gerilla";p="´isimli üyeden Alıntı
deri koltuklarda klimalı salonlarda sosyalizm konuşulmaz.
|

işte bu sebeple bir adım ilerleyemiyoruz. Deri koltuklardada, klimalı odalardada, deniz kenarında da isteyen istediğini konuşur, sosyalizm de konuşulur. Konuları koltuk yada klima belirlemiyor. ne zaman kurtulacaksınız bu şablonculuk ve tabuculuktan...
tardu'ya tepkili davrandım, peki neden bunu yaptım? Çünkü Tardu bir şeyler sordu, söyledi, ama mantığı götürü olarak işletiyordu.. Götürü yaklaşımlara antipatim var. Bu şuna benzer, mesala bir topluluktan kötü birisi çıkmış o halde o toplum kötüdür demeye benzer. Mesala hırsızlarımız var, soysuzlarımız var, hortumcularımız var, silme katil dini imanı para vatan kahramanlarımız var, varda var, ama bunlar alayımızı ne hırsız, ne katil, ne vatan kahramanı yapar mı? Mesala Zenginimizde var, cebindeki ile ülkeyi satın alacak kadar ama ne işse ben fakirim, demek ki götürü yaklaşım sığdır, suyu görüp paçayı herkes sıvar, önemli olan derinlik tespitidir, öyleya paçayı gırtlağımıza kadar gelen suda, boşa sıvamış oluruz
A ve B ikiside farklı dönemlerde yaşamış iki zıt olabilirler hatta aynı dönemde yaşayan ama karşıt politikalara sahip olabilirler, bu durumda aynı kuruluşlara üyede olabilirler, bu neyi gösterir ki değil mi? Önemli olan ikisininde kendi özgüllüğüdür, yoksa ikiside balık tutmayı seviyor diye balıkçılar derneğine üye olabilirler...
Bu gün sosyalist enternasyonal dedikleri yer, ezik kapitalistlerin yeridir.