Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-10-2007, 19:25
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Turan Dursun'un Siyasi Görüşü

Sargon;
Son günlerde komplolara önem vermeye başladığını görmekteyim.
Benim ortaya koyduğum görüşler yerine, asıl görüşümü sen tayin etmeye kalkışıyorsun.
İstersen ben de senin yönteminle hareket edeyim. Bak bakalım hoş olacak mı o zaman?

Ben sitenin politika değil din ve felsefe sitesi olduğunu söylüyorum.
Bu nedenle de politika forumunun siteye zarar verdiğini, bir çok arkadaşımızı kaybettiğimizi, bundan sonra da kaybetmemize neden olacağını söylüyorum.

Buraya kadar anladık mı?

Ayrıca diyorum ki "Bu sitenin adını aldığı Turan Dursun'un da alanı din ve felsefe idi. Siyasetle ilgisi yoktu. Siyaset yapmadı. Siyaset üzerine bir yazı yazmadı. O nedenle TD sitesine de siyaset yakışmıyor"

Buraya kadar da anlamışızdır umarım.

Eğer illa siyaset olacaksa ve TD sitesinin bir siyasi imajı olacaksa bu Atatürk ilke ve devrimlerine ters olmamalıdır. Çünkü Turan Dursun Atatürkçü olarak bilinir, tanınırdı.

Bu da anlaşılmıştır umarım.

Yok eğer "Atatürk çizgisinde bir imaj sınırlaması koyamayız. Bu resmi politika gibi olur" diyorsanız; "Bu durumda site Turan Dursun'a ters bir şekilde Kürtçü, Pkk'lı, Komünist vs. şekilde tanınmaması için, yanlış algılanmaması için yöneticilerin siyasi forumda yazmaları kısıtlansın" diyorum.

Şu ana kadar söylemiş olduklarımın özeti budur. Anlaşılmıştır umarım. Böyle açıklamama rağmen "Öyle diyor ama aslında böyle demek istiyor" tavrını ve varsa bilmediğim arkamdan aleyhimde yapılan suçlamaları üzüntüyle karşıladığımı ifade etmek isterim.

Tavrım benim açımdan en doğru tavırdır. Sizin açınızdan yanlış olabilir.
Ancak bu site siyasi bir site değildir. Komünist ya da başka etikette bir site olmamalıdır.
Tekrar söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Siyasi düşüncelerinize siteyi alet ediyorsunuz.
Bu forumda din tartışın. Gidin Kürtlerin özgürlüğünü, Ermenilerin hakkını başka siteler var orada arayın arkadaşım. Ben mi sizleri yanlış tanımışım, bu nasıl bir anlayıştır, şaşırıyorum. 6-7 ayda bu ne kötü bir değişim?
Buna rağmen hatayı başkalarında, bende arıyorsunuz. Çuvaldızı bir kendinize batırın bakalım.
Alt 30-10-2007, 19:52
Kıdemli Üye

Standart Re: Turan Dursun'un Siyasi Görüşü

Bu başlığı açmamın nedeni gelinen durumu enikonu tartışmak ve bir genel değerlendirme yaparak hatalardan geri dönülmesini sağlamaktır.
Benden üyelikten de istifa edip ayrılmam beklenebilirdi.
Hayır, ben bu siteden son zamanlardaki siyasi rahatsızlığa rağmen genelde memnunum.
Daha da iyi olmasını istiyorum. Ama illa da kalmamam yönünde bir baskı altında kendimi hissedersem ya da istenmediğimi görürsem 1 dk. dahi durmam. Sevdiğim için duruyorum.

İstenmediğimi görmek demek, yönetici bazında aleyhimde dürüst olmayan, yalana-iftiraya yönelik karalamalar, suçlamalar duymaktır.
Söylemediğim, sarfetmediğim bir sözü söylediğimin iddia edilmesidir.
Site aleyhinde tek bir kelimem olmamasına rağmen site aleyhinde tavırlar içinde olduğumun iddiasıdır.
Tüm yönetici arkadaşları bu tür konularda yanlış yapmayacak karakterde tanıdım. Umarım bu yönde üzücü tavırlar sergilenmez.

