Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Mitoloji & Esoterisizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-08-2010, 00:13
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger VraeL;

Benimle aynı düşüncede olup bunu doğal göstermeye çalışanlar var mıdır bilmiyorum ama onlardan biri olmadığımı iyi biliyorum. Bunun yanı sıra bahsi geçen düşüncemin doğal gösterilmeye gerek olmadığını, zaten doğal olduğunu düşünüyor-VraeL-

Dogallik, dogal zihniyetin ve de dogal egonun yapilanis ve isleyis olarak dusuncesi ve davranisiyla ortaya koydugudur. Yani, dogal demek; dusuncenin iceriklendigi, anlamlandirdigi, insanoglu ozelligiyle oznellendirdigi, isekillendirdigi demektir.

Bu da dogal zihniyetin dusuncesi ise, zaten sekillenen dogal ego, yani insandisi, insanlikdisi, teslim alici/edici, ayrimci, cikarci, bencil ve de guce otoriteye, yonetmeye, yonlendirmeye, ustunluge ve bu ayrimciligin getirdigi ideoloji, inancsala dayanir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 13-08-2010, 22:05
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger Vrael;

Senin ifade ettigin ustbilincten, ne algiladigimi dile getireyim. Tarihte, etik ve metafizik tum ideolojilerin, inanclarin ortaya aticilari, kurallari, kaideleri, yasalari v.s. kisaca kurguyu ortaya atanlar ustbilinctir.
Sevgili Evrenlsel-İnsan;

Kastettiğim bu değildi. Kastımı 3.yorumda belirtmiştim:
Üstün bilinç kavramı yoruma açık bir kavramdır. Benim kastım, maddeye biz insanoğluna göre daha az bağımlı, fiziki ve enerjisel açıdan daha özgür, zihniyet açısından daha ileri ve yaş olarak daha eski varlıklardır.
Kısacası insan olmayan varlıklar. Yazım spiritual dünya ile fiziki dünya arasındaki bağa yönelik felsefik bir temayı işliyor.
Alt 13-08-2010, 22:19
Kıdemli Üye

Saygideger VraeL;

Insanoglu turu olmayan varliklarda da, bir bilincten ve de ust bilincten mi bahsediyorsun?, yoksa yanlis mi anladim?

Eger oyle ise, bu ust bilincli insanoglu turu olmayan varliklari biraz daha aciklar misin?, hangi varliklarmis, bunlar ve bu varliklarin bilinci oldugunu nasil ortaya koyuyorsun? Bir inanc urununden mi bahsediyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 14-08-2010, 23:17
Kıdemli Üye

Saygideger VraeL;

Insanoglu turu olmayan varliklarda da, bir bilincten ve de ust bilincten mi bahsediyorsun?, yoksa yanlis mi anladim?

Eğer oyle ise, bu ust bilincli insanoglu turu olmayan varliklari biraz daha aciklar misin?, hangi varliklarmis, bunlar ve bu varliklarin bilinci oldugunu nasil ortaya koyuyorsun? Bir inanc urununden mi bahsediyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan
İnsanoğlu türü olmayan demiyelim. Çünkü inanca (hangi inanç olduğunu şimdi söylemeyeyim) göre insanoğlu türünün ruhani yapısında bahsi geçen üst bilinçlerden parçacıklar var. Hatta bu üst bilinçlerin arasındaki ana 12 üst bilincinden geliyor bu parçacıklar. Bu ana 12 üst bilinç, evrenin başlangıcından beri var olan ilk bilinçler oldukları için, her biri belirli duygu ve kavramları simgeliyor. Kimisi sadakatı, kimisi savaşı, kimisi merhameti kimisi aşkı, gibi. (inanca göre eski uygarlıklardaki tanrıların, aşk, savaş vs tanrısı diye adlandırılmasının sebebi bu.)

