Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2011, 20:54
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger arkadaslar;

Bir son haber; Isci Partisi taraftari gencler, Ankara''da AKP Il binasini isgal etmis.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Buna sevindim doğrusu, yayının kesilmesi ise çok ilginç !

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 03-03-2011, 23:36
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Taşları bağlayıp köpekleri salmışlar .
Hukuksuzluğun adını hukuk ,faşizmin adını da ileri demokrasi koymuşlar .
Hukuk adına yapılan hukuksuz uygulamaların hesabı birgün sorulacaktır.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 04-03-2011, 00:20
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Standart İlginç Tepkiler

Yıldıray Oğur (Taraf Gazetesi Gazetesi yazarı):Ergenekon soruşturması polise terk edilemeyecek kadar önemlidir. Ergenekon davasının eleştirilmesi "teklif dahi edilemez" mi oldu yoksa. Ergenekon zihniyeti ergenekon soruşturmasını da ele geçirdi galiba... Mit'çi Kozinoğlu ile onun Susurluk'ta haberlerini yapmış Ahmet Şık arasında bağlantı kuracak savcı Mahmut Esat bozkurt hukuk ödülünü alır.
Fatih Vural (Aksiyon Dergisi): Ahmet Şık'ı Nokta'dan tanıyorum ve darbe günlüklerinin çıkarılmasında büyük payı var. Demokrasinin yolunu açtılar. Yapılan suçlama şaka gibi! Kesin olan su ki, gidişat hoş görünmüyor! Su an istediğim tek şey; gizliliği ihmal duruşmasından bir an önce çıkıp Ahmet Şık'ın yanında olmak...
Aslı Tunç (Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Öğretim Görevlisi): Karşımdaki odada Ahmet Şık'ın odasında polisler arama yapıyor. İleri demokrasilerde üniversiteye polis giremez! Welcome to McCarthy Era in Turkish style!
Sarphan Uzunoğlu (Evrensel Gazetesi Gazetesi yazarı): Dışarıdaki gazeteciler her gün twitter üzerinden yoklama alsa ya, içeridekiler daha kalabalık sayılır zaten. Nedim Şener'in evine yapılan baskını da savunacak "liberaller" çıkacak mı acaba?
Kanat Atkaya (Hürriyet Gazetesi yazarı): Ahmet Şık, Nedim Şener... Vay benim köse sakalım! Bu aramaları, tutuklamaları da nefret suçuna bağlayan çıkacak mı? Çıkar, onu da görürüz!
Bu yaşananlar faşizm değil, benim adım Jozefin, 100 metreyi 4 saniyede koşarım, boyum 2.50, rengim yeşil, suya girersen ıslanmazsın.
Hale Akay (Bilgi Üniversitesi): Halk için emniyet, adalet için hizmet amacıyla çalışıyormuş polis. Ahmet Şık'ın evinin önünde doğruluğunu test ediyoruz. Nokta'nın önündeki eylemden 3 senede buraya geldik. Şaka gibi.
Janet Barış (Sinema Yazarı): Bana Ahmet Şık "Ergenekoncuymuş" dedirtemezsiniz.
Mehmet Demir (gazeteci): Ahmet Şık'ın haberlerini alt alta sıralasan, demokrasi mücadelesinin yakın tarihi diye kitap olur. Ne aradıklarını merak ediyorum!
Özgür Mumcu (Radikal Gazetesi yazarı): İkinci bir emre kadar Gülen cemaatini eleştiren yazı ve kitap yazmak yasaklansın. Biz de ona göre davranalım.
Esra Arsan (Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Öğretim Görevlisi): İleri demokrasi üniversitedeki yan odama kadar geldi. Sabah gözaltına alınan Ahmet Şık'ın ofisinde polisler arama yapıyor.
Ezgi Başaran (Radikal gazetesi yazarı): Şık'ın evine gelen polisleri okula gitmek üzere olan kızı karşıladı, sonra avukatları geldi. CD'ler notlar didik didik.. Şener ve Şık'ın da aralarında bulunduğu 8 gazeteci Ergenekon üyeliği ve halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek suçu nedeniyle aranıyor.
Ahmet Şık'ın basılmamış kopyası OdaTV bilgisayarından çıktığı için mi evi aranıyor? Şık, defalarca kitabı Soner Yalçın'a göndermediğini açıkladı. Demek ki bu kadar kolay... Bu işten bir tek virüs software'leri ve firewall üreten şirketler karlı çıkabilir...
Hasip Kaplan (BDP Milletvekili): Galiba gazetecilerden sonra sıra papaz ve imamlara gelecek. Kürt siyasetçiler alınınca, sendikacılar, işçiler baskı görünce susanlar: sıra sizde
İsmet Berkan (Hürriyet Gazetesi yazarı): Gecen hafta Ahmet aradı, "şu kitap çıksın, bilgisayarımı denize atacağım" dedi. Ben de ona "denize atmak yetmez, önce hard diskini mıknatısla sil, sonra çekiçle iyice kır, öyle at" dedim. Ahmet örgütçüyse, ben de örgüte akıl veren mi oldum simdi?

