25-07-2006, 00:20
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Hayret ....Şanlı İmparatorluğumuz Osmanlı bu muymuş?
Büyük ATATÜRK'ümün Osmanlı hakkındaki görüşü , bakışı , değerlendirmesi nasıldı?
Bu konuda özet bigi aktaracak bir arkadaşımız var mı?
|

25-07-2006, 02:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Öncelikle saygı ve selamlarımı sunuyorum.Bilgisayara yeteri kadar zaman ayıramadığımı belirtmek isterim..Genellikle birşey yazacağım zaman bu işe geceyi tahsis ediyorum.Ağustos'un 15'inden sonra üstümdeki yük kalkacak ondan sonra sizinle bol bol konuşup,tartışacağız inşallah.El'an (şu anda) 2forumda yazı yazabiliyorum.Bu da benim tartışmaktan kaçmayıp,meşgul olduğuma yeterli bir kanıttır sanırım.
Benim açmayı mülahaza ettiğim birkaç başlık var.Onları kısaca belirtmek isterim.
1-)İnsanlık Osmanlıyı arıyor.
2-)Rasulullah'a "sadakte"(doğru söyledin) dedirtecek kimi vak'alar
3-)Kemalist inkılapların anatomisi
4-)Kimi muğlak istifhamlara cevap(Kapsamlı bir biçimde)
5-)Kimi bilim adamlarının Hz.Muhammed hakkındaki mülahazaları....
Aldostu beyefendi böyle bir başlık açıp,görüşlerini dermeyan etmiş ve bunuda efkar-ı umumiyeye yeni bir tartışma konusu mahiyetinde hediye etmiş.Ayrıca beni de "İnsanlık Osmanlıyı arıyor" serlevhasıyla yeni bir başlık açmak zahmetinden kurtardığınız için teşekkür ederim.
Girizgah mahiyetindeki bu yazım daha sonra gelen Osmanlı sevgi,kardeşlik,huzur,mutluluk,adalet,hürriyet ile yoğrulmuş koca bir medeniyetin keyfiyetini açıklama şeklinde olacaktır.
Saygılarımla...
|

25-07-2006, 04:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Muhterem İTTİHAD'I-İSLAM
Herşeyden önce hoşgeldiniz diyeyim.
Oldukça birikimli bir insana benziyorsunuz. Birikimli insanlar her zaman bir canlılık getirmiştir bu siteye fikirleri hangi
istikamette olursa olsun. Ama şunu bilmenizi isterim ki "forum" tartışmaları insanı biraz yıpratır uzun vadede.
O yüzden sadece birikimli değil aynı zamanda "sabırlı" ve "hoşgörülü" olmak ve bunu koruyabilmek de önemli..
Bir de bu tip her fikrin, inancın ve inançsızlığın kendisine yer bulduğu oldukça demokratik bir zemini olan forumlar da *başka insanların *fikirlerini, inançlarını
etkileyebileceğiniz gibi kendi fikirlerinizin de değişebileceğini ve hatta kendi inançlarınızın da bazı dönüşümlere uğrayabileceğini gözden uzak tutmamanızı öneririm.
Şimdilik gördüğüm kadar ile biraz fazla "ön-kabulleriniz" var..Mümkün olduğu kadar "özgür düşünceli" birisi olarak görmek isterim sizi.
Esen kalınız.
|

25-07-2006, 08:48
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili aldostu istediğin umarım budur
Atatürk'ün Osmanlılar Hakkında Görüşleri
http://www.add.org.tr/index.php?opti...=148&Itemid=31
(Sevgi değil Saygı Mecburi)
|

26-07-2006, 03:48
|
|
Üye
|
|
|
|
Nutukta Devlet-i Âliye hakkında bir sürü tariz var.M.Kemal Paşa'nın hatırat mahiyetindeki bu eserini okumuş biri olarak buna şahit oldum.Benim şahit olduğum diğer bir şeyde şu:Fıkra mahiyetinde anlatılan,yaşanmış bir vak'a,sanırım Kadir Mısıroğlu'nun şu anda ismini hatırlayamadığım bir kitabında okudum:Bir tarih muallimesi(bayan öğretmen)ders vermekte olduğu lisede Osmanlı aleyhinde birkaç söz sarfetmiş.Tabi cumhuriyetin yalan yalnış,anasına aşufte babasına deyyuz umdesine karşı çıkan bir talebede:"Hayır efendim öyle değildir" derken ateşli bir tartışma başlamış.Aradan bir hayli vakit geçmiş.Hoca zehrini zerkedemeyeceğini anlayınca "Ne yapalım evlat,ulu önder böyle diyor,Osmanlı hain olmak zorunda"demiş.
Bu nemenem bir iştir?Bunun bir izahatı varmıdır?Bu kadar saçmalığı,bu kadar deli saçmasını bünyesinde toplayan bir başka nazariye varmıdır?
BEN BİR TARİHÇİYİM.YÜREĞİM YANIYOR İKİ KELAM KONUŞAMIYORUM.ZİRA 5816 SAYILI KANUN VAR.
|