Yine inanca göre bu ana 12 üst bilinç, kasıtlı olarak kendi yapılarını dünya üzerinde yaşamakta olan belirli bir canlı türüne aktararak, ozamanlar henüz var olmayan homo sapiensin evrimini başlatmış oluyorlar. Artık hangi "hominoidea üst familyası"ndaki canlıya aktarmışlar bilemeyeceğim ama ortaya tak diye "iki ayağının üzerinde durmaya başlayan hominianlar"ın çıkmasının sebebi bu tarz birşey olabilir. Discovery science, discovery World gibi kanallarıdaki bilim programlarında görürüz hani, "birden bire alet yapmaya başlayan, iki ayağı üzerinde duran insansılar gelişmeye başlanmıştır" cümlesi çok geçer.
Ve yine inancın savunucularına göre semavi dinlerdeki "insanoğlunun ruhuna nefesimden üfledim" olayı, kendi inançlarındaki bu parçacık olayından alıntıymış diyorlar. Seninde anlayacağın gibi Evrensel-İnsan, İspanyol dizisi gibi, ortam entrikalar ile dolu (. Şu şunu çaldı, bu bunu alıntıladı şu kaynımla yattı vs vs (((. Her neyse.

Gelelim en önemli noktaya;
Bu yorumumda yazdıklarımın dayanağı nedir?
Bir dayanak ne yazık ki yok çünkü bu yorumumda yazdığım şeyler, ezoterik yapıdaki oluşumların kendilerinden bizzat dinleyerek edindiğim şeylerdir. O yüzden kaynağı öğrenebilmek gibi bir lüksüm-durumum olamadı. Ezoterik yapıda oldukları için, kaynak sunmayı bırak, bunları anlatmaları bile kendileri için oldukça uçuk bir hareket aslında.

Diğer önemli nokta, bu yorumumdaki yazdığım bilgilerin kesinliğini veya doğruluğunu savunmuyorum, sadece bilgi olsun diye yazıyorum. Savunsaydım felsefe bölümüne değil farklı bir bölümde başlığı açardım (;

Saygılarımla VraeL
Alt 15-08-2010, 00:58
Kıdemli Üye

Saygideger Vrael;

Diğer önemli nokta, bu yorumumdaki yazdığım bilgilerin kesinliğini veya doğruluğunu savunmuyorum, sadece bilgi olsun diye yazıyorum-VraeL-

Bu ve buna benzer, mitolojiler, efsaneler, mistik hikayeler, bilim kurgular v.s. insanoglunun tarihler boyu nesilden nesile aktardiklari OGRETIlerdir.

Bunlara bilgi demek, bilimin ve bilimselligin evrensel onay kazanmis bilgisine haksizlik olur.

Insanoglu, bilhassa nihilizmin overman ortaya atimindan sonra, bu tip masallara daha cok yer vermesi de sasirtici degildir. O zamanin kahramanlari, bugunun, superman'i, spiderman'i, Harry Potter'i v.s. dir.

Bunlar birer inanc urunudur ve boyle masallara ihtiyac duyan da bu masallara inanabilir, hatta bunlari yasam ve iliskilerine birer yon verici de yapabilir.

Zaten insanoglunun en buyuk sorunu, kendi kendine anlattigi masallara, yine donup kendi kendini inandirmasidir, ustelik teslim edecek duzeyde.

Butun bunlarin tek bir ana nedeni vardir, oda; insanoglunun kendi tursel ve bir olan varligini ortaya koyamamasi ve kendisinin bu tip masallarin yaratani oldugunu algilayamamasi ve her daim kendi ustunde baska bir guc aramasi ve bu gucu, kendi oznelligi ile besleyip, ona verdigi icerik ve anlam ile, kendini ona teslim etmesidir.

Insanoglu, her seyi ortaya koyan olarak, kendi varliginin farkina varana ve kend ustunde de bir guc aramayana kadar, bu masallar ve bu masallarin inancina teslimiyet devam edecektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 15-08-2010, 15:02
Kıdemli Üye

Saygideger Vrael;

Bu ve buna benzer, mitolojiler, efsaneler, mistik hikayeler, bilim kurgular v.s. insanoglunun tarihler boyu nesilden nesile aktardiklari OGRETIlerdir.

Bunlara bilgi demek, bilimin ve bilimselligin evrensel onay kazanmis bilgisine haksizlik olur.
Bu sözlerine katılmıyorum. "Nikim VraeL" demek bir bilgidir, "burası turandursun sitesidir" demek yine benim için bir bilgidir, "şöyle şöyle ezoterik oluşumların şöyle şöyle inançları var" demek yine benim için bilgidir.

Bir cümle, sırf mitolojiler yada benzer şeyler ile ilgilidir diye, o cümleye bilgi demiş olmak, "bilimin evrensel onay kazanmış bilgisi"ne haksızlık oluyorsa eğer, söyleyecek birşeyim yok. Bu tarz şeyleri birer bilgi olarak görmeyelim o halde.
Benim için, benim gibi araştırmacılar için, bilginin iyisi kötüsü, haklısı haksızı yoktur.
Alt 15-08-2010, 17:41
Kıdemli Üye

Saygideger VraeL;

Ogrenilen hersey sizce bilgi ise, o zaman sizce ogrenilenin bilimsel mi, inancsal mi oldugu farki nasil ortaya konacak? yani 2+2=4 ile, mesela "gunes tanrisi, amon-ra" farki?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 16-08-2010, 00:05
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

merhaba sayın Vrael,

Konuyu istediğim gibi takip edemedim maalesef,oysa oldukca ilgimi çekmişti.

Benim dikkatimi çeken her medeniyet ve kültürde bir "12'ler" olduğu gerçeği...

Hatta 12 Burcun da sizin konunuz ile ilgisi var mı?

Tesbitlerinizi lütfen tekrar özetlermisiniz? Bu 12 üstün varlık nasıl ve hangi yöntemle kendilerinden haberdar olunmasını sağlıyor?

Bunlardan birtanesinin ismi "Vrael" olabilir mi? yada soruyu şöyle sorayım;

İsimlerinin sonu hep -el ile bitiyor olabilir mi?

saygılar...
Alt 16-08-2010, 21:37
Kıdemli Üye

Saygideger VraeL;

Ogrenilen hersey sizce bilgi ise, o zaman sizce ogrenilenin bilimsel mi, inancsal mi oldugu farki nasil ortaya konacak? yani 2+2=4 ile, mesela "gunes tanrisi, amon-ra" farki?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın Evrensel-İnsan;

Öğrenilen şeyin bilimsel mi yoksa inançsalmı olup olmadığının farkının nasıl ortaya konacağının şuan konu ile nasıl bir alakası var?

Yani önce dediniz ki,
bu tarz mitolojik hikayelere bilgi demek, bilimin bilgisine haksızlık olur,

Şimdi ise diyorsunuz ki, öğrenilen şeyin bilimsel mi, inançsal mı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.

Ben aradaki bağı göremedim.

Sayın Prometeheus;

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim dikkatimi çeken her medeniyet ve kültürde bir "12'ler" olduğu gerçeği...

Hatta 12 Burcun da sizin konunuz ile ilgisi var mı?
Evet 12 rakamı bir çok inançsal mevzuda geçiyor.
12'nci gezegen,
2012,
12 ana tanrı,
12 burç vs vs uzuyor.

Burçlar hakkında çeşitli bilgim ve teorilerim mevcut fakat başlıktaki yazım ile bir bağları yok.

Tesbitlerinizi lütfen tekrar özetlermisiniz? Bu 12 üstün varlık nasıl ve hangi yöntemle kendilerinden haberdar olunmasını sağlıyor?
Kastettiğim üst bilinçlerin sayısı 12 ile sınırlı değil. Gerisi var tabiki. Sayıları bilinmiyor. 12'den kastım "ana üst bilinç" olanları.

Nasıl haberdar olunmasına gelince;

Şöyle bir ayrım yapmak lazım:

- Haberdar etmek,

- İletişime geçmek...

Sömürü sisteminin üst bilinçlerinin iletişime geçme ve haberdar etme teknikleri hakkında bir bilgim yok.

Denge sistemininkiler hakkında bilgi sahibiyim ancak. Denge sistemininkilere gelince:

"Gerekli anlarda-durumlarda iletişime geçmek" olayını anlatırım ama haberdar etme olayı çok ayrı.

Haberdar olabilmesi için önce bireyin yazımda 3'üncü paragrafın sonuna kadar olan anlattığım aşamaları geçirmesi lazım.

Zaten yazıma dikkatli okuduysanız 3.paragrafın sonuna kadar olan kısımda, birey tamamen içinde bulunduğu sistemin bir sömürü sistemi olduğunun farkına varıyor ve düşünce olarak sistemin kendisinde kazandırdığı zihniyetten tamamen arınarak, saf bir şekilde düşünmeye ve yaşamaya başlıyor. Bir nevi format diyelim. (.

