28-01-2008, 10:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Türban , islam ve bir santim
kurtkan";p="´isimli üyeden Alıntı
Birde türban gerçekten tam manasıyla bir islami örtümüdür.Kuranda tanınmıyacak şekilde örtünün der ve kuranda geçen çilbab bugünkü çarşaf anlamına gelir. İyide ben çevremdeki türbanlı bayanları tanıyorum onların tanınmasına engel olmuyor türban.Peki ne olacak şimdi haydi türban serbest oldu gerçek islamçılar onuda kabul etmeyecek çarşaf ve peçede serbest olsun diyecekler.NERDE DURACAK BU İSTEKLER?
|
Kurtkan,Kur'anın neresinde yazıyor "tanınmayacak şekilde örtünün" diye?
|

28-01-2008, 10:37
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
* "Genel kadın" tam olarak ne demek?
Görevi seks yapmak olan kadınlara deniyor. Onlar fahişe değil, bunu para karşılığı yapmıyorlar. Mabetlerde aşk odaları var ve anladığım kadarıyla o odalarda gençlere cinselliği öğretiyorlar. Bunu nereden çıkartıyorum; çünkü Gılgamış Destanı'nda da ormanda, hayvanlarla büyümüş olan adamı insanlaştırmak için bir mabetten rahibe getiriliyor ve ona cinselliği, yemeyi, konuşmayı rahibe öğretiyor. O genel kadın dediğimiz rahibeler Sümerlerde her şeyi öğreten bir varlık olarak görülüyor. Bunu yaparken kendilerini tamamen tanrıya vakfetmiş sayıyorlar. Çünkü Sümerlerde aslında bekaret var. Bekarete önem verilmesine rağmen genel kadınların mabetlerde ilişkiye girebilmesi, bu hizmete verilen kutsal değeri gösteriyor. (Muazzez İlmiye Çığ)
Yav bende zannediyordum ki,bu teyze Sümerlerde rahibeler örtünüyordu ve bunlar fuhuş yapıyorlardı derken,bilimsel verilere dayanıyor.Dayanak noktası,gerçekliği şüphe görürür bir hikayeymiş.  (bir kere o adam hayvanlarla büyümüşse,cinselliği *senden benden daha iyi bilir merak etme.  ) Yav şu mantığa bakın; hayvanlarla büyüyen vahşi bir adama rahibenin biri ona cinselliği,yemeyi,konuşmayı öğretmiş.Bunu tesbit eden meşhur teyzemiz de "haaa! demekki Sümerlerde, tapınak rahibeleri fuhuş yapıyorlar.E bi de bunlar örtülüler,demekki *ozamanlarda örtünmek seks objesiymiş. " 
Vay be ne büyük tarihsel veri,ne büyük bilimsel tesbit? Sahi külahım nerdeydi benim yav?
|

28-01-2008, 12:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Hiram yukarda saydıkların iyi, güzel, hoş devlet yardım etmeli, hemfikirim. Hiç itirazım yok.
Devlet niye Diyanete para aktarmalı, ben dinsizim, o zaman benim vergimi orda kullanmamalı, alevilere de para aktarmıyor. Bunun cevabını da versene. Sonra bu yardımlar vatandaş mağdur olmasın diye de yapılmıyor, ticaret bu, vatandaş da karşılığında oyunu AKP ye veriyor. Bu oyların ücreti de bizim cebimizden gidiyor. Bu, bir manada hırsızlık değilmi, bir kendine müslüman Hiram.
Olayları değerlendirirken riyakar ve ikiyüzlü olmamak lazım.
Günlerdir islam ülkelerinin, yolsuzluk ta, basın özgürlüğünde, demokrasi ve insan haklarında, kadın haklarında, bilim ve teknolojide dünyada son sıralarda olduğunu yazıyorum kalkıp bir satır cevap yazabileniniz yok, yanlışsın diyeniniz yok, ama şimdi kalkıp utanmadan kömür yardımının ekonomiye katkısını yazabiliyorsunuz.
Mabet fahişesi lafına takılırsın, tecavüzlerin en çok İslam ülkelerinde olduğu gerçeğini görmezden gelirsin, sübyancılığın, oğlancılığın gene İslam ülkelerinde yaygın olduğundan haberin varsa da, yok gibi davranırsınız. Ne bir tanenizin bunları düzeltme yönünde bir kelime ettiğinizi, ne de bir adım attığınızı görüyorum. Bunları da bırak kınadığınızı da görmüyorum. 1.5 milyarlık islam alemi. Vahşetin kol gezdiği ülkeler, sizin kendinize yaptığınızı kimse yapamaz, vicdanı elvermez işte Sudan, İşte İran, İşte Afganistan. Nijerya %60'ı AIDS.
Oturun namus nedir, dürüstlük nedir bunları kendinize bir sorun.
|

