Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-06-2006, 03:22
Üye Değil

Standart Re: Günümüz Teknolojisi Neyi Taklit Ediyor

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
lioplülüterelli
ben hayatımın hangi devresinde seninle yök tez meselesi bahsettim.
nerede aşırmacı dedim.
çıldırtma beni
Sevgili Sorogren,
Lütfen seviyeyi düşürmeyelim.Hiç yakışmıyor.
Alt 26-06-2006, 08:14
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hadis No : 2154
Ravi: Aişe
Tanım: Resulullah (sav) bir seferden dönmüştü. (O yokken) ben, yüklüğün önüne, üzerinde resimler bulunan bir bez çekmiştim. Resulullah perdeyi görünce, çekip attı, (öfkeden) yüzü de renklenmişti. "Ey Aişe!" buyurdular, "bil ki, Kıyamet günü insanların en çok azab görecek olanı Allah'ın yarattıklarını taklid edenlerdir." Hz. Aişe rivayetine devamla dedi ki: "Biz o bezi kestik bir veya iki minder yaptık." *
Kaynak: Buhari, Libas 91, 95; Müslim, Libas 87, (2105); Muvatta, İsti'zan 8, (2, 966, 967); Nesai, Zinet 112 *

Bilim ve Teknolojiyle uğraşanlar (Allah'ın yarattıklarını taklit edip başka şeyler yapanlar, icat edenler) Kıyamet günü en çok azab görecek olanlar olduğundan İslam ülkeleri teknolojiyi almakta gecikiyor veya almamakta ısrar ediyor. 'İlim Fizanda da olsa gidip alın' hadislerine niçin uyulmadığı şimdi anlaşıldı.
Alt 26-06-2006, 09:20
Kıdemli Üye

Hiramusta,
Oraya aldığım en son hadis (ki ezkamo'nun hadislerden inciler topikine eklediği son hadislerden biri) burada ilimle ilgili hadislerle çelişiyor bence. Bir insan bu kadar çelişki içinde değilse o hadislerden biri uydurmadır bence.
Uydurma hadislerle yüz yıllardır iş görüyor, fetvalar veriyor İslam dünyası. Ve ne hikmetse Kütüb-ü sitte'deki hadislerin tamamının sahihliğini savunuyor halen pek çok müslüman.
İki ay öncesine kadar bu aşırı hadis tutkunlarının "Peygambere de Allah'a da iftira attıklarını" düşünür söylerdim. Sizin dediğiniz gibi, Kur'an'da yasaklanmayan hadislerle yasaklanmış. Kur'an'da cezası düşük olan hadislerle yükseltilmiş. (mesela zina ve recm)
Şu anda neye inanacağımı, hangi hadise inanacağımı bilmiyorum. Çelişkiler ortada. Çelişkilere sebep; hadisleri söyleyen mi (peygamber mi) yoksa onun yerine söylediği iddia edilenler mi bilmiyorum.

edit: hisamusta, bir de şu var. Kur'an'daki bazı ayetleri ilme adapte etmeye çalışıyorlar. İlmen açıklamaya çalışıyorlar. Mesela DNA'nın ve parmak izinin suçluyu teşhis etmekteki öneminin Kur'an'da belirtildiğini savunuyorlar. Ancak bunlardan çok daha işlevsel olan resim ne hikmetse yasak. Müslümanın evinde resim bulunmaz, bulunsa bile Kur'an okunurken melekler gelebilsin diye üstü örtülür, ters çevrilir. (üstteki hadis gereği olsa gerek) Bu dahi islamın çelişkilerinden biridir bence.
Alt 26-06-2006, 09:39
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ezkamo
Pano Yöneticisi

Çevrim durumu: Bağlı değil *Tarih: Pts Haz 26, 2006 3:25 am * *Mesaj konusu: Re: Günümüz Teknolojisi Neyi Taklit Ediyor *

--------------------------------------------------------------------------------

sorogren yazdı (Mesaja Bak): *‹ Seç › ‹ Genişlet › *
lioplülüterelli
ben hayatımın hangi devresinde seninle yök tez meselesi bahsettim.
nerede aşırmacı dedim.
çıldırtma beni *

Sevgili Sorogren,
Lütfen seviyeyi düşürmeyelim.Hiç yakışmıyor.