26-07-2006, 04:03
|
|
Üye
|
|
|
|
Bakın Aldostu kardeşimiz ne diyor:
"Şamanist Dostumuzun aşağıda "ALEVİLİK NEDİR ?" topiğindeki yazdıklarını
okuyunca tabiri yerindeyse -tüylerim diken diken-oldu."
Okuduğunuz şeyler sizin üzerinizde büyük tesirler yapıyor sanırım.Hımm...Acaba Rıza Nur'un o eşsiz hatıratından birkaç paragraf okusanız ne hale gelirsiniz?
Sizin doğruları tesbit etmekteki kıstasınız nedir?Bir mihenk taşınız yok mu?Ne derlerse eyvallah mı dersiniz?
Bu saçmalıkların sıhhati ne derecededir?Sizi insaflı olmaya davet ediyorum.Hürriyet olsaydı emin olun size tüyleriniz diken diken olacağı şeyler anlatırdım.
|

26-07-2006, 04:07
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu konudaki görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum herkesin her yazdığına inanmamak lazım ...
Dusunuyorum, o halde varim.
|

27-07-2006, 10:36
|
|
|
İTTİHAD'I-İSLAM yazmış:
Nutukta Devlet-i Âliye hakkında bir sürü tariz var.M.Kemal Paşa'nın hatırat mahiyetindeki bu eserini okumuş biri olarak buna şahit oldum.Benim şahit olduğum diğer bir şeyde şu:Fıkra mahiyetinde anlatılan,yaşanmış bir vak'a,sanırım Kadir Mısıroğlu'nun şu anda ismini hatırlayamadığım bir kitabında okudum:Bir tarih muallimesi(bayan öğretmen)ders vermekte olduğu lisede Osmanlı aleyhinde birkaç söz sarfetmiş.Tabi cumhuriyetin yalan yalnış,anasına aşufte babasına deyyuz umdesine karşı çıkan bir talebede:"Hayır efendim öyle değildir" derken ateşli bir tartışma başlamış.Aradan bir hayli vakit geçmiş.Hoca zehrini zerkedemeyeceğini anlayınca "Ne yapalım evlat,ulu önder böyle diyor,Osmanlı hain olmak zorunda"demiş.
Bu nemenem bir iştir?Bunun bir izahatı varmıdır?Bu kadar saçmalığı,bu kadar deli saçmasını bünyesinde toplayan bir başka nazariye varmıdır?
BEN BİR TARİHÇİYİM.YÜREĞİM YANIYOR İKİ KELAM KONUŞAMIYORUM.ZİRA 5816 SAYILI KANUN VAR.
Bilmeyen arkadaşlarımız olabilir, nedir bu 5816 sayılı kanun, bir tarihçinin konuşmasına nasıl engel olur diye soruyorlardır, buyrun aşağıda:
[hr:a5cf35590c]
ATATÜRK ALEYHiNE iŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN
* * * * *Kanun Numarası * * * * * * : 5816
* * * * *Kabul Tarihi * * * * * * * * * *: 25/7/1951
* * * * *Yayımlandığı R.Gazete * : Tarih : 31/7/1951 * Sayı : 7872
* * * * *Yayımlandığı Düstur * * * : Tertip : 3 * Cilt : 32 * Sayfa : 1842
* * * * * * Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
* * * * * * Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
* * * * * * Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
* * * * * * Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
* * * * * * Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
* * * * * * Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
* * * * * * Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
* * * * * * Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.
[hr:a5cf35590c]
Anlamamış arkadaşlar için ben açıklama yapayım. Bu yasa görüldüğü gibi bir tarihçinin(!) tarihi olayları inceleyip aktarması (İTTİHAD-I İSLAM'ın tabiri ile "zehrini zerk edebilmesi") konusunda bazı kısıtlamalar getirmekte. Nedir bunlar? Atatürk'e hakaret etmeyeceksin. Dikkat edin, eleştirmeyeceksin, o dönemi sorgulamayacaksın değil. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse" diyor. Aslında bu yasaya çok gerek de yok. Örneğin, bu şikayetini dile getiren arkadaşımız, bu suç oluşturan eylemi benim bulunduğum ortamda gerçekleştirmesi durumunda "Keşke 3 yıl hapis yatsaydım" bile diyebilir....
Saygı kavramının ne olduğunu bilmeyenlere saygı yok.
neutrino
|

