Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-02-2008, 16:52
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Ya Sonra?

"herşeyi ateizm bilir diğer yeryüzünde yaşamış ve yaşayan toplumlar bilgisiz ve cahil . " aspen

Aspendos, abdala ayan olur.

Selamlar.
Alt 16-02-2008, 16:59
delidahi delidahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben sadece ölümden sonra neye inandığınızı bir inançsızın,benden ne farkı olduğunu öğrenmek istemiştim...ama sizler konuyu yine ateşlendirip hep bizim inançlarımız üstünden yol almışsınız...sadece kendi inançsızlığızı anlatmanızı istedim.eğer bunu benim inançlarıma saldırmadan yapabiliyorsanız tabi...

pante kardeşim "Ölüm sonrasını Tanrı bilir. Belki seçkin insanları, hakedenleri yeniden yaşatacak, kötüleri, aşağılık insanları sonsuz yokluğa mahkum edecektir." demiş...Bu da zaten islamdaki inançla aynı şey...İslam da sizin istediğiniz gibi iyi bir insan olmayı dürüst yaşamayı emreder...müslümanlık sadece namazdan yada oruçtan ibaret değildir.bir insana namaz kıldığı için iyi bir insan gözüyle bakanların karşısında sizden önce bende varım!

deggial kardeşim sanırım çok alınmış bu soruyu sadece Allah inancı taşıyan insanlara sorduğum için...merak ediyorum burda kendine göre Allah inancı taşıyan bir çok insan var onlar deggial kardeşime Tanrı yada Allah yada ismi ne olursa bu dünyayı yaratan,bizlere yaşamı veren bir şeyin olduğunu anlatabilirler mi? yanlış anlamayın bende anlatırım ama ben anlatsam anlamaz!!
kardeşim benim burda kendilerine göre bi inanç oluşturmuş kimselere sordum bu soruyu yoksa benim Allahıma inanıpta benim dinime inanmayanlara sormadım...öyle bir beklentim de yok!sanırım sen sapla samanı karıştırmaya başladın bu konuyu görünce ne dersin??Bide senin bu *çok bilgili ve ne kadar yüksek bir anlama kabiliyetine sahip olduğunu gösteren cevabını görünce senin de yazdığın gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok komik oluyor...bayağı bi güldüm sayende :wink:

scarface kardeşim özgürlük dediğin şey nedir?hani sizler özgür olduğunuz için bizler sinirleniyormuşuz yaa sizin özgürlüğünüz nedir ki biz buna sahip değiliz...Tanrı dediğiniz şeyi sorgulayabilmeye yada O'nu kabul etmiyorum diye bağırmaya mı özgürlük diyorsun sen!!!
böyle yaptığında hayatında ne değişiyor ki!ben inancımla yaşadığımda huzur buluyorum sizin deyiminizle egolarımı tatmin edebiliyorum peki ya sizler?öldükten sonra ne olacağını düşünüyor musun hiç?

aydoe kardeş Şimdi sana göre Allah sana bir hayat verdi ve sen bu hayatı dilediğin gibi yaşayacaksın...yani Allah seni 80 yıl boyunca dilediğin gibi yaşa diye yarattı öyle mi?peki tamam bunu kabul ettik peki ya sonra ne olacak?öldükten sonra ne olacaksın?senin allahın bu kadar yaşadığın yeter artık sen hiç olacaksın deyip seni yok mu edecek?böyle bi allah benim Allahımdan daha akıllı ve daha mı adil?sen ne yaparsan yap Allah'ın seni yok edecek! Yok olmak için yaşıyorsun öyle mi??

hysteria kardeşim evet senin verdiğin örnekler gerçekten çok çarpıcı ama sana şunu da söylemek istiyorum burda ki müslümanlar senin verdiğin müslümanlara göre ateist sayılırlar!yani bence burdaki inanan insanların hepsi insanlık olarak sizin gibi yaşıyorlar...en azından ben kendi adıma bunu söyleyebiliyorum...İnsan gibi yaşama bilincine sahip müslümanların sayısı senin böyle örneklerde verdiğinden müslümanlardan çok çok fazla...!
Sizlerin gösterdiğiniz ve kafanızda oluşturduğunuz müslüman profili gerçekte ki müslümandan çok çok farklı!bizler hiç bir şeyi öylece kabul etmiyoruz!bizler de sorguluyoruz.Allah bizden sorgulamamızı ve O'nu düşünmemizi istiyor zaten...Eğer illa da İslamla güçlenmiş bir ülke istiyorsanız Osmanlı imparatorluğu var!Özgürlüğün en uç nokta da yaşandığı bir ülke değil miydi?ve işte Fatih Sultan Mehmed diğer dinlere inanan insanlara inanç özgürlüğü verdiğinde müslüman insanın nasıl olduğunu gösteriyordu zaten...

Son olarak U-571 kardeşimden herhangi bir ölüm sonrası yaşama inanmasını beklemiyorum...Sadece kendi kafasında yarattığı inanca göre ölümden sonra ne olacağına inanıyor onu merak ediyorum...