hocam sen de adalet terazisinin ayarını bozdun.helalolsun.
adam aşikar hakaretler etti,afedersin (osuruktan teyyare) dedi,(taksim meydanında ya sen bana ya ben sana .....)diye aktif veya pasif livataya davet etti.gıkın çıkmadı.benim kendi seviyemi ancak düşürbileceğim an alt limit olan esprili taşlama yöntemine seviyesizlik diyorsun.
gerçi bana yakıştıramaman güzel,diğeri için bu seviyesizlik normal demek istedin belki de.
Alt 26-06-2006, 09:54
Kıdemli Üye

Sevgili Psiko,
o hadiste perdedeki resimlere sinirlendiği ayan. Zaten müslümanlar için de resim caiz değildir. Bu hadis değilse bile başka bir hadis yüzünden caiz görünmez.

Hayvan desenleri olan bir giysiyle namaz kılınıp kılınmayacağını Alo fetva hattını arayan bir arkadaşım sormuş. O giysilerle kılmanın caiz olmadığı ama onlardan minder yapılabileceği, yani yere serilince kıymet verilmediğinin anlaşılacağı, resimli kumaşların yerlerde kullanılabileceği yönünde bir fetva vermişler kendisine.
Alt 26-06-2006, 10:30
Kıdemli Üye

Peki, bir de sizin dediğiniz bakış açısıyla bakalım.

Perdeye niçin sinirlendi sizce?
Ve islam dünyası niçin onu perde olarak değil de 1400 yıldır resim olarak düşündü?
Alt 26-06-2006, 11:05
Üye Değil

bÖYLE BİR HADİS MEVCUT DEĞİL.....
Alt 26-06-2006, 11:10
Üye Değil

hAKLISIN ABİCİM..
Alt 26-06-2006, 11:20
Kıdemli Üye

Değerli psiko,
Bazen ne demek istediğinizi anlamak için epeyce gayret göstermem gerekiyor. Üslubunuza henüz alışamadım.
Yani kısaca demek istiyorsunuz ki o hadis uydurmadır.
Ben ne demişim? O hadislerden biri uydurmadır, ama hangisi? Bu dahi İslam'daki çelişkidir.
İslam derken sadece Kur'an-hadis olarak almayın lütfen. İslam dinini bu günlere taşıyan hadisleri derleyenler, hadislerle içtihat yapanlar değil midir? Onlar bu çelişkiyi fark etmediklerine ve yüz yıllardır bunu sahih kabul ettiklerine göre onlardan kaynaklanan bir çelişkidir. Benim olaya tek boyutlu bakmam meselesi değildir. Onların olaya çok yönlü bakamaması meselesidir. Ben tek yönlü bakıyor olsaydım orada çelişkiden bahsetmez ikisini birbirine uyduracak formül arayışına girerdim. Çelişki hadislerden, Kur'an'dan değil kesin benden kaynaklanıyor derdim.

Sonuç olarak; ikimiz de aynı şeyi söylerken neden bu tartışmalar yaşandı anlayamadım.

edit: Ben bir de bunun peygamberin çelişkisinden de kaynaklanıyor olabileceğini söyledim bu da daha tarafsız bakabildiğimin delilidir bence. Ön yargının değil.
Alt 27-06-2006, 04:24
Üye Değil

(Sorogren)
hocam sen de adalet terazisinin ayarını bozdun.helalolsun.
adam aşikar hakaretler etti,afedersin (osuruktan teyyare) dedi,(taksim meydanında ya sen bana ya ben sana .....)diye aktif veya pasif livataya davet etti.gıkın çıkmadı.benim kendi seviyemi ancak düşürbileceğim an alt limit olan esprili taşlama yöntemine seviyesizlik diyorsun.

Sevgili Sorogren,
Kendi ön yargılarınla olayları değerlendirme.Bizde terazi bozulmaz merak etme.
Gördüklerimizi uyarıyoruz.Maddeciyi de uyardım.Ama senin gibi tepki vermedi.
O dediğin şeylerden benim haberim yok veye benden önceydi.Aynı uyarıyı o
arkadaş için de yapardım.Sen üstüne düşeni yap bence.Başkalarını ne yapacaksın.
En azından savunma hakkın olur.O esprili taşlama neyse onu da anlamış değilim.
Hitap şeklin dikkatimi çekmişti.

Önerilen Siteler