Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-05-2006, 23:26
Üye Değil

Standart Re: Kuranın sureleri nasıl oluştu?

meas";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence dahada ileri gitme derim! eleştiri veya düşüncelerini buraya aktarırken kişiliğin cıkıyor ortaya dikkat et!
MEALİ:

Seni tehdit ediyorum. IP adresini falan bulup nerede oturduğunu kim olduğunu öğrenmeye çalışacağım. Ayağını denk al.

MEAS ben dinsiz bir siteye yazıyorum. Kendim gibi insanlarla iki laf edebilmek için buradayım. Karşıt görüşe de açık elbet, aynı üslupla sen benim dinsizliğime laf edebileceksen buyur .... Sizlerin yaptığı gibi gidip karşıtgörüşlü İskender bilmenenin, Saidi Kürdi nin, Adnan Hocanın sitelerine bulaşmıyorum. Rahatsız ediyorsa okumazsın. Elbette her insanın yazdığı kişiliği hakkında ipucu verir. Senin tehdidin de İBDA-C mi desem Hizbullah mı desem kokuyor ama eminim o sokaktan alınma parfüm. Altında imam hatipli ezik bir adam var.
Üçüncü bölümü de oku bakalım. Hoşuna gidebilir. Hurilere geliyoruz....
Alt 26-05-2006, 23:31
Üye Değil

Sil
Alt 26-05-2006, 23:37
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kıymetli Nadir kardeşim;
Meas arkadaşımızın uyarısını tehdit olarak görmen çok yanlış. O seviyeni düşürdüğünü ikaz ediyor sadece ve bunda da haklı.
Bir siyasetçiyi dahi böylesine eleştiremezken, bir kedi mizahı dahi davalıkken, sen inançlara karşı saygısızca ve seviyesizce yazıyorsun.
Muhammed karikatürleri, senin yazdıklarının yanında hiç kalır. Bu yazılarla sadece nefret kazanılır. Aydınlatma, bilinçlendirme hakaretle, aşağılamayla olmaz.
Seviyeyi düşürerek foruma da zarar veriyorsun.
Sanal alemin özgürlüğü birbirimize hakaret için değildir.
Konuya espri ile mizahla yaklaşabilirsin ama aşağılayıcı ve inananları rencide edici, üzücü bir tablo ortaya koyman kabul edilemez.
Alt 26-05-2006, 23:40
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KıymetNadirBindebir;

yazdığımdan cıkardıgın meal sadece bu kadarmı. Senin kendini eylendirmeye çalışırken, yazdıklarında kulandığın uslupun, bu dine inanan bir çok değerli insanı aşağılamak ile eşdeğerdir. Eleştiri, tartışma ayrı şey, aşağılama daha başka bana kalırsa. Senin için sorun yoksa buyur devam edebilirsin aynı uslupla yazmaya...
Alt 26-05-2006, 23:57
Üye Değil

panteidar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O seviyeni düşürdüğünü ikaz ediyor sadece ve bunda da haklı.
Bir siyasetçiyi dahi böylesine eleştiremezken, bir kedi mizahı dahi davalıkken, sen inançlara karşı saygısızca ve seviyesizce yazıyorsun.
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=3433 *
burada bir yazınız var Panteidar. Şöyle bir yazı:
çocuk dolapta beyaz ayısı ile oynuyormuş. Bu sırada kadının kocası gelmiş kapı çalınmış, kadın panik ile adamı dolaba sokmuş. Kadın kocası ile meşgul iken dolapta çocuk ve adam karşı karşıya oturuyorlarmış. Bir süre sonra;
- Amca,
- Efendim?
- Benim bi beyaz ayım var..
- Eee.?
- Onu sana satarım istersen?
- Çocuğum ben koca adamım ne yapayım ayıyı?
- Yok yok alacaksın..
- Bana lazım değil oğlum!
- Almazsan, çıkar babama söylerim.
- Peki peki sus... Ne kadar?
- 50$

Bu mudur seviyeden anladığınız? Suya sabuna dokunmadan seviye tutturmak böyle mi oluyor Panteidar.
Alt 26-05-2006, 23:59
Üye Değil

O seviyeni düşürdüğünü ikaz ediyor sadece ve bunda da haklı.
http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=3433 *
burada bir yazınız var Panteidar. Şöyle bir yazı:
çocuk dolapta beyaz ayısı ile oynuyormuş. Bu sırada kadının kocası gelmiş kapı çalınmış, kadın panik ile adamı dolaba sokmuş. Kadın kocası ile meşgul iken dolapta çocuk ve adam karşı karşıya oturuyorlarmış. Bir süre sonra;
- Amca,
- Efendim?
- Benim bi beyaz ayım var..
- Eee.?
- Onu sana satarım istersen?
- Çocuğum ben koca adamım ne yapayım ayıyı?
- Yok yok alacaksın..
- Bana lazım değil oğlum!
- Almazsan, çıkar babama söylerim.
- Peki peki sus... Ne kadar?
- 50$