[lütfen beni burdaki herkese cevap yetiştirmeye çalışan...sizlere tebliğ etmek için burda olan ve sonuç olarakta hepinizi dindar insanlar yapmak için çabalayan biri olarak görmeyin...Ben sizinle birlikte kendi inancımı sorguluyorum sizler de benim inancımı sorguluyorsunuz , sizlerin inancını sorgulamakta benim hakkım!]
Alt 16-02-2008, 17:11
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Annen seni doğurmadan önce yoktun,dünyadanda bir haberdin.
Öldükten sonrada dünyadan bir haber olacaksın.
Dünyada yaşam devam edecek.
Ben yokken yaşam vardı ,ben öldükten sonrada devam edecek.
Çocuklarımın çocukları,torunları olacak ,hayat devam ediyor.
Ben dünyanın merkezi değilim.
Öldükten sonra doğaya karışacağım,toprak olacağım.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 16-02-2008, 17:14
metalheart
Üye Değil

kalabalık bir mezarlığa gömülürsen ileride doğal yakıt olma ihtimalin de yüksek olabilir
Alt 16-02-2008, 17:29
hysteria hysteria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aydoe abi aslinda guzel bi aciklama yapmis.

kucuk bir evrende, kendimizin merkezi oldugu bir evrende yan ogeler olarak da ailemiz, arkadaslarimiz, ufak hedeflerimizden olusan bir evrende tanri olmazsa olmazdir.

mutlaka boyle bir resim cizdiginizde yukaridan bakan birisinide koymalisiniz.

fakat gel gor ki, gunes sisteminin icinde dunya gezegeninin orani, bir hali sahanin icine dusmus 1.kurusluk para kadar. ayni oran samanyolu galaksisi ile gunes sistemi arasinda da var. ayni oran samanyolu ile evren arasinda da var.

koca evrenin icinden samanyolunu buldun, icinde gunes yildizini buldun, onun icinde dunyayi buldun geldin. ama dur, dunya kac yildir var? dunyanin yasi karsisinda insan irkinin toplam tarihinin orani yine halisahanin icindeki 1 kurus para kadar.

boyle insan merkezli olmayan bir evrende bu sefer kisinin kildigi namaz, kestigi oruc, aslinda o kadar onemli gorunmuyor. yada bu ornekler cok basit kacti, hz muhammedin hangi karisi ile hangi gun birlikte olacagi, yada ebu lehebin kuru elleri vs vs... anlatabildim mi?
olay kisinin kendi perspektifi. bu yuzden birbirimizi anlamamiz biraz zor. fakat cikipta ateistler maymundur soledir boyledir demek hic bir ise yaramiyor. tabii ki dogru duzgun yasayan muslumanlarda var, ama sayilari turkiyede cok, diger ulkelerde degil cunku islamin yapisi insan somurmeye cok musait. iste fettullah guleni goruyorsunuz. en duzgun muslumanligin yasandigi ulkeye neler yasatiyor.
Alt 16-02-2008, 18:05
U-571 U-571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya öldükten sonra ne olacağını nasıl bilebilirim. Ölüp de gelen biri yok. Ama öldükten sonra cehennem veya cennete gitmeyeceğim onu biliyorum. Ama öldükten sonra sanırım sadece fosil olacağım. Çünkü insan sırf aklından dolayı ölümü kabullenemiyor diye uydurduğu masallara inanmıyorum. Göğüsü yeni tomurcuklanmış kızları da hayal etmiyorum. Tek amacım yaşarken çok güldüren, ölünce de çok ağlatan bir insan olabilmek gerisi beni pek ilgilendirmiyor.
Alt 16-02-2008, 18:07
takip38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
takip38 takip38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

islam da ruh inancı var ve galiba ateistlerin de ruha inandığını zannedip öldükten sonra ne olacak merakına düşüyorlar..vucudu yöneten ruh denen varlık değil beyindir öldükten sonra o beyin de vucudunla birlikte carbon,azot ve oksijen şeklinde ayrışıp döngüye katılacak,bu kadar basit..
Alt 16-02-2008, 18:14
deggial - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deggial deggial isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kardeşim *benim *burda *kendilerine *göre *bi *inanç *oluşturmuş *kimselere *sordum *bu *soruyu *yoksa *benim *Allahıma *inanıpta *benim *dinime *inanmayanlara *sormadım. delidahi

işte o buradaki tanrı inancına sahip arakadaşların tanrısıyla senin tanrın aynı değil! bunu söyledim ben sana. ama elif, mertek korelasyonu işte! kısaca her gördüğün sakallıyı deden, tek tanrıyı da senin ki zannnetme yani. tanrı dediğin şey peygamberden bol bu dünyada

bir de başkalarının anlama kabiliyetine laf etmeden, çok *basit cümlerlere bile mertek muamelesi çektiğiniz gerçeğiyle bir yüzleşin önce! oldu mu kardeşim :wink:

bizlere yaşam veren şeyi bana anlatacak birilerini aramana da gerek yok formül basit. senin babandan gelen spermle, annenin yumurtası birleşmese; *bu forumda ve dolayısyla da bu dünyada *varolman mümkün değildi.

not: elif'i görüdüğünde; benden selam söyle

All thinking men are atheists
Alt 16-02-2008, 18:35
okinono
Üye Değil

[lütfen beni burdaki herkese cevap yetiştirmeye çalışan...sizlere tebliğ etmek için burda olan ve sonuç olarakta hepinizi dindar insanlar yapmak için çabalayan biri olarak görmeyin...Ben sizinle birlikte kendi inancımı sorguluyorum sizler de benim inancımı sorguluyorsunuz , sizlerin inancını sorgulamakta benim hakkım!]... delidahi.

.............

Evet her iki düşünce içinde ortak olan önemli bir nokta bence ,.

Aspendos ilk örneği sizden beklemek hakkım sanırım. Önce kendinize , sonra bizlere karşı.

Selamlar
Alt 16-02-2008, 18:54
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Olumu beklemeye gerek yok olumden sonra ne olacagini kavramak icin. Beyni olmus bir insanda ne benlik kalir ne ruh. Vucudu yasasa da, insan diyemeyiz ona, yasayanbir maddeye donusmustur artik. Bitkisel hayat denen seyin ne demek oldugunu anlarsaniz, olunce ne olacaginizi da onceden gormus kadar olursunuz. No beyin, no insan. bu kadar basit.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.

Önerilen Siteler