hakgeldi´isimli üyeden Alıntı
ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ, nasıl bizleri bu alem de var ett ise, nasıl bizleri bu şekilde yarattı yaşadığımız şu evreni şu şekilde yarattıysa, bizlerin bazı konularda üstün bazı konularda iradesi zayıf yarttıysa imtihan yeri olan şu dünya'da emr-i'ne itaat ettiğimiz takdirde bizleri her şeyin mevcut olduğu ve her nefis ve isteklerin mevcut olduğu kimseninde bu mekan da üzülmeyeceğini müjdelemiş bulunmaktadır.
|
Saygıdeğer Hakgeldi,
Çok değerli forumdaşım, öncelikle ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ tabirini kullanmaktan sakındığımı bilmenizi isterim UlulElbab üstadım şiddetle kızıyor çünkü, zaten kelime anlamınıda bilemiyorum bundan dolayı affınıza sağınıyorum,
onun dışında konumuz dahilinde vermiş olduğunuz cevaplar niteliğinin dışında, dilekler ve beklentiler görünümünde dir,
Üstadım tamam diyelim,
Yaratıldık ,
tamam inkar edilemeyecek bir gerçek evet yaratıldık,
Bizleri bu şekilde yarattı,
Binlerce yıldır mutasyona uğrayarak değişiyoruz, 35.000 yıl önceki insan fosilleri gösteriyorki atalarımız bizden çok farklı ve ilkel yaratıklarmış, ve değişime ara vermeden değişiyoruz farkındaysanız Tek bir Çift ten oluştuk deniliyor ancak aynı dünya insanları olmamıza rağmen farklı dünyaların insanlarına dönüştük beyaz, siyah, sarı tenli olmak üzere, daha ne hale geleceğiz bilemiyoruz yakında kırmızı tenli insanoğluna kimse şaşırmasın,
yaşadığımız bu evreni bu şekilde yarattı,
Fark edilemeyecek kadar büyük bir evren olduğu gerçek, ancak dediğim gibi o evrenin içinde minnacık bir zerre olan dünyamıdır evrenin yaratılışının nedeni, bilemiyoruz Evren, Evren diyoruz nedir bu evrenin amacı görevi karanlıkta kandil olarakmı kullanılacaktı gecenin özelliği karanlık değilmiydi ki Evren kandil oldu. Geceleride aydınlık olsun isteniyordu madem neden 3-5 güneş daha düşünülmedi,
Bizleri bazı konularda üstün, bazı konularda zayıf yarattı,
Üstadım insanın bir konu üzerinde ortak bir zayıflığı yada üstünlüğü yoktur her insanın kişilik ve yapısının değişkenliği oranında zayıflığı yada üstünlüğü açıklanabilir sadece buda zayıflık yada üstünlüğün insanlar üzerinde değil bireyler arasında olduğunu göstermezmi,
Şu dünyada emrine itaat ettiğimiz taktirde,
Üstadım tabiki edelim yaratıcıyı inkar etmenin bir anlamı yokki zaten nereye kaçabiliriz kimden saklanabiliriz edelim güzel abim ama ona itaat edelim diye her eline asa alıp ben elçiyim diyene salatalık diyene tuzluğu kapıp koşarcasına koşmayalım diyorum, Yaratıcı kadir dir, güç sahibidir, Elçiye ihtiyacı olmayandır diyorum sadece Yaşıyorum nefes alıp veriyorum hergün beslenmek ve birçok ihtiyacım için sosyal bir alanda dolaşıyorum ki karanlık odalarda saklansam bile ne farkeder Yaratan görecektir, Elçiyle neden yüz göz oluyorsun bir kıvılcım yak bana yada bir rüya göster çok zor olmasa gerek, Bende diğer bütün insanlar gibi bu kesindir diyebiliyim, herşeyi imtihana bağlayıp gizlemenin bir anlamı yok,
Her nefis ve isteklerin bulunduğu cennet,
Cennet vaat etmek kolaydır ancak birey için ona inanmak zordur, çünkü desteksiz atmak zorunda kalırsın, Atalarımızın dinini bırakıp senin Tanrına inanmam için bir mucize göstermez yüz çevirir kaçarsın, Yahudi çoçuğu olmak benim şuçum değildir, Farklı bir din arayışına girip doğrusunu bulmam için aile ve toplum yapımın sorunlu olması gerekir çoğu zaman mükemmel gibi görünen bir aile yapısında "Tanrı" anne, baba dır her zaman onlara taparsın onları seversin, sevmeyi öğrenmeye başladığın ilk an Aile yapına olan sevgin ve saygın İnançlarına da saygı ve sevgi sağlar bir şekilde , Yanlış olan bir inancı sadece aileye olan inancından dolayı savunmak zorunda kalmak kimsenin sucu olmamalı, Daha somut ve daha kesin yaptırımlar gerekir insanı uyarmak için tarif ettiğin gibi kurtarmak için, uyarmak yetmez hiçbir zaman ben uyardım demek baştan savma bir cevaptır sadece Ne her gelene Peygamber demek nede her yazılan şiire Allah kelamı demek doğru olur,
Ben uyardım demek yerine Çık ortaya bi, daha radikal kararlar ve uygulamaları dene lütfen,
Saygılarımla ,