devletini en basta tanıyan ülke olarak sen gelirsin..ve kuzey ıraktaki Kürt devleti ile siyasi politik ilişkilerini geliştirir ve ayrılıkçı pkk kadrolarını pasifize edersin..ben Türkiyede yasayan bir Kürt olarak boyle düsünüyorum ve asla Türk halkına gecmısten dolayı düşmanlık beslemıyorum.
belki bazı düşüncelerim aykırı gelebılır..ama herkesi aynı seyleri düşünmeye zorlamak sizce ne kadar ınsanidir.
öncelikle Kürt halkını tanımalı.onun kimligini kabüllenmeli.cumhuriyet döneminde bile o bölgenin adı Kürdistandı..sonra o kelımeyı bugun bile telafuz etme zindanlara atılma terörist yaftasını yeme ve yargısız infaz edilme sebebi olmustur..
peki sebeb..peki neden..
mesele toprak meselesi degil.
asıl mesele ordakı ınsanın demokratık bir ınsan hakkı olan kımlıgının tanınması meselesıdır..
saygılar..

"TuranDursun forumunda gündüzler uzundur ,geceler k?sa....."

"Tanr?, kendisinin yarat?lmad?g?n? ve sonsuztan beri varoldugunu söylüyor. öyleyse tanr?da bir Ateisttir."
Alt 27-10-2007, 01:40
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Her toplumda etnosantrizm şu ve ya bu biçimde vardır. Her toplum ırkların en safına, en
kahramanına tarihlerin en şereflisine dinlerin en iyisine sahiptir. Aksi düşünülemez. Bir çinlinin
gözünde tüm batılılar birbirine benzer. Bundan yaklaşık 2000 yıl önce bir çinli tarihçi kuzeyli
barbarları şöyle anlatır :"Barbarlar sarı saçlı, yeşil gözlü ve koca burunlu çirkin bir ırktır; ataları
olan maymunlara benzerler." Oysa ben çinlileri birbirinden ayır etmekte zorlanırım ; hepsi birbirlerine benzerler !!!

Yani öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bizim dışımızda herkes çirkin, kötü, korkak ve kalleştir.

Oysa yok aslında birbirimizden farkımız. Bu akıl tutulmasından kurtulmadıkça da 'fena halde'
benzemeye devam edeceğiz.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 27-10-2007, 02:16
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Oysa yok aslında birbirimizden farkımız. Bu akıl tutulmasından kurtulmadıkça da 'fena halde'
benzemeye devam edeceğiz.

* Sevgili frodo, ne kadar dogru yukaridaki sozun; fakat umit var zannediyorum, hizli ulasim, televizyon sayesinde insanlar, daha degisik, kendilerinden farkli gordukleriyle baglanti kurabiliyor artik. ve goruyorlar ki, cinlisi de, hintlisi de, almani, fransizi turku, kurtu sonucta ayni duygulara sahip insanlar. istedikleri de, hissetikleri de, aci ve neseleri hep ayni. tek farkliliklari degisik aliskanliklara torelere sahip olmalari, bunlar da ayni potada birlesince zamanla kayboluyor, yeni nesil daha da yakinlasiyor birbirine.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 27-10-2007, 03:52
InVitatio
Üye Değil

Degerli Forumdaslar,

evet bahsi gecen basliga bir söyle bakiyorumda cidden cok iyi düsünülmüs farkli fikirler var, eminim bizim burada yaptigimizi bu tezkerenin siyasi sorumlulugunu tasiyanlarda yapiyorlardir kapali kapilar ardinda.
benim tavrim bu konuda kesin, PKK nin göz yasina bakilmaycak , tabiri caiz se PKK ve PKK ile kim dayanisma ve bir gönül bagi ile bagli ise, pkk ya yapilan yaptirimlarin aynisi uygulanmali, hem iceride hemde ülke sinirlari disinda.
Ne yazik ki bu teskere cikali epey olmasina ragmen, görünürde bir askeri kipirdama'dan baska birsey yok , sanki zaman bu savasin magdurlarina degil , isyani ayakta tutmak isteyenlere isliyor, birilerin gelmesi bekleniyor, birileri ok denilmesi bekleniyor, ülke ülke geziliyor.
eger biz bu konuda cidden hakli isek , eger biz hep söylendigi gibi dünyanin en güclü ordularindan birine sahipsek, eger bu halk bu savasin sorumlulugunu tasimaya razi ise ( ki buna razi oldugu hergün sokaklara dökülmesinden artik herkezce kabbul edebilir ) neden hala bir yogun, güclü bir askeri yaptirim olmamistir ?
Neden öldürlen PKKli lesler haber amacli tvlerde gösterilmiyor ?
Neden bombalanmis kamplarin görüntüleri halen yok ?

