05-09-2010, 11:22
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı
ben inanırım ama bunlar insanların yarattıkları varlıklar mı yoksa ayrı varlıklar mı orası mechul.insanın yarattıkları derken hayal ürünü anlamayın.bence insanın telekinetik enerjisi bedenlenip,insanın düşüncesine göre hareket kazanıp,kişinin karşısına çıkabilir.insanın düşüncesine göre hareket kazanması ise,insan eğer kötü bir varlık düşünürse zarar verir,eğer onu iyi bir varlık olarak düşünürse yarar sağlayabilir.telekinetik olduğu için maddeye etki eder.bunlar inanca göre değişir,kimbilir belkide ayrı bir ırktır.
|
Bu ilginç bir görüş...Korku insana çok şey yaptırır 
İyi varlık düşünürse ne gibi bir fayda sağlayabilir? Siz hiç böyle iyi veya kötü bir varlık yaratabildiniz mi?
|

05-09-2010, 12:17
|
|
Üye
|
|
|
|
Voltaire Darwin´isimli üyeden Alıntı
Sayın Yılmaz34,
Beyin öyle bir organ ki yaşamadığınız şeyleri yaşadığınızı sanabiliyorsunuz, şimdiki zamanda olan şeyleri size daha önce söylenmiş olan sözlerle öyle bağlantılar kurabiliyorsunuz ki gerçek olarak algılıyorsunuz...
Büyü de benzeri bir durumdur. "Bilinçli olarak arzu etmek, bunun için bir takım ritüeller yapmak ve isteği akılda canlı tutmaktır"...(Dolayısı ile bilinçaltı ister istemez her fiziksel olayda ya da düşüncede bu isteği hatırlatır ve devreye sokar). Olay gerçekleştiği zaman ise büyü ile bağlantı tamamlanır. Ve gerçekleşme sebebi büyü oldu sanılır.
Bizim için yaşamsal tecrübelerimizi gerçek olarak kabul etmemizi sağlayan her şey beyin tarafından sağlanır. Beyindeki en ufak bir aksaklık ise gerçeklik algısını bozar.
Hayır "Cin" diye bir şey yoktur... Ancak beyin sağlıklı çalışmadığı durumlarda (stres, travma ,aşırı yorgunluk, uykusuzluk veya uyku hali,epilepsi, şizofreni, vs..) , olmayan şeyleri doğru ya da olan şeyleri farklı algılamamızı sağlayabilir.
|
voltaire arkadaşımız cevabı vermiş bence.
eskiden köylerde mahallelerde o kadar cin hikayesi anlatılırdı ki,
psikolojik olarak etkilenenler,kafayı yiyenler çok olurdu.
bir arkadaşım ısrarla anlatırdı cinin kendisine tokat
attığını.o şimdi komser ve artık cinler tokat da atmıyor.
teknoloji ve bilim dinin kabusu olacak.artık köyler aydınlık
televizyon var internet var.cinler yok.
|

05-09-2010, 12:25
|
|
Üye
|
|
|
|
peki arkadaşlar şuna ne demeliyiz. Benim ninem ve dedem birgün tarladan dönerlerken gece vakti bir ağacın dibinde cücelerin davul çaldığını ve döndüklerini görmüşler. İkiside sağlam ve herhangi bir hastalıkları yok. Yalan söyleme gibi bir ihtiyaçlarıda yok. Şizofren falanda değiller.
İşte ben burada çıkmaza düşüyorum. Uydurmadıklarına adım gibi eminim çünkü yapılarını biliyorum. Peki nedir o cüceler ve halay çeker gibi dönmeleri...
|

05-09-2010, 12:48
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Cin, in, öcü, böcü, tek dişi kalmış canavar vs gibi isimler inançsal mevzulardaki isimler.
Fakat olaya herhangi bir inanç açısından bakmadan yaklaşacak olursak, "farklı boyutlardaki bilinç formları" ismiyle söz etmemiz gerekir bu konudan. Ki en sağlıklısı sanırım bu olur.
Farklı boyutlardaki fizik kanunlarını (hatta fiziğin olup olmadığını) bilmediğimizden dolayı, bu boyutlardaki bilinç ve yaşam formlarınında yapısını bilemeyeceğimiz aşikardır.
Bunun yanısıra "evrendeki farklı boyutlar" konusu ve boyutların sayısı bile ayrı bir tartışma konusudur.
saygılarımla...
|

05-09-2010, 14:26
|
|
Üye
|
|
|
|
yılmaz arkadaşım bizim köydede benzer bir olayı arkadaşım anlatmıştı.
''yoldan köye doğru yürüyorum,yanda yukarlarda kaynak suyun yanında
bir kalabalık gördüm,oynuyorlar zıplıyorlar.karanlıkta seçemiyorumda ,iyice korktum'' diye anlatıyor.sonra ne olursa olsun gidip bakacağım demiş.iyice yaklaşınca ne görsün köyün gençleri toplanmışlar gendi aralarında halay falan çekiyorlar,eğleniyorlar.
köylük yerlerde bunlar çok olur.
yine arkadaşlar gece eğlenmişler biryerlerde sonra gece 1,2 gibi eve dönüyolar.ortalık zifiri karanlık.yaşlı bir amcada tarlasına suyu bırakmış
evine dönüyor.çocuklar adamı farketmişler ama adam bu çocukları farketmemiş.
sonra çocuklar düşüyolar adamın peşine arkasından belli belirsiz mırıltılar
çıkarıyorlar,geel geeel bize geel şeklinde bişeler söylüyorlar,adam bildiği
bütün duları yüksek sesle okuya okuya kaçıyor.ertesi gün gördüğünü herkese
anlatıyor.tabi çocuklarda kıs kıs gülüyorlar.
büğün artık böyle hikayelere kimse inanmıyor.aslında artık cinlerede kimse
inanmıyor.bu inançlı arkadaşlarda dahil buna.
|

