Russell";p="´isimli üyeden Alıntı
Allah'ın, melekleriyle birlikte muhammed'e salavat getirdiğini (duâ edip namaz kıldığını) biliyor musunuz?
|
Öyle yalan yanlış meallere kapılırsanız,Putperstliği kaldırmnak için gelmiş bir din olan islam'ı putperest bir din haline getirirsiniz.Sallu kelimesi Ahzab 43 te de geçmektedir.
Hüvellezı
yüsallı aleyküm ve melaiketühu li yuhriceküm minez zulümati ilen nur ve kane bil mü'minıne rahıyma
Şimdi bu ayete göre Allah ve melekleri bize de mi salvat getiriyor/dua edip namaz kılıyor?
Salat,sallu,salv bu kelimeler dua etmek,yardım etmek,destek olmak,namaz kılmak gibi anlamlara gelmektedir.Bu ayetteki anlamı yardım etmek,destek olmaktır.
Sellimu teslimanında kökü slm dir.Yani selam/islam'dan gelir.Buda eklerine göre güvende olmak,barış,teslim olmak,güvenliğini sağlamak gibi anlamlara gelmektedir.
Bu açıklamalardan sonra Ahzab 56'nın mealini verelim:
“Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi destekliyorlar/ ona yardım ediyorlar/ onun için gerekeni yapıyorlar. Ey mü’minler! Siz de ona destek olun ona yardım edin/ onun için gerekeni yapın ve onun güvenliğini tam bir güvenlikle sağlayınız!”
Yanlış yapıyorsunuz,düzeltince de saptırıyorum oluyor.