İşte bu noktadan sonra ne olacağı, nasıl haberder olacağı yada haberdar edileceği bireyin kendisindeki potansiyele kalmıştır. Hiçbir zaman haberdar olamayabilir. Kendisinden daha üst düzeyde bilinçler olduğunun farkına varamayabilir. Bu, kişinin zekasına, yeni bilgiye ve yeni anlayışlara ne kadar açık olup olmadığına ve önyargılı olup olmadığına bağlıdır.

Şunuda söylemek gerekir, sömürü sisteminin içinde hiçbirşeyden haberdar olmadan yaşayan insanlar, üst bilinçlerden ve böyle bir kavramdan haberdar değildir. Hepsi, hayatında büyük bir beklenti veyahut bir boşluk veyahut mütevazi derecesinde ufak tefek mululuklar ile yaşar dururlar. Koyundan farkları yoktur. Zaten amaç insanları koyun haline getirmektir. Başlarınada bir çoban koyarsın. (tabi çobanın herşeyden haberi var, üst bilinçlerden, bunların sömürücüler ve dengeciler olarak 2ye ayrıldığından falan). Çoban onları istediği yöne yöneltir...

Sömürü sisteminin üst bilinçleri çok az insan ile iletişime geçer ve kendilerini çok az insana net bir şekilde tanıtırlar. Çünkü anlayışları bellidir zaten, "sömürerek yaşa. Güçlü sayıda ne kadar az varlık (üst yada alt bilinç farketmez) varsa sen o kadar daha güçlüsündür, ne kadar az insan-varlık bilgiye sahipse sen o kadar güçlüsündür" anlayışına sahipler ne de olsa.

Sömürü sisteminin üst bilinçlerinden haberdar olupta onlar adına hizmet veren birinden bir söz vereyim sana.

Demiş ki bu bahsettiğim adam:

"Ben iyi çobanım. İyi çoban koyunları uğruna canını verir.”

Ben çobanım, siz koyunsunuz...

mee meeee (.

Bunlardan birtanesinin ismi "Vrael" olabilir mi? yada soruyu şöyle sorayım;

İsimlerinin sonu hep -el ile bitiyor olabilir mi?
"VraeL" niki, bir fantastik kurgu romanındaki karakterlerden biri. Konumuzla bir ilgisi yok. İyikide yok (. Nikimin böyle işlere karışmasını istemem. Zira çok seviyorum nikimi ^^

-El olayına gelince.

Rapha-el, Mika-el, Gabri-el vs, bunlar hep -el ile bitiyor.

-el takısını (artık takımıdır, mastarmıdır bilmiyorum) araştırdım ve elohim kelimesindeki el'in, mastar olduğunu ve güç anlamına geldiğini öğrendim.

Semavi dinlerin tanrısında da, meleklerinde de bir -el mastarı var hep gerçekten de.

Parçaları birleştirip bir teori üretmek gerekir ise eğer,
Üzerine konuştuğumuz inanca göre semavi dinler, melekler, yehova vs sömürü sisteminin birer parçalarına olduğuna göre ve hepsinede de bir -el mastarı olayı olduğuna göre,
belkide sömürü sisteminin üst bilinçlerinin -el mastarı ile bir ilgisi vardır.

Saygılarımla Vireyıl (((:

Konu VraeL tarafından (16-08-2010 Saat 21:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-08-2010, 21:48
Kıdemli Üye

Saygideger Vrael;

Aadaki fark su. Bilimsel olan, evrensel onay kazanmis ve herkesi baglayan olgulardir. Inancsal olan ise, metafizik ve etik, evrensel onayi olmayan ve sadece ideolojik olarak dogrulayanin dogrusudur ve dogrular arasi tartismadir.

Yani bilgi dunyanin her yerinde aynidir, degismez; ama; ogreti, sadece tarihsel, cografi ve toplumsaldir.

Bunun onemi de, bilimsel olan bilgi, insanogluna yol ve yontem gosterir, inancsal ogreti de, kisileri bribiriyle mucadele ettirir.

Ama ikiside ogrenilir. Ogrenilenin bilinmesi ise, o ogrenilenin ne oldugunun bilincinde ve farkinda olmaktir. Yani, papagandaogrenir, ama bilmez. Cunku insanoglu gibi degerlendirme, sorgulama, bilinc v.s. yetisi yoktur, yani soyutlayamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler