Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-01-2010, 10:49
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Allah kullarını eşit sevmiyormu?

Fethullah Gülen'in İnternet sitesinin ana sayfasından duyurulan yazılara, Sızıntı dergisinin Temmuz 1979 sayısında yayımlanmış olan bir yazısı eklenmiş. Başlığı şöyle: "Kullar arasında eşitsizlik mi var?" Belki de, işçilerin eşitsizliklere ve haksızlıklara (yeniden) isyan etmeye başlamış olması nedeniyle lüzumlu görüldü, 31 yıl öncesine ait bu yazının yeniden yayımlanması...

Yazının başındaki soru şu:

"Allah çok insanlara, araba, apartman, mal, mülk, itibar, arkadaş, şan, şöhret vermiş; bazı insanlara da fakirlik, dert, musibet, elem, keder vermiş; sonraki insanlar çok mu kötü, yoksa Allah öbürlerini çok mu seviyor?"
Fethullah Gülen, tahmin edilebileceği üzere, "Mesele Allah'ın ne verip ne vermediği değil, bu dünyanın nimetlerinin çok büyük çoğunluğunun az sayıdaki zenginin elinde toplanmış olması" türü bir cevap vermiyor...

Yazısına bir ikazla başlıyor:

"Böyle bir soru, ancak öğrenmek maksadı ile sorulabilir. Yoksa başka türlü günaha girilmiş olur. Esasen, içinde böyle bir derdi olan insanın da, bunu sorması lâzımdır."

"Sorgulamak" falan, aklınızdan bile geçmesin tabii ki! Soracaksınız, Hocaefendi yanıtını verecek, tatmin olacaksınız, duanızı da esirgemeyeceksiniz... Bundan fazlası, günah...

Gülen, devam ediyor:

"Allah (cc) dilediğine at, araba, han, hamam, taksi, apartman verir; dilediğine de fakr u zaruret. Fakat, bütün bunlarda, âile ve sâireden gelen bazı sebepler de inkâr edilmemelidir. Meselâ, bir insanın mal kazanma dirâyet ve kiyâsetini inkâr etmek mümkün olmadığı gibi, kendi devrinin şartları içinde kazanma yollarını bilmesi de, kazanç sebebi olması bakımından inkâr edilemez."

Haksız yere zenginleşenler? Yok öyle bir şey... Kimin nesi varsa (ve kimin nesi yoksa), Allah'tan... Bir yandan da "âile ve sâire'den gelen bazı sebepler" var (niye var diye sorgulamayacaksınız tabii, izah edildi işte, "âile ve sâire"den dolayı!), diğer yandan "kazanma yollarını bilmek" de pek bir önemli... "Haksız kazanç" sağlayanlar? Dedik ya, yok öyle bir şey...

Hem zaten, zenginlik de her zaman güzel/hayırlı vs. değildir:

"Bir de, mal-mülk mutlaka hayır sayılmamalıdır. Evet, bazen Allah (cc) mal-menâl, dünyevî huzur ve saadet isteyenlere, istediklerini verir; bazen de vermez. Ama, Allah'ın (cc) hem vermesi, hem de vermemesi hayırlıdır. Zira, sen iyi bir insan ve verileni de yerinde kullanacak isen, senin için hayırlıdır. İyi bir insan değil ve istikametten de ayrılmış isen, Allah'ın vermesi de vermemesi de senin için hayırlı değildir."

Dünyanın nimetlerinin zenginlerin elinde olması sizi hiç üzmesin:

"Onun için; müstakillen ne servet, ne de fakirlik bir felâket, veya nimet sayılmamalıdır. Belki yerine göre fakirlik, Allah'ın en büyük nimetlerindendir."

İşte bu bakımdan, mesela TEKEL işçileri, büyük bir yanlışın içinde... Eğer fakirleşiyorlarsa, bunun nedeni AKP değil, Allah'ın böyle takdir etmiş olmasıdır... Belki de, onların fakirleşmeleri, Allah'ın en büyük nimetlerindendir!

Fethullah Gülen'in fakr u zaruret içinde olmaması ise, pek tabiidir ki, "âile ve sâireden gelen sebeplerden" dolayı...