Bu konuları bu başlıkta tartışmamın asıl nedeni şeffaflığı sağlamaktır. Burada herkes görüşlerini ortaya koysun. Açıksözlülükle, yüreklilikle sitenin durumunu ve yapılması gerekenleri tartışalım.
Kimi insanlar böyle şeffaflıktan hoşlanmaz. Bazı konuların perde arkasında yürümesini ister.
Ya da benim DK'dan istifamı ve bunu forumda yazmamı da doğru bulmayabilirler.
Hayır doğrusu budur. Herkes aynı tutumu sergilese hiçbir müdahalecilik olmaz. Demokratiklik böyle oluşur. Kariyer için, ünvan için boyun eğmelerin, sineye çekmelerin olduğu yerde demokratiklik olmaz. Hak-hukuk sağlanamaz.

Tabi ki TD internetteki forumlar içinde en demokratik olanlardan biridir. Bunda hepimizin emeği var. Bir çok sitede Demokratikliğin D'si yoktur.
Cem'de son müdahalesine rağmen gerçekten demokrat ve *iyi niyetli bir arkadaştır.
Benim hata olarak değerlendirdiğim konuda eminim ki öfkesine yenik düşmüş ve acele karar vermiştir. Bugün belki daha farklı hareket ederdi. İnsanın gün içinde yaşadıkları dahi etkendir bu kararlara. O nedenle Cem'i gemel bir suçlama içinde olduğum anlaşılmasın. Benim üzerinde durduğum tek konu sitenin mevcut halinin kırıcı tartışmalara neden olmasıdır. BUnun için ben önerilerimi söyledim. Varsa sizin çözüm önerileriniz siz ister burada ister kendi aranızda bu konuya bir çözüm bulun.

Derseniz ki "İşine geliyorsa kardeşim. Beğenen beğenir, beğenmeyen gider". Biz de ona göre davranırız. Ya gideriz ya da sadece felsefe konularında yazarız.
Alt 13-04-2009, 14:45
Kıdemli Üye

Bu başlığın politika forumunda değil, "Turan Dursun Hakkında" forumunda yer almasını talep ediyorum. Çünkü güncel politikalarla ilgisi olmayıp, Turan Dursun'un çizgisi hakkında bir başlıktır. Turan Dursun'un siyasi görüşlerini merak edip arayanlar, politika forumunda aramaz, "Turan Dursun Hakkında" forumunda arar ve bulamazlar.
Alt 13-04-2009, 15:06
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Turan DURSUN'un siyasi görüşleri hakkında da bu başlıkta çok fazla bir bilgi yok maalesef.
Sn. pante'nin Atatürkçü değil ama Atatürkçü davranış tezine karşılık Sn. youef'in, kendi ağzından tüm izmleri reddiyye.

"EVRİMİN SON HALİ:ATATÜRKÇÜ düşünce" görüşünü yazanlara bile rastladık.

Bizim ise bir soru aklımıza geldi. Paylaşalım istedik.
Turan DURSUN'un siyasi fikriyatı ne kadar önemli?
Alt 13-04-2009, 22:01
Kıdemli Üye

Bizim ise bir soru aklımıza geldi. Paylaşalım istedik.
Turan DURSUN'un siyasi fikriyatı ne kadar önemli?
Çok önemli. Siyasi bir tarafı olmaması açısından önemli.
Kendi ağzıyla söylemiş. "Ben şucu-bucu, falancı-filancı değilim" diye.
Bir partisi, bir ideolojisi yoktu ama laikliği ve Atatürk devrimlerini savunuyordu.
Ta müftülüğünden, müslüman olduğu dönemlerden itibaren.