evet eger hakli ve güclü isek , teskere cikti , var git kökünü kaz gel....güclü devlet budur , gün laf ebeligi günü degildir hele hele basbakanlik konutan insanlara "vaaz" vermek günü hic degildir , Barzani küstah tavrini sineye ceken bir siyasi otorite tarafindan yönetiliyoruz bu basli basina bir ayri konudur.
Peki bundan sonra savassak ne olur ? pkk iki hafta icnide kamplari bosaltmaycak kadar aptalmidir ? kamplardaki diger yardimci olan Ülkelerin izlerini simdiye kadar "yok etmemismidir" ? neye bekliyoruz ? PKK kendince savas kes ilan etmis , kendince baris istiyormus, kim bu adamlara diyecek ki , onlarin savas kes ilan etmek gibi bir tutumlarinin bu ülkeyi hic ilgilendirmedigni ?

Yapilmasi gerekenler bellidir, Barzani küstahin kendince hüküm ettigi bölge ile tüm siyasi ve ticari iliskiler hemen kesilmeli , eger bizden oraya elektrik ve su gidiyorsa derhal kesilmeli, barzani topraklarina olan sinir kapilari derhal kapanmali , dis ülkelerdeki pkk destekcisi olusumlara derhal o ülklerin yardimi alarak baski yapilmali, eger pkk yi destekleyen kisilerin bankalarindaki paraya devlet derhal el koymali, terröist tv olan roj tv yaptigi danimarka ile tüm iliskiler askiya alinmali, güclü devlet budur , istanbul nufusu kadar olan ermeniler bizleri dünya'da kapi kapi yargilatirken, bizlerin bu son derece aciz durmu ne ile aciklanabilinir ?

Peki ülkemizdeki TÜM *vatandaslarin demokratik haklari ?
derhal kayitsiz sartsiz verilmeli , sadece kürdlerin degil , türkiydeki tüm insanlarin tüm demokratik haklarina sahip olabilmesi icin halk tarafindan desteklenen bir siyasi *hamle yapilmali, hem icte hem dis'da bu "temizligi" yaparak bu zor günleri , daha huzurlu yeni günler icin bir ara dönem kabul edilmeli.
Ben türkiydeki tüm insanlarin ve tüm azinliklarin , ayaklari bu topraklara bastikca, tüm sorunlarini gene bu beraber yasadiklari insanlara tarafindan garanti altina alincagini düsünüyorum.
Kürdlerin de Ermenilerinde bu ülkede , dis mihraklara gerek duymaksizin bir Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak bizler ile karsi karsiya degil yan yana olacaklarini düsünüyorum.
Hep söyledim tekrar söylemekte fayda var......
Eger bir ülkede güvenilir bir adalet sistemi olursa, sosyal devletin daha icerikli ve tüm vatandaslara acik bir yapidia olursa, hepimiz "ayniyiz"liktan ziyada firsat esitligi olursa, genel egitim seviyesi yükselirse, ikitsadi kalkinmadan herkez hak ettigi payi alirsa iste o zaman bu ülkede "irka" dayali siyasi kültür sadece azinlik'da olan insanlar tarafindan güdülcek, ve din'in toplumdaki yeri , sadece insanlarin bireysel tercihi olarak insanlarin vicdaninda olacak.

Eger bu saydiklarim yoksa zaten, "irki" ve "dini" konumlari hep sömürülmeye acik, ki öyle oluyor....insanlar tarikatlara "din"lerini ögrenmek icin degil , tarikatlarin ve cemaatlerin insanlara "din yorumu pompalamnin" yaninda o insanlarin saglik ve egitim sorunlari ile bire bir ilgilendiklerinden dir ! bugün "hepimiz ermeniyiz" diyen aydin toplum , gercekten ermenilerin neyini savunmakta, onlarin "milli" kimliklerini mi yoksa "dini" konumlarini mi ? veya benim gibi ikisinde mi ? gönül isterdi ki , ermeni cemaati de ( hem dini cemaat hem ermeni toplumu ) , türkiyedeki musevi cemaati'de "hepimiz mehmetcigiz" diye empatilerini topluma gönüllü olarak gösterebilsinler... ( bekli yapmislardir benim haberim yoktur ! bilemiyorum )

