Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-09-2011, 19:03
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

arkadaşım türk olmak veya o şekilde lanse edilmek canımı sıkmaz. hatta yabancı arkadaşlarla konuşurken kendimi türk olarak tanıtırım kalkıp yok böyleyim demem. elbette ülke insanları o ülkenin ismi ile anılacak. ancak bu durum ülkedeki herkes böyledir anlamına gelmez.

işi bu boyutuna indirgemek çok yanlış. bunca yıldır süren bir inkar var. türk olarak lanse edilmek niye canınızı sıkıyor diyorsunda bizi kürt ve herhangi başka bir milleten kabul etmek niye sizin canınızı bu kadar sıkıyor. türk değiliz işte kardeşim zorla mı

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 10-09-2011, 19:03
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki sen bir öneride bulun, ne yapardın veya nasıl olmalıydı?
Vatandaşlık bağı yeterlidir.

Herkesin anadilinin korunabilmesinin yolunu da açardım.

Türklüğü ortak payda yapmak yerine vatandaşlık bağı yeterlidir, en iyi vatandaş ülkesine en çok hizmet edendir.

Türklüğü ile gurur duyan bir arkadaşım, askerlik zamanı geldiğinde askere gitmemek için çürük raporu almıştı. Askere gittiğimde ise, çevremdeki askerlerin nerede ise yarısı kürttü.

Eğer Türklükse mesele, o kişi sırf Türk olduğu için zaten(statükoya göre) ağzımızla kuş da tutsak bizden üstündür ama iş ülkeye hizmet noktasında ele alındığında iş değişir.

Yani vatandaşlık bağı ortak payda olmalı, Türklük değil.
Alt 10-09-2011, 19:07
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

azrael´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım türk olmak veya o şekilde lanse edilmek canımı sıkmaz. hatta yabancı arkadaşlarla konuşurken kendimi türk olarak tanıtırım kalkıp yok böyleyim demem. elbette ülke insanları o ülkenin ismi ile anılacak. ancak bu durum ülkedeki herkes böyledir anlamına gelmez.

işi bu boyutuna indirgemek çok yanlış. bunca yıldır süren bir inkar var. türk olarak lanse edilmek niye canınızı sıkıyor diyorsunda bizi kürt ve herhangi başka bir milleten kabul etmek niye sizin canınızı bu kadar sıkıyor. türk değiliz işte kardeşim zorla mı
bende türk değilim ama bu sınırlar içinde doğdum ve türk oldum yapacak birşey yok, artı kimse seni zorlamıyor türk olasın diye. annene ve babana söyle derdini hatta osmanlıdan hesap sorun, çünkü taa o zamandan beri bu sınırların içindeydi atalarınız ve atalarımız. yapacak birşey yok diyorum bende.
Alt 10-09-2011, 19:12
Üyeliğini Sonlandırmış

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vatandaşlık bağı yeterlidir.

Herkesin anadilinin korunabilmesinin yolunu da açardım.

Türklüğü ortak payda yapmak yerine vatandaşlık bağı yeterlidir, en iyi vatandaş ülkesine en çok hizmet edendir.

Türklüğü ile gurur duyan bir arkadaşım, askerlik zamanı geldiğinde askere gitmemek için çürük raporu almıştı. Askere gittiğimde ise, çevremdeki askerlerin nerede ise yarısı kürttü.

Eğer Türklükse mesele, o kişi sırf Türk olduğu için zaten(statükoya göre) ağzımızla kuş da tutsak bizden üstündür ama iş ülkeye hizmet noktasında ele alındığında iş değişir.

Yani vatandaşlık bağı ortak payda olmalı, Türklük değil.
sen kendi içinde istediğin gibi konuşmuyor musun kardeşim? hatta arap kökenli vatandaşlarımızın içinde keza kürt vatandaşlarımızın içinde türkçe bir kelime bilmeyen vatandaşlarımız var. buna ne diyeceksin, demekki kimse türkçe konuşacaksın diye zorlamamış. ve şunu bilesin senin önerin geçmez sımıfta kalır çünkü bir ulusu böler yani sen farkında olmadan bir talepte bulunurken ülkeyide bölmüş oluyorsun, nihayetinde ülke sadece türk ve kürtten oluşmuyor birçok etnik kökenden gelenler var, bu durumda onlarda ayaklanırsa be olur bu ülkenin hali? ha dersenki beni ilgilendirmiyor türkiye ne hale gelirse gelsin, ama unutma bu ülkenin i,çinde sende yaşayacaksın. yani kendine de dokunacak önerin.
Alt 10-09-2011, 19:13
Üyeliğini Sonlandırmış

ha sevgili olimpiyat şunu da belirteyim, şuan türkiyede öz türk yok, bulamazsın. herkesin kökeni farklı yerlere dayanır.
Alt 10-09-2011, 19:13
Kıdemli Üye

bende türk değilim ama bu sınırlar içinde doğdum ve türk oldum yapacak birşey yok, artı kimse seni zorlamıyor türk olasın diye. annene ve babana söyle derdini hatta osmanlıdan hesap sorun, çünkü taa o zamandan beri bu sınırların içindeydi atalarınız ve atalarımız. yapacak birşey yok diyorum bende.
Ben de bu sınırlar içinde doğdum ama yapacak çok şeyim var.
Örneğin ben zazayım ve kendi dilimde kitaplar okuyarak dilimi muhafaza etmeye çalışıyorum, çünkü bu atalarıma duyduğum saygıdır, çünkü bu benim kimliğimdir.