Ama görüyoruz ki onu bir tarafa çekmek isteyenler var.
Ergenekon'a maletmek isteyenler var.
Turan Dursun'u dahi bu kirli, çirkef oyuna alet etmek istiyorlar.

Tuncay Güney Diyor ki
Fethullah Gülen`in okullarında uyuşturucu ve Silah bulunuyor iddiasında bulundular. Dünyada bütün okullar araştırdı onların Çin`e verilen istihbaratlar yüzünden Doğu Türkistan`da yüzlerce insan işkence gördü. HilalAhmet Türk kızılayını PKK bombalamıştı. Aydınlık bunu Türkiye üzerine attı ve Türkiye kendi vatandaşına düşman edildi. Bana Doğu Perinçek açıklar mı Turan Dursun kitapları nasıl ortaya çıktı. Kendi çalışmalarını Türkiye`nin çalışması gibi göstererek Rusya`ya gönderiyorlardı.
http://www.tumgazeteler.com/?a=4539124

Ve bir yorum:

Selamünaleyküm,sayin mehmet hocam sizin bütün yazilarinizi takip ediyorum.ergenekonun birde baska bir yüzü var.tuncay güneyi manyak piskopat diyorlar ama bence adam cogu seyleri dogru söylüyor.mesela siz bizden daha iyi bilirsiniz.1980 yillarinda herhalde 12 eylül zamani filan.bir turan dursun adinda eskiden müftülük yapmis sonrada ateist olmus.bu adam sonra dogu perincekin gazetesinde islama küfürlerle saldirmis.sonrada kitaplar yazip zavalli müslüman genlerimizin beyinlerini yikamak istemis.tuncay güney diyorki turan dursunun kitaplari nasilortaya cikti bu konuyuda ele alirsaniz sevinirim.
http://www.milligazete.com.tr/makale...yor-111642.htm
Alt 13-04-2009, 22:21
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger pante;

Ya gideriz ya da sadece felsefe konularında yazarız. -pante-

Senin bu kadar "felsefe duskunu" oldugunu bilmiyordum. Ama bu yazilar iki sene once, ne oldu iki sene de ne degisti, bakiym!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 13-04-2009, 22:55
Kıdemli Üye

Senin bu kadar "felsefe duskunu" oldugunu bilmiyordum. Ama bu yazilar iki sene once, ne oldu iki sene de ne degisti, bakiym!
Saygıdeğer evrensel-insan;
Ben bu başlığı açtığım zamanlarda da siyasi yazılar yazıyordum.
Değişen hiçbir şey yok.
İki ayrı mesajdan iki ayrı cümleyi birleştirirsen yanlış algılanabilir.

Aksini söyleyebilen var mı?
Turan Dursun sitesi dinlerden özgürlüğün, nonteistlerin sitesidir.
Demek ki doğru yazmışım.

Ya gideriz ya da sadece felsefe konularında yazarız.
"Siyasi konularda yazılmasın" demiyordum ben. "Siyasi konular öne çıkartılıp site, siyasi bir düşüncenin çizgisinde görünmesin." diyordum.
"Ya da site yöneticileri hassas olan konularda yazsalar dahi, yoğun tartışmaların içine girmesin, bu konularda sivrilmesinler." diyordum.
Açık söylemek gerekirse Kürt ve Ermeni meselelerinde tartışmaların bizzat tarafı-hedefi olmasınlar istiyordum.
Bugün de aynı şeyi savunuyorum.
Nitekim o dönemde problem halledildi.
Daha sonra siteye yeni bulletin sistemi gelince tüm konular birbirine karıştı zaten.
Dikkat edersen ben yine dini-felsefi ağırlıktayım. Seyrek olarak gerekli gördüğümde siyasi yazıyorum. Sürekli bir siyasi konunun öncülüğünü yapmıyorum. Çoğu kişi benim siyasi görüşümü bilmez dahi. Sol olarak bilir o kadar. Bloğumda da aynı. 2 senedir siyasi yazı yazmıyorum.
Alt 13-04-2009, 23:17
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Topic altına yazılan mesajlardan katılamadığım bazı noktalara işaret etmem gerekirse:

* Lozan antlaşmasındaki azınlık tanımından bihaber zat(lar), ulusun asli unsurlarından birine azınlık tanımını yapıştırıyor. Bir diğerleri de bunu görmezlikten geliyor. Sevr dayatmasını 'dışarısı' yeterince yapıyor zaten. Bir omuz da siz mi vermek gailesine düştünüz?

