22-07-2010, 09:40
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sevgili Ulpian dostum...
ne kadar haklısın .. kadınla erkek fizyolojik olarak tabii ki eşit değil. ama bu birinin diğerine üstünlüğü anlamında kullanılamaz...
önemli olan KADINLA ERKEK EŞİT HAKLARA SAHİP demek....
sevgiler saygılar
kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
|

22-07-2010, 10:02
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yazılanları okuyunca aklıma İbrahim Tatlısesin bir televizyon programında konuştukları geldi;
İbrahim asenadan yeni ayrılmış ve müzik demeye dilimin varmadığı bir şey yapmış.
"Kız ben seni vurmazmıyam, saçlarından asmazmıyam......"
Sunucu ve Tatlıses arasında şöyle bir diyalog geçti;
Sunucu; İbrahim bey, yeni şarkınızın sözlerinin tehdit içerdiği söyleniyor, hakkınızda dava açılabilir.Ne diyorsunuz?
Tatlıses; Olur mu efendim!Bu sözlerde soru anlamı vardır.
Kız ben seni vurmazmıyam?
Hayır, vurmam...
Saçlarından asmazmıyam?
Yooo, neden asayım canım...Vallahi çarpıtılıyor konu...
YERSEN!
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

23-07-2010, 01:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
hako´isimli üyeden Alıntı
Sn 3.Yol,
Ayrıca adam inanmıyorum diyor siz neden avukatlığını üstleniyorsunuz ?
Nerden biliyorsunuz başka türlü olduğunu ?
|
(Onlar ki, bilirler herşeyi. Yandaşlıktan gelir bu hassasiyet. Gören anlar)
Söyleyenden de çok daha iyi bilirler aslında ne dedi sayın hazretleri.
Fakat yine de, "O"(the BOP Esbaskanı) -şunu der gibi görünür ama, aslında bunu dedi- diyerek savunurlar kendisini.
Post pahalı açıkta bırakmayalım kurtlar kapar civanımı.
Bundandır derim aklıma.
Ama...
Sen mi bilcen , "O" mu bilcek işin doğrusunu ?
|

23-07-2010, 01:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger 3.yol;
Herhalde yorumlarima karsi arguman uretemediginiz icin sadece AKP karsiti duygularinizin verdigi kuvvetle bunu yazdiniz -3.yol-
Benim etik yonlendirim ve yaptirimlari konusunda (politika da etigin konusudur), bir izm savunucusu, yani insanoglu turunu ideolojik inancsal cikar ugruna savastiran bir politika gorusum olmadigi icin, senin ile bir arguman yurutmenin ne bir anlami var, ne de benim buna ihtiyacim var.
Ben mesajlarimda, olan gercekleri; gozlemlerim ile ve disaridan bakarak ve de notr algilayarak ortaya koyarim.
Ustelik, AKP veya RTE' ye "karsi gorus belirtmek" temelinde, hangi parti veya gorusu, insdanoglu turunu ve de toplumu ideolojik inancsal cikar temelinde boldugunu bile bile savunacagim.
Benim savunacagim bir sey varsa bu konuda ve olacak ise, onu ben cogu mesajimda dile getirdim. Bu en basta, yazili Anayasa karsitligidir, kendi degerleri icin vatandas yetistiren degil; bireyi icin var olan devlet anlayisidir. Bireysel hak ve ozgurlukler, antiayrimci esitlik iceren bir sivil, normal hukuk ile bezenmis, devlet yapisidir.
Evet, TC 'nde su anda bilinen, politikanin iktidara "susamis, hic bir parti,ideoloji, izm ve gorusunden yana degilim.
Al birinin gostermelik ve diktator temelli cikarci, tarafli ve toplumu biz/oteki olarak kutuplastiran politikasini, vur otekine.
Ayrica, kusura bakma; bu temelde, benim adima "kotunun iyisi de" yoktur.
RTE'nin karakter tarihi ve bu gunlere nasil dusunce ve davranis sergileyerek geldigi de gozlemlerim dahilimdedir. O yuzden,m gorunen koy kilavuz istemez.
Turkiye de, erkek sovenist yetisen ve yetistirilen toplumda, hem dini, hem toresel v.s. askeri zihniyete sahip olan tarihsel yapisinda, birisi bana, bu temelde yetisenin, kadin erkek esitliginden bahsettigini soylese, agzimla degil; k.i.imla gulerim.
Kimse, hem kendini, hem de baskasini kandirmaya calismasin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

23-07-2010, 02:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Turkiye de, erkek sovenist yetisen ve yetistirilen toplumda, hem dini, hem toresel v.s. askeri zihniyete sahip olan tarihsel yapisinda, birisi bana, bu temelde yetisenin, kadin erkek esitliginden bahsettigini soylese, agzimla degil; k.i.imla gulerim.
Kimse, hem kendini, hem de baskasini kandirmaya calismasin.
evrensel-insan
|
Sevgili Evrensel,
Bastan on yargilisiniz gordugum kadariyla ... boyle bir toplumda yetismis bir kimsenin degisebilme ihtimali yoktur ongorusunu tasiyor bu yaziniz ......
Ben , RTE'nin laflarina degil icraatlarina bakiyorum ..... Statukocular AKP karsiti oldugu icin bol bol niyet okuyorlar .....
Bir ornek vereyim:
Muhsin Ertugrul Tiyatrosu yikilirken de yine bol bol niyet okudular .... Sonuc ne oldu yepyeni ve modern bir tiyatro ortaya cikti ..... Bakalim RTE ne demis bu konuda;
http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...n-aglatiyorlar
Neyse konu disina cikmayayim daha fazla ....
Ben ozetle diyorumki ....
Kadinlarin haklari icin hem AB'ye hem demokrasiye uygun atilimlar yapiyor AKP .... Ama bazi "magazin" gazateleri bazi sozlerini cimbizlayip carpitiyorlar .... sonra " iste acilim buraya kadar !!!" diye manset atiyorlar .....
Bizler de KITAPSIZIM'in dedigi gibi "yandas" oluveriyoruz AKP'ye , dogrulari savundugumuz icin ....
Ainası iştir kişinin lafa bakılmaz !!!!!
Saygilar,
3.yol
|

23-07-2010, 02:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayideger 3.yol;
boyle bir toplumda yetismis bir kimsenin degisebilme ihtimali yoktur ongorusunu tasiyor bu yaziniz -3.yol-
Bende bir kisiden degil, toplumun genel dusunce ve davranisindan bahsediyorum. Kisilerin degisebilirligini de, hemen hemen her mesajimda birey bilinci olarak dile getiriyorum.
Oyuzden benim dile getirdiklerim, AKP/RTE tarafkarligi (tarafli/karsit), degil; bir gozlem degerlendirmesidir. Ama, "soylediklerim, yapacaklarimin garantisidir" mantigi ile olaya bakacaksak, bilirsin, ingilizce de birt deyim vardir "wait&see", yani "bekleyelim&gorelim"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

23-07-2010, 03:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayideger 3.yol;
boyle bir toplumda yetismis bir kimsenin degisebilme ihtimali yoktur ongorusunu tasiyor bu yaziniz -3.yol-
Bende bir kisiden degil, toplumun genel dusunce ve davranisindan bahsediyorum. Kisilerin degisebilirligini de, hemen hemen her mesajimda birey bilinci olarak dile getiriyorum.
Oyuzden benim dile getirdiklerim, AKP/RTE tarafkarligi (tarafli/karsit), degil; bir gozlem degerlendirmesidir. Ama, "soylediklerim, yapacaklarimin garantisidir" mantigi ile olaya bakacaksak, bilirsin, ingilizce de birt deyim vardir "wait&see", yani "bekleyelim&gorelim"
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Haklisiniz "wait&see" ama ne yazikki bazi cevreler "mind reading" / "niyet okuma" yapip icraatlari engellemeye calisiyorlar .....
saygilar,
3.yol
|

24-07-2010, 00:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
Wait and See bize pahalıya patlar.
Akıl okumayla dalga geçmeyelim lütfen.
Sabıkalarınız çetelenizde duruyor. Silemezsiniz.
"Önce insan ol, sonra gel. Ben mevlana değilim"
|

24-07-2010, 01:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger hako;
Bizlere (Anadolu halklarina), pahaliya patlamaya" once, tek dini inanca ve hatta mezhebe indirgemek, muslumanlastirmak ve sonra da tum halklari ortak noktada birlestirmek icin, yeni bir milli birlik ortaya atmak, yani; Turklestirmek ile zaten asirlardir, pahaliya patliyor, birey yetisene, halklar ve toplum bilinclenene ve haklarinda ne dolaplar donuyoru algilayana kadar da, patlamaya devam edecek.
Cunku, Anadolu'nun tarihlerdir, tum iktidarlari, muhalefetleri, aydinlari, elitleri; ya "aman, kabak bizim basimiza patlamasin, gemisini kurtaran kaptan, benim cikarim su politika da" v.s. diye diye, halklari ve toplumu kendi ideolojik inancsal cikarlari icin kullanarak ve halklarin hak ve ozgurluklerini, ideolojik inancsal cikarlarina alet ederek ve ve bunlari duygu somurusu olarak kullanarak, bu gunlere gelindi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

24-07-2010, 02:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger hako;
Bizlere (Anadolu halklarina), pahaliya patlamaya" once, tek dini inanca ve hatta mezhebe indirgemek, muslumanlastirmak ve sonra da tum halklari ortak noktada birlestirmek icin, yeni bir milli birlik ortaya atmak, yani; Turklestirmek ile zaten asirlardir, pahaliya patliyor, birey yetisene, halklar ve toplum bilinclenene ve haklarinda ne dolaplar donuyoru algilayana kadar da, patlamaya devam edecek.
Cunku, Anadolu'nun tarihlerdir, tum iktidarlari, muhalefetleri, aydinlari, elitleri; ya "aman, kabak bizim basimiza patlamasin, gemisini kurtaran kaptan, benim cikarim su politika da" v.s. diye diye, halklari ve toplumu kendi ideolojik inancsal cikarlari icin kullanarak ve halklarin hak ve ozgurluklerini, ideolojik inancsal cikarlarina alet ederek ve ve bunlari duygu somurusu olarak kullanarak, bu gunlere gelindi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sevgili Evrensel,
Dogru soyluyorsunuz , yazdiklariniza ben de katiliyorum.
Ayrica belirtmek istiyorumki ;
Turkiye'de cemaatciligin yayginlasmasi da demokratik ortamin saglanamamasindan dolayidir.
Baski ortamlarinda benzer dusunce fikir ve ideolojilere sahip insanlar farkliliklarini bastirarak cemaate aideliklerini kanitlamaya calisirlar .... Cemaat liderleride bu tek ses korosunu kendi menfaatleri icin kullanirlar ....
Demokratiklesme ve dolayisiyla bireye verilen degerin artmasiyla bu cemaatlerde zayiflamalar , kirilmalar gorecegiz. Insanlarin birbirine saygisi sokakta , tribunde , universitelerde , mecliste artacaktir ...... Turkiye toplumunun en buyuk geri kalmisligi insana verilen degerin azligi ve saygisizliktir ... Turkiye'deki siyaset ortaminin , siyasetcilerin soylemlerinden , medyanin yazarlarinin atismalarindan goruyorsunuz .....
Bu tur atismalarin yarisini bati ulkelerinde ve ABD'de goremezsiniz ..... Igneleme , elestirme vardir ama uslubuyla yapilir ... cunku demokratik yapilarda , bireye degerini veren rejimlerde halkin siyasetcilerden beklentisi TC'deki halkin beklentisi gibi degildir ....
hako´isimli üyeden Alıntı
Wait and See bize pahalıya patlar.
Akıl okumayla dalga geçmeyelim lütfen.
Sabıkalarınız çetelenizde duruyor. Silemezsiniz.
|
Niyet ve Akıl farkli seyler. Ama niyet okumayi kasdettiyseniz ... dalga da gecmedik. Sadece yanlis oldugunu savunduk . Ayrica "Sabıkalarınız çetelenizde duruyor. Silemezsiniz." derken beni kastediyorsaniz ..... niyet okuma yonteminiz yanlis derim, cunku ben AKP'ci degilim. Ama AKP yerinde hangi parti olsa ayni sekilde savunurum .... cunku ben sizin gibi onyargili degilim .....
Saygilar,
3.yol
|