http://www.bianet.org/bianet/ifade-o...syona-tepkiler

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 04-03-2011, 00:25
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, Ergenekon davasının geldiği noktanın düşündürücü olduğuna işaret ederek, "Polis devleti mi oluyoruz?" sorusunu ortaya attı. Bayramoğlu, eğer süreçle ilgili tatmin edici bir açıklama yapılmazsa, Ergenekon davasının kamuoyu vicdanında iflas edeceği görüşünde.
Sabah erken saatlerde Ahmet Şık ve Nedim Şener ile yedi kişinin daha evine ortak zamanlı düzenlenen operasyonun ardından Ahmet Şık ve Nedim Şener, "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" şüphesiyle gözaltına alındılar.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ali Bayramoğlu, yaşanan sürecin, "hangi Ergenekon" sorusunu beraberinde getirdiğini söyledi:
Ergenekon davasının iflası

"Bugün yaşananların eğer Ergenekon davasıyla alakası varsa bizim vicdanlarımızdaki Ergenekon davasının anlamı düşüyor. Eğer bu sürecin Ergenekon davasıyla ilgisi yoksa, Ergenekon davası vesilesiyle bir polis devleti kokusu yayılıyor."
Nedim Şener ile siyaseten mesafeli olduğunu ama gazeteci faaliyetlerini yakinen takip ettiğini, Ahmet Şık'ın ise çok sevdiği bir gazeteci arkadaşı olduğunu söyleyen Ali Bayramoğlu, bu iki kişinin gözaltına alınmasını açıklayacak hiçbir neden olmadığını, eğer bu gözaltılara dair kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmazsa, bunun Ergenekon davasının iflâsı anlamına geleceğini söylüyor.
Fransa'dan Türkiye'ye bakalım

"Neden Ahmet Şık gözaltına alınıyor?", "Neden Nedim Şener gözaltına alınıyor?" sorularını soran Bayramoğlu, yaşananlar için "Biz bir Fransız olsak ve Fransa'dan Türkiye'ye baksak, muhalefet yapan herkesin tutuklandığını görsek bu durumu nasıl yorumlarsak öyle yorumlamamız lazım" görüşünü paylaşıyor.
Ergenekon davasının geldiği nokta için, bir grubun içindeki insanların şahsi işi mi, o grubun politikası mı, bu grubun hükümetle ittifakı mı olduğunu bilmediğini söyleyen Bayramoğlu, bu süreçle mücadele etmek gerektiği görüşünde.
Polis devleti uygulaması

Eğer bir gazeteci, gazetecilik yapmak için kurduğu ilişkiler ya da yaptığı yayınlar, yazdığı yazılar, hazırladığı kitaplar yüzünden gözaltına alınıyorsa bunun polis devleti uygulaması olacağını işaret eden Ali Bayramoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "Şu an Ahmet Şık'la ilgili, hazırladığı kitabından ve mesleki faaliyetlerinden dolayı bir adli takibatla karşı karşıya kaldığını düşünüyoruz. Eğer böyle değilse, bir suç unsuru varsa bunun açıklanması gerekir."

Bianet'den alıntı..

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 04-03-2011, 00:55
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Turkiye'de, bir kilif giydirilerek, demokrasi ve ozgurlugu "ilerletmek" adina yapilanlar, sadece dikta rejimlerinde ve fasizmde ancak mumkundur.

Eger hala bu yapilanlari, bir hak, hukuk, adalet, demokrasi ve ozgurluk temelinde gormek isteyenler varsa; bu kendilerini kandirmaktan, dogrularini sorgulamak istememekten baska bir anlam tasimaz.

Ne olacak, turkiye toplumu ve farkli halklari; bir Misir, Tunus, Libya, Bahreyn, Yemen kadar olamayacak mi?

Nerde "biz kac kisiyiz" ciler, nerde devrimciler, ilericiler, aydinlar, "atinca mangalda kul birakmayanlar?"

Daha beklenen nedir?

Hala bu ulkenin gelecegi adina, ortak bir nokta bulunamayacak mi?

Illa ulke, toplumu ve farkli halklari, ya asker, ya da sivil bir irade ve idare altinda ya emir eri, ya da ummet olmak durumunda mi?

Yoksa hala "VARDIR BIR BILDIKLERI" teranesi mi gecerli?

Menderes ile baslayan ve her turlu koldan harekete gecenler, bugunku dugmeye, once 50 ler, sonra 60 lar, sonra 70 ler, sonra 80 ler ve en son milenyumda basmislar ve su an da acik acik "var mi bize yan bakan" naralari atmaktadirlar.

Bu onceden tasarlanan bir plan ve projenin adim adim uygulanmasidir.

Erbakan'in "bu is mutlaka olacak, ama kanli mi, kansiz mi olacak; zaman gosterecek" ve RTE'nin "taraf olmayan bertaraf olur" sozleri her seyi acikliyor.

Aslinda, gorebilene "persembenin gelisi, carsambadan belli idi."

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 04-03-2011, 14:58
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Arınç: Umarım Nedim Şener suçsuzdur

Bakan Ergün'den gözaltı açıklaması

Bir de dalga geçiyorlar. Öyle ya da böyle Ergenekon Davası'nın muhalifleri tasviye etme operasyonuna dönüştüğünü ve ayrıca Demokles'in kılıcı niyetine kullanılmadığını düşünen kimse kalldı mı, merak ediyorum.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 04-03-2011, 16:24
Moderator

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle ya da böyle Ergenekon Davası'nın muhalifleri tasviye etme operasyonuna dönüştüğünü ve ayrıca Demokles'in kılıcı niyetine kullanılmadığını düşünen kimse kaldı mı, merak ediyorum.
Tasviye etmiyorlar tabi tasfiye ediyorlar. Başkası yapmadan kendim yapayım dedim.

No Religion No Cry

Alt 04-03-2011, 15:27
Moderator

Polis demişken aklıma bir şey geldi.
İşte zamlı memur maaşları

4 Ocak 2011 tarihli bir haber bu. Son yıllarda duydukalrım polis maaşlarının diğer memurların çok üzerine çıktığı intibası uyandırıyor bende. Eskiden bir öğretmenle polis arasında böyle bir uçurum yoktu diye hatırlıyorum. Polis bugün neredeyse bir uzman doktorla aynı parayı alıyor.
İşin tuhaf tarafı emekli polis maaşları ise 1200 ytl civarında. Yani yeni polislere verilen önem emekli polislere verilmiyor gibi. Ancak %50sini alıyor normal polis maaşını (Emekli ikramiyesi diye bir şey var ama o da bir polisin bir yıllık maaş tutarından biraz fazlasına denk geliyor.). Memur falan olup da bu konuları bilen arkadaşlar, bilgilerini paylaşıp beni doğrular ya da yanlışlarlarsa sevinirim.

MEMURLAR ARALIK MAAŞI OCAK MAAŞI
Müsteşar 1/4 4.834 5.144
Genel Müdür 1/4 4.416 4.708
Şube Müdürü 1/4 2.235 2.436
Memur 9/3 1.338 1.501
Memur 13/1 1.333 1.496
Hizmetli 12/1 1.300 1.460
Öğretmen 1/4 1.792 1.974
Öğretmen 9/3 1.550 1.721
Kaymakam 7/1 2.875 3.021
Başkomiser 3/1 2.330 2.535
Polis memuru 8/1 2.060 2.253
Uzman doktor 1/4 2.355 2.561
Doktor 7/2 1.992 2.182
Hemşire-Lise 11/2 1.510 1.679
Mühendis-Büro 1/4 2.305 2.508
Teknisyen-Büro 11/1 1.510 1.680
Profesör 1/4 3.790 4.056
Arş. görevlisi 7/3 1.803 1.985
Vaiz 1/4 1.937 2.124
Avukat 1/4 2.514 2.726
Polislerin hallerinden memnun olduğunu tahmin ediyorum diğer meslek gruplarına göre. Zira polis maaşının diğer maaşlara oranının bugünkü gibi olduğu bir dönem olduğunu sanmıyorum. Malum, polis iktidarın eli ayağı olmuş durumda. Emniyette, bir askerin telefonuna bile ''sehven'' Hizbullahçıların numaralarının da bulunduğu bir telefon rehberi bile ekleniyor.Acaba polisi memnun etmeleri bilinçli bir politikanın sonucu olabilir mi?

İktidar, polis kendisine saldıranlara gül mü atsın deyip polisi koruyor. Öğrencileri militanlarmış gibi sunup onlara yapılan muameleyi meşrulaştırmaya çalışıyor. İktidar ile polis arasında al gülüm ver gülüm ilişkisi var.
Yani polisin iktidara karşı muhalefet eden öğrenci, işçi, sivil toplum kuruluşlarının üyelerine karşı insdanlık dışı tutumlarının bir yönünde, psikolojik tarafında polisin mevcut iktidarda yakaladığı pozisyonunu kaybetme kaygısı (farkında olmasalar bile) yer ediyor olabilir olabilir mi?