05-09-2010, 14:52
|
|
Üye
|
|
|
|
cinler korkularımızın karanlıklarda şekillenmiş halidir.
''farklı boyutlardaki bilinç forumları'' diye birşeyde söylenir.gülünç.enerji farklı boyutlarda olabilir ama enerjide bizdeki bilinç yoktur.madde korunumu bilinci olabilir enerjideki.oda
düşünce üretmekle alakalı birşey değil.
|

05-09-2010, 15:31
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
daha hala foruma dawkins videoları koyuluyor hayret ediyorum..
dawkins video röportajında canlılar için; tasarım, tasarımcı, dizayn eden uzaylı tabirlerini kullandıktan sonra ateistler için artık dawkins'in bitmesi yerine de hawking'i koymaları gerek ama alışkanlık herhalde ..neyse..
her gencin ruh çağırma diye tabir edilen deneyimleri vardır, olmasa bile çevresinden muhakkak duymuşlardır..bu deneyimleri yapan ve oldukça korkan insanlar var..
bunların gözle görülmeyen ama dinler tarafından isimlendirilmiş şeylerin olduğu aşikar..ama ateistler buna inanmamalı çünkü inanırlarsa gözle görülmeyen şeylerin varlığını kabul etmiş olacaklar..bu da işlerine gelmez..
|

05-09-2010, 15:46
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
zocor´isimli üyeden Alıntı
daha hala foruma dawkins videoları koyuluyor hayret ediyorum..
dawkins video röportajında canlılar için; tasarım, tasarımcı, dizayn eden uzaylı tabirlerini kullandıktan sonra ateistler için artık dawkins'in bitmesi yerine de hawking'i koymaları gerek ama alışkanlık herhalde ..neyse..
her gencin ruh çağırma diye tabir edilen deneyimleri vardır, olmasa bile çevresinden muhakkak duymuşlardır..bu deneyimleri yapan ve oldukça korkan insanlar var..
bunların gözle görülmeyen ama dinler tarafından isimlendirilmiş şeylerin olduğu aşikar..ama ateistler buna inanmamalı çünkü inanırlarsa gözle görülmeyen şeylerin varlığını kabul etmiş olacaklar..bu da işlerine gelmez..
|
Arkadaşım Richard Dawkins bir bilim adamıdır. Ve anlattıgı şeylerin tersini ispat edersen o zaman sana hak veririm.
Ama yok ispat edemezsende susmasını bileceksin. Benim cinlere minlere inanmam için bizzat onları görmem gerekiyor. Görmedigim şeye neden inanayım ki ? Deli ya da şizofren degilim.
Daha 1 hafta önce Semum adlı filmi izledim. Sonunda resmen saçmalamışlar. Gerçek ile alakası olmayan şeyleri filme sokmuşlar ve bilimi resmen kötülemişler.
ve ben görüyorum ki inananlar bilim ile çelişiyor her zaman.
Saygılar.
|

05-09-2010, 16:18
|
 |
Üye
|
|
|
|
hackercesur´isimli üyeden Alıntı
Daha 1 hafta önce Semum adlı filmi izledim. Sonunda resmen saçmalamışlar. Gerçek ile alakası olmayan şeyleri filme sokmuşlar ve bilimi resmen kötülemişler.
|
Semumu ben de izlemiştim bir zaman önce. Sonunda o kadar saçmalamışlar ki komedi filmine dönmüş artık...
Zaten o cin , şeytan ve korku filmlerinin, dinlerin bu doğaüstü gücü inancını taze tutmak amacıyla çevrildiğine inanıyorum.
Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
|

05-09-2010, 16:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ExEgoist´isimli üyeden Alıntı
Bu ilginç bir görüş...Korku insana çok şey yaptırır 
İyi varlık düşünürse ne gibi bir fayda sağlayabilir? Siz hiç böyle iyi veya kötü bir varlık yaratabildiniz mi?
|
evet haklısın,korkunun rolü çok büyük hayallerin hayata geçmesinde.
hayır ben hiç ne gördüm,ne de yarattım.zaten çoğunlukla blinçsizce yaratılıyorlar.örneğin;gelecekten haber aldıklarını söyleyenler,belkide kendi düşünceleriyle irtibata geçiyorlar.düşünceni istediğin şekilde bedenleyebilirsen,yapabileceğin çok şey olur.sen tanrı olmuş olursun,bedenlenmiş düşüncen senin kulun,ne istersen yapar.bence cinler bunlardan ibaret olabilirler.ama dediğim gibi tam bilemeyiz belkide ayrı bir ırk vardır öyle.
Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!
Blog Facebook
|