Türkçeyi unutayım da diğerini öğreneyim değil bu. Her ikisini de iyi şekilde bilmek isterim.

Sen asimle olmuş olabilirsin, buna razı da olabilirsin. Ama bizden bekleme.

Osmanlı dan hesap sorması gereken Türklerdir. Çünkü Türkçenin bilim dili olamamasında onların payı vardır.Arapça ve Farsçanın boyunduruğu altında bir dil olarak kaldı Türkçe.

Yapacak çok şey var.
Alt 10-09-2011, 19:15
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

arkadaşım osmanlının sorunu değildi ara sıra ufak tefek pirüzler çıktı ancak cumhuriyette olduğu gibi hiç olmadı. bu sorunu cumhuriyet yarattı ve halada beslemekte ısrarlı. ve kabullenmeyede senin gibi niyetim yok.yapacak birşey var kabul etmemek.bende bu sınırlarda doğdum ama türk olmadım hiç bir zaman ancak herzaman türkiyeli oldum ve halada öyleyim bence sen bu farkı ayırt edemiyorsun o yüzden paradoksa düşüyorsun.

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 10-09-2011, 19:18
Üyeliğini Sonlandırmış

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de bu sınırlar içinde doğdum ama yapacak çok şeyim var.
Örneğin ben zazayım ve kendi dilimde kitaplar okuyarak dilimi muhafaza etmeye çalışıyorum, çünkü bu atalarıma duyduğum saygıdır, çünkü bu benim kimliğimdir.

Türkçeyi unutayım da diğerini öğreneyim değil bu. Her ikisini de iyi şekilde bilmek isterim.

Sen asimle olmuş olabilirsin, buna razı da olabilirsin. Ama bizden bekleme.

Osmanlı dan hesap sorması gereken Türklerdir. Çünkü Türkçenin bilim dili olamamasında onların payı vardır.Arapça ve Farsçanın boyunduruğu altında bir dil olarak kaldı Türkçe.

Yapacak çok şey var.
bak kendi dilinde kitabınıda okuyorsun sana kim karışıyor? kimse

bu arada türkçe dilinin kökeni sümerceye dayanır sonra arap ve farsça eklenmiştir. hatta şuan fransıcadan tutun ingilizceye kadar kelimeler mevcuttur. ben türkçeden gocunmuyorum ki hesap sorayım, gocunan sensin veya senin gibi olanlar, gocunan hesap sorar.
Alt 10-09-2011, 19:19
Kıdemli Üye

sen kendi içinde istediğin gibi konuşmuyor musun kardeşim? hatta arap kökenli vatandaşlarımızın içinde keza kürt vatandaşlarımızın içinde türkçe bir kelime bilmeyen vatandaşlarımız var. buna ne diyeceksin, demekki kimse türkçe konuşacaksın diye zorlamamış. .
Cevabı çok basit.İşkenceler ve inkarlar
Bundan bir kaç yıl önce yaşlı bir kürt kadını ile karşılaştım, Türkçe bilmiyordu. Türkiye de doğup büyüdüğü halde.
Neden diye torununa sordum, bu kadın gençliğinde Kürtçe konuştuğu için işknce görmüş ve ona sadece Türkçe konuşacaksın denmiş. Bu da tepki olarak bir daha hiç Türkçe konuşmamış.Buna benzer çok olay var.

ve şunu bilesin senin önerin geçmez sımıfta kalır çünkü bir ulusu böler yani sen farkında olmadan bir talepte bulunurken ülkeyide bölmüş oluyorsun, nihayetinde ülke sadece türk ve kürtten oluşmuyor birçok etnik kökenden gelenler var, bu durumda onlarda ayaklanırsa be olur bu ülkenin hali? ha dersenki beni ilgilendirmiyor türkiye ne hale gelirse gelsin, ama unutma bu ülkenin i,çinde sende yaşayacaksın. yani kendine de dokunacak önerin.
Hr etnik kökenin dili korunur ne var ki bunda.
Türk dil kurumu gibi diğer dilleri kapsayan tek bir kurum tesis edilir her dilin uzmanları o dili korumak için öneriler getirir bu kadar basit.
Herkes anadilini serbestçe konuşursa, bu tip kurumlarda dili koruyacak önlemler geliştirirse herşey rayına oturur.
Ay a ya da Mars a gidelim demiyorum ki ,ilkokul mantığıyla bile çözülebilecek bir sorun.
Alt 10-09-2011, 19:20
Üyeliğini Sonlandırmış

azrael´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım osmanlının sorunu değildi ara sıra ufak tefek pirüzler çıktı ancak cumhuriyette olduğu gibi hiç olmadı. bu sorunu cumhuriyet yarattı ve halada beslemekte ısrarlı. ve kabullenmeyede senin gibi niyetim yok.yapacak birşey var kabul etmemek.bende bu sınırlarda doğdum ama türk olmadım hiç bir zaman ancak herzaman türkiyeli oldum ve halada öyleyim bence sen bu farkı ayırt edemiyorsun o yüzden paradoksa düşüyorsun.
hayır bence sen idrak edemiyorsun, sen ve senin gibi olanlar örneğin kürtler rusyada yerleşik olmuş olsalardı ve orada sizlere rus denseydi birşey değişir miydi?

Önerilen Siteler