Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-12-2007, 22:36
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Kendiyle yüzleşebilmek...

ahzap 37 Resulüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana layık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikahladık ki evlatlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

ahzap 50:Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lazım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Bizlerin ufacık beyinleri var demek ? Buna hiç sahip olmayan birinden duymak iltifat sayılır .

Yatak odasını taşıyan sadece sahih hadisler mi ? Bak yukarıda yatak odası ile ilgili Kuran ayetleri
var. Şimdi de mealle kuran anlaşılmaz demeye başlarsın herhalde. Demek ki neymiş ;
mehirlerini verdiği hanımlardan başka cariyeleri ve amcasının, halasının, dayısının, teyzesinin kızları
da helalmiş. Yetmemiş evlatlığının hanımı da helalmiş...

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 09-12-2007, 19:05
aspendos
Üye Değil

bak yıllardan beridir yanlışınız burada kendinizle çelişiyorsunuz güzel kardeşim .

sizler kuranı imkar edenler değilmisiniz ?

bizlere kurandan ayet göstererek kendiniz ne güzel tufaya düşüyorsunuz .

ya *kuranı kerimi kabul et , yada inkar et. inkar ettiğin bir kurandan bana işte bak yatak odasından ayet getiriryorum felsefesine demogojisine girdiğin an kalırsın ortada .

bana gösterdiğin ayet de geçen zeyd dir . oda ğeygamberimizin evlatlık aldığı köledir .

hikayeyi bilmediğin için aklınca kendi mantığınla kuranı ateist kafan ile okuyup mana çıkartmaya kalktığın zaman işte bu sonuç ortaya çıkar .

hz zeynep ile zeyd evlendiğinde en çok sevinen hz muhammed olmuştur . sonra zeyd ile hz zeynep tartışırlar ve geçimsizlik ortaya çıkar .

hz zeyd peygamberimize gelir ve biz ayrılmak istiyoruz geçimsizlik var diyor .

peygamberimiz üzülüyor ve zeyde bunu tasvip etmediğini söylüyor ve üzülüyor ayrılmamaları için gayret gösteriyor .

oysa ezelden takdir edilmiş bir durum var ortada ama sizlerin bunu anlamanız zaten mucize olur .

ve dikkat edin hz muhammed hz zeyd ile hz zeynep ayrıldıkdan belli bir süre sonra onunla evleniyor . hz muhammedin sizlerin tabiri ile kadın meraklısı olduğunu söylediğinizin aksine evli iken kaçtane kadın ile evli olduğuna bir bakın acaba aynı an da 2 tane evliliği varmı .

konu o değil .

kuranı kerimi okurken fener galatasaray derbisini düşünerek yorumlarsanız ancak bukadar yorum çıkar .

işte ateizm belli bir ilim kapasitesine kadar çıkar sonra tıkanır kalır . ileriyi göremez göremediği içinde kendi bilgisi doğrultusunda yorum yapar ve sonuç kocaman bie hiç ve varsayım .

turan dursun sizleri kurtaramaz beyler . tam aksine szleri felakete götürür sizlere bir dost tavsiyesi ama sizler o edilen tavsiyelerin değerini nereden bileceksiniz .

rum suresi : *16. İnkâr edenler, âyetlerimizi ve ahiret buluşmasını yalan sayanlar ise, işte onlar azapla yüzyüze bırakılacaklardır.
Alt 09-12-2007, 19:51
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yahu aspendos; sen gözlükleri bitirdin mi dostum!

Eminim ki ticaret anlayışın 'ilim' anlayışından kuvvetlidir...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 09-12-2007, 20:00
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın aspendos, neye yanıyorum biliyormusunuz şu dinsiz, imansızlar kuranı, peygamberi, tanrıyı sizden iyi biliyorlar ya ona yanıyorum.

