Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-12-2007, 18:37
ozgurche21 ozgurche21 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Laik Demokratik Cumhuriyet nerede hata yaptı?

nerede hata yapıldı bence kürtlerı yok sayan hıc bır rejım ıse yaramaz
Alt 16-12-2007, 20:34
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

he öyledir...
Alt 16-12-2007, 21:50
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

hiramusta'nın link verdiği metni daha yeni okudum. Baştan aşağı önyargı ve uydurma dolu ama oldukça ilginç bir metin. Son zamanlarda bu tür ideolojik bindirme ve şişirme metinlere alıştık çünkü bu anlayış ülkenin bütün sathına yayılmış durumda zaten. Sağolsunlar soldan sağdan yalan dolan dolu ideolojik malzeme ile inletiliyoruz. Bu metin aslında üniversitelerde ders olarak okutulabilecek türden. Eğer "olaylar ideolojinize uygun olarak nasıl yorumlanır ve çarpıtılır" veya "iddianızı kanıtlamak için hayal gücünüzü sınırına kadar nasıl kullanırsınız" türünden pedagojik eğitimlerde örnek olarak kullanılabilir. Harun Yahya'dan sonra gördüğüm en iyi demogog-yazar. Bu sayede Mert Aydoğdu adlı bu şahsiyeti de tanımış olduk.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 17-12-2007, 08:49
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostlar,

Ne acıdır ki *Demokrat *Partiyi *ilk *iktidara *getiren *seçimlerde *ve *ikincisinde * *düzenlenen mitinglerde * *İsmet *İnönü'nün * ASKER *KAÇAĞI *evet *yanlış *okumadınız *asker *kaçağı *olduğu *ileri *sürülmüş *idi.

Üstelik *bu *sav *o derece *ciddi *bir *şekilde *savunulmuştu ki daha *sonra Adnan Menderes *kabinesinde * bakan *olarak *görevlendirileceği *sçim öncesinde hemen hemen *belli olan kişiler İsmet *İnönü'yü *yargılatacaklarından bile *bahsetmişler idi.....

Alın *işte *size *resmi *olmayan * tarih.

Bildiklerimiz *algılayabildiklerimiz *ve *bize *algılatılanlarla *sınırlıdır.Bu *halk * ordu *komutanlığı *yapmış *bir *kişiyi *asker *kaçağı *olarak *algılıyabilecek *derecede *bilgisiz *ve *zavallıdır.

Benzer *bir *prooaganda * da *komunizm *hakkında *yapılmıştı.Denmekteydi ki *komunizm *gelirse *akşam *eve *geldiğinde *portmantoda *veya *askıda *başka *bir *erkek *şapkası *görebilirsin *işte *o zaman *sende *evden çıkacaksın *başka *bir *eve *gideceksin.Zira *o esnada *karın *başkası *ile *halvet *olmaktadır *.İşte *komunizm *budur.....:)

Buyur *burdan *yak..................

Saçma *tevil *götürmez...Ama * aptallar * iktidar *yapar..Şimdiki *gibi......

sevgiyle *kalın...
Alt 19-01-2008, 11:36
bilcan bilcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Demokrasiye erken geçilmesi bunun en başlıca sebeplerinden biridir. Türkiye Osmanlı'dan kalan zihniyeti tamamen ortadan kaldırmadan demokrasiye adım attı. Bunda Atatürk'ün erken ölümünün payı da var. Bir de darbeler var tabi ki. 70 ve 80 darbesi sonrası, solcuları ortadan kaldıran ve sağı yücelten devlet de bugünkü ortamı hazırladı. Solcular faaliyetlerini tamamen yitirdiler. Hemen herkesin ailesi çocuğunun sol ideolojiye ve siyasete bulaşmasını istemedi. Ailelerimizden, "aman çocuğum bulaşma öyle şeylere" diye hepimiz duymuşuzdur, bu cümlenin ardında bir şekilde empoze edilmiştir. Bu da bizi yani bugünkü gençliği siyasetten uzak hale getirdi. Teknolojinin getirdiği tembelliği de unutmamak gerekir. İçimizdeki duygu ve düşünceleri teknoloji yoluyla ortaya döker olduk. Yok bilmem kaç yaz şu numaraya gönder, şu olsun mu olmasın mı? Sorunları sokaklara dökülmek yerine sanal alanlarda konuşur hale geldik. Eğitim sistemi gelişemedi; kaç kişi müzik ya da resim derslerini ciddiye aldı. Neden din dersi zorunlu kılındı? Kaç kere felsefe dersinde felsede yapıldı; hiç, hep felsefenin tarihi öğretildi... Televizyondaki seviye düşüklüğü zaten az da olsa varolan potansiyeli üzerine çekerek tamamıyla cahilleştirmeye başladı. Dış güçleri de unutmamak lazım!... Türkiye üzerinden ucuz rant sağlamak için hiç ellerini üzerimizden çekmediler ki. Daha aklıma gelmeyen niceleri var...
Alt 20-01-2008, 15:29
NoReligion NoReligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Türkiye, kesinlikle Laik bir ülke değil. Hayır, kişiler laik olamaz zırvasını yinelemiyorum. Türkiye, ülke olarak, Laik bir ülke değil. Bunu, neye dayanarak söylüyorum?. Belirteyim.

Bir ülkenin, ilkokul sınıflarında, çocuklara öğretilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, islamiyet'in dua'larından meydana geliyorsa, bu ülkenin çocukları, daha en başta, mecburi olarak islamiyet'e alıştırılmaya çalışılıyor demektir. Eşit mesafede bir din anlayışı, öğretisi olmadığı gibi, gelecekleri için, endişe (!) duydukları çocuklar için, dua ile eğitim yöntemini seçiyorlar.

Aynı ülkenin, ortaöğretim sınıflarında ise, artık eşek kadar çocuklara dua ezberletemeyeceklerini bildiklerinden ötürü, beyinlerine, "adnan menderes şöyle güzel adamdı, böyle fevkalade adamdı" safsatalarıyla beyinlerine girmeye çalışıyorsa, o ülkenin laikliğinden şüphe duymam. Kesinlikle varolmadığını biliyorumdur artık.

Bunları, ufak şeyler olarak görenler varsa aranızda, hayatınızı en çok, küçük yaşta aldığınız eğitim belirler diye de yorumlamak istiyorum. Beyninize ne sokulursa, büyüyünce ondan sıyrılmak artık çok güçtür.
Alt 10-03-2008, 03:44
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

"Vatandas laik olmaz,devlet laik olur"soylemi ilk bakista dogrudur.Cunku laiklik bir devlet yapisidir ama bu yapinin vatandaslarina layik olmasi gerekir.Eger laiklik,vatandasin yapisina layik degilse-ki yapilmak istenen budur-o zaman o duzen vatandasina ve onun milli-dini kokensel hak ve ozgurlukleri yapisina layik olmayan bir duzendir.Onemli olan vatandasina layik olan laikliktir ve umarim vatandas kendisine layik olmayan"laik"ligi elinin tersiyle iter,tabi ki is isten gecmeden.Aslinda bilmiyorum,devlet eliyle beslenen "diyanet"devlet idaresini nekadar laik yapar ama.her neyse...

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler