Şeribok, lafı ağzımdan aldın, ben de tam samanyolu diycektim.
Samanyolu çok demokratik ve laik bir tv kanalı. Geçen fettullah gülen'i gördüm. Koymuşlar kasedi hocam dövüne dövüne ağlıyodu. Sanırsın evlat acısına fln ağlıyo. Sokakda böyle acı acı ağlayan bi adam görsem dayanamaz yardım etmek isterim. Neyse ki fettullahın benim 3 kuruşluk yardımıma muhtaç olmadığını biliyom da içim burkulmuyo.
Böyle elips bi çerçeve içinde fetullahı görüyoruz, çerçevenin dışında da diz çökmüş cemaat pür dikkat ileri doğru bakıyo. Heralde baktıkları istikamet Fettullah hocamıza tekabül ediyo diye düşünüyoruz. Sabaha karşı 4:30 civarıydı, uykum vardı ama yine de bi yarımsaat baktım. Nedense bi ... anlayamadım. Cemaatin de anlayabildiğini sanmam. En ilginci de 7-8 senelik kasedi yayınlarken ekranın köşesine "canlı" diye bi ibare eklemiş olmalarıydı.
Bi de ciddi bişii söylemek istiyorum ben bu Discovery'nin çoğu programını acaip eğlenceli buluyorum bu yüzden de sıklıkla izlediğim kanallardan ama National Geographics çok daha düzgün bir kanal gibi geliyor bana. National Geographics'de "tanrı" kelimesini dinler ya da eski çağ uygarlıkları hakkındaki birkaç belgesel dışında hiç duymadım. Dinler hakkındaki belgesellerini de bir ateist olarak tek kelimeyle kusursuz bulduğumu ayrıca belirtmek isterim. Bu yüzden bilim kanalları arasında en beğendiğim National Geographics.
Ayrıca danıştay saldırısında kaybettiğimiz
Mustafa Yücel Özbilgin'in (bu ismi unutmamalıyız) cenazesinde AKP'li bakanlar ve başbakan aleyhindeki protestoları sadece Kanaltürk görüntülerin sesini kısmadan yayınladı ve spiker "katil başbakan", "akp irana" şeklinde sloganlar atıldığını söylemekten çekinmedi. Bu özellikle dikkat ettiğim bir ayrıntıydı. Tabi Kanaltürk'ü sevmemin sebebi bu değil,
Attila İlhan'dan
Mustafa Kemal'i dinlememi sağlamış olması.