Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-02-2008, 05:54
delidahi delidahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tanrı (Allah) ve Cennet...

Bekleyelim ve Görelim ne dersin?
Alt 12-02-2008, 14:16
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

delidahi'ye sormak istiyorum...

sen allalhin her seyi bildigini nereden biliyorsun?

kuranin allahin kelami oldugunu kim soyluyor?

muhammedin peygamber oldugunu kim soyluyor?

saygilar

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 12-02-2008, 14:29
Üye Değil

Evet Dlidahi?kanitin varmi?sadece korkutmakla olmaz,,
Alt 12-02-2008, 15:20
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

delidahi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O seni Yaratandır Kardeşim!O seninle istediğini yapar.Eğer kötülük için yaratmışsa seni sen kötülük yaparsın bu bu kadar basittir.

bu cumleden sonra nasil bir sinavdan bahsedebilirsin, nasil ozgur irade, cuzi irade diyebilirsin..adaletten nasil soz edersin?

ve nasil olurda insan bir hic'tir diye hakaret edebilirsin? sonrada yaratilani severim yaratandan oturu dersin..insan yaratilmislarin en degerlisidir dersin..nasil?

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 13-02-2008, 00:20
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

DAHİlikte Einstein'a nal toplatan DELİ arkadaş! Demişsin ki, "Allah seni kötülük yapman için yaratmışsa, sen kötülük yaparsın, bu bu kadar." Biraz düşünsene, o zaman senin ne suçun var? O yaptığın kötülüğün hesabını senin değil, Allah'ın vermesi gerekmez mi? Birisi seni kötülük yapmaya - karşı koyamayacağın bir biçimde - zorlasa, sen istediğin için değil, o kişinin zorlamasıyla kötülük yapsan, bunun sorumlusu sen mi olursun, yoksa seni o kötülüğü yapmaya zorlayan mı? Örneğin, ben senin ailenden birini öldürsem ve sana, "Allah beni kötülük yapmam için yaratmış, ben bu kötülüğü bu nedenle yaptım, başka türlü davranmak benim elimde değil" desem bana inanır mısın? "İnanırım" diyorsan, sen DAHİ değilsin. "İnanmam" diyorsan sen DELİ değilsin. E, peki sen deli de dahi de değilsen, NESİN? İman gözlüğünü takmış, mantık yolunu tıkamış bir DİN TUTSAĞI olmayasın?
Alt 13-02-2008, 00:33
Üye Değil

Allah seni kötülük yapmak icin yaratmissa,,asinar.

Allah seni kötülük yapman icin programlamissa,,daha uygun olur.
selamlar *agabeyin scarface
Alt 13-02-2008, 02:17
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşlar, bu tartışma konusunun başlığı - "Tanrı (Allah) ve Cennet" - benim aklıma bir soru getirdi. Kur'anda cehennemden tekil olarak söz ediliyor ama cennet bazen tekil bazen çoğul olarak kullanılmış. Evet, kur'anda "Naim Cennetleri" var, "Adn Cennetleri" var, "Firdevs Cennetleri" var, "Me'va Cennetleri" var, Dar'us-Selam" var, "Daru'l-Huld" var... Sanırım bu cennetler arasında farklar da vardır, ne dersiniz? Hatta bu cennetler birbirleriyle rekabet bile ediyor olabilirler.
- "Naim'e gel ey mü'min kardeşim! Burada 100 değil, 200 değil, tam 500 huri var her mü'mine! Memeleri yeni tomurcuklanmıııış!"
- "Adn'a geeeeel! Biz 800 huri veriyoruuuuz! Üstelik buranın altından akan ırmaklar daha temiz ve seriiiin!"
- Firdevs'e geeeel! İpeklilerimiz hakikidiiir! Hakiki Çin ipeğiiiii!"
- Mev'aya geeel! Şarabın hası burdaaaa! Hem asla sarhoş etmeeeeez!"
Vallahülaziym, insan hangisini seçeceğini şaşırır be!
Bu siteye takılan mü'min kardeşlerim, lütfedip tercihinizin hangisi olduğunu yazar mısınız? Bir de hangi "imani ve ibadi" ölçütlere göre kim hangi cennete konulacak, bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz. Hani bir gün imana gelip de affolunursak, hangisine hangi şartlarla girilebileceğini bilmemiz açısından yardımcı olursunuz diye soruyorum.
Alt 13-02-2008, 11:36
U-571 U-571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

delidahi arkadaşımız hristiyanlık daki "ben neysem oyum, bu kötülük benim suçum değil" mantığından ilerliyor sanırım. Ama tüm bunlar kaderi vede onu yaratanı manasız bir şekilde açıklamaktan öteye gidemiyor.
Alt 13-02-2008, 11:39
U-571 U-571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben şahşen bir Tanrı inancı taşıyorum. Tüm bunların tesadüfi sonuçlarla oluşamayacak kadar açıklanamaz olduğunu düşünüyorum. Ama insanın yarattığı dinlerin çücük kader ve tanrı tasvirleri beni sadece güldürüyor.
Alt 13-02-2008, 11:50
Üye Değil

Çok sevgili dostum thunderpoint'in "Babaanne"şişlerinden tırsmasam bir şarkı söyleyeceğim.

Makâm: Hicâz Usûl: Düyek Bestekâr: Avni Anıl Güftekâr: Sedat Ergintuğ

Kader kime şikâyet edeyim seni bilemem
Alnıma yazılmış yazısın, derinsin silemem
Doğarken yakışmış, benimsin, tenimsin silemem
Alnıma yazılmış yazısın, derinsin silemem.

Mi acaba yoksaa

Küçük bir kız,yaşı 13 dedi ki
Kendimi,yaşamımı boş bir gergef ve iki adet şiş olarak görüyorum.
Yeteneklerim,karakterim ise Tanrı tarafından bana verilmiş değişik renkte iplikler gibi.
Gergef'e bu iplerle ne döşeyeceğime,nasıl döşeyeceğime ve sonucunda ne çıkacağına ise ben karar veririm.
Çok hoşuma gitmişti bu benzetme *

Önerilen Siteler