evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger VraeL;
Ogrenilen hersey sizce bilgi ise, o zaman sizce ogrenilenin bilimsel mi, inancsal mi oldugu farki nasil ortaya konacak? yani 2+2=4 ile, mesela "gunes tanrisi, amon-ra" farki?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sayın Evrensel-İnsan;
Öğrenilen şeyin bilimsel mi yoksa inançsalmı olup olmadığının farkının nasıl ortaya konacağının şuan konu ile nasıl bir alakası var?
Yani önce dediniz ki,
bu tarz mitolojik hikayelere bilgi demek, bilimin bilgisine haksızlık olur,
Şimdi ise diyorsunuz ki, öğrenilen şeyin bilimsel mi, inançsal mı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.
Ben aradaki bağı göremedim.
Sayın Prometeheus;
Prometeheus´isimli üyeden Alıntı
Benim dikkatimi çeken her medeniyet ve kültürde bir "12'ler" olduğu gerçeği...
Hatta 12 Burcun da sizin konunuz ile ilgisi var mı?
|
Evet 12 rakamı bir çok inançsal mevzuda geçiyor.
12'nci gezegen,
2012,
12 ana tanrı,
12 burç vs vs uzuyor.
Burçlar hakkında çeşitli bilgim ve teorilerim mevcut fakat başlıktaki yazım ile bir bağları yok.
Tesbitlerinizi lütfen tekrar özetlermisiniz? Bu 12 üstün varlık nasıl ve hangi yöntemle kendilerinden haberdar olunmasını sağlıyor?
|
Kastettiğim üst bilinçlerin sayısı 12 ile sınırlı değil. Gerisi var tabiki. Sayıları bilinmiyor. 12'den kastım "ana üst bilinç" olanları.
Nasıl haberdar olunmasına gelince;
Şöyle bir ayrım yapmak lazım:
- Haberdar etmek,
- İletişime geçmek...
Sömürü sisteminin üst bilinçlerinin iletişime geçme ve haberdar etme teknikleri hakkında bir bilgim yok.
Denge sistemininkiler hakkında bilgi sahibiyim ancak. Denge sistemininkilere gelince:
"Gerekli anlarda-durumlarda iletişime geçmek" olayını anlatırım ama haberdar etme olayı çok ayrı.
Haberdar olabilmesi için önce bireyin yazımda 3'üncü paragrafın sonuna kadar olan anlattığım aşamaları geçirmesi lazım.
Zaten yazıma dikkatli okuduysanız 3.paragrafın sonuna kadar olan kısımda, birey tamamen içinde bulunduğu sistemin bir sömürü sistemi olduğunun farkına varıyor ve düşünce olarak sistemin kendisinde kazandırdığı zihniyetten tamamen arınarak, saf bir şekilde düşünmeye ve yaşamaya başlıyor. Bir nevi format diyelim. (.
İşte bu noktadan sonra ne olacağı, nasıl haberder olacağı yada haberdar edileceği bireyin kendisindeki potansiyele kalmıştır. Hiçbir zaman haberdar olamayabilir. Kendisinden daha üst düzeyde bilinçler olduğunun farkına varamayabilir. Bu, kişinin zekasına, yeni bilgiye ve yeni anlayışlara ne kadar açık olup olmadığına ve önyargılı olup olmadığına bağlıdır.
Şunuda söylemek gerekir, sömürü sisteminin içinde hiçbirşeyden haberdar olmadan yaşayan insanlar, üst bilinçlerden ve böyle bir kavramdan haberdar değildir. Hepsi, hayatında büyük bir beklenti veyahut bir boşluk veyahut mütevazi derecesinde ufak tefek mululuklar ile yaşar dururlar. Koyundan farkları yoktur. Zaten amaç insanları koyun haline getirmektir. Başlarınada bir çoban koyarsın. (tabi çobanın herşeyden haberi var, üst bilinçlerden, bunların sömürücüler ve dengeciler olarak 2ye ayrıldığından falan). Çoban onları istediği yöne yöneltir...
Sömürü sisteminin üst bilinçleri çok az insan ile iletişime geçer ve kendilerini çok az insana net bir şekilde tanıtırlar. Çünkü anlayışları bellidir zaten, "sömürerek yaşa. Güçlü sayıda ne kadar az varlık (üst yada alt bilinç farketmez) varsa sen o kadar daha güçlüsündür, ne kadar az insan-varlık bilgiye sahipse sen o kadar güçlüsündür" anlayışına sahipler ne de olsa.
Sömürü sisteminin üst bilinçlerinden haberdar olupta onlar adına hizmet veren birinden bir söz vereyim sana.
Demiş ki bu bahsettiğim adam:
"Ben iyi çobanım. İyi çoban koyunları uğruna canını verir.”
Ben çobanım, siz koyunsunuz...
mee meeee

(.
Bunlardan birtanesinin ismi "Vrael" olabilir mi? yada soruyu şöyle sorayım;
İsimlerinin sonu hep -el ile bitiyor olabilir mi?
|
"VraeL" niki, bir fantastik kurgu romanındaki karakterlerden biri. Konumuzla bir ilgisi yok. İyikide yok (. Nikimin böyle işlere karışmasını istemem. Zira çok seviyorum nikimi ^^
-El olayına gelince.
Rapha-el, Mika-el, Gabri-el vs, bunlar hep -el ile bitiyor.
-el takısını (artık takımıdır, mastarmıdır bilmiyorum) araştırdım ve elohim kelimesindeki el'in, mastar olduğunu ve güç anlamına geldiğini öğrendim.
Semavi dinlerin tanrısında da, meleklerinde de bir -el mastarı var hep gerçekten de.
Parçaları birleştirip bir teori üretmek gerekir ise eğer,
Üzerine konuştuğumuz inanca göre semavi dinler, melekler, yehova vs sömürü sisteminin birer parçalarına olduğuna göre ve hepsinede de bir -el mastarı olayı olduğuna göre,
belkide sömürü sisteminin üst bilinçlerinin -el mastarı ile bir ilgisi vardır.
Saygılarımla Vireyıl (((: