Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-11-2007, 20:40
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Allah adil midir?

Tanrisini yaratan insanin kendi olunca, adaletsiz, kindar, kana susamis, celiski icinde bir tanri tavri gormek de normaldir.
Insanin yarattigi hicbir tanri adil olamaz, cunku insan tanrisini, kendi suretinde yaratmistir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-11-2007, 20:54
arayis arayis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

iyi de allah adaletli olsaydı insanları adil yaratırdı şeklinde bir ifade zaten allahın varlığını kabul etmeyi gerektirir. bu cümlenden allahın varlığını kabul ettiğin anlaşılıyor.

yok kabul etmiyorsan cümlen hükümsüzdür zaten. tartışman manasız.
Alt 04-11-2007, 02:14
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

arayış şunu kastettim ben dünya üzerinde adalet olsaydı belkide allaha inanırdım ama şu an adaletsiz bi dünyadayız dolayısıyla ben tanrının olmadığına inanıyorum fakat hala tanrının olduğuna inananlar var ve onlara da seslenerek bir eleştri ile tanrınız bayağı adaletsiz diyorum.... oysa bu olayların tek sebebi rastlantı ...

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 04-11-2007, 02:29
Üye Değil

"Tanrı zar atmayı sevmez"
Kimin sözüydü bu ?
Ve ne anlatmak istemiş olabilir acaba bu sözü ile.
Bu söz de bir "Rastlantı" olabilir mi * :?: *
Alt 04-11-2007, 02:37
Üye Değil

"Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir."

Acaba bu kimin sözü idi *:?: *

"Adalet"sizliklerin oluşmasının sebeblerinden biri de bu olabilir mi acep *:?: *
Alt 04-11-2007, 02:47
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

psikokemoterapi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Tanrı zar atmayı sevmez"
Kimin sözüydü bu ?
Ve ne anlatmak istemiş olabilir acaba bu sözü ile.
Bu söz de bir "Rastlantı" olabilir mi * :?: *
anlatayım arkadaşım ....."Ben Spinoza'nin tanrisina, kendisini varligin duzenli uyumu icinde gosteren tanriya inaniyorum. Evrenin kaderini cizen ve insanoglunun davranislariyla ugrasan degil." Bu ve benzer sozleriyle Einstein, varliklar arasindaki duzen ve uyumun bir rastlanti sonucu olusamayacagini belirtmistir. "Tanri zar atmaz" sözüde bunu belirtiyor fakat benim bahsettiğim evrendeki kanunlar değil kazalar sonucu insanların ölmesi veya sakınılan göze çöp batması gibi durumlar... zekice bi hamleydi einstein e karşı olan hayranlığımdan yararlandın fakat küçük bir çarpıtma yöntemi deniyosun.....

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 04-11-2007, 02:53
su2prelude su2prelude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gematria";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
allah adaletli olsaydı her insanı eşit şartlarda yaratırdı ve yaşatırdı bazıları terhisine 2 gün kala ölüyor bazısı düğün yolunda ölüyor bazısı ilim yolunda ölyor kimi doğmadan ölüyor nasıl bir adaletse ....yanlışlıkla öldürme durumlarına trafik kazası nı örnek vermiş heralde develerle insanı ezmekten bahsediyo sanırım o zamanlar...
işte orasını anlamak mesele be kardeşim. yani diyorsun ki bütün insanlar aynı yaşasın aynı anda ölsün vs... burası inanca girer, sen anlayamazsın belki ama erken ölen insan ne kazanmıştır? geç ölen insan ne kaybetmiştir??? bunları bilmek lazım... neyse derin mevzuu...
Alt 04-11-2007, 03:39
Üye

yokluk diye birşey var değil mi arkadaşlar. her varlık, yokluk içinde var olmuştur. mesela yazılım dünyasında bir terim vardır "null" diye. yokluğu temsil eder. yani var olan yokluktan bahsediyorum. illa ki null teriminin ne manaya geldiğini bilmeniz gerekmiyor fakat yokluk ta var olan birşeydir sonuç olarak.

diyorlar ki şöyle oldu böyle oldu sonuç olarak tesadüfler sonucu varlık oluştu. oysa ben diyorum ki yokluk içerisinde bir yokluk(alem demiyorum) var. sonuç olarak varlığın oluşması için gereken yokluk hangi tesadüflerle oluşmuştur ki varlığın oluşması için gereken tesadüfi olaylar zinciri olagelmiştir.

yazım size manasız gelmiş olabilir. ama ben de biliyorum ki karşımdakilere aktardıklarım sadece onların anladıklarıyla sınırlıdır.

samimi niyetlerimle hidayet diliyorum herkese.
Alt 04-11-2007, 03:46
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

isin gercegi, insanlar doguyor yasiyor, su veya bu nedenden oluyor. Bu tabloya bakarak herkes kendine gore bir anlam cikarabilir, ancak tablo degismez. Kimisi allah siniyor, deniyor, kimisi sevdigi icin yanina aldi diye avunur. Ancak olaylari hicbir guc geri ceviremez. Ceviremedigini herkes bildigi halde kendini kandirmaya devam eder, belki de tek avuntusunun elinden alinmasina musade etmez. Cocukluk yillarimdan beri, en bozuldugum sozlerden biri, "allah yuzune bakmis" cumlesidir. Bana hemen zittini, yani olenin yuzune bakmamis oldugunu hatirlatirdi. Diyelim ki bir otomobil kazasinda 20 olu, 18 yarali var, allah bakacaktiysa kaza olmamasina baksaydi sikki gelir aklima. Hele kurtulanlara, "allah yuzune bakmis demek olenlere buyuk hakarettir, onlari tanri gozunde suclu gormekten baska birsey degildir ama insanlar faketmeden soylerler bu sozu.
*Bugun maymunlar gibi hayat surmekten, gunumuze gelmisiz. toplu olumlere yol acan salgin hastaliklardan insan beyni sayesinde siyrilmisiz. Yas ortalamasinin artmasi, kanser, kalp hastaliklari gibi anormalikleri yuksek orandaymis gibi gosterse de, herseye ragmen insan hayati uzamakta. Bunu basaran tanrilar degil, bilim ve sorgulamayi bilen insanlar basarmistir. Her ne kadar imanli, tanrisina guvendigini her firsatta tekrarlayan biri de olsa, insan basi agridikca doktora kosmakta ve saglik biliminden yararlanmakta. Aslinda hani hep ya varsa sorusunu sorar ya imanlilar, kendileri bile dediklerine inanmamakta, kendini tanrinin ellerine birakacaklarina, doktora kosmaktadirlar.
* * Niye yazdim butun bunlari? galiba tanriya, imanlilarin bile guvenmediklerini anlatmak istedim. Emin olsalardi, bir an once kavusmaya cabalarlardi, dunya hayatini yasamaya degil.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 04-11-2007, 03:55
Üye

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
isin gercegi, insanlar doguyor yasiyor, su veya bu nedenden oluyor. Bu tabloya bakarak herkes kendine gore bir anlam cikarabilir, ancak tablo degismez. Kimisi allah siniyor, deniyor, kimisi sevdigi icin yanina aldi diye avunur. Ancak olaylari hicbir guc geri ceviremez. Ceviremedigini herkes bildigi halde kendini kandirmaya devam eder, belki de tek avuntusunun elinden alinmasina musade etmez. Cocukluk yillarimdan beri, en bozuldugum sozlerden biri, "allah yuzune bakmis" cumlesidir. Bana hemen zittini, yani olenin yuzune bakmamis oldugunu hatirlatirdi. Diyelim ki bir otomobil kazasinda 20 olu, 18 yarali var, allah bakacaktiysa kaza olmamasina baksaydi sikki gelir aklima. Hele kurtulanlara, "allah yuzune bakmis demek olenlere buyuk hakarettir, onlari tanri gozunde suclu gormekten baska birsey degildir ama insanlar faketmeden soylerler bu sozu.
*Bugun maymunlar gibi hayat surmekten, gunumuze gelmisiz. toplu olumlere yol acan salgin hastaliklardan insan beyni sayesinde siyrilmisiz. Yas ortalamasinin artmasi, kanser, kalp hastaliklari gibi anormalikleri yuksek orandaymis gibi gosterse de, herseye ragmen insan hayati uzamakta. Bunu basaran tanrilar degil, bilim ve sorgulamayi bilen insanlar basarmistir. Her ne kadar imanli, tanrisina guvendigini her firsatta tekrarlayan biri de olsa, insan basi agridikca doktora kosmakta ve saglik biliminden yararlanmakta. Aslinda hani hep ya varsa sorusunu sorar ya imanlilar, kendileri bile dediklerine inanmamakta, kendini tanrinin ellerine birakacaklarina, doktora kosmaktadirlar.
* * Niye yazdim butun bunlari? galiba tanriya, imanlilarin bile guvenmediklerini anlatmak istedim. Emin olsalardi, bir an once kavusmaya cabalarlardi, dunya hayatini yasamaya degil.
birincisi yazında bahsettiğin söz halk arasında alıştırılmış bir sözdür, bir deyimdir. doğruluğunu insanların geçtiği kültürel yollarda arayabilirsin bence.

ikincisi ölmeyenlerin hakarete uğradığından bahsetmişsin; burada yine kendine göre bir yorum yapmıssın bence, oysa bir inanan için ölüm yaşamın sonu değil sadece o güne kadar yaşadığı dünyadan tekrar dönmemecesine ayrılması olayıdır, yoksa hayatının sonu değil. inananlar bilirler ki öldükten sonra başka bir hayat kendilerini beklemektedir.

üçüncüsü hasta olduklarında doktora giden insanlar inandıkları Allah'ın tavsiyelerinden birini yerine getiriyorlar. Kendilerindeki cüz-i iradeyi kullanarak İlk vahiy olan "Oku" emrini yerine getirmiş insanlardan yardım istiyorlar. Allah müslümanların bilim olmaksızın yaşamalarını isteseydi insanlara önce "OKU" demezdi heralde.

Önerilen Siteler