thunderpoint";p="´isimli üyeden Alıntı
Sitede yeni başlık açan herkesin yaptığı gibi, "acaba bu konu gündeme gelmiş midir" tereddütüyle ve saygıyla...
Aşağıdaki ayette dikkat çeken Kuran'daki 'içki kaosu' sebebiyle 'şarap'tır. Ama üzerinde biraz düşününce çok komik ayrıntılarla karşılaşıyor insan...
Muhammed 15: "Müttakîlere vâdolunan cennetin durumu şöyledir: İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenlere lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır. Orada meyvelerin her çeşidi onlarındır. Rablerinden de bağışlama vardır. Hiç bu, ateşte ebedî kalan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?"
Şarap mefhumuna takılmazsak görüldüğü üzere inançlılara birtakım ırmaklar vadediliyor. Bu tamam, ancak; ırmaklar bulunduğuna göre:
1- Yerçekimi var,
2- Eğim var,
3- Debi var,
4- Irmağın yatağı mevcut
Oysa Cennet'in çok farklı bir yer ve coğrafi yerşekilleri ile fizik yasalarından arındırılmış olduğunu düşünüyorduk, uhreviyatı sebebiyle... (Oynak sömürü sektörünün bu durumda bize inançsal bir mazeret bulacağından zerre kuşkum yoktur!)
Bulunan mazeretlere inandığımızı düşünelim. Biliyoruz ki 'süt' ve 'bal' hayvansal gıdalardır. Sorum şu ki; biz, bu ırmakların başında hiç durmadan üretim yapan milyonlarca 'inek' ve trilyonlarca 'arı'mı tahayyül etmeliyiz?
Ayrıca, bu 'süzme bal' ırmaklarından birine yanlışlıkla düşen inançlı kimsenin hali nicedir?
Sevgiler...
|
bana bir göz yarat a mendebur
senin işin sadece inanmamaktır
ben ol dersem o olur
işte benim işim de budur
ne lazım ineğe böceğe
ben ol derim o oluverir
gerisi boş tıtı vırı
kesin artıkın şu gırgırı..
:twisted: *:twisted: *:twisted:
bu saatte hem de nöbette bu kadar oluyo... madem allaha inanmiyosunuz bari sanata ve şiirime inanın
SAYGILAR