28-01-2008, 12:33
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Olaylar ile olgular arasındaki farkları gözden kaçıran beyinlerimiz iki olgu arasındaki farka nasıl odaklansın?
Türban olayını, kişisel tercih ve özgürlük olgusuna bağlayamadan, kişisel özgürlüklerle, dinsel uygulamalar arasındaki farklılıklara nasıl gireriz?
Bu işin bir yönü.
Diğer bir yönü de var ki bizce esaslı düşünmemiz gereken kısımdır.
Tartıştığımız konu sizin bakış açınız ile olay değil bir olgu ise o halde karşılaştırma yapacağımız şeyler genel sosyolojik temellerdir. (Bu temeller içinde din, sadece bir alt başlıktır!)
Yok hayır, bunlar olgu değil ferdi olaylardır diyorsak, o zamanda o zamanı bağlayan yerel hukuki ilkeler ile cevap bulmaya çalışırız.
Her iki halde de sadece teolojik ilkeler, teolojik uygulama ya da düşünceler ile sonuca varamayız.
Hal böyle iken;
Yazarlarımızın ekseri çoğunluğu, türban olgusunu Kur'an ve Sünnet ile açıklamaya çalışarak reddiyeler sunmaktalar.
Yoksa;
-İslam şeriatı ile yönetiliyoruz da bizim mi haberimiz yok :?:
-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası kaldırıldı da yerine Kur'an-ı Kerim mi geldi :?:
-Anayasamız 2 maddesi olan; "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir." ilkesi yerine ne geçti :?:
- :?:
- :?:
Sn. ozgur_beyin'in bahsindeki santimlerinin (teşbihte hata olmaz) ölçeri ya da düzenleyicisi yok mudur?
Vardır.
İyiki de vardır.
Olan şey hepimizin değeridir.
Cumhuriyetimizdir.
Sizi bilmem ama biz, Cumhuriyetimizi ortalık yerde bulmadık.
Dışarıdan ve sırça köşklerden onun hakkında atıp tutanlardan da değiliz. (Yurt dışından katılan yazarlarımızı tenzih ediyorum.)
Ve de ömrümüz boyunca her ne olursa olsun onunla birlikte kalacaklardanız. İyisi ile de kötüsü ile de.
O halde biz yarınımızı, çocuklarımızın dünyasını, torunlarımızın refahını düşünmüyor muyuz?
Biz hain miyiz?
Bu Ülkeyi ve Cumhuriyetimizi ne totalizme ne de despotizme teslim edemeyiz.
Biri diğerinden daha ehven de değildir. İkisi de aynı kefede aynı renktedir.
Dünün totaleter zümresi ile bugünün; halkı korku ve ümitsizlik ile despotizme yaklaştıranları aynı saftadırlar.
Dünya coğrafyasındaki ülkelerin yönetim şekilleri ile ekonomik ve refah seviyelerini karşalıştırmamız aslında konuya konulacak son noktadır.
|

28-01-2008, 12:52
|
|
|
(Ahzab: 33/59) "Eşlerine , kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına (dışarı çıkarken) üstlerine örtü almalarını (cilbab adı verilen dış *giysiyi bürünmelerini) söyle: *bu onların tanınmalarını ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar...". Ayette, cilbab denilen ve vücudu baştan aayağa örten dış *giysinin kullanılmasının sebebi açık olarak zikredilmektedir, İşte sana ayet HİRAM USTA
|