Allah aşkına, peygamber aşkına, kuran aşkına ezayla, cezayla, cehennemle tehdit etmeyi bırakın.
Öyle oldumu hepten kaybediyorsunuz. Bide imansızlara acırmış gibi yapıyorsunuz ya midem kalkıyor. Tartışmada şiddete başvuran kaybetmiş demektir, nerde şiddet diyeceksiniz "turan dursun sizleri kurtaramaz beyler . tam aksine szleri felakete götürür sizlere bir dost tavsiyesi ama sizler o edilen tavsiyelerin değerini nereden bileceksiniz ." işte.

Yazılarınızın tamamında bu var.

İnsan en kolay yalanı kendisine söyler. Bu başlığı atan arkadaşımız dindarların yazısını okusun tövbe eder bi daha böyle başlık atmayacağına.

Saygılarımla;
Alt 09-12-2007, 20:01
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

turan dursun sizleri kurtaramaz beyler ASPENDOS

Sevgili aspendos, bizi birisinin ''kurtarması'' *gibi bir umut beslemiyoruz.''kurtulma ''ümidi sizde var.
tıpkı'' minaredeki adam'' da olduğu gibi

MİNAREDKİ ADAM

Nasrettin Hoca namaz için camiye gelir. bir bakarki minarenin etrafında bir kalabalık. hocanın geldiğini görenlerden biri *hemen hocanın koluna yapışır ''hocam gel ne varsa sende var. komşunun biri minareden atlayarakintihar etmek istiyordu, ama vazgeçti şimdi aşağıya inemiyor. bir akıl verde kurtaralım''
hoca biraz düşünür ve ''bana uzunca bir ip bulun ''der ordakilere.
ip tedarik edip getirilir.
hoca ''ipi atın bu adama ,yakalayıp beline sıkıca bağlasın.''
hocanın dediği güç bela becerilir ve minardaki adam ipi beline bağlar.
ipi *atanlar hocaya sorar ''hocam şimdi ne yapalım'' hoca ''ipi * güçlü bir şekilde çekin''
hocanın dediği yapılır adam kurtulur ama , istediği gibi ölü olarak.
ahali hocaya '' ya hocam sen akıllısın diye sana danıştık, senin fikrine uyduk adam öldü''
hoca kafasını düşünceli düşünceli kaşıdıktan sonra '' çocuklar ben uzun bir iple adamı kurtarmıştım ama, minareden mi indirmiştim kuyudan mı çıkarmıştım? hatırlamıyorum.

sevgili aspendos , senin kurtuluşun ,umarım *''minaredeki adam'' gibi olmaz

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 09-12-2007, 20:27
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili aspendos , senin kurtuluşun ,umarım *''minaredeki adam'' gibi olmaz
Bence öyle olur! Baksana, adam daha yazdıkları ve imzası arasındaki çarpıklığı bile farkedemiyor defalarca uyarmamıza rağmen...

"rum suresi : *16. İnkâr edenler, âyetlerimizi ve ahiret buluşmasını yalan sayanlar ise, işte onlar azapla yüzyüze bırakılacaklardır"

"İSRA *SURESİ *46: Kur’an’ı *anlamamaları *için *kalpleri *üzerine *perdeler, *kulaklarına *da *ağırlık *koyarız. *Kur’an’da *(ibadete *layık *ilah *olarak) *sadece *Rabbini *andığın *zaman *arkalarına *dönüp *kaçarlar"

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 09-12-2007, 20:29
okinono
Üye Değil

hz zeynep ile zeyd evlendiğinde en çok sevinen hz muhammed olmuştur . sonra zeyd ile hz zeynep tartışırlar ve geçimsizlik ortaya çıkar .
hz zeyd peygamberimize gelir ve biz ayrılmak istiyoruz geçimsizlik var diyor .
peygamberimiz üzülüyor ve zeyde bunu tasvip etmediğini söylüyor ve üzülüyor ayrılmamaları için gayret gösteriyor .
oysa ezelden takdir edilmiş bir durum var ortada ama sizlerin bunu anlamanız zaten mucize olur . -Aspendos
.................

Sizin gibi kesin yargılar ile hüküm verenler olduktan sonra, Allah'a ne hacet...

Peygamberi savunmak için, Allah'ı bile inkar edecek bir mantık olacak şey değildir.

Sebul mesani ayetini ve ahzab 37 okuyunuz. *Gerekçeniz kendi içerisinde çelişiyor. *Bir konu hakkında yazmadan önce etraflıca araştırınız ve öğrendiklerinizi değil, özümsediklerinizi yazınız. Öbür türlüsü başkalarının düşüncelerini tekrarlamaktan öteye geçmez. Bu işi de papağanlar yapıyor zaten size ne hacet.

Bence bilgi seviyeniz bu sitede yazmak için henüz yeterli değil. *Lütfen sadece dinleyiniz.

Selamlar.
Alt 09-12-2007, 21:52
aspendos
Üye Değil

arkadaşlar ,

dediğim gibi hepiniz aynı kafadan olduğundan haliyle bana karşı biraz tavır sergiliyorsunuz bu da doğal , çünki insana damardan girdiğin zaman biraz acır .

ne garib insanlarsınız ya .

sizleri ateşden cehennemden korumak için uyarmak için ayet gönderiyor sizleri önceden uyarıyor peygamberler gönderiyor siz se sizi ateşe götürecek bir insanın peşinden sürüklenip gidiyorsunuz .

ya bu kadar mı şaşırmış insanlarsınız kendinizce doğru gördüğünüz maneviyatlar sizleri göz göre göre cehenneme sürüklüyor sonra bir güzel nasihat uyarı geliyor sizler ise neden bizi cehennem ile korkutuyorsun gibi cevaplar ile karşılıyorsunuz .

neden sizlere cennetin güzelliğini müjdelerken aynı şekilde davranmıyorsunuz ?

sizlerin derdi ne ben biliyorum özgür olmak kimseye bağlı kalmamak ,

anlıyorum sizleri bazı şeyleri kabul etmek zor dur .

bu yüzden elinizde fırsat varken değerlendirin benim yazdığım imzamdaki ayet aklı olanlara yeterde artar, ama benim bu inceliğimi anlıyacak kapasitede çok az insan var bu sitede .

nasrettin hocanın o hikayesi güzel de kurtulanın kim olduğunu bir düşünün .

sizler allaha inanmayan oysa ben inananım * *

allah yoksa kim kurtulur ????? *

aksini söylemeye gerek varmı ?

düşünün beyler , düşündüğünüzü bildiğinizi sanmayın .

kalplerinizdeki pası söküp atın oda zikir iledir .

hayat devam ediyor .
Alt 09-12-2007, 22:17
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Degerli kardesim, neden bizlerin kendini kandirma gibi bir marifeti olmadigini anlayamiyorsun. Anlattigina bakilirsa, sanki gidip gormus ve gelmissin. Inancin sana inandirilan. Ayni budist, hindu, zerdust, hristiyan ve digerlerine inandirilanlar gibi. Herbiri de kendi inancini dogru zannediyor. senin inancinin ispati nerede? Kuran'da yaziyor olamaz, digerlerininki de kendi kitaplarinda yaziyor. Muhammed dedi de olamaz, sahidi yine kuran. Allah dedi hic olamaz, o zaten muhammedin elcisi.
*Eeee, nedir ispatin?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 09-12-2007, 22:51
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Sizlerin derdi ne ben biliyorum özgür olmak kimseye bağlı kalmamak ,
anlıyorum sizleri bazı şeyleri kabul etmek zordur. " <Aspendos>

Doğru kimileri özgürlüğü seçer, kimileri de köleliği, sizede özgürlüğü öneriyoruz, sizde bize köleliği.
Yazınızda 176 kelime var sadece bu cümle bir fikir içeriyor. 17 kelime bu fikirde 6 kelimeyle anlatılabilir.

Saygılarımla;

Önerilen Siteler