No Religion No Cry

Alt 04-03-2011, 16:23
Üye

Bu devirde en kıyak iş polis olmak. Bizim ailede beni asker veya polis yapmaya çalışıyor sürekli. Hükümete karşı eylemlerden fişlenmiş birini nasıl polis yaparlar

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Alt 05-03-2011, 14:45
Üye

New York Times'ın internet haber servisi Türkiye'deki gazetecilerin gözaltına alınmasına yer verdi. Yapılan haberde gözaltına alınan gazetecilerin çalışmalarına ve yazdıkları kitaplara dair bilgiler verildi.

İşte New York Times'ın haberi:

"Yedi gazeteci savcıların, hükümeti devirme planları yaptığından şüphelendikleri bir örgüt hakkında uzun süredir devam ettirdikleri, öte yandan muhalifleri etkisiz hale getirmek için bir bahane olduğu eleştirilerine uğrayan soruşturma kapsamında göz altına alındı.

Polis İstanbul ve Ankara’da 11 kişinin evine ve işyerine baskın düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında Millliyet muhabiri, araştırmacı gazeteci Nedim Şener, hükümetteki Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eleştirenlerin başında gelen yazar Yalçın Küçük, Türkiye doğumlu ve şu anda ABD’de yaşayan vaiz Fethullah Gülen’le bağlantılı İslamcı hareketin ülkenin güvenlik güçlerinin içine sızdığını ileri süren gazeteci ve akademisyen Ahmet Şık da var.

Şener ve Şık, polis memurları tarafından evlerinde gözaltına alınırken televizyon kameralarına sert demeçler verdiler. Ahmet Şık, Gülen hareketini kast ederek “Dokunan yanar!” diye bağırdı. Nedim Şener’in komşuları gözaltını protesto etmek için pencerelerine Türk bayrakları astılar.

Hükümete muhalif internet sitesi Odatv’de çalışan dört gazeteci de gözaltına alındı. Güvenlik güçleri bir kaç hafta önce internet sitesinin ofisine baskın düzenlemiş ve sitenin sahibi, haber editörü ve bir yazarı tutuklanmıştı.

Bu gözaltılar, 2002 yılında iktidara geldikten sonra, islamcı kökleri nedeniyle ülkedeki laik kesimin rahatsızlık duymasına neden olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini devirmek için hazırlandığı iddia edilen planın yıllardır devam eden soruşturması kapsamında gerçekleştirilen tutuklamaların en taze örnekleri. Düzinelerce muvazzaf ve emekli asker, ayrıca aydınlar ve politikacılar, savcıların Ergenekon örgütü çatısı altında hazırlanan çeşitli planlarla bağlantıları oldukları iddiasıyla tutuklanmışlardı.

Türk Genel Kurmayı ordunun hazırladığı bir plan olduğunu reddetti. Hükümeti eleştirenler, soruşturmanın hükümet karşıtlarını cezalandırmak için bir bahane haline geldiğini söylüyorlar.

Erdoğan Perşembe günü Ankara’da yaptığı açıklamada “bugünkü gözaltı olayı her zaman söylediğimiz gibi, bunlar bizim talimatımızla olan şeyler değil. Bu, savcılığın talebi üzerine güvenlik teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın, o verilen talimatı yerine getirmesi olayıdır” dedi. “Benim sadece söyleyeceğim bir şey var; bu süreçlerin süratle neticelendirilmesidir, kısa zamanda bitirilmesidir” diye ekledi.

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu arama kararında herhangi bir fiil somutlaştırması olmadığının altını çizdi ve baskınların kanuna aykırı olduğunu söyledi. Yalçın Küçük’ün Ankara’daki evinin önünde televizyonlara yaptığı açıklamada “Arama kararları hukuka aykırıdır” dedi. Metin Feyzioğlu, “Böyle bir arama kararı, yani kimin neyle suçlandığının yazmadığı, soyut gerekçeler içeren bir arama kararı, herkesin başına gelmeye adaydır,” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti şu anda ülkede 58 gazetecinin hapiste olduğunu bildiriyor. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip J.Crowley geçtiğimiz ay ABD’nin “Türkiye’deki, gazetecilere yönelik yıldırma eğiliminden büyük bir kaygı duyduğunu” söylemişti."

New York Times haberinin linki:

http://www.nytimes.com/2011/03/04/wo.../04turkey.html

Önerilen Siteler