* Ucuz Kürt goygoyculuğu ile özgürlükçülüğe soyunanlara, başka cenahtan birileri de ayrılıkçıları yüreklendiren satırlar karalayarak dayanak noktası sağlıyor.

* Birileri içinde yeşerttiği bazı projeler için buraları verimli topraklar olarak görüyor ve tohum atma teşebbüsünde bulunacak kadar densizleşebiliyorsa, buna susmak ve seyirci kalmak kadar acıklı & alçak bir tutum olamaz...

* Toprağı sevmek, yurtseverlik, vatan-ulus-bayrak sevgisi ne zamandan beri çekinerek ifade edilecek hasletlerden oldu?

*Diğer taraftan hiç kimse Atatürk'ü sevmek, takdir etmek zorunda değildir. Bu çok doğal. Atatürk'ü seven, takdir eden ve örnek alanların varlığı kadar doğal. Mustafa Kemal'in yaptıklarını; 'Kurtuluş savaşında İngiliz muhaberatı & belgeleri' nden de okuma şansı bulan biri olarak Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına (savaştan sonraki Fevzi Çakmak'ı bütünüyle tenzih ederek) muhabbetim çok derindir. Ortaya karışık laf salatasından başka bir şey koyamayanlardan etkilenip sarsılmayacak kadar derindir.

Siteyi tanımakta zorlanıyorum..

Geçenlerde de yazmıştım: Samimiyetten uzak, yapmacık, maskeli yazılar karalamayı maharet addedenler, önce word de bir boş sayfa açıp lafı sulandırmadan, fazlaca dolandırmadan i ç t e n l i k l i 2 satır nasıl karalanır antremanını yapsınlar.

Soyut, içtenliksiz laf salatası okumaktan karnıma ağrılar giriyor. Söyleyecek bir sözünüz varsa söyleyin ve arkasında durun. Söyleyecek omurganız yoksa, hiç elleşmeyin 'tek durun'. Hele söylemek arzusunda olupta, sarih bir dille yazma konusunda ikircikli iseniz ve lafı dolandırıp duruyorsanız; hala özsaygınızı nasıl koruyabiliyorsunuz doğrusu bunu da bilmek isterim.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 14-04-2009, 00:54
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger pante;

Sen aslinda; verilerle, belgelerle, alintilarla v.s. aslinda; dini ve daha cok islami ve muslumanligi "desifre ediyorsun. Halbuki felsefe; dini degil, dini mentaliteyi "desifre" eder. Ki bu "desifre edis" tum ideolojileri, inanclari, emperyalist zihniyeti ve onun duzen ve sistemini, insandisi ve insanlikdisiligi kapsar. Bende onu"desifre" ediyorum.

Neyse; boylece dinlerden ziyade, "dini mentaliteden ozgurlugu" islemis oluyoruz. Tabi sen; dinden, ben dindisindan giderek.

Bu arada ben tanrisalligin kullaniminida, sahipliginide ve sabitliginide dogrusalligi yanlisliyarak "desifre" ediyorum. Ama alinma; senin tanrina dokunmuyorum., yoksa "saygisizlik" etmis, olurum.

Saygilarimla;

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-04-2009, 13:30
MARSYAS MARSYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Atatürkçü olabilir, ama günümüz kemalistleri gibi olduğunu zannetmem. Ben Turan Dursun'un daha çok özgürlükçü, aydın, ilerici bir demokrat olduğunu düşünüyorum.

Önerilen Siteler