Bu mudur seviyeden anladığınız? Suya sabuna dokunmadan seviye tutturmak böyle mi oluyor Panteidar?
Alt 27-05-2006, 00:18
Üye Değil

PANTEİDAR'a:

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=2436

Burada da şöyle bir yazınız var:

Bu "seni anlayabilmiş değilim" sorusuyla daha önce de çok karşılaştım.Bir kaç yerde de cevaplandırdım.. Önemli olan doğrulardır.O doğrular hiç bir yere sığmıyorsa,sığdırılmak istenen yerler de sorun var demektir. Bu sorunu ben de yaşıyorum.İnançlarıma en yakın görüş te Bilimsel olan Diyalektik Tasavvuf görüşüdür.Böyle bir görüşte mi var diye sorarsanız;
Evet.Dünyada en büyük kitleye sahip olan görüş bu.Ancak Tek bir çatı altında değiller.İslam'da da,Hristiyanlıkta da,Uzak Asya inançlarında da benzer görüşler altında iki milyardan fazla insan var..Uluslararası literatürde Panenteizm olarak geçiyor ama birebir uyuştuğumu söyleyemem.Türkiye'de bu düşünce sistemine en yakın olarak Ahmet Hulusi'yi,sufistleri,tasavvufçuları,alevi-bektaşileri görebiliriz.Ancak onlarla da birebir düşüncelerim örtüşmüyor..

Bulanık sularda yüzüyorsunuz Pante Bey/Hanım. Netlik yok. Neden bu sitede olduğunuz da pek belli değil. Panenteizmden pante, dindar dar alıp isim yapmışsınız. Ne olduğunuza kendiniz karar verememişsiniz henüz. Ha, bu arada onu da söyleyeyim benim kimseyi aydınlatmak falan gibi bir niyetim yok. Ne haddime, ne din ulemasıyım ne de ateizm üzerine yazılmış doktora tezim var.

Dördüncü bölümü bekleyiniz. Seviye üzerine, kararlılık, netlik üzerine olabilir indireceğimiz ayet.
Alt 27-05-2006, 00:19
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kıymetnadirbindebir;
Bu seviye kıyaslaması sence mantıklıysa eğer, söylenecek bir sözüm yok.
Bu fıkraya belki bir Hristiyan kardeşimizin tepkisini anlayabilirdim, bir papazı zina yapan biri olarak sunan bir fıkrayı yazdığım için.
Benzer fıkralar da hoca örnekleri de bulunabilir.
Ancak inançlara yönelik bir aşağılama ve alay yoktur. Her meslek içinden, din adamlarından da kötü örnekler çıkabilir. Özel bir isim ya da bir lider ya da peygamber yok fıkranın içinde.
Açıklık açısından eleştiriyorsan seviyeyi, ben öyle görmüyorum. Hatta daha açıkları da yazılabilir.
Aşırıya kaçanları, terbiye sınırlarını aşanları ben de doğru bulmam. Ama yazdığım fıkrada yüz kızartacak bir yan görmüyorum. İnternetten kopyaladım ve 1-2 yerini makaslayıp, değiştirerek yazdım üstelik.

Buna rağmen ısrarcıysan, kabul. Ben o fıkrayı silerim ve benzerlerini yazmam. Yeterki seviye düşmesin. Gönüller incinmesin.
Alt 27-05-2006, 00:28
Üye Değil

Kıymetnadirbindebir;Bu seviye kıyaslaması sence mantıklıysa eğer, söylenecek bir sözüm yok. Bu fıkraya belki bir Hristiyan kardeşimizin tepkisini anlayabilirdim, bir papazı zina yapan biri olarak sunan bir fıkrayı yazdığım için.
Buna rağmen ısrarcıysan, kabul. Ben o fıkrayı silerim ve benzerlerini yazmam. Yeterki seviye düşmesin. Gönüller incinmesin.
Ben bu sitenin NÖBETÇİ SANSÜRCÜSÜ değilim. Kimseye 'O entryni sil, bu entryni bilmemne yap diyemem. Hristiyan falan katiyyen değilim. Fıkradaki papaz lafına falan alındığımı sakın düşünmeyin. *İstediğiniz din, istediğiniz peygamber ve hatta istediğiniz 'yaradan' hakkında *istediğinizi yazabilirsiniz. Umurumdan hariçtir.
Alt 27-05-2006, 01:43
last_danger last_danger isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KıymetNadirBindebir
Dışardan bakan biri olarak haksızlık yaptığını görüyorum. Yanlışını savunmanın, kendini üste çıkarmanın,konu ile alakasız yazıları ortaya çıkarıp kendi yazılarına paralel tutman doğru bir yaklaşım değil.Bence özür dilemelisin bir insan olarak.

Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır...[b][hr:c22c314d1e]

Önerilen Siteler