28-01-2008, 13:06
|
|
|
Yazarlarımızın ekseri çoğunluğu, türban olgusunu Kur'an ve Sünnet ile açıklamaya çalışarak reddiyeler sunmaktalar.
Yoksa;
-İslam şeriatı ile yönetiliyoruz da bizim mi haberimiz yok *demiş MHMMD arkadaş.
Peki sizce karşıt bir fikri eleştirirken hangi kaynaklara başvurmalıyız?Bir düşüncenin eleştirilebilmesi için o düşüncenin neler anlatmak istediğini bilmemiz gerekiyorki eleştirebilelim o yüzden o düşüncenin kendi kaynaklarını araştırmamız lazım bunun başka bir yolu yok.Bizde biliyoruz şu an Türkiye şeriatla yönetilmiyor eleştirilerimizi şeriat özlemi içinde olanlara karşı yapıyoruz ki Atatürk!ün bize emanet ettiği bu cumhuriyete gücümüz yettiğince sahip çıkalım.
|

28-01-2008, 14:09
|
|
|
usta
herkese kömür vererek yardım edeceğine,
öss yi kaldırıp herkesi okutmaya başlasa, istihdam yaratıp iş alanları açmaya çalışsa,
vatan mallarını yağma ettireceğine asgari ücretleri arttırsa, yükesek faizle borç alıp onu bubu zengiz edeceğine halkı ihya etse falan filan liste uzar....
ama sana göre akılcı yönetim sadaka yönetimi o da ayrı....
|

28-01-2008, 14:17
|
|
Üye
|
|
|
|
Almanya'da 1930'larde faşizm ile yönetilmiyordu, fakat insanlar gelmekte olana gözlerini kapadılar sonuç ortada. İran mollalar, sosyalistlerin desteğiyle şah rejimini yıktılar sonrasında 1 gecede 5,000 Tudeh liyi öldürdüler. Sonrasında yaşananlar gene ortada, mhmmd sıra sana gelmez sanıyorsan çok yanılıyorsun, büyük ihtimalle ilk olarak sizden, oki'den, psiko'dan başlayacaklar ve Aspendos'la devam edecekler, bence görmeniz gereken budur.
Bu noktada kurtkan'ın endişeleri yersiz değil.
Saygılarımla;
|

28-01-2008, 14:43
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Kurtkan,
sen kadınların tanınmayacak şekilde örtünmeleri gerektiğinin Kur'an'da yazılı olduğunu söyledin.Ben böyle bir ayet hatırlamadığımdan,Kur'anın neresinde yazdığını sordum.Sağolasın sen de bana bir ayetle cevap verdin... ama bu ayet kadınların tanınmamasından değil tanınmasından bahsediyor.
|

28-01-2008, 15:12
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
metalheart";p="´isimli üyeden Alıntı
usta
herkese kömür vererek yardım edeceğine,
öss yi kaldırıp herkesi okutmaya başlasa, istihdam yaratıp iş alanları açmaya çalışsa,
vatan mallarını yağma ettireceğine asgari ücretleri arttırsa, yükesek faizle borç alıp onu bubu zengiz edeceğine halkı ihya etse falan filan liste uzar....
ama sana göre akılcı yönetim sadaka yönetimi o da ayrı....
|
Hayal dünyasında yaşıyorsunuz,bar muhabbetleriyle vatan kurtarıyorsunuz,yere basmayan *tellerden çalıyorsunuz.Sadaka yönetimi diye yapılanları eleştirirsiniz ama üniversitede okuyunca burs,yurt peşinde koşarsınız.Eski tüfekleriniz de teşvikler peşinde koşuyorlar...Bütün mesele bakış açısına bağlı.Bak sen olayı sadaka yönetimi olarak görüyorsun,ben ise madencilere ve kamyonculara istihdam olarak görüyorum.Geçmişin,maaş ödemek için imf kapılarında dilencilik yaptığını göremiyorsun ama şimdiki yönetimin yatırımlar karşılığında borçlanmasını dilencilik olarak görüyorsun.Birisinde borçlanmanın karşılığı yok,diğerinde ise var.Önceki yönetimde petrolün varili 25 dolara çıktığında ekonomik kriz yaşanıyordu.Şimdiki yönetimde petrolün varili 100 dolara çıktığı halde krizin adı bile geçmiyor.Tabi siz buna sadaka yönetimi demeye hala devam edin.
Bak bi de şu linke bi bakta Türkiye'min nereden nereye geldiğini bi gör.
http://www.akicraatlar.com/turkce/?gid=14
|