Erkin ÖZALP(haberveriyorum.net)

Fethullah'ın yazısı için Kaynak:http://tr.fgulen.com/content/view/374/3/

Kaynak:http://www.haberveriyorum.net/haber/fethullah-gulene-gore-kullar-arasinda-esitsizlik

Ortakyaşam.org'dan alıntıdır.

İslam'ın Allah'ı eleştiriliyor burada ama ben Hıristiyanların ve Yahudilerin tanrısının da aynı eleştiriyi hakettiklerini düşünüyorum.

Diğer dinlerden arkadaşların da bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum.

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 07-01-2010, 11:26
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Saroz,

1. Benim evim arabam yok, sizin varsa, hangimizi Allah daha çok seviyor diye sormak çocukçadır. Saçmadır. Arkasında başka niyetler vardır.

2. TEKEL işçileri dediğiniz kişiler kimmiş bir açın da görelim, görülsün bu kişiler. Bu işçiler sözleşmeli mi, kadrolu mu? TEKEL özelleştirilmeden önce işlerine gidiyorlarmıymış yoksa gitmiyorlarmıymış?

vs. vs.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 07-01-2010, 13:13
Kıdemli Üye

Sayın Enveyme,

Neden saçma olsun. Eğer bir sınav için yaratılmışsak sınav şartları eşit olmalı değilmi?

Tekel işçilerinin açıkları neymiş? Bilgilendir de biz de gereksiz yere desteklemeyelim.

Saygılar.

Epiktetos
Alt 07-01-2010, 13:27
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili saroz ;

Tevratta olsun,
İncil de olsun,
Kur'anda olsun
"VE RE CEK SİN" kayıtı vardır.
Belki içinizden gülüyorsunuz
veya
"Şunlara bak aynı dinin inanırları ama ne kadar farklı düşünüp,farklı konuşuyorla" da diyor olabilirsiniz
Zekat denildiğinde,
Dağ'ın,
üzerinde bulunduğu yeryüzü düzlemi ile "Aynı" olma hali yatar.
Bu da VE RE CEK SİN in karşılığıdır.
Ama ne yazık ve hazinki,
iş 40 ta 1 e endekslenmiştir.
Teknokrasinin yanıltıcı dili,
nasılki herşeyin düzünü ters gösteriyor,
İlahi dinlerin teknokratları sayılabilecek bu tür kişiler de,
düzleri ters göstermekte,
ve zenginlik ile fakirliğin bir "Kader" olduğu konusunda insanları ikna edip,
haklarını aramaları konusunda,
haklarını arayacakların ellerini kollarını bağlamanın başyardımcıları olmaktadırlar.

Bugün ülkemizde sendika ve bir çok hakkın verilişi-alımı,
bir zamanlar tıpkı tekel işçileri gibi haklarını arayan,
ve bu uğurda yitip giden,
ama haklarını aldıkları gibi,
kendilerinden sonrakilerin de bu hakları elde etmesini sağlayan kahramanlara aittir.

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 07-01-2010, 13:31
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

saroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Enveyme,

Neden saçma olsun. Eğer bir sınav için yaratılmışsak sınav şartları eşit olmalı değilmi?

Tekel işçilerinin açıkları neymiş? Bilgilendir de biz de gereksiz yere desteklemeyelim.

Saygılar.
İşte sınav şartlarının eşit olup olmadığını söylerseniz bende size çok net bir şekilde derim ki, ben Allah'ın varlığına inanıyorum, sende inan sonun cehennem olmasın derim. Bundan sonra sen inanmayıp sonun cehennem olursa hani nerede eşitsizlik?

Burada demek istediğim, etrafımızda herşey var. Aramak isteyen muhakkak bulur. Bir eşitsizlik yok. Bir önceki mesajımda dediğim gibi, 30 yaşındayım, bekarım, kendime ait ne evim ne arabam var. Şimdi ben eşit davranılmayanlardan mı oluyorum? Bu mantık saçma.