27-07-2006, 12:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Dikkat edin, eleştirmeyeceksin, o dönemi sorgulamayacaksın değil.
Herhalde yaşın itibariyle hatırlayamıyorsun.Refah Partisi bilmem nerenin meb'usu Hasan Mezarcı 1991 yılında "Ali Şükrü Bey" vak'asıyla alakalı olarak bir gensoru verdi.Üzerindeki sis perdesi kalksın diye.Çünkü birçok belge ve vesika bu işin malum şahıs tarafından yapıldığını gösteriyor.
HASAN MEZARCI'YA NE YAPTIKLARINI YAŞI BÜYÜK BİRİSİNDEN ÖĞREN...
"BAKARA 94-De ki: "Allah yaninda ahiret evi (Cennet) baskalarinin degil de sadece sizin ise, eger bu davanizda da DOĞRU İSENİZ haydi ÖLÜMÜ caniniza minnet bilin!"
Ayeti gereği acaba ??"BEN BİR TARİHÇİYİM.YÜREĞİM YANIYOR İKİ KELAM KONUŞAMIYORUM.ZİRA 5816 SAYILI KANUN VAR." sizce nasıl durdu.
Din-i Mübin-i İslam'ın vazettiği umdeler arasında "kendini bile bile tehlikeye at" ilkesi asla yoktur.Getirmiş olduğunuz ayeti-i kerimelerin sebeb-i nüzulü hakkında biraz bilgi edinin.
Bazı arkadaşlarımızın bu ayetin muhatabı Yahudilerdir denilmesine rağmen bilinir ki Allah bir ayette her ne kadar Resule hitap etmişse de ÜMMET'i ne de hitap etmiş sayıldığı gibi Yahudiler de yaratılmış insanlar olduğundan onlara yapılan bir hitap "ÇAĞLAR ÜSTÜ" anlayışından gelecek nesilleri de kapsar ise;;
Bu söz kargaları güldürür.Ne yani şimdi ulu önder(!)'in ağzından bir "salak" kelimesi sadır olmuş olsa ben onuda size tevcih etsem nasıl olur.AMAN HAA...SAKIN BİRŞEY DEMEYİN.BU ZATIN DA BÜTÜN SÖZLERİ ALEMŞÜMULDÜR.ZAMANI KAPSAMIŞTIR YANİ.
Sebeb-i nüzul ve Esbab-ı vurudil-hadis hakkında biraz bilgi edin.
Saygılarımla...
|

27-07-2006, 13:21
|
|
|
Kıvırmayı bırak da, ne diyorsan açık açık yaz. Eğer Atatürk'e hakaret etme özgürlüğü istiyorsan, başka kapıya. Bahsettiğin yasa açık. Daha önce yazdığın mesaj da aklımda benim. Bol bol Osmanlıca sözcükler kullanman benim gözümde saygı duyulması gereken, çok bilgili biri olmanı sağlamıyor. Resmi tarih deyince, nedense seni rahatsız eden tek resmi tarih'in Cumhuriyet tarihi olduğunu farkettim. Osmanlı Devleti, ya da İslam ile ilgili "Resmi" tarihler konusunda bir sorunun yok sanki? Hatta nedense tam onların sorgulandığı konuya girip tartışmayı da saptırmak için bir gayret içerisindesin. Bizler de farketmiyoruz tabii. Kimi kandırdığını zannediyorsun?
Yaptığın şey şu, *"Ben kendimi bir tehlikeye atmadan hem alttan alttan hakaret ederim, hem insanların kafasına biraz şüphe tohumları ekerim, özellikle bu tip marjinal teoriler de hep ilgi çektiği için nasıl olsa birçok kişinin bu yolla ilgisini de çekerim, hem de beni rahatsız eden konuların tartışılmasını engellemiş olurum".
Bu son uyarım. En ufak bir saygısız mesajında egonu tatmin etmek için başka bir site aramaya başlarsın.
neutrino.
|