Evet artik birseylerin yapmanin zamani
Alt 27-10-2007, 10:46
Üye Değil

Arkadaslar basin bizi kandiriyor. Turk ordusu malesef Kuzey Irak'a giremeden puskurtuldu ve gercektende 40 kadar askerini kaybetti. Bazi bos koyleri F16 larla bombalayip sinirin sifir noktasindan rastgele top atisi yapilarak bir taaruz ne kadar netice verirse o kadar netice verdi bu hareket. 12 askerimizin sehit oldugunu malzeme ederek sinir otesi harekata giden ordumuz, 40 kadar askerin ilk gunde sehit oldugunu ne hakla gizler bizden bilmiyorum. Uc bes capulcu deyip durdular, simdi hicbir netice olmadigi gibi, 8 askerimizde ellerinde. Bu rezil bir durum, uc bes capulcu nasil 8 askeri esir alir, hem de catisma aninda "teslim ol" cagrisi yaparak. Sizin aranizdan simdi birsuru hayalci cikacak, TSK soyle guclu, biz soyle yapariz diyecek. Desin ortada bir gercek var, o da TSK'nin cok kayip verdigi ve basarili olamadigi. Ne 30 terorist olduruldu, ne PKK'nin muhimmati bombalandi ne de kamplar bombalandi. Size HPG'nin haber kaynaklarindan haberleri ulastirdim, PKK'li dediniz. Ordumuzun son ferdi daglarda telef olana kadar susmak mi PKK'li olmamak. Yoksa yalan yanlis haberlerle kendini avutmak mi. Alin size operasyon, bir de bana bi karis dil, yok tarafin ne yok derdin ne. Derdim bu iste, Turkiye'nin yine onun bunun gaziyla bi islere girip, eline yuzune bulastirmasi.
Alt 27-10-2007, 20:08
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayın hberent kürd olmanız önemli değil insan olmak önemlidir kimse aslını inkar etmesin
barzani daha önce peşmergelerle pkk ya karşı ortak operasyon yaptımı yoksa bizimkilerle kafamı buldu?Kırmızı T.C pasaporttuyla gezerken Özal uçak tahsis ederken iyiydi saddamdan kaçtılar biz sınırlarımızı açtık *akrabalarına daha ne yapalım ABD *Saddamı yeyince delikanlı oldu.türk düşmanı oldu Ahmet Kaya yı fanatik mhpliler bile dinliyor kürtlüğünü savunmuştur.
Şiwan karakeçili ise aşı ilemi kürt oldu aşı ABD den ithalmi yoksa bizzat Amerikalılarmı yapıyor
Yani sonradan kürt nasıl olunur ya kürttür ya değildir
Pkk savaşı kazanmıştır dediğiniz gibi artık kürt vardır 80 öncesi yoktu varız diyorlardı kimse inanmıyordu şimdi mecliste grupları var artık silahı bırakıp demokratik mücadele verebilirler
Türkler ayrılıkçı değil zaten türkiyede türk yok 20 milyonkürt *50 milyon osmanlı *5 milyon kadar türk vardır türkler azınlıktır
Kürt halkı kahraman bir millet ama başındakiler beşpara etmez serok apo önderlik zaaf içinde tasfiyesi gerekir
Benim çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var onları kendimden ayrı görmem
toprak meselesi değil diyorsun ABD nin BOP ve petrol meselesi olmasın ne işi var ırakta
1969 amerikan donanması protesto ediyoruz kahrolsun Abd bağımsız Türkiye diyoruz Abd uyanıyor ne diyor gençler ha görürsünüz siz diyor !971 muhtırası geliyor , *!974 kıbrıs barış harekatı arkasından 75-80 yılları binlerce gencimiz öldü * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
sol sağ diye gençlere birbirlerini öldürtüyorlar(yurtseverdiler inanıyorlardı)1980 ihtilali
Bitti derken Pkk 25 yıldır süren şiddet binlerce kayıp
senaryo holywoodda yazılmış kanlı sahneler ortadoğuda çekiliyor
bizleride figüran olarak kullanıyorlar
İNSANLAR KARDEŞTİR YAŞASIN HALKLARIN BİRLİĞİ
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Önerilen Siteler