Tekel işçilerine gelince, Politika bölümünde başlığı var ise orada tartışalım. Ben, yıllarca bu tür yerlerde çalışan olarak gözüküp ama yıllarca adımını atmadan maaşını alanlar olduğunu duydum, gördüm o yüzden söylemiştim.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 07-01-2010, 13:43
Kıdemli Üye

Sevgili saroz ;

Sanırım,
ki sanmıyor biliyorum.
Etrafınıda birebir müşahade ettiğiniz bir gerçek vardır.
O da,
İnsanlar konuşurken "Kul hakkı" denilen şeyden çok korktuklarını ifade ederler.
Hatta öyle ki,
Tanrının "Kendi hakkı" konusunda Afüvv,Tevvab ve Kerim olması ciheti ile,
bağışlayıcı olabileceğini,
ammaaa,
işin içine "Kul ve hakkı" girdi mi oraya karışmayacağını da ballandıra ballandıra anlatırlar.
(Öyle ya Hak kendisine ait değil,hakkı yenilen,ezilen,zorla elinden alınana ait.)
O halde yaşam yansımaları neden terstir ?

Bir gün işyerime,
Istanbul'un büyük ilçelerinden birinin müftü yardımcısı geldi.
Yanımda çalışan kıza
-Neden başörtüsü takmıyorsun ? Namaz kılıyor musun ?
sorularından sonra aldığı cevaplar neticesinde
-Aman kızım kıl beşi kurtar başı !!
dedi.
Tabi dur durabilirsen,dayan dayanabilirsen
-Ya Hu mübarek hocam siz Tanrının hakları konusunda kızımıza ahkam keserken,kul hakkı konusunda neden hiç sual etmediniz ?
dedim.Şaşırdı tabi. ve devam ettim.
- Siz o ilçe halkının dini konuda ağzına baktığı kişilerin başında geliyorsunuz.Tanrı ve dinini bu kadar mı görmektesiniz ? Eğer öyle ise yandı gülüm keten helva hocam.Ben beklerdim ki "Kızım yalan söyler misin ? Şahitliğini doğru yapar mısın ? Yetimin hakkına el uzatır mısın ? Paran-gelirin çok olmasa da senden daha alttakileri düşünüp verme (İnfak) işlemi yapar mısın ? vb kulhakkı ile ilgili sorulardan sonra bu soruları sorup,çözüm önerilerinizi "Kıl beşi kurtar başı" darlığına-sığlığına sokmadan ifade etseydiniz daha doğru olmaz mıydı ?
dedim.Adam alışveriş dahi etmeden büyük bir kızgınlıkla işyerimi terketti.

Bu ve benzeri durumlar hepimizin yaşarken bizatihi müşahade ettiğimiz-şahit olduğumuz durumlar.
Ne demişler ?
"Böyle saça böyle tarak."

Alt 07-01-2010, 14:29
Kıdemli Üye

Psiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili saroz ;

Tevratta olsun,
İncil de olsun,
Kur'anda olsun
"VE RE CEK SİN" kayıtı vardır.
Belki içinizden gülüyorsunuz
veya
"Şunlara bak aynı dinin inanırları ama ne kadar farklı düşünüp,farklı konuşuyorla" da diyor olabilirsiniz
Zekat denildiğinde,
Dağ'ın,
üzerinde bulunduğu yeryüzü düzlemi ile "Aynı" olma hali yatar.
Bu da VE RE CEK SİN in karşılığıdır.
Ama ne yazık ve hazinki,
iş 40 ta 1 e endekslenmiştir.
Teknokrasinin yanıltıcı dili,
nasılki herşeyin düzünü ters gösteriyor,
İlahi dinlerin teknokratları sayılabilecek bu tür kişiler de,
düzleri ters göstermekte,
ve zenginlik ile fakirliğin bir "Kader" olduğu konusunda insanları ikna edip,
haklarını aramaları konusunda,
haklarını arayacakların ellerini kollarını bağlamanın başyardımcıları olmaktadırlar.

Bugün ülkemizde sendika ve bir çok hakkın verilişi-alımı,
bir zamanlar tıpkı tekel işçileri gibi haklarını arayan,
ve bu uğurda yitip giden,
ama haklarını aldıkları gibi,
kendilerinden sonrakilerin de bu hakları elde etmesini sağlayan kahramanlara aittir.

Sevgili Psiko;

Amaç sınav olduğunda koşulları sınavı yapan belirler.

Tanrı insanları sınamak için yaratmış ise, çok fazla mal mülk verdiği kişiyi verme zahmetine, alacak kişiyi de dilenci ezikliğine sokmadan bu iş halledilebilirdi.
Bu mantıkta bir terslik var.

Epiktetos
Alt 07-01-2010, 14:34
Kıdemli Üye

saroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Psiko;

Amaç sınav olduğunda koşulları sınavı yapan belirler.

Tanrı insanları sınamak için yaratmış ise, çok fazla mal mülk verdiği kişiyi verme zahmetine, alacak kişiyi de dilenci ezikliğine sokmadan bu iş halledilebilirdi.
Bu mantıkta bir terslik var.
Sevgili saroz ;

Neden başkalarının iddia ettiği şeyler üzerinden konuşuruz ki ?
Ne sınavı ?
Annemizden doğup,
ölümümüze kadar,
"Bugün bir yaşıma daha bastım" dedirten,
gelişim içinde mi oluruz
yoksa
sınav-imtihan mı ?

Ha,
Sınav denilen şeyin,
yaşamın kendisi ile tasvir ve tarifini yapacak isek,
Öğretmenlerimizin,
bize verdikleri bilgiden-yaşam hazırlıklarımızdan ne alıp ne almadığımızı "ÖLÇMEK" amaçlı yaptıkları şeyin adı ise,
yaşamda karşımıza çıkan şeylere tepkilerimizi,
hayata duruşumuzu,
uygulamalarımızı
sınav-imtihan olarak düşünebilir isek,
dünya toplıumunun,
insanlığın kahir ekseriyetinin sınıfta kaldığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

Alt 07-01-2010, 14:35
Kıdemli Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte sınav şartlarının eşit olup olmadığını söylerseniz bende size çok net bir şekilde derim ki, ben Allah'ın varlığına inanıyorum, sende inan sonun cehennem olmasın derim. Bundan sonra sen inanmayıp sonun cehennem olursa hani nerede eşitsizlik?

Burada demek istediğim, etrafımızda herşey var. Aramak isteyen muhakkak bulur. Bir eşitsizlik yok. Bir önceki mesajımda dediğim gibi, 30 yaşındayım, bekarım, kendime ait ne evim ne arabam var. Şimdi ben eşit davranılmayanlardan mı oluyorum? Bu mantık saçma.

Tekel işçilerine gelince, Politika bölümünde başlığı var ise orada tartışalım. Ben, yıllarca bu tür yerlerde çalışan olarak gözüküp ama yıllarca adımını atmadan maaşını alanlar olduğunu duydum, gördüm o yüzden söylemiştim.

Saygılar

Cennete gitmek için Allah'ın varlığına inanmak yeterlimi sevgili Enveyme?

İnananlardan, hesap gününde, günahı sevabından daha fazla çıkan olmayacakmı?

İnanmak yetmiyor, aç kalan insan, tok insana göre daha fazla çalma eğiliminde değilmidir?

Tok olarak sınav edilmek avantaj değilmidir?

Eğitimli insan ,cahil insana göre daha avantajlı değilmidir?

Günde 12-16 saat çalışıp karın tokluğuna çalışan, çocuğunu okutamayan, işyerinde patron ve yöneticiler tarafından ezilen aşağılanan insan peygamber olmak zorundadır günah işlememek için.

Ama yönetici, eğitimli ve zengin insan sadece vicdanlı olsa yeterlidir.

Eşitsizlik heryerde sayın Enveyme.

Epiktetos

Konu saroz tarafından (07-01-2010 Saat 15:09 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-01-2010, 15:03
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dünya üzerinde var olmuş, olan ve de olacak olan eşitsizliği görmemek için insanın gözlerinin, kör aklının da uyuşmuş olması gerekir..... Tabi bu eylemi gerçekleştiren de din diye tabir ettiğimiz uyuşturucudur.

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